افسردگی روان پریشانه (افسردگی سایکوتیک)
اختلال افسردگی
اختلال افسردگی، اختلالی مرتبط با خلق است که مشخصه ی بارز آن، کاهش علاقه و لذت و احساس افسردگی و غم شدید است.
در اختلال افسردگی فرد احساس ناامیدی شدید می کند و عزت نفسش به شدت کاهش پیدا می کند، تمرکز حواس پایین، بی اشتهایی و پراشتهایی، بی خوابی و پرخوابی، خستگی شدید و احساس ناامیدی از علائم افسردگی است.
اختلال افسردگی روان پریشانه (سایکوز)
سایکوز عبارت است از مجموعه سمپتوم های متفاوت که می توانند باعث قطع ارتباط فرد با واقیعت شوند و در فرد ترس و سردرگمی به وجود بیاورند، دو مورد از مهمترین نشانه های سایکوز توهم ها و هذیان ها هستند.
توهم (هالوسینیشن ها)
توهم ها، تجربه ی نابهنجاری در حواس پنج گانه هستند.
مثلا این افراد چیزهایی را تصور می کنند، می بینند، می شنوند که وجود خارجی ندارند.
هذیان ها (دیلوژن ها)
دیلوژن ها عبارت اند از باورهای راسخ اما غلط
افسردگی روان پریشانه
گاهی ممکن است افسردگی همراه با نشانه های روان پریشانه باشد یعنی فرد، دچار افسردگی است و در همان حال احساس جدا شدن از واقیعت و تجربه ی توهم ها (هالوسینیشن ها) و هذیان ها (دیلوژن ها) را داشته باشد، که در این صورت این اختلال، اختلال افسردگی همراه با نشانه های سایکوتیک نام می گیرد که گاهی ممکن است به آن افسردگی سایکوتیک نیز بگویند.
این توهم ها و هذیان ها می توانند متناسب با خلق فرد باشند و گاهی هم ممکن است نامتناسب با خلق باشند.
بعضی از دیلوژن ها (هذیان ها)، مثلا این باور که بدن فرد در حال گندیده شدن است و در حال تبدیل شدن به هیچی است، و بعضی از هالوسینیشن ها (توهم ها)، مثلا، شنیدن صداهایی که به فرد می گویند چقدر انسان بد و گناهکاری است، وابسته به خلق نامیده می شوند، زیرا به نظر می رسند به طور مستقیم با خلق افسرده مرتبط هستند.
اما زمانی نیز هذیان هایی وجود دارند که نامرتبط با خلق افسرده هستند.
مثلا گاهی بر این باور اصرار می ورزند که انسانی فوق العاده یا بی نهایت باهوش هستند.
یکی دیگر از نشانه های افسردگی با نشانه های سایکوتیک این است که فرد تقریبا هرروز احساس می کند بی ارزش است یا بی دلیل احساس گناه (عذاب وجدان) شدید می کند، که این احساس گناه به صورت هذیان است و به شدت غیر منطقی است.
مثلا فرد کاملا متقاعد است که شخصا مسئول فقر جهانی یا جنگ های خانمان سوز در سطح بین المللی است و در این مورد به شدت خود را سرزنش می کند.
سوالات متداول افسردگی روان پریشانه
1 - روان پریشی به چه معناست و چه علائمی دارد؟
سایکوز (روان پریشی) عبارت است از مجموعه سمپتوم های متفاوت که می توانند باعث قطع ارتباط فرد با واقیعت شوند و در فرد ترس و سردرگمی به وجود بیاورند، دو مورد از مهمترین نشانه های سایکوز توهم ها و هذیان ها هستند. توهم ها، تجربه ی نابهنجاری در حواس پنج گانه هستند. مثلا این افراد چیزهایی را تصور می کنند، می بینند، می شنوند که وجود خارجی ندارند. هذیان ها عبارت اند از باورهای راسخ اما غلط
2 - مشخصه ی بارز اختلال افسردگی چیست؟
اختلال افسردگی، اختلالی مرتبط با خلق است که مشخصه ی بارز آن، کاهش علاقه و لذت و احساس افسردگی و غم شدید است.در اختلال افسردگی فرد احساس ناامیدی شدید می کند و عزت نفسش به شدت کاهش پیدا می کند، تمرکز حواس پایین، بی اشتهایی و پراشتهایی، بی خوابی و پرخوابی، خستگی شدید و احساس ناامیدی از علائم افسردگی است.
3 - چه موقع فرد تشخیص اختلال افسردگی روان پریشانه می گیرد؟
گاهی ممکن است افسردگی همراه با نشانه های روان پریشانه باشد یعنی فرد، دچار افسردگی است و در همان حال احساس جدا شدن از واقیعت و تجربه ی توهم ها (هالوسینیشن ها) و هذیان ها (دیلوژن ها) را داشته باشد، که در این صورت این اختلال، اختلال افسردگی همراه با نشانه های سایکوتیک نام می گیرد که گاهی ممکن است به آن افسردگی سایکوتیک نیز بگویند.
4 - راه های درمان افسردگی روان پریشانه چیست؟
اختلال افسردگی که همراه با نشانه های سایکوتیک باشد معمولا شدید است به همین دلیل درمان آن باید زیر نظر متخصص صورت بگیرد و گاهی نیز، نیاز به بستری کردن در بیمارستان می باشد تا امکان دسترسی به متخصص در لحظه های حساس وجود داشته باشد. برای درمان این اختلال معمولا از دارو درمانی استفاده می کنند و ترکیب داروهای ضد روان پریشی و ضد افسردگی با دوز مشخص زیر نظر متخصص می تواند بسیار موثر باشد. استفاده از شوک درمانی نیز زمانی که فرد به دارئ درمانی پاسخ نمی دهد، مرسوم است.
سلام
خسته نباشید
سوال من اینه که افسردگی سایکوتیک درمان میشه یا همیشه همراه بیماره؟
سلام به شما دوست عزیز بله افسردگی با دارو درمانی در صورت نیازو روان درمانی در سطح بسیار زیادی قابل درمان می باشد .
اما هرچقدر زودتر درمان شروع شود روند درمان نیز بهتر پیش می رود.
افسردگی سایکوتیک
سلام به شما دوست عزیز در این مورد نیاز است که شرایط روحی و عملکرد و مدت زمان و حتی شدت علایم بررسی شود و برای فردی که با بیماری روحی روبرو است متناسب این موراد طرح درمان ایجاد شود.
برای درمان نیاز به مراجعه حضوری یا تلفنی می باشد که تعامل بین فرد و روانشناس مستیم باشد.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۶۸۵۷۴۱
ممنون بابت مطالب🌺