بسیاری از افراد به مرکز مشاوره خانواده مراجعه کرده و از شکاک بودن همسرشان به شدت گلایه می کنند و به دنبال راهکاری برای بهبود شریط خویش هستند.
شک و شکاکیت از ویژگی های ادم های ضعیف النفس بوده که می تواند مشکلات زیادی را برای ان ها و اطرافیان ان ها به وجود اورد.
البته گاهی سبب می شود که زندگی فرد از خیانت و مشکلات نجات پیدا کند.
از نظر روانشناسی شکاکیت مثبت و منفی وجود دارد.
تاثیر شکاکیت منفی در زندگی زناشویی
یکی از مواردی که شک و شکاک بودن می تواند بیشترین اسیب ها را به افراد وارد کند در موضوع زندگی مشترک و زناشویی افراد است.
اگر همسر ما یک همسر شکاک باشد می تواند زندگی را به کام ما و خودش تلخ نموده و بدترین شرایط را برای ما رقم بزند.
متاسفانه امروزه بسیاری از افراد از داشتن همسر شکاک گله مند بوده و برخی از زندگی های مشترک به خاطر همین شک و شبهه ها و شکاکیت های میان دو طرف نابود شده است.
این زندگی ها به طلاق و جدایی کشیده شده است و با وجود اینکه بسیاری از شک و شکاکیت هایی که افراد به هم دارند نه به وقوع می پیوندد و نه انجام شده است این موضوع می توان بسیار پیچیده و خطرناک باشد.
افراد شکاک معمولا به دلیل شک های خود مدام خود و دیگران را ازار داده و همیشه در اینده زندگی می کنند و از بروز حوادث و اتفاقات ناگوار بسیار نگران اند.
در صورتی که بسیاری از این اتفاقات هرگز برای ان ها به وجود نخواهد امد و این تنها ناشی از دیدگاه انان است و از شک و شبهه انان نشات می گیرد.

از دست همسر شکاکم، دیوانه شده ام – ۷ راهکار اساسی مشاور خانواده
نمی شود گفت که زن ها یا مردها در زمینه ازدواج مشترک شکاک تر هستند.
این مشکل را باید در بین هر دوی جنس ها و با شرایط مختلف دانست.
چرا که هر کدام از ان ها ممکن است در موردی به همسر خود شک کنند.
اما در نهایت تماما شک و شکاکیت ها در زمینه ترس از خیانت است که یک طرف دیگری را متهم می کند و یا به او شک دارد که مبادا به او خیانت کند و مشکلاتی را برای او به وجود بیاورد.
می توان از ترس به عنوان مهم ترین دلیل بروز شکاکیت و شک در زنان سخن گفت.
چرا که ممکن است به همسرخود شک کنند که مبادا او خیانت کرده و با کس دیگری رابطه داشته باشد.
راه کارهای از بین بردن شکاکیت در همسران
- مردها باید در قبال همسر خود رفتاری واضح داشته باشند و اجازه ندهند که همسر ان ها به یمک همسر شکاک تبدیل شود و اعتماد او را به بهترین نحو ممکن جلب کنند.
- در راه مقابله با شک، مشورت نمودن با مشاورین مجرب روانشناسی بسیار موثر و مفید است.
- تقویت اعتمادهای میان افراد و فرد شکاک نیز راهکار اصلی محسوب می شود.
- شکاک نه تنها نسبت به همسر، بلکه نسبت به همه اطرافیان خود به تمرین اعتماد احتیاج دارد.
لذا در زیر راهکارهایی را ارائه می دهیم که افرادی که دارای همسر شکاک هستند بتوانند با استفاده از ان نتیجه بهتری در زندگی بگیرند.
با این راه ها از شر همسر شکاک تا حدودی خلاص شده و زندگی ارام تر و بهتری داشته باشند.
چرا که شک و شکاکیت می تواند هر زندگی را نابود کرده و ارامش را از افراد بگیرد.
- باید تمرین کنید که به همسر خود اعتماد داشته باشید و تمامی موضوعات را دستاویز شک کردن به همسر خود نکرده تا ارامش بیشتری در زندگی داشته باشید.
- درست است که خیانت در زندگی این روزها بسیار زیاد شده است اما نباید هر بهانه ای را برای خیانت نمودن همسر خود و شک کردن به او دست و پا کنید.
- مثلا گاهی همسر شما ممکن است به دلیل مشغله کاری دیر به خانه بیاید و شما ان را به عنوان خیانت و این که او با کس دیگری است تلقی نمایید.
- باید تمرین کنید این گونه افکار منفی را از خود دور نموده و به خدا توکل کنید.
- اگر همسر شما به شما شک دارد باید برای او اعتماد سازی کنید.
- چرا که مسلما از اینکه هر روز یک نفر با دیدی بد نسبت به شما شما را چک می کند و تمام رفتارهای شما را مد نظر قرار داده است.
- برای شما ازار دهنده و سخت خواهد بود اما شما باید به بهترین نحو ممکن برای همسر خود اعتماد سازی نموده و اعتماد او را جلب نمایید و در این راه می توانید از مشاوره روانشناسی نیز بهره ببرید.
- از رفتارهایی که می تواند همسر شکاک شما را بیش از پیش شکاک و حساس نماید تا جای امکان خودداری کنید.
- سعی کنید که در صورت امکان بیشتر با او همراه باشید و وقت بیشتری را با او بگذرانید و به او محبت نمایید.
- نیاز است تا با همسر خود هم صحبت شوید و صحبت های او را با دقت گوش کنید.
- چرا که صحبت کردن می تواند به عنوان راهکاری برای ایجاد آرامش و در نهایت اعتماد بیشتر بین طرفین تلقی شده و زندگی شما را بهبود بخشد.
- مشاوره تلفنی برای بر طرف کردن سریع برخی از مشکلات می تواند راهکاری مناسب باشد.
سلام ببخشید مزاحم شدم دو سالە ازدواج کردم رو شوهرم حساسم شاید پیش شما این حرفم خیلی خندە دار باشە ولی من رو اذیت میکنە شوهرم تو تلگرام چند تا کانال دارە کە مثبت ۱۸ خیلی وقت ها میبینم بە خانوم های کە عکس های خودشونو میزارن نگاە میکنە خیلی اذیتم میکنە فکر میکنم کە اصلا من واسش زیبا نیستم بخاطر این این کارو میکنە نمی دونم چجوری بهش نشون بدم کە ناراحتم میکنە میشە تورو خدا یە چیزی بگید چیکار بکنم بهش چی بگم کە بفهمە نمی خوام بە اون عکس ها نگاە کنە؟
سلام به شما اسرا جان
ببین عزیزم در اول اینکه بهتر است از مقایسه کردن خودتان با هر فرد دیگری خوداری کنیدو سعی کنید که درزمان مناسبی به ایشان بیان کنید که دیدن این عکس کنال ها برای شما با چه احساساتی همراه شده است و به صحبت های همسرتان نیز گوش بدهید در مسیر تعامل میتوان امیدوار بود که نتیجه گیری بهتری داشته باشید.
این رفتارها بیشتر به شکل عادت از دوران مجردی وجود دارد و بهتر است که با کمک روانشناس رفع شود.
سلام اگه میشه زود جواب بدین .برادر شوهرم بهم نظر داره اذیتم میکنه . شب بغل شوهرم بودم .دستشو اورد زیر پتو . همش پیام میده. شوهرمم ادم شکاکی هست خودش فکرش خیلی بهم ریختس ولی به داداشش اعتماد داره نمیدونم به شوهرم بگم یا داداشم .؟ البته پیاماشو نگه داشتم که ثابت کنم .
سلام به شما دوست عزیز
در این مورد بهتر است جدی به این آقا بیانکنید در صورت ادامه این رفتار به همسرتان موضوع پیام و رفتارهای ایشان را می گوید و در کنار اینکه خب در صورت تکرار این شرایط بهتر است به همسرتان این موضوع را بیان کنید.
بهتر است از هرگونه پاسخ دادن به پیام های ایشان خوداری کنید.
سلام همسرمن خیلی شکاک هست و خانوادش هم همینطور مشکل ارثی ناراحتی اعصاب دارن که قبل ازدواج به من نگفت هر جایی که میرم پشت سرم یه نفر بپا میفرسته تو خونم واسم بپا گذاشته همسایمون فال گوش وامیسته کلمه به کلمه حرفامو بهش میگه از طرفی انقدر کنترل گر هست که اجازه نمیده امور زندگیمو خودمون تصمیم بگیریم از طریق پدر مادرش و خانوادش هرجوری هست میخواد روی من کنترل داشته باشه که حرف اون ثابت بشه هرچند اشتباه باشه خسته شدم ازین زندگی ۲ بار با چاقو تحدیدم کرده
سلام به شما فاطمه جان ببین عزیزم شما نیاز است که بر مبنای شناختی که در زمان فعلی از همسرتان به دست اورده اید در مورد زندگی مشترکتان تصمیم گیری کنید این میزان از شک و سوـء ظن نشان از اختلال شخصیت پارانوئید دارد و خب این موردی نیست که بتوان تنها با سکوت کردن آن را بهبود بخشید و یک اختلال محسوب می شود و ایشان نیاز به درمان دارند البته بیشتر این افراد در مقابل درمان مقاوم هستند و خب شما در این مورد نیاز است که ار ایشان هم حاضر به درمان نیستند خودتان در اول زا… بیشتر بخوانید
سلام وقت بخیر
شوهرم همه جا برای من بپا گذاشته خسته شدم ازین زندگی ۲ بار با چاقو تحدیدم کرده مادرم طرف اونو میگیره هیچکس حرف منو باور نمیکنه توی در و همسایه برام آبرو نذاشته هم فکر میکنن من مشکل دارم دیگه بریدم کم آوردم به طلاق فکر میکنم
سلام به شما فاطمه جان
ببین عزیزم در کنار احترام به مادرتان و خانواده بهتر است که شما تا جای ممکن با همسرتان برای زوج درمانی اقدام کنید در صورتی که ایشان حاضر به مراجعه نیستند بهتر است خود شما به روانشناس مراجعه کنید تا در کنار کمک به بهبود شرایط روحی شما کمک شود بر مبنای شناختی که از همسرتان و شرایط زندگی مشترکتان دارید در مورد ادامه و یا حتی جدایی تصمیم گیری کنید در هرصورت اگر ایشان با چاقو شما را تهدید می کنند این موردی نیست که بتوان با نایده گرفتن آن پیش رفت.
سلام من زهراهستم ۲۳ سالمه من وهمسرم فاصله ی سنی مون ۱۳ ساله و۴سال ازدواج کردیم من از همسرم راضی نیستم اصلا به من اهمیت نمی دهد و تازه چند ماه پیش هم بهم خیانت کرد من هم چون دوستش دارم بخشیدم ولی بازم به من بی مهری میکندتا یه خانم میبیند دیگه من نمیشناسد ورابطه جنسیمون هم ماهی یه بار که اونم اصلا ۳ دقیقه ونه باهام بیرون نمییاد واصلا بهم نمیگد دوستم دارم. صبح که میرد سر کار ساعت ۱۲شب میاد وفقط بعدشم میخوابد ویه لباس که مال سرکارش پیش من میپوشد ولباس بیرونشم که اگه بیاد اونم… بیشتر بخوانید
سلام به شما زهرا جان ببین عزیزم در هرصورت بهتر بود در زمان ازدواج هم به شرایط سنی خودتان که در اواخر نوجوانی بودید و هم شرایط سنی و رشدی همسرالت توجه بیشتری می کردید چون ۱۳ سال اختلاف می تواند با اختلافات رشدی زیادی نیز برای هردوی شما همراه شود و موضوعی نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. اما در هرصورت شما ۴ سال شناخت از ایشان و تجربه زندگی مشترک را دارید و خب این کمک می کند تا بتوانید در مورد ادامه مسیر زندگی مشترکتان و یا جدایی تصمیم گیری بهتری داشته باشید اما بهتر است… بیشتر بخوانید
سلام وقت بخیر من یک ساله ک ازدواج کردم و دوسالم نامزد بودم ولی الان ک اومدم خونه تودم حس میکنم ب همسرم شکاکم و اون یچیزایی رو از من مخفی میکنه وبه منو زندگیمون توجه نداره همه فکروذهنش خواهرش و مادرشه و منم رون نمیشه چیزی بهش بگم واقعا نمیدونم چیکار کنم لطفا کمکم کنیدمرسی
سلام به شما دوست عزیز ببین عزیزم در هرصورت توجه و نوع نگاه همسر شما در مورد زندگی و ارتباط با مادر و خواهرشان ناگهان با ازدواج تغییر نمی کند و خب این موارد رفتار را شما در دوران نامزدی هم مشاهده کرده اید و خب بهتر بود اگر مشکلی در این زمینه وجود دارد در همان زمان با دقت و بررسی بیشتر یش می رفتید اما در هرصورت زمانی که موضوعی در زندگی مشترک برای شما با درگیری فکری ایجاد می شود نادیده گرفتن آن میتواند باعث شود که فشار روحی زیادی را تجربه کنید در کنار اینکه خب… بیشتر بخوانید