اضطراب می تواند سلامت جسمی و روانی را تحت تاثیر قرار دهد، تاثیرات کوتاه مدت و بلند مدت در ذهن و بدن وجود دارد. در حالی که بسیاری از افراد در مورد تاثیر اضطراب بر روی بدن آگاهی دارند، افراد کمتری از عوارض جانبی فیزیکی آگاه هستند، که می تواند شامل مسائل مربوط به گوارشی و افزایش خطر ابتلا به عفونت باشد. اضطراب همچنین می تواند عملکرد سیستم های قلبی عروقی، ادراری و تنفسی را تغییر دهد.
در این مقاله، ما در مورد رایج ترین علائم جسمی و عوارض جانبی اضطراب بحث می کنیم.
اختلال اضطراب چیست؟
نگرانی بیش از حد و عصبی بودن از ویژگی های اضطراب است. اضطراب یک گروه از اختلالات را تشریح می کند که موجب نگرانی و ترس می شوند. این احساس اضطراب با زندگی روزمره تداخل می کند و نسبت به شی یا رویداد ناخوشایند است. در بعضی موارد، افراد قادر به شناسایی یک منشا نیستند و احساس می کنند که هیچ دلیلی برای این احساس وجود ندارد.
اضطراب مداوم می تواند زندگی شخصی فرد را دچار مشکل کند. با توجه به مطالعات انجمن اضطراب و افسردگی آمریکا ، اختلالات اضطرابی شایعترین بیماری روانی در ایالات متحده است و سالانه ۴۰ میلیون بزرگسال در این کشور را تحت تاثیر قرار می دهند.
در حالی که این اختلالات به درمان پاسخ می دهد، اما فقط ۳۶٫۹ درصد از افراد مبتلا به اختلال اضطراب درمان دریافت می کنند.
انواع اختلالات اضطرابی
انواع اختلالات اضطرابی عبارتند از:
- اختلال اضطراب عمومی – اضطراب بیش از حد بدون علت ظاهری که ۶ ماه یا بیشتر طول می کشد
- اضطراب اجتماعی – ترس از قضاوت یا تحقیر در شرایط اجتماعی
- اضطراب جدایی – ترس از دور بودن از خانه یا خانواده
- ترس های ساده یا خاص – ترس از یک فعالیت خاص، جسم یا وضعیت
- اختلال هیپوخاندریازیس – ترس مداوم از داشتن یک بیماری خاص یا مشکلات جدی در سلامتی
- اختلال وسواس فکری (OCD) – افکار تکراری که سبب رفتارهای خاص می شوند
- اختلال استرس پس از ضربه – اضطراب شدید پس از یک حادثه یا حوادث تروماتیک
علائم اختلالات اضطرابی
افراد می توانند طیف وسیعی از علائم جسمی و روانی را در اضطراب تجربه کنند. رایج ترین موارد عبارتند از:
- احساس عصبی بودن، تنش یا ترس
- حملات هراس در موارد شدید
- ضربان قلب سریع
- تنفس سریع
- تعریق
- خستگی
- ضعف
- سرگیجه
- دشواری در تمرکز کردن
- مشکلات خواب
- حالت تهوع
- مسائل گوارشی
- احساس سرما یا گرمای زیاد
- درد قفسه سینه
علائم تکمیلی اختلالات اضطرابی
بر اساس نظر مشاوره خانواده، برخی از اختلالات اضطرابی علائم اضافی دارند. به عنوان مثال، OCD همچنین باعث ایجاد رفتارهای اجباری و تکراری که با هدف کاهش اضطراب ناشی از افکار صورت می گیرد، همراه است و این رفتارها تا زمانی که فرد برای درمان اقدام نکند ادامه می یابد. برای مثال فردی که دچار وسواس تمیزی است، مدام در حال تمیز کردن و شستن دست ها و وسایل است.
تاثیر اضطراب بر روی بدن
فرد احساس سردرد و سرگیجه می کند، سردرد و سرگیجه از علائم بالقوه اضطراب است. اضطراب می تواند بر بدن تاثیر منفی بگذارد و اضطراب درازمدت خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهد.
جامعه پزشکی معتقدند که اضطراب در ناحیه آمیگدال، ناحیه مغزی که پاسخ های عاطفی را مدیریت می کند، ایجاد می شود.
هنگامی که یک فرد دچار اضطراب و ترس می شود، مغز سیگنال هایی را به سایر قسمت های بدن می فرستد، این سیگنال ها می گویند که بدن باید برای مبارزه یا فرار آماده باشد و ببدن نیز با آزاد کردن آدرنالین و کورتیزول، که بسیاری از آن ها به عنوان هورمون استرس شناخته می شوند، به این سیگنال ها پاسخ می دهند.
در هنگام برخورد با یک فرد مهاجم یا در موقعیت های خطرناک، سیگنال فرار یا مبارزه سودمند است، اما در هنگام رفتن به مصاحبه شغلی یا ارائه یک سخنرانی این پاسخ مفید نیست.
تاثیرات اضطراب بر بدن
تاثیرات اضطراب بر بدن در زیر گفته شده است.
تغییرات تنفسی
یکی از تاثیرت اضطراب بر بدن، تغییرات تنفسی است، در طول دوره های اضطراب، تنفس فرد ممکن است سریع و کم عمق باشد که به آن هیپنرالسیون می گویند. در این زمان افراد سریع تر نفس میکشند یا احساس میکنند اکسیژن کافی دریافت نمیکنند. بعضی از افراد اینقدر سریع نفس میکشند که احساس ضعف و بیحالی میکنند.
کمبود اکسیژن می تواند علائم اضطراب را بدتر کند و منجر شود که فرد علائمی مانند آن چه در زیر گفته شده را تجربه کند.
- سرگیجه
- احساس ضعف
- مور مور
- ضعف
- پاسخ سیستم قلبی عروقی
اضطراب می تواند باعث تغییرات ضربان قلب و گردش خون در سراسر بدن شود، افزایش جریان خون، اکسیژن تازه و مواد مغذی را به عضلات به ارمغان می آورد، پس یک ضربان قلب سریع تر باعث ایجاد آمادگی برای فرار یا مبارزه در مواقع خطر می شود، اما تکرار مداوم این حالت ممکن است خطرناک باشد.
اضطراب درازمدت ممکن است برای سیستم قلبی عروقی و سلامت قلب مفید نباشد، برخی مطالعات نشان می دهد که اضطراب باعث افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلبی در افراد سالم می شود.
اختلال عملکرد سیستم ایمنی
در کوتاه مدت، اضطراب پاسخ های سیستم ایمنی را افزایش می دهد. با این حال، اضطراب طولانی مدت می تواند اثر متفاوت داشته باشد. کورتیزول مانع انتشار مواد مغذی شده که موجب التهاب می شود و جنبه هایی از سیستم ایمنی بدن را که با عفونت مبارزه می کند، از بین می برد و موجب اختلال در عملکرد سیستم ایمنی بدن می شود.
افراد مبتلا به اختلالات اضطراب مزمن، در معرض ابتلا به بیماری های مختلف مانند آنفولانزا، بیماری های قلبی- عروقی، بیماری های گوارشی و سرطان قرار گیرند.
تغییرات در عملکرد گوارشی
یکی دیگر از تاثیر اضطراب بر روی بدن انسان، تغییرات در عملکرد گوارشی است. کورتیزول فرایندهایی که در بدن، مبارزه یا فرار را کند می کند را، متوقف می سازد. یکی از این فرآیندهای مسدود شده، هضم است.
همچنین، آدرنالین جریان خون را کاهش می دهد و ماهیچه های معده را ضعیف می کند.
به عنوان یک نتیجه، فرد مضطرب ممکن است تهوع، اسهال و احساس ناخوشایند در معده را تجربه کند. آن ها ممکن است اشتهای خود را نیز از دست بدهند.
برخی تحقیقات نشان می دهد که استرس و افسردگی به چندین بیماری گوارشی از جمله سندرم روده تحریک پذیر (IBS) مرتبط است. یک مطالعه از بیماران سرپایی در کلینیک گوارش در بمبئی نشان داد که ۳۰-۴۰ درصد از مبتلایان به IBS نیز اضطراب و افسردگی داشتند.
نتیجه آزمایش ادرار
اضطراب و استرس می تواند نیاز به ادرار کردن را افزایش دهد و این واکنش در افراد مبتلا به فتق بیشتر است، نیاز به ادرار کردن و یا از دست دادن کنترل بر ادرار ممکن است یک مبنای تکاملی داشته باشد، زیرا با یک مثانه خالی ساده تر می توان مبارزه یا فرار کرد. با این حال، ارتباط بین اضطراب و افزایش نیاز به ادرار هنوز معلوم نیست.
عوارض و اثرات طولانی مدت
علاوه بر تاثیرات کوتاه مدت اضطراب در بالا بیان شد، اضطراب می تواند اثرات بلند مدتی داشته باشد.
بی خوابی یک عوارض بالقوه اضطراب است. داشتن اضطراب می تواند منجر به اثرات منفی درازمدت شود. افراد دارای اضطراب ممکن است موارد زیر را تجربه کنند:
- افسردگی
- مسائل گوارشی
- بی خوابی
- درد مزمن
- مشکلات با مدرسه، کار یا اجتماعی شدن
- از دست دادن علاقه به رابطه جنسی
- اختلالات سوء مصرف مواد
- افکار خودکشی
علل تشدید کننده اضطراب
جامعه پزشکی هنوز علت اضطراب را شناسایی نکرده است، اما عوامل متعددی ممکن است به پیشرفت آن کمک کنند.
علل و عوامل تشدید کننده ممکن است به مواردی که در زیر گفته شده است مرتبط باشند:
- تجربیات زندگی
- صفات ژنتیکی
- شرایط پزشکی مانند بیماری قلبی ، دیابت یا بیماری ها و دردهای مزمن
- استفاده از دارو
- جنسیت، احتمال بروز اضطراب در زنان بیشتر از مردان است
- سوء مصرف مواد
- استرس مداوم در مورد کار، امور مالی و یا زندگی در خانه
- داشتن سایر اختلالات روانشناختی
تشخیص و درمان
برای تشخیص اضطراب، روانپزشک یا درمانگر علائم را ارزیابی می کند و هر شرایط که ممکن است موجب اضطراب شود، بررسی می کند.
اضطراب بسیار قابل درمان است و روانپزشکان معمولا ترکیبی از برخی از موارد زیر را توصیه می کنند:
- درمان دارو
- روان درمانی
- تغییر در شیوه زندگی، مثلا انجام فعالیت بدنی و مراقبه
نظر “مشاورانه“
اضطراب شایع ترین اختلال روانی در ایران است که باعث بروز علائم جسمی و روحی می شود و می تواند بسیار ناراحت کننده باشد. تاثیر اضطراب بر روی بدن انسان سبب بروز بیماری های دیگر می شود.
اضطراب درازمدت خطر بیماری های جسمی و دیگر شرایط روحی روانی مانند افسردگی را افزایش می دهد، با این حال، اضطراب می تواند به درمان بسیار خوب پاسخ دهد. اکثر افرادی که درمان دریافت می کنند، به خوبی بهبود می یابند و می توانند از کیفیت خوب زندگی لذت ببرند.
منبع : e-kanon.ir
سلام ببخشید من امروز با رفیقم رفتم بیرون بعد یه جایی نشستیم بعد پسرای همسایمون اومدن تقریباً کنار ما نشستن بعد مامان دوستم اومد ما رو دید خیلی عصبانی شد دخترش رو دعوا کرد و گفت اینجا چی کار میکنید
بعد به من گفت سلنا یعنی بخدا ی بار دیگه زنگ بزنی خونه ما بگی بیا بریم اونجا و اینجا به مامانت میگم
الان من خیلی ناراحت شدم و الان روحیم خراب شده و استرس دارم ی روز دیگه هم امتحان دارم فکرم نمیذاره بخونم
بنظرتون من چی کار کنم؟
سلام به شما سلنا جان ببین عزیزم اینکه این آقا کنار شما نشسته است خب انتخاب شما نبوده و بهتر بود در احترام این مورد را به مادر دوستتان بیان می کردید در کنار اینکه خب در اینگونه مواقع بهتر است برای جلوگیری از برداشت اشتباه مراقبت بیشتری کنید . در هرصورت سرزنش کردن خودتان کمکی به بهبود این شرایط نمیکند و خب بهتر خود شما در زمان مناسبی این موضوع را با مادر در میان بگذارید تا ایشان نیز اطلاع داشته باشند این اتفاق چیز بدی نیست که بخواهید نگران متوجه نشدن مادرتان باشید و بهتر است خودتان بیان… ادامه دیدگاه »
سلام، من از نظر شخصیتی خودم سالم هستم ولی بخاطر شرایط و اطرافیانم و رفتارهاشون، گاهی در طول سال استرس و اضطراب شدید دچار میشم که روی روحیه فعالیتهای من تاثیر میگذارند.
سلام به شما فاطمه جان استرس و اضطراب احساس ناخوشایندی است که گاهی با آن مواجه میشویم. این احساس در حقیقت واکنشی است نسبت به رویدادها و شرایط دلهرهآوری که در زندگی فرد ایجاد میشود.بنابراین این احساس هم جنبه ادراکی دارد و هم واکنش فیزیولوژیکی با خود به همراه دارد. در واقع ما اضطراب را هم در ذهن و هم در جسم خود تجربه می کنیم و این کاملا یک امر طبیعی می باشد و چیزی نیست که بخواهیم آن را حذف کنیم اما اگر علائم استرس و اضطراب طولانی باشند باعث ایجاد اختلال در زندگی شخص میشود که البته… ادامه دیدگاه »
چرا پیامای من نیستن؟
سلام من دختر هستم ۱۹ سال دارم مدتیه که ذهنم درگیر افکار منفی و آزار دهنده شده ک باعث شده نتونم درس بخونم .ب این صورت ک فکر میکنم اتفاق های بدی ک دیگران افتاده برای من میفته و دائما این افکار توی ذهنم مرور میشن کلافه شدم و زندگیم بی معنی شده دلم میخواد درس بخونم ولی از شدت این افکار نمیتونم کاری کنم لطفا کمکم کنید وقتم داره میرههه
سلام. آیا کسی از اعضای خانواده شده وسواس دارد؟
من خودم وسواس دارم نسبت ب همه چی .قبلا اینطور نبودم با اومدن کرونا وسواس بهداشت گرفتم ولی الان تقریبا چند ماهه ک وسواس فکری داره دیوونم میکنه تو رو خدا با توجه ب چیزی ک قبلا براتون نوشتم ببینید چ راهکاری داره تمام زمانم داره میگذره فکرم اصلا دست خودم نیست همش دنبال راه فرارم
ببین عزیزم این سوال شما قبلا هم پاسخ داده شده است دقت کن که سوای نیاز به درمان دارد و درمان به شکل حضوری و به کمک متخصص امکان پذیر می باشد.
سلام خسته نباشید . من امسال سومین ساله میخوام کنکور بدم . دو سال قبل رو خیلی خراب کردم و امسال هم از اول سال چیزی نخوندم و حالا میخوام برم سربازی اینو به کسی نگفتم چون اونا امسال خیلی انتظاراتشون رفته بالا از من . اونم به خاطر اینه که من تو آزمون آزمایشی ها تقلب میکنم . من اولین آزمون که تقلب کردم انتظارات بالا رفت و مجبور شدم بقیه آزمونا رو هم اینجوری باشم .. ولی حالا که اوایل اسفنده نمیخوام ادامه بدم میخوام برم سربازی ولی نمیدونم چطوری خانوادم رو راضی کنم به شدت مخالف هستن… ادامه دیدگاه »
سلام به شما آقا امیر در هرصورت در این مسیر نیاز است که شما به این موضوع توجه کنید خب بعد از سربازی می خواهید مسیر زندگی خودتان را از نظر شغلی و اجتماعی چگونه ادامه بدهید چون در هرصورت نمیتوان بدونم برنامه در این مسیر پیش رفت. در کنار اینکه خب شما اگر با تقلب در این آزمون ها پیش بروید بازهم خب با نتایج موفقی روبرو نخواهید شد پس بهتر است از فرصت باقی مانده برای تلاش بیشتر برای کنکور استفاده کنید و بعد از کنکور میتوانید در مسیر سربازی هم اقدام کنید. در هرصورت بهتر است که… ادامه دیدگاه »
و سوال خودم حدود یه سال پیش مشکلی برای خواهرم پیش اومد که میشه گفت تهمتی بهش زده شد به ناحق و نه خودش نه ما نتونستیم ازش دفاع کنیم یعنی حقشو بگیریم الان هنوز نتونستم اون قضیه رو تو ذهنم حل کنم و همش سعی میکنم تو افکارم عوض در بیارم و تلافی کنم الان شرایطش برام مهیا نیست ولی نمیتونم بهش فکر نکنم مگه خدا نگفته ظلم گناهه و سکوت در قبال ظلم هم گناهه؟بخشش رو در این مورد اصلا قبول ندارم و میخوام تلافی کنم ولی حداقل تا ی سال دیگه امکانش نیس چیکار باید بکنم؟
سلام اول دوست دارم یه تشکر ویژه از سایت خوبتون داشته باشم یه هفته ای میشه با سایتتون آشنا شدم و جواب خیلی از سؤالاتمو گرفتم اگرم لازم شده پرسیدم و به خوبی جواب داده شده واقعا ممنون از وقت و دانشی که رایگان در اختیار مردم میزارین به خصوص اونهایی که توانایی رفتن پیش مشاور رو ندارن من مشکلات مردم رو هم خوندم و واقعا مشکلات خودم تو ذهنم کوچیک شد واقعا تو همچین جامعه ای که این همه نیازه چرا نباید طرح مشاور خانواده یا مورد مشابهی که از طرف دولت در اختیار مردم باشه خیلی وقتا مشکل… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز
از توجه شما به این سایت ممنون هستیم.
اما در مورد سوال شما در صورت تمایل اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار بدهید تا باهم بتوانیم در این مسیر صحبت کنیم.
۱٫ شما و خواهرتان چند سال دارید؟
۲٫ منظور شما از تلافیچیست؟
۳٫ شما خواهرتان را یک خانم بالغ می دانید؟
۴٫ دیدگاه شما در مورد این تهمت چیست و چه دیدگاهی در مورد خواهرتان دارید؟
سلام وقتتون بخیر من تیر سال سال گذشته پدرم و به دلیل سرطان از دست دادم یعنی یکسال و نیم پیش از اون زمان همش استرس دارم که خودم و خانوادم دچار سرطان بشیم در این باره خیلی اضطراب دارم مخصوصا اینکه شوهر خواهرم نیز به تازگی دچار سرطان شده و مراحل درمان و انجام میده
سلام به شما نرگس جان قابل درک هست که از دست دادن پدر و در زمان فعلی نیز بیماری همسرخواهرتان برای شما با نگرانی زیادی همراه شده است اما اگر میزان اضطراب شما به اندازه ای می باشد که بر عملکرد شما تاثیر گذارد خب در این حالت نیاز است که شرایط روحی شما و اضطرابی که دارید در مسیر درمان قرار گیرد چون به نظر می رسد که تجربه مرگ پدر و بیماری ایشان برای شما با افکاری همراه شده است که اضطراب زیادی را ایجاد می کنند. بهتر است یک دوره روان درمانی را به صورت حضوری با… ادامه دیدگاه »
سلام من حسابدارم در مورد کارم زیاد دچار استرس میشم و در اون زمان که دچار استرس قادر به انجام کاری نیستم و ذهنم یاری نمی کنه نمی ونم چه کار باید انجام بدم و همش استرس از دست دادن شغلم رو دارم و فکر می کنم و به دهمین دلیل ترس اشتباه کردن در کار و سوء استفاده دیگران میشه و به همین دلیل فکر می کنم مناسب شغل حسابدار نیستم و دیگران به همین دلیل روی من حساب نمی کنند و سعی در اذیت کردنم دارند و نمی تونم از خودم دفاع کنم و بهم توهین می کنند… ادامه دیدگاه »
سلام به شما ستاره جان
ببین عزیزم اضطراب در خالت های شدید می تواند بر عملکرد شما تاثیر زیادی بگذارد و در هرشغلی نیاز به تمرکز می باشد پس بهتر است بجای سرزنش کردن خودت و یا تغییر مسیر شغلیت سعی کنی که با مراجعه به روانشناس و طی کردن روند درمان برای بهبود این مشکل خودت اقدام کنی.
در هرصورت با درمان اضطراب می توانی نتیجه گیری بهتری در مسیر شغلیت هم داشته باشی.
سلام خسته نباشید. من تو کنترل کردن افکارم مشکل دارم، تصویرها و افکار تکراری و ناخواستهای داخل ذهنم تکرار میشن و باعث ترس و اضطراب من میشن. فکرهایی مثل این که کنترل خودم رو از دست بدم و به خودم و خانوادهم آسیب بزنم و بلعکس( اینکه خانوادهم کنترل خودشون رو از دست بدن و به من آسیب بزنن) و مسائلی از این قبیل که به سلامتی جسمانی من مربوط میشه. شبها موقع خواب تمام وسایل تیز رو از خودم دور نگه میدارم و از طرف دیگه از مرگ شدیدا میترسم و بخش زیادی از ذهنم رو درگیر میکنه. اکثرا… ادامه دیدگاه »
سلام به شما هانیه جان ببین عزیزم این افکاری که تجربه می کنید نشان از وسواس دارد و به دلیل اضطرابی که برای شما ایجاد می کند باعث می شود که شما بخواهید کاری را برای این اضطراب و تنش انجام بدهید و خب این مسیر می تواند به شکل های مختلف تجربه شود. این افکار به شکل وسواس فکری و دست نزدن به ظروف و… وسواس عملی می باشند که بی ارتباط باهم نیستند و در این مسیر نیاز است که شما روند درمانی خود را با روان درمانگر و روان پزشک شروع کنید تا بتوانید نتیجه گیری بهتری… ادامه دیدگاه »
سلام من پسری هستم ۲۵ ساله که توی عمرم فقط شکست خوردم دلیلشم افسردگی وضع مالی خوبی هم نداشتم که دکترای خوبی برم هم تو سربازی هم کار هم درس کلا شکست خوردم بعد الآن از فکر زیاد دچار پانیک هم شدم تو این پنج سالم همیشه کار کردم ولی هر دفعه به هر دلیلی یا اتفاق میافتاد وپولمو از دست دادم بعد هم تو خونه همیشه سرزنش میشم همیشه میگن که تقصیر از منه من واقعا نمیدونم علت این همه بد شانسیم چیه به آخر خط رسیدم آخه همیشه مادرم وپدرم منو با پسرای دیگه مقایسه میکنن یه بار… ادامه دیدگاه »
سلام به شما آقا پویا قابل درک هست که سالها تجربه این مشکلات روحی برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما دقت کنید که این شرایط بیرونی که شما تجربه می کنید منظورم شرایط اجتماعی و کاری و روابط به نظر می رسد بیش از اینکه ارتباط با بدشانسی داشته باشد با شرایط روحی شما همخوانی دارد چون در هرصورت شرایط روحی ما هم بر شرایط جسمی و هم عملکرد و تصمیم گیری های ما تاثیر زیادی دارد و این موضوعی نیست که بتوانیم با نادیده گرفت آن پیش برویم چون حتی می تواند شکل و مدل… ادامه دیدگاه »
سلام ممنون از مطالب خوبتون من تست رو که انجام دادم نتیجه آن شد که استرس مزمن دارم سوالم این هست اینکه روی تصمیم مسمم نبودن و همش فکرهای منفی میاد که انجام نده و زود از کوره در رفتن هم به این مورد مربوط میشه ؟ من فوق لیسانس حقوق هستم آزمون وکالت رو قبول نشدم تامین اجتماعی در مصاحبه قبول نشدم و این موضوع که منبع درامد ندارم ناراحتم میکنه جاهای دیگه هم برای کار رفتم ولی نتیجه ای نگرفتم و گاها فامیل این موضوع رو به روم میارن که بیکار هستم ولی من تلاش کردم و تلاش… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز ببین عزیزم تنها بر مبنای تست نمی توان برای شما تشخیص گذاری داشت و در ای مسیر نیاز است که این اضطراب و افکار منفی که بیان می کنید مورد بررسی دقیق قرار گیرد چون می تواند حتی نشان از وسواس فکری هم داشته باشد. بهتر است در این مسیر در اولین گام برای بهبود شرایط روحی خودتان اقدام کنید در این حالت با بهبود شرایط روحی می توانید در مسیر رشدی خود بهتر گام بردارید. در کنار اینکه بهتر است دیدگاهای دیگران را به خودشان واگذار کنید هرچقدر که این تمرکز بیشتر باشد می… ادامه دیدگاه »
سلام خسته نباشید
برادر من از شروع ویروس کرونا به شدت وسواسی شدن هم فکری و هم فیزیکی و بشدت پیگیره در مورد ویروس که تاثیر به شدت بدی روش گزاشته جوری که هم خودش به شدت اذیت میشه و هم خانوادم میخواستم بپرسم چه راه حل هایی هست که بتونیم بهش کمک کنیم و اینکه اصلا راضی نیست که پیش یک روانشناس بره
ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام به شما دوست عزیز مراقبت بهداشتی و داشتن میزانی اضطراب در این زمان بیماری ها کاملا طبیعی می باشد اما اگر این اضطراب همراه با افکار و رفتارهای وسواسی باشد خب شدت ان به اندازه ای می شود هم خود فرد را از نظر روحی تحت تاثیر قرار می دهد و هم می تواند برای افرادی که در نزدیک او زندگی می کنند مشکلاتی ایجاد کند. در این مسیر نیاز است که شرایط مراجعه و طی کردن روند درمانی را برای برادرتان ایجاد کنید در هرصورت تا زمانی که ایشان روند درمانی را طی نکنند خب این مسیر می… ادامه دیدگاه »
سلام خسته نباشید کجا میتونم خصوصی مشکلمو بیان کنم ؟
سلام به شما آقا رضا شما می توانید در این مورد برای مشاوره خصوصی از تلگرام استفاده کنید.
https://t.me/kanonmoshaveran_bot
سلام من دانش آموز رشته تجربی هستم اما اصلا دوست ندارم و عاشق بازیگری هستم و شرایط بازیگری را ندارم مثلا پول رفتن به تهران ندارم که بمونم و بازیگر بشم از اون طرف هم نمیخوام رشته ایو بخونم که دوست ندارم نمیتونمم با علایقم بجنگم
سلام به شما دوست عزیز
احساسات و علایقی که دارید قابل احترام هست اما در این مسیر در احترام به احساسات و نیازهای خودت نیاز است که به واقعیت هم توجه داشته باشید.
در هرصورت بهتر است که سعی کتید به علایق دگیری ک انکان پیش رفت برای شما وجود دارد را دنبال کنید در آینده در شرایط بهتر می توانید به این علایق نیز توجه کنید و ان را نیز دنبال کنید.
سلام، همیشه ترس ازقضاوت شدن دارم، نمیتونم اعتماد کنم، میترسم که با دوستام راحت صحبت کنم، میترسم از یه اتفاق ساده پشت سرم صحبت بشه، با چیزی که فقط حدس زدن قضاوتم کنن، با حدود ۲۵ سال سن حتی از قضاوت شدن توسط افراد خانواده هم میترسم، زمانی که تماس یا پیامی از فردی ناشناس داشته باشم به شدت استرس میگیرم، تلفن را اصلا جواب نمیدم، پیام هم اعصابمو بهم میریزه، وقتی بخوام تلفنی با بقیه حرف بزنم، تپش قلب پیدا میکنم، نمیتونم درست صحبت کنم، امکان مراجعه حضوری به روانشناسو ندارم، اگه مطرح کنم میگن چرا باید بری پیش… ادامه دیدگاه »
سلام به شما زهرا جان در اول اینکه سوال شما با نام مستعار انتخابی خودتان نمایش داده می شود و ایمیل شما قابل مشاهده برای کابران نیست پس نگران نباشید . اما در مورد مشکلاتی که تجربه می کنید شما نیاز به طی کردن روند درمانی دارید و خب در این مسیر اگر به کمک خانواده نیاز دارید می توانید در احترام مقداری جزئی از مشکلات را بیان کنید و نیازی به بیان جزئیات نیست اما این افکار و احساساتی که تجربه می کنید می تواند نشان از اضطراب اجتماعی داشته باشد در کنار اینکه شما از وسواس هم صحبت… ادامه دیدگاه »
خیلی ممنونم از پاسختون
قبلا دوستان درخصوص حذف پیام پرسیده بودن، فرموده بودین امکان حذف هست روی همین حساب بنده پیامگذاشتم، میشه لطفا درخواست کنم این سوال و پیام بنده حذف بشه؟ خیلی متشکرم میشم
این امکان برای هیچ فردی وجود ندارد به همین دلیل هم از دوستان خواسته می شود که با نام مستعار پیام بدهند.