آیا دانش آموز یا دانشجوی پر مشغله ای هستید؟ از خود می پرسید که چگونه از عهده ی تکالیف مدرسه برخواهم آمد؟ تکالیف خانه؟
اجبار خانواده؟ از عهده ی یک کار به خوبی برمی آیم؟
اگر این دغدغه ها را دارید تنها نیستید. به نظر می رسد مردم امروزه بیش از هر زمان دیگری مشغول هستند.
در اینجا ما برخی از تکنیک های مدیریت زمان را ممکن است به شما کمک می کند تا هر روز بهره وری بیشتری داشته باشید، آورده ایم.
تکنیک۱٫ زمانهای مختص مطالعه را مشخص کنید، بدون هیچ گونه مزاحمتی
یکی از ساده ترین تله ها که می توان به دام آن افتاد این است که اجازه دهید عوامل مزاحم باعث شوند زمان مطالعه طولانی تر شده و کارایی کمتری داشته باشد.
اگر برای انجام تکالیف خانه جلوی یک تلویزیون نشسته اید که روشن است، یا گوشی موبایلتان در نزدیکی شما قرار دارد، اینها حواس شما را پرت می کنند.
بهترین کار برای اینکه زمان مطالعه تان کم و مفید باشد این است که عوامل مزاحم را به کلی حذف کنید.
- گوشی موبایلتان را در اتاق دیگری قرار دهید
- تلویزیون را خاموش کنید
- اگر بصورت آنلاین در حال انجام تکالیفتان هستید، به دیگر وبسایت ها اصلا نگاه نکنید و بر کار خود متمرکز شوید
- اگر با افراد دیگر زندگی می کنید، اتاقی پیدا کنید که بتوانید در آن را ببندید و از دیگران بخواهید در زمان انجام تکالیف حواس شما را پرت نکنند
تکنیک ۲: ارزیابی کنید چه مدت زمانی را صرف اینترنت گردی، گشت و گذار در فضاهای مجازی و پیامک دادن هستید
ظهور رسانه های جمعی و سهولت وسایل دستی راههای زیادی برای آموزش، تعامل و ارتباط برقرار کردن به دیگران در اختیار گذاشته است.
با این حال بسیاری افراد به این نتیجه رسیده اند که زمان زیادی را برای نگاه کردن به صفحات مختلف در این فضاهای مجازی صرف می کنند.
یک ارزیابی داشته باشید تا ببینید چه میزان از زمان خود را صرف این فضاهای مجازی می کنید.
- آیا نیاز است که اغلب اوقات به دوستانتان پیام دهید؟
- آیا واقعا نیاز است تا اکثر اوقات پست ارسال کنید؟
- آیا نیاز است تا تمامی مطالب جدید دوستانتان را در فضای مجازی دنبال کنید؟
- آیا قدرت این را دارید که این زمانهای تلف شده را برگردانید؟
ممکن است به این نتیجه برسید که شما زمان زیاد در روز خواهید داشت اما این در صورتی است که تمامی وسایل ارتباطی خود را خاموش و یا سایلنت کنید و استفاده از آنها را به زمان مشخصی از روز موکول کنید.
سعی کنید در ابتدا لیستی از کارهایی را که باید انجام دهید تهیه کنید و بعد پس از انجام هر کار مشخص در زمان خود و با میزان مشخصی از زمان صرف شده برای فضاهای مجازی به صورت کنترل شده، به خود جایزه ای اختصاص دهید. برای زمان آنلاین بودن یک تایمر تنظیم کنید و زمانی که تایم شما تمام شد آفلاین شوید.
سلام خسته نباشید من کلاس نهم هستم هستم از بچگیم سر کلاس اصلا به درس گوش نمیدادم حتی سال های اول از سر جام بلند میشدم و جو کلاس رو بهم ریختم الانم اصلا نمیتونم بشین اگر هم بتونم مدت زمان خیلی کمی تحمل میکنم سر جلسه امتحان خیلی بی دقتم و اصلا تمرکز ندارم مثلا ۱۰ دقیقه از وقت امتحان گذشته و من ای ازروی سوال اول هم نخوندم خیلی اوقات هم دچار افسردگی شدید میشم و فوق العاده پر حرف هستم جوری که هم وقت خودم رو خیلی میگیرم هم مال بقیه رو برنامه ریزی که میکنم اصلا… بیشتر بخوانید
سلام به شما
آیلین جان حالت های شما میتونه نشانه های اختلال ADHD یا همون بیش فعالی – بی توجهی باشه که نیاز هست حتما برای بررسی بیشتر و تشخیص گذاری دقیق به صورت حضوری به روانشناس مراجعه کنید تا در صورت قطعی شدن تشخیص روند درمانیتون رو شروع کنید.
سلام . وقت به خیر . من ۱۹ سال دارم و دیپلم تجربی به دلیل علاقه ام به رشته های علوم انسانی امسال کنکور انسانی ثبت نام کردم . نتایج آزمون های آزمایشی جوری هست که میتونم از بین همه رشته های علوم انسانی انتخاب بکنم . اما توی انتخاب مشکل پیدا کردم ـ به رشته های مربوط به علوم اسلامی علاقه زیادی دارم اما دقیقا نمیدونم آینده شغلیش چجوریه . خانواده میگن که رشته مشاوره تربیت معلم بهتره از لحاظ شغلی . از نظر شخصیتی بیشتر روانشناسی رو بهم پیشنهاد میدن . یه چیزی که برام مهمه اینه که… بیشتر بخوانید
با سلام خدمت شما دوست عزیز انتخاب رشته یکی از مراحل مهم زندگی محسوب می شود. بهتر است به صورت حضوری به روانشاس مراجعه کنید تا با انجام تست های روانشناسی استعداد شما شناسایی شود و یا بررسی بالینی علایق و استعداها در کنار یکدیگر گذاشته شود و به شما در این مسیر برای تصمیم گیری بهتر کمک شود . همه شغلها در جایگاه خود ارزش زیادی دارند اما ان چیزی که از اهمیت برخوردار است این است که بتوانید در این شغل احساس آرامش داشته باشید و با استعداد لازم در آن بتوانید امکان پیشرفت بیشتری برایتان وجود داشته… بیشتر بخوانید