علت دعوا در رابطه عاشقانه چیست؟ دعواهای بلند مدت نشانه خوبی در روابط نیست، همه زوج ها اختلاف نظر دارند. مهم ترین چیز این است که چگونه در هنگام دعوا در رابطه عاشقانه باهم کنار میایید، اگر نتوانید با هم کنار بیایید مشکلات تکراری را همیشه تجربه خواهید کرد.
هیچ رابطه ای کامل نیست زن و شوهرها همیشه در مورد همه چیز بحث می کنند. با این حال، تا زمانی که شما صراحت، صداقت داشته باشید و کنترل خود را از دست ندهید جای نگرانی نیست.
چقدر دعوا در رابطه عاشقانه زیاد است؟
بنابراین، چقدر دعوا با شریک زندگی شما طبیعی است و چه زمانی بیش از حد است؟ آیا درگیری های شما به یادگیری و رشد شما به عنوان یک زوج کمک می کند؟ یا نشانه طلاق شما می باشد؟
مطالعه ای در سال ۲۰۰۰ نشان داد که بحث و دعوا که با خشم و تحقیر می تواند نشانه اولیه طلاق در آینده باشد(منبع). نشانه های زیر را در دعوا جدی بگیرید و در صورت مشاهده حتما به مشاور خانواده مراجعه کنید:
۱٫با یکدیگر مبارزه می کنید.
این نوع دعوا بحث هیچ فایده ای ندارد زیرا باعث ایجاد تغییرات نمی شود. اگر بر سر همه چیز دعوا می کنید، می خواهید به یکدیگر آسیب برسانید یا کنترل اوضاع را به دست آورید به کمک مشاور احتیاج دارید.
۲٫عدم تعهد | علت دعوا در رابطه عاشقانه
دعوای زیاد می تواند به این معنی باشد که هیچ یک از شما به رابطه خود متعهد نیستید یا کاری برای بهبود آن انجام نمی دهید. حتی ممکن است نشانه این باشد که یکی از شما از قبل تصمیم خود را برای جدایی گرفته است.
۳٫سرزنش
بدترین دعوا زمانی رخ می دهد که موضوع اصلی دعوا این باشد که “مقصر کیست؟“. اگر بحث اصلی دعوای شما این باشد در طول دعوا، نمی توانید مشکلات را حل کنید یا الگوهایی را تغییر دهید که در رابطه شما کارساز نیستند.
۴٫احساس تهی بودن
اگر به طور مداوم احساس خستگی عاطفی، ذهنی و فیزیکی می کنید، ممکن است نشان دهنده این باشد که رابطه شما سمی شده است.
اگر تقریباً هر تعاملی با شریک زندگیتان باعث میشود که احساس ناامنی و تحلیل کنید و نمی توانید ارتباط سالمی با یکدیگر برقرار کنید احتمالا به پایان رابطه خود نزدیک شده و درگیر افسردگی و اضطراب می شوید.
روابط سمی ممکن است پیامدهای منفی طولانی مدت بر سلامت جسمی و عاطفی ما داشته باشد. بنابراین، تشخیص اینکه آیا ازدواج شما در حال سمی شدن است یا خیر بسیار مهم است.
۵٫ انتقاد و قضاوت مستمر | علت دعوا در رابطه عاشقانه
قضاوت و انتقاد باعث ایجاد حالت تدافعی و توهین از سوی گیرنده پیام شده و علت دعوا در رابطه عاشقانه می باشد. چنین زبانی نشان دهنده بی احترامی به احساسات و نیازهای شریکمان است و معمولاً واکنش منفی طرف مقابل را برمی انگیزد.
۶٫ صمیمیت
از رابطه انتظار صمیمت عاطفی و جنسی داریم و هنگامی که بر آورده نشود، دلزدگی زناشویی ایجاد می شود. برخی از افراد غر زدن را شروع کرده و برخی دیگر از زوجین پرخاشگر می شوند(منبع).
۷٫حسادت
زوجین باید مثل یک تیم باشند ولی گاهی احساس برتری و رقابت نسبت به همدیگر سبب بروز مشکلات می شود. از این موارد می توان به صحبت با دوست دختر یا دوست پسر سابق، مالکیت داشتن، یکی از زوجین دوستان زیادی دارد و دور هم جمع می شوند، تمامی می تواند سبب حسادت شود(منبع).
۸٫مشکلات ارتباطی
آیا خود را سانسور می کنید و مشکلات ارتباطی دارد؟ آیا م یتوانید افکار و احساسات خود را به وضح به طرف مقابل بگویید و از سوی او درک می شوید؟
یکی از مشکلات عمده زوجین عدم گوش دادن، قضاوت کردن، نصیحت کردن و یا انتظار پیشگویی از طرف مقابل است.
آیا دعوا نکردن در یک رابطه سالم است؟
اگر شما و شریک زندگیتان هرگز وارد دعوا و بحث نشوید، به این معنی است که یکی از شما جلوی خود را گرفته است. غیرممکن است که دو نفر همیشه در کنار یکدیگر باشند و مطلقاً در همه چیز توافق داشته باشند.
اگر تضاد صفر وجود داشته باشد، نشان می دهد که یکی از شما (یا هر دوی شما) حقیقت خود را بیان نمی کنید، که در دراز مدت می تواند بسیار مشکل ساز باشد.
اگر رابطه به نوعی تازه است، نگران عدم دعوای خود نباشید. به طور طبیعی در طول زمان اتفاق می افتد و بسیار طبیعی است که شروع یک رابطه بسیار آرام باشد.
پیشنهاد مشاور: پیش از هر اقدامی در مورد مشکلات خانوادگی بیشتر بخوانید.
چگونه زوج ها در یک رابطه سالم با هم دعوا می کنند
اگر هر روز با شریک زندگی خود دعوا می کنید، اگر نمی توانید با یکدیگر ارتباط برقرار کنید یا حرف یکدیگر را متوجه نمی شوید از راه های زیر کمک بگیرید:
۱٫ گوش کنید
سعی کنید با توجه کامل و منطقی گوش کنید. به مسائل همسرتان گوش دهید و سعی کنید در حالت تدافعی قرار نگیرید.
در عوض، زمانی که گیج هستید، سؤال بپرسید تا مطمئن شوید که هر دو یکدیگر را درک می کنید. گوش دادن موثر به حرف های دیگران می تواند در لحظه دعوا دشوار باشد، اما برای شکوفا شدن یک رابطه نیز ضروری است.
۲٫مسائل اصلی را شناسایی و به آن ها رسیدگی کنید
گاهی اوقات وقتی گرفتار مشاجره یا دعوا می شویم، به جای شناسایی موضوع واقعی، در چرخه بحث های سطحی گیر می کنیم و همین علت دعوا در رابطه عاشقانه می شود. بهترین راه برای شناسایی ریشه تعارض این است که نیازهای خود را بفهمید و یاد بگیرید که به چه چیزی باز می گردید.
همه ما نیازهای اساسی در روابط داریم اما نیازهای همه یکسان نیست. هنگامی که آن نیاز ارضا نمی شوند، عدم رضایت می تواند به طور پنهانی در هر بحثی وارد شود.
۳٫ به جای «تو» از «من» استفاده کنید
مفید است که در اینجا به جای سرزنش فوری شریک زندگی خود، روی خود تمرکز کنید. این کار شریک شما را از حالت تدافعی خارج کنید و گفتگو را به روشی معنادارتر و مبتنی بر راه حل قرار می دهد.
همچنین شما را مجبور می کند که مسئولیت احساسات خود را بپذیرید و در عین حال نسبت به خود و شریک زندگی خود قاطعانه و دلسوز باشید.
سوالات متداول دعوا در رابطه
1 - آیا دعوا رابطه را عاشقانه تر می کند؟
برخی بر این اعتقاد هستند که دعوا شیرینی رابطه است و سبب افزایش صمیمیت می شود. تحقیقات علمی نشان می دهد دعواهایی که در آن زوجین بحث می کنند و موضوع را حل می کنند و بعد از دعوا احساس شکست ندارند، سبب افزایش احساس صمیمیت و عشق میان زوجین می شود. اما دعواهایی که یکی از زوجین شکست می خورد و یا پرونده باز می ماند و یا به رابطه جنسی ختم می شود، سبب بروز کینه و کاهش دوست داشتن در زوجین می شود.
سلام من و پارتنرم مدت کمیه که باهم وارد رابطه شدیم اما مداوم بحث و دعوا داریم و اقدام به جدا شدن میکنیم بعضی اوقات احساس میکنم که رابطه ما اشتباه و باید جدا بشیم
سلام. میفهمم که این شرایط چقدر میتواند سخت و طاقتفرسا باشد. اینکه در ابتدای یک رابطه با چالشهای متعددی روبرو هستید، میتواند نگرانکننده باشد و احساس سردرگمی و تردید را در شما ایجاد کند. نکاتی که میتوانند در این شرایط به شما کمک کنند: ۱. گفتگوی شفاف و عمیق: زمانی را به صحبت با پارتنرتان اختصاص دهید، زمانی که هر دوی شما آرام و بدون تنش هستید. در مورد احساساتتان به طور شفاف و بدون سرزنش صحبت کنید. به حرفهای پارتنرتان با دقت و بدون قضاوت گوش کنید. سعی کنید درک کنید که چه چیزی باعث ایجاد بحث و دعوا… بیشتر بخوانید
سلام من خانمی ۳۴ ساله هستم ۳ ساله ازدواج کردم خیلی با همسرم رابطه ی دوستانه ای داشتیم ولی مشکلی که وجود داره ایشون زیادی از حد به خانواده خودشون اهمیت میدن.من مشکلی با احترام و محبت به خانواده ها ندارم ولی جوری شده که کل فکر ایشون خانواده شون و به خصوص مادرشون هست.جوری که دو سال اخیر هیچ اهمیتی به مثلا تولد من نمیده ولی مدام در فکر این هست که کی تولد خانوادهشون هست یا خواهر زاده و برادر زاده.اگه من هر مریضی داشته باشم هیچ اهمیتی نداره ولی اگه اونا یه سرماخوردگی ساده داشته باشن حتما… بیشتر بخوانید
سلام متاسفانه افراد پیش از ازدواج آموزش های لازم را �ی آموزند و مشکلات فردی خود را حل نمیکند این باعث می شود بعد از ازدواج به صورت دلخوری و یا عدم رضایت تبدیل شود و این عدم رضایت به مرور زمان باعث آسیب های جبران ناپذیری به زوجین میشود حتماً یک جلسه مشترک با حضور همسرتان داشته باشیم تا بتوانیم این موضوع را حل کنیم که می تواند این جلسه در قالب تلفنی یا حضوری باشد
سلام.من دختری۱۹ساله بلوچ هستم که نزدیک به یک ساله که ازدواج کردم و تو زندگیم یه سری مشکل دارم که واقعا اذیتم میکنه بیشتر رفتارهمسرم هست اون خیلی دوستم داره واقعا یه وقتایی بهم نشون داده ک دوستم داره منم دوسش دارم وبخاطر همین نمیخوام که زندگیم خراب بشه دوس دارم زندگیم روز ب روز بهتر باشه من الان۶ماهه که باردارهستم یه سری دردسرهای بارداری رو دارم ولی الحمدالله راضی ام و از خداوند متعال میخوام بچم سالم باشه قبلا بامادرشوهرم زندگی میکردیم ولی الان ۳ماهه ک جدازندگی میکنیم اصل حرفم اینه که همسرم یه سری عادت ها و رفتارهایی… بیشتر بخوانید
سلام به شما المیرا جان ببین عزیزم قابل درک است که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم بهتر بود از وران نامزدی به سبک رفتاری همسرتان توجه بیشتری می کردید چون سبک رفتاری و شخصیتی چیزی نیست که با زاواج کردن تغییر زیادی کند . در این مسیر خب دقت کن عزیزم شما دارید از یک ارتباط دونفره صحبت می کنید و خب این مسیر ارتباطی بین شما ها چیزی است که هردوی شما نیاز است آن را بسازید و اگر مشکلی هم ایجاد می شود در کنار هم آن را حل کنید… بیشتر بخوانید