یکی از مهم ترین نگرانی ها برای داوطلبینی که موفق به عبور موفق آمیز از سد کنکور شده اند، داشتن یک انتخاب رشته ی موفق است.

مشاورین شغلی و تحصیلی بر ان باورند که برای داشتن یک انتخاب رشته ی موفق لازم است دو عامل زیر را به دقت مورد توجه قرار دهید.

۱) رغبت ها و علایق تان را قربانی هیچ چیز نکنید.

مهم ترین ملاک برای موفقیت در انتخاب رشته، در نظر گرفتن علایق شخصی است.
در این زمینه هیچ کس به خوبی خودتان نمی تواند راهنمایی تان کند.

بنابراین بهتر است بر علایق تان مترکز شوید و به این سوال پاسخ دهید که ” انتظار من از شغل آینده ام جیست؟ من برای چه حرفه ای ساخته شده ام؟ و از بودن در چه کاری به لذت واقعی می رسم؟”

برای اینکه بتوانید واقعیت های مربوط به ویژگی های شخصیتی و توانمندی های تان را بهتر درک کنید، می توانید به یک روانشاس مراجعه کنید تا تست های شخصیتی معروفی مانند رغبت سنج شغلی و یا تست مایرز برگیز و کالیفرنیا را اجرا کنند.

از این طریق شما می توانید به شناخت دقیق تر و کامل تری در مورد خودتان دست پیدا کنید و مهم ترین انتخاب صحیح را با موفقیت بردارید.

۲) اطلاعات تان در مورد رشته ها و آینده شغلی را بالا ببرید.

عصر جدید، با تغییرات بسیار وسیع و گسترده ای همراه است.
هیچ مشاور و یا روانشناسی نمی تواند از اطلاعات یک و یا دو سال پیش برای مشاوره ی شغلی صحیح به شما استفاده کند.

در حقیقت سرعت تغییر نیازمندی های شغلی در جوامع مختلف به حدی زیاد است که بدون آگاهی عمیق و پیش بینی های اساسی، نمی توان دست به انتخابی صحیح زد.

به همین منظور در ادامه شما را با مهم ترین و دست اول ترین مشاغلی که در سال های آینده در راس نیازمندی ها قرار خواهند داشت آشنا می کنیم.

مشاوره تحصیلی و استعدادیابی

آیا مشاغل بین رشته ای را می شناسید؟

شاید با عنوان رشته های بین رشته ای آشنا باشد.

بر اساس پیش بینی ها، این رشته ها بیشترین میزان نیازمندی در سال های آینده را به خود اختصاص خواهند داد.
لازم است بدانید که این رشته ها از تلفیق دو و یا چند رشته ایجاد شده اند و هدف از این کار، کاربردی تر شدن علوم است.

به عبارتی با فعالیت در این رشته های خواهید توانست سریع تر به بازار کار وارد شوید.

به عنوان مثال امروزه رشته ی پرطرفدار هوش مصنوعی از تلفیق دو رشته ی علوم اعصاب و علم کامپیوتر ایجاد شده است و یکی از کاربردی ترین علوم است.

دانشجویان دارای علایق گسترده نیز می توانند از طریق فعالیت در این رشته ها، علایق متنوع خود را پوشش دهند و به رضایت شغلی بیشتری برسند.

به عنوان مثال فردی که به گرایشات مختلف رشته ی تجربی علاقمند است و در رشته ی ریاضی مشغول به تحصیل است می تواند از طریق مشاغل بین رشته ای که در ادامه ذکر می شوند، هر دو بعد علاقه ی خود را مورد توجه قرار دهد.

مهندسی مکاترونیک

این رشته از تلفیق مهندسی مکانیک، الکترونیک، کامپیوترو کنترل ایجاد شده است و نسبت به سیستم های تشکیل شده از اجزای مکانیکی، کامپیوتری و الکترونیکی نگاهی یکپارچه ارایه می دهد.

در حقیقت هدف از این رشته آن است که از طریق هم افزایی بین رشته ای، به کیفیت محصولات افزوده شود.
حوزه های کاربرد مکاترونیک:

اتوماسیون
رباتیک
بینایی ماشین
مهندسی پزشکی
سیستم های ابزار دقیق
مهندسی خودرو
هوافضا