دلایل مشکلات خانوادگی چیست؟

همه ی ما از خانواده تصوری با جمعیت حداقل ۳ یا ۴ نفر داریم که مشکل از پدر و مادر و فرزندان می باشد. در چنین خانواده هایی نیز اختلافاتی وجود دارند اما بروز اختلاف و مشاجره تنها مختص چنین خانواده هایی نیست.

زوج هایی که هنوز صاحب فرزند نشده اند نیز یک خانواده حساب می شوند و با بروز کوچک ترین مشکل میان آن ها، می توانیم ادعا کنیم که نوعی مشکل خانوادگی پیش آمده است.

همان طور که مشکلات انواع و موضوعات خاص و متفاوتی دارند به طبع راه حل های متفاوتی به تناسب موضوع آن ها وجود دارد. ریشه یابی و یافتن علت مشاجرات خانوادگی از حیاتی ترین و سخت ترین کارهایی است که یک زوج درمان گر باید آن را به خوبی انجام دهد تا به مراجعین خود کمک کند.

دلایل مشکلات خانوادگی

با انواع مشکلات خانوادگی آشنا شوید. آن چه با هم می خوانیم طبق تحقیقات انجام شده جمع آوری شده است اما برای حل مشکلات خود فقط به چنین مقالاتی اکتفا نکنید و به زوج درمانگر مراجعه فرمایید:

۱) ازدواج نادرست :

وقتی یک دختر و پسر از جهات مختلفی مثل: اجتماعی، فرهنگی، مذهبی، تحصیلی، اقتصادی و … تفاوت هایی دارند پس در زندگی پیش رو چالش های زیادی خواهند داشت.

وقتی فرزند این زوج به دنیا بیاید تمام این مشکلات دو چندان شده و دغدغه دیگری به نام اختلاف بر سر سبک فرزندپروری و تربیت به میان می آید. کودکی که در میان چنین کشمکش هایی چشم باز کند، مسلما سلامت روان نخواهند داشت.

۲) مشکلات معیشتی و اقتصادی :

اقتصاد در زندگی جامعه امروز نقش به سزایی را ایفا می کند چرا که با گرانی های موجود در بازار مشکلات زیادی متوجه قدرت خرید مردم شده است. طبق آمارهای بدست آمده، اختلاف مالی یکی از موثرترین دلایل طلاق فیزیکی و عاطفی بین زن و شوهر است.

البته گاهی مشکلاتی مثل بیکاری نیز موجب اختلاف میان زوجین می شود و هر دوی آن ها را تا مرز افسردگی می برد. در نتیجه با توجه به فشاری که زوجین متحمل می شوند از نظر روانی آسیب پذیر خواهند شد و با کوچک ترین جرقه ای مشاجره می کنند.

۳) تعارضات حل نشده | دلایل مشکلات خانوادگی

به عنوان مثال فرض می کنیم که غذای بسیار مطبوع و خوشمزه ای درست کرده ایم اما آن را برای مدتی بیرون از یخچال و در ظرف بسته ای قرار داده ایم. پس از گذشت چند روز وقتی به سراغ آن می آییید متوجه بوی بسیار بد و زننده ای می شوید و علاوه بر آن روی کپک های زیادی را مشاهده می کنید.

این مثال با تعارضات حل نشده چندان هم بی ربط نیست. وقتی شما یک مشکل حل نشده را برای مدت زیادی در اعماق مغز خود رها کرده اید بی شک بعد ها در مواجهه با آن، اذیت خواهید شد.

۴) تعارضات و اختلاف با خانواده همسر :

اختلاف و مشکلات خانوادگی با خانواده همسر یکی از عوامل تهدید کننده زندگی زوجین است. این مشکلات می تواند به علت دخالت های نا به جای آنان، رفت و آمد زیاد و یا حتی رفتار غیر محترمانه آنان باشد.

۵) فاصله زیاد فرهنگی :

شاید با شنیدن فاصله زیاد بگویید زن و شوهر که در یک مکان زندگی می کنند پس منظور از فاصله زیاد چیست؟

فاصله همیشه درباره بعد مسافت به کار نمی رود، زوجین هر کدام منطق و ایده ی زندگی خاص خود را دارند اما اگر فاصله بین منطق آنان بیشتر از حد لازم باشد می گوییم آنان نسبت به یکدیگر فاصله فرهنگی دارند.

اگر این فاصله با گفت و گو و مذاکره حل نشود ناخودآگاه بین آنان طلاق عاطفی اتفاق می افتد.

۶) قدرت حل مشکلات|انواع مشکلات خانوادگی

بعضی از افراد وقتی با یک مشکل مواجه شوند واکنش های شدید هیجانی از قبیل خشم بیش از حد یا گریه از خود نشان می دهند و بعضی از آنان، با واکنش های فیزیکی ناخودآگاه مثل سردرد، تیک عصبی یا معده درد مواجه می شوند.

این افراد باید تلاش کنند تا ضمن کنترل هیجانات خود به حل مشکل فکر کنند.

۷) عدم توانایی در تصمیم گیری :

قدرت تصمیم گیری برای هر یک از زوجین بسیار حیاتی و حائز اهمیت است چرا که ریشه برخی از مشکلات در تصمیم گیری اشتباه و ضعیف نهفته است.

چگونه به مشکلات خانوادگی ام پایان دهم

زوجینی که نتوانند برای حل مشکلات خود تصمیم بگیرند، در آینده و نسبت به فرزند خود نیز نمی توانند تصمیم بگیرند و این قضیه ضعف آنان را هویدا می کند.

۸) عدم توانایی در مسئولیت پذیری :

هر کدام از زوجین در زندگی مشترک مسئولیت های خاص خود را دارند و اگر نسبت به آنان بی توجه باشند پایه های زندگی متزلزل خواهد بود.

علاوه بر آن ممکن است هر دوی آنان به علت خودخواهی، عدم بلوغ روانی و یا علل دیگر مسئولیت فرزندان را نپذیرند که در این صورت بنیادهای زندگی مشترک آنان به طور کلی متزلزل خواهد شد.

۹) خشونت های خانگی :

گاهی اوقات اختلال شخصیت می تواند فرد را به یک فرد پرخاشگر تبدیل کند. چنین شخصی محیط امن و صمیمی خانه را به میدان جنگ تبدیل می کند و آرامش سایر افراد را بر هم می زند.

این فرد ممکن است مادر پدر و یا حتی فرزندان خانواده باشد. عدم کنترل این رفتار لطمات جبران ناپذیری را به دنبال دارد.

۱۰) تعارضات روانی حل نشده :

یکی از انواع مشکلات خانوادگی حل تعارضات و اختلالات روانی می باشد. گاهی اوقات یکی از زوجین یا هر دوی آن ها مبتلا به یک مشکل روانی هستند که باید در همان زمان مجردی حل می شده و از ادامه آن جلوگیری می شده اما با بی توجه از کنار آن رد شده اند.

به عنوان مثال بدبینی یکی از مشکلات رایج است که بسیاری از افراد به آن مبتلا هستند و در زندگی مشترک به وسیله آن آسیب روانی زیادی به همسر خود نیز وارد می کنند.

۱۱) اعتیاد :

اعتیاد یکی از دلایل مشکلات خانوادگی می باشد و نوعی بیماری قابل درمان به حساب می آید و نسبت به ماده مخدر و مدت ابتلا متفاوت است. اعتیاد می تواند به روحیه فرد مغز و شخصیت او تاثیرات منفی و مضری بگذارد. بسیاری از جوانان با ابتلا به اعتیاد زندگی خود را باخته اند و آینده خود را تباه کرده اند.

همه ی مواردی که ذکر شد برای شناخت راه حل مشکلات خانوادگی شما موثر است اما کافی نیست بنابراین برای حل مشکلات زناشویی و خانوادگی به زوج درمانگر مرجعه کنید.