بوسپیرون که با نام تجاری بوسپر نیز شناخته می شود از جمله داروهای ضد اضطراب است که برای درمان اختلالات اضطرابی از جمله اضطراب فراگیر، اضطراب اجتماعی و سایر انواع اضطراب ها به کار می رود.
عملکرد اساسی بوسپیرون به این صورت است که از طریق تاثیر بر مواد طبیعی در مغز و انتقالدهندههای عصبی، برای درمان اختلال اضطراب به کار می رود.
پس از مصرف بوسپیرون، علایمی از موارد زیر کاهش یافته و به طور کلی علایم اضطراب فروکش خواهد کرد.
- تپش قلب،
- گز گز کردن دست ها،
- خیس شدن کف دست
- و..
از بوسپیرون علاوه بر درمان رایج در اختلالات اضطرابی، به منظور کاهش علایم افسردگی نیز استفاده می شود.
پژوهش های بالینی موید ان است که در اختلال کمبود مسل جنسی نیز بوسپیرون می تواند مفید واقع شود هر چند تجویز و تشخیص نهایی بر عهده ی پزشک است.
دوز مصرفی بوسپیرون و نحوه ی مصرف
نحوه ی مصرف به دستور پزشک معالج تان مشخص می شود. بنابراین از کم و یا زیاد کردن خودسرانه دوز دارو اجتناب کنید.
بر اساس مزان اضطراب، شدت علایم و نحوه ی پاسخ گویی بدن تان، ممکن است ۲ الی ۳ بار مصرف خوراکی در طی روز برای تان در نظر گرفته شود.
نکته ی قابل توجه آن است که بلافاصله پس از مصرف این دارو، علایم اضطراب کاهش نخواهند یافت.
به عبارتی ممکن است در هفته های اول مصرف، علایم بیشتری از اضطرابرا تجربه کیند که به مرور و پس از حداقل۱ماه کاهش خواهند یافت.
بنابراین از مصرف بوسپیرون به عنوان مسکن موقت خودداری کنید و طول دوره ی مصرف تان را به طور کامل طی کنید.
عوارض جانبی بوسپیرون
عوارضی زیر از جمله عوارض احتمالی بوسپیرون است که با مصرف همزمان گریپ فروت ممکن است تشدید شود.
- سرگیجه،
- خوابآلودگی،
- سردرد،
- تهوع،
- نگرانی،
- بیقراری،
- تاری دید،
- خستگی
- مشکلات خواب
اگر هر یک از این عوارض ادامه یافت یا بدتر شد به سرعت با پزشک خود تماس حاصل کنید.
بیماران اضطرابی ممکن است در بسیاری از موارد، از مبتلا شدن به عوارض جانبی در هراس باشند و به همین دلیل، مصرف دارو را ادامه ندهند.
در این زمینه لازم است بدانید که عوارض جانبی در مورد همه ی افراد صادق نیست و تداوم دارو تا کنترل کامل اضطراب، امری ضروری است.
بهترین کار این است که به پزشک تان اعتماد کنید و روان درمانی و مشاوره را همزمان با دارو پیش ببرید.
بوسپیرون و افسردگی هر دو بر هم تاثیرگذاشته و علاوه بر درمان افسردگی، استفاده نادرست آن سبب بروز افسردگی می شود.
سوالات متداول بوسپیرون و افسردگی
1 - بوسپیرون سبب ایجاد چه حسی می شود؟
ممکن است کمک کند که شما احساس وحشت زده و عصبی و تحریک پذیر کمتری داشته باشید و ممکن است علائمی مانند مشکلات خواب، تعریق و تپش ضربان قلب را کنترل کنید. بوسپیرون یک داروی اضطراب (ضد اضطراب) است که با تأثیر برخی مواد طبیعی در مغز (انتقال دهنده های عصبی) مؤثر است.
2 - آیا بوسپیرون می تواند اضطراب را بدتر کند؟
پاسخ کوتاه بله، می توانند. حتی بیمارانی که طبق آن تجویز می شوند می توانند معتاد شوند. Buspar برخلاف بنزودیازپین ها مانند Xanax ، تأثیر آنی بر اضطراب ندارد. بیماران قبل از مشاهده بهبودی چند هفته باید صبر کنند. حتما روانپزشک تجویز کند.
3 - چه مدت طول می کشد تا بوسپیرون اثر بگذارد؟
پاسخ: بوسپیرون به طور کلی حداقل یک یا دو هفته طول می کشد تا اثر اولیه داشته باشد و به طور کلی می تواند چهار تا شش هفته طول بکشد تا در واقع اثر بالینی کامل خود را داشته باشد. بنابراین اگر در تلاش باشید علائم اضطراب را سریع یا فوراً مدیریت کنید، بهترین دارو برای استفاده نیست.
4 - آیا بوسپیرون باعث افزایش سروتونین می شود؟
BuSpar در انتقال دهنده های عصبی در مغز مانند سروتونین و دوپامین تأثیر دارد. به طور خاص، این یک آگونیست گیرنده سروتونین است، به این معنی که باعث افزایش عمل در گیرنده های سروتونین در مغز شما می شود، که به نوبه خود به کاهش اضطراب کمک می کند.
سلام من حدود ۴ سال مصرف حشیش و گل داشتم
حدود ۶ ماه است ترک کردم بعد از ترک دچار اضطراب شدید شدم حتی یک ماه بستری بودم؛ نزدیک به ۱۰ تا دکتر رفتم و هنوز مشکلم حل نشده ؛داروی اضطراب و افسردگی برای من تجویز میشه و و قتی داروی افسردگی رو مصرف میکنم اضطراب میگیرم لطفا راهنمایی کنبد
سلام به شما آقا سام
در این مورد بهتر است که شما حتما شرایط روحی خود را با کمک روانشناس و روان پزشک بررسی کنید چون این میزان از اضطراب حتما در روان شما دلیلی دارد که خب با بررسی و در طی روند درمان که می تواند دارو درمانی و روان درمانی باشد شرایط بهتری را تجربه کنید.
با مشاورانه در خدمت شما هستیم چهارشنبه, ۱ ژانویه سلام وقت بخیر ، چند سالی بود که مدام حالم عوض میشد یه روزایی پر انرژی و شاد و پر از ایده جدید و یه روزایی بی انگیزه و ناراحت ، جوری که فقط دوس داشتم تنها باشم ، این روزا خیلی بیشتر اینطوری میشم یعنی انرژی و انگیزه دیگه کلا ندارم و همش دوس دارم تنها باشم . همش تو سرم فکر و خیاله همش شرمنده حرفا و رفتار گذشته امم ، اینقدر همه چیزو تحلیل میکنم و اینقدر سوال تو سرم میچرخه که دیوونه میشم ، همش نگران ناراحتی… بیشتر بخوانید
با سلام خدمت شما دوست عزیز با توجه به علایمی که شما بیان می کنید نیاز است به صورت حضوری به روانشناس مراجعه داشته باشید تا در طی پروسه درمانی به شما کمک شود که از نظر روحی در شرایط بهتری قرار بگیرید و بتوانید عملکرد بهتری را مشاهده کنید . علامی که شما بیان می کنید افسردگی می باشد اما با توجه به اینکه بیان می کنید دوره هایی نیز انرژی زیادی دارید و شاد هستید و… امکان دوره شیدایی نیز وجود دارد که نیاز به بررسی دقیق دارد تا بتوانیم نظر دقیقی بیان کنیمبا توجه به پایین بودن… بیشتر بخوانید
باسلام خدمت شماشرمنده من ازدوران کودکی دچارمشکل ظاهری شدم مشکلم باچندباردکتررفتن کمترشده اماکاملاخوب نشد ازحدوددوسالگی تابیست وهشت سالگی بامن بود حالا من حدودهشت سال است که درهرجاکه دچاراضطراب شوم روی دستهایم وپشت کمرم به شدت سوزن سوزن می شود واخیرقفسه سینه ام هم دردمی گیرد ازلباس گرم مثل ژاکت نمیتونم استفاده کنم چون احساس گرماوسوزن سوزن شدن روی مچ دستهایم می شود البته قبلا مثل پشه کندن جایشان ورم می کرد وبعدمدتی خوب می شدباتشکرازشما
با سلام خدمت شما دوست عزیز با توجه به تجربه ای که شما دو دوران کودکی داشته اید و درد و اضطرابی که تحمل می کرده اید با یکدیگر همراه بوده اند و قسمتی از بدنتان تحت تاثیر این مورد بوده است امکان دارد که شما ناخوآگاه زمان اضطراب بازهم به سراغ همان قسمت های بدنتان بروید و یا احساساتی مشابه آن زمان را تجربه کنید . با توجه به اینکه شما بیان می کنید هنوز هم علایم بدنی ایجاد می شود نیاز است که با متخصص پوست در این زمینه صحبت کنید تا از نظر جسمی این موضوع بررسی… بیشتر بخوانید
من ۴۰ سال دارن چکار نکردم و نمیدانم چرا لذت از زندگی نمیبرم خوب بودم تا زمانی که فرد مورد علاقه ام را نگذاشتند ازدواج کنم و دانشگاه را هم ول کردم ودچار اعتیاد شدم وعستم ونیستم گاهی متادون ششم ماه بعد دوباره تنها هستم ولی دانم که فرق دارم چون نگاه تمسخر آمیز را میبینم هزاران درد که دیگر دوستانم شدند ومن هستم و انتظار مرگ و…..
با سلام خدمت شما دوست عزیز
با توجه به علایمی که شما بیان می کنید و عملکردی که داشته اید امکان افسردگی برای شما وجود دارد که در روند زندگی و عملکرد اجتماعی می تواند تاثیر زیادی داشته باشد و نیاز است که شما برای بهبود شرایط روحیتان در اول گام بردارید با توجه به بینشی که نسبت به مشکلات خود دارید می توانید نتیجه گیری مناسبی از درمان داشته باشید و شرایط بهتری را در کنار شرایط روحی مناسب تجربه کنید .
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۷۲۸۶۴