روانشناسی نوجوان ، چرا مشاوره برای نوجوانان ضروری است
مشاوره روانشناسی نوجوان برای دوران حساس نوجوانی لازم و حیاتی می باشد زیرا نوجوانی دورانی است که در آن چالش های بسیاری روی می دهد و نوجوان با تغییرات زیادی همراه است و باید به این دوران دقت و توجه ویژه ای داشته باشید زیرا این دوره نقش مهمی در شکل گیری شخصیت فرد دارد.
روانشناسی نوجوان به والدین کمک می کنند تا با مشکلات و تغییرات دوره های نوجوانی به خوبی آشنا شوند و طرز برخورد با این مشکلات را بدانند زیرا بسیار طرز برخورد والدین با نوجوان مهم می باشد و روانشناس نوجوان امکاناتی برای والدین فراهم می کند تا سبک های فرزند پروری و شیوه های ارتباطی با نوجوان را به صورت صحیح آموزش ببیند و در هنگام برخورد با نوجوان آن نکات را در نظر بگیرد.
دوره نوجوانی بسیار پر تنش و چالش بر انگیز است و روانشناسی نوجوان در حل این بحران ها نقشی بسیاری دارد و بسیار پر اهمیت و راهگشا است، در ادامه این مقاله به بررسی روانشناسی نوجوان می پردازیم و اطلاعات مهمی را در مورد آن بیان می کنیم.
مشاوره روانشناسی نوجوان
مشاوره نوجوان نقش بسیار مهمی دارد و پلی میان والدین و نوجوان می باشد او می تواند به والدین کمک کند تا ارتباط صحیح و موثری با نوجوان خود داشته باشند و والدین با علایق و دیدگاه های نوجوان خود آشنا می شود و در این خصوص آگاهی کسب می کند که فرزندش را با دیدگاه خود قضاوت نکند و ویژگی های دوران رشد و بلوغ او را در نظر بگیرد.
یکی از کارهایی که معمولا والدین انجام می دهند نصیحت کردن نوجوان است که باعث گارد گرفتن او می شود مشاوره نوجوان به والدین می آموزد که بدون نصیحت کردن با فرزندشان ارتباط کلامی برقرار کنند و با او صحبت کنند، همچنین برای حل برخی از مشکلات دوران نوجوانی، والدین نیاز به راهکارهای صحیح دارند و باید از آموزش های تخصصی استفاده کنند و مشاور در این خصوص کمک بسیاری به فرد می کند.
والدین باید این نکته را در نظر بگیرند که کمک گرفتن از روانشناس به این معنی نمی باشد که والدین نمی توانند از عهده نوجوان خود بربیایند، بلکه مشاور می تواند به والدین کمک کنند تا بهترین رفتار را داشته باشند و در لحظه تصمیم های درست تری را بگیرند، با این کار برقراری ارتباط میان والدین و فرزندان راحت تر می شود.
مشاوره روانشناسی بلوغ دختران
بلوغ در تمام دنیا برای دختران بسیار زودتر از پسران اتفاق می افتد و دوره ای است که در آن تغییرات جسمی و روانی بسیاری به وجود می آید و شخصیت و رفتارهای نوجوان با تغییراتی همراه می گردد، نوجوانان در این دوره با چالش ها و سوالات بسیاری رو به رو می شوند که اگر به درستی به آن ها پاسخ دهند و راه حل صحیح و مناسبی را پیدا نکنند استرس و اضطراب بسیاری در آن ها ایجاد می شود و احتمال دارد درگیر مشکلات متعددی مانند افسردگی و اعتیاد شوند.
به همین دلیل بسیار مهم می باشد که والدین در برخورد با این تغییرات چه واکنش هایی از خودشان نشان دهند و در صورتی که رفتارهای آن ها نامناسب و اشتباه باشد ارتباط صمیمانه میان آن ها از بین می رود و مشکلات و چالش هایی به وجود می آید.
والدین اگر به روانشناس نوجوان مراجعه کنند و از او کمک بخواهند در این خصوص راهکارهای صحیحی به والدین خواهند داد تا پاسخ دهی صحیحی نسبت به افکار نوجوانان داشته باشند.
یکی از مشکلات شایع در میان دختران نوجوان بلوغ زود رس می باشد که باعث می شود مشکلات خلقی، عصبی و رفتاری دوران بلوغ شدیدتر شود و اگر بلوغ زیر هفت سال به وجود آید باید حتما جدی گرفته شود و در صورتی که در آن سن به بلوغ زودرس توجهی نشود مشکلات رفتاری و روانی بسیاری برای دختران به وجود خواهد آمد هنگامی که والدین به روانشناس مراجعه کنند آن ها می توانند تا حدودی مشکلات و چالش های این دوره را حل نمایند.
روانشناسی نوجوان، مشاوره روانشناسی بلوغ پسران
دوران بلوغ در دختران و پسران با تغییرات بسیاری همراه می باشد ولی آن ها با یکدیگر تفاوت هایی دارند، پسران نسبت به دختران از هیجان و شیطنت بالایی برخوردار هستند و به همین دلیل در دوران بلوغ مشکلات رفتاری آن ها بیشتر می باشد و درگیری های بیشتری با اعضای خانواده خواهند داشت.
برای این که این مشکل به صورت صحیح حل شود والدین باید رابطه دوستانه و صمیمانه خود را با نوجوان حفظ کنند و پدر از تجربیات دوران بلوغ خود با فرزندش حرف بزند و در صورتی نبود پدر، کمک گرفتن از مشاوره نوجوان بسیار مفید می باشد و توضیحات و راهنمایی های جامعی در این خصوص در اختیار والدین، اعضای خانواده و فرد نوجوان قرار می دهند.
یکی از مشکلات جدی در میان پسران بلوغ دیررس می باشد و باعث به وجود آمدن مشکلات جدی مانند مشکلات خانوادگی، اجتماعی، منزوی شدن و گوشه گیر شدن می شود مشاوره و روانشناس نوجوان می تواند توضیحات مفیدی را به خانواده و خود نوجوان ارائه دهد تا با چالش ها راحت کنار بیایند و از مشکلات بعدی پیشگیری کنند.
سلام من فائزه هستم ازتون کمک میخوام من واقعا دارم دیونه میشم نمیدونم چیکار کنم پدر و مادرم اصلا درکم نمیکنم همش به فکر تحقیر کردن منن یا به فکر زدنم یا بهشون یه حرفی میزنم به یه منظور دیگه میگیرن افسردگی گرفتم از این رفتارا دوست ندارم جایی برم همش گریه میکنم یا حرفاشون تو دلم بغض میشه بعدش هم شبا گریه میکنم هیچکی نمیفهمه با خواهر کوچیکم خیلی خوب رفتار میکنن نمیدونم چرا رفتارشون با من اینه گاهی به فکر خودکشی میافتم دوست دارم خودمو بکشم اما نمیدونم چرا منصرف میشم
سلام به شما فائزه جان قابل درک هست که کتک زدن و یا تحقیر کردن برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم در این مسیر دقت کن که خودکشی راحل هیچ مشکلی نیست و تنها فرصت زندگی و رشد را از شما می گیرد در این مسیر بهتر است در زمان مناسبی بدون توهین و در احترام با پدر و مادر صحبت کنید و بیان کنید این تحقیر کردن ها و تهدید به کتک زدن شما برایتان با چه احساساتی همراه می باشد نیاز است که احساسات به کلمه تبدیل شوند و صحبت های آنها را… بیشتر بخوانید