مغز انسان دارای قسمت های مختلفی می باشد یکی از قسمت های اصلی مغز انسان قسمت مهم مخ است این قسمت وظیفه کنترل احساسات و نیز مواردی مانند فرایندهای ذهنی و اراده انسان و همچنین نقشه ها را بر عهده دارد.

همچنین مغز انسان از تعداد بسیار زیادی از سلول هایی به نام نورون تشکیل شده است که سرتاسر بدن انسان را تحت تاثیر قرار داده و در آن پخش شده اند ارتباط بین قسمت های مختلف مغز انسان توسط این نورونها برقرار می شود که وظیفه انتقال پیام های حساس عصبی را بر عهده دارد.

در واقع بایستی گفت که مغز از طریق این سلول ها به برقراری ارتباط با سایر ارگان های بدن اقدام می نماید و ماهیت این پیام های الکتریکی از یک سلول به سلول دیگر منتقل می شود.

نوروفیدبک

نوروفیدبک و انتقال ها امواج های مغزی

که حاصل این انتقال ها امواج های مغزی هستند که به صورت های مختلف نمایش داده می شوند و امواج مهم بتا گاما آلفا و بتا امواج های مختلف مغزی را تشکیل می‌دهند و هر کدام طول موج خاص و عملکرد خاص را در انتقال پیام ها بر عهده دارد.

مثلاً وظیفه امواج دلتا بیشتر در زمان خواب و رویا و همچنین برای بازسازی بافت های بدن مشخص می شود از طرفی امواج تتا بیشتر برای یادگیری و حفظ آرامش و خیال پردازی و همچنین دوری از رنج و خاطره‌های رنج به کار برده می شود.

از طرف دیگر امواج بتا بیشتر در کنش های پیچیده ذهنی و هوشیاری و حالت های هیجانی به کار برده می شود و نیز امواج گاما بیشتر برای حافظه و نیز پردازش سطوح زیادی از اطلاعات مورد بررسی و استفاده قرار می‌گیرد.

آزمون های فرافکن
شناخت مردان
تست پیش از ازدواج
معرفی اپلیکیشن روانشناسی فول تست2
تست روانشناسی روحیه اجتماعی - عاطفی
تست روانشناسی عشق رایگان بر اساس علم گونه شناسی
تست روانشناسی شغل یابی و استعداد شغلی

کارکرد دستگاه نوروفیدبک

در روش نوروفیدبک که بازخورد عصبی نیز نامیده می شود.

تعدادی الکترود بر روی مغز سر انسان قرار داده می‌شود و سپس با استفاده از کامپیوتر به تجزیه و تحلیل این امواج پرداخته می شود در واقع امواجی که در این نوروفیدبک مورد بررسی قرار می گیرند.

همان امواج چهارگانه آلفا بتا دلتا و تتا هستند که وظیفه انتقال پیام های عصبی را بر عهده دارد و این الکترودها به دستگاه کامپیوتر متصل می شوند و امواج مغزی انسان را در حالت های مختلف و بر اساس فرکانس های معین در سیستم کامپیوتری به نمایش می گذارند که در واقع از آن به عنوان نقشه های مغزی یاد می‌شود.

در واقع حالات ذهنی انسان به گونه ای بر روی کامپیوتر نمایش داده می شود که می تواند توسط پزشکان و نیز روانشناسان مورد بررسی قرار گرفته و مشکلات ذهنی و مغزی انسان را مورد بررسی قرار دهد.

انسان ها در انواع مختلف حالت ها می توانند بازخورد های عصبی مختلفی را از خود نشان دهند.

مثلاً ممکن است در زمان هیجانات زیاد امواج های مختلفی که مرتبط با هیجان هستند در سطح بیشتری باشند در عین حال اگر نقشه های مغزی در هنگام خواب و آرامش از فرد گرفته شوند.

حالت های متفاوتی را نشان می دهند و در این حالت امواج مرتبط با آرامش و سکون در حالت بیشتر و غالب تری قرار دارند و با مقایسه کردن اندازه های به وجود آمده از ثبت امواج مغزی انسان در کامپیوتر می توان مشخص نمود که کدام یک از امواج در کدام قسمت از مغز دارای فعالیتی مناسب و یا نامناسب هستند.

تماس با مرکز نوروفیدبک۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲

امواج دستگاه نوروفیدبک

امواجی که دارای فعالیت مناسب باشند با رنگ های سبز و امواجی که فعالیت های نا مناسبی دارند با رنگ های آبی بنفش و یا رنگهای سرد نمایش داده می شوند و نیز فعالیت هایی که بیش از حد نرمال هستند به رنگ های گرم مانند نارنجی و قرمز و فعالیت هایی که کمتر از حد نرمال هستند به رنگ های سرد نمایش داده می شود.

که بررسی و تحقیق و تفحص در مورد این نقشه های ذهنی و مقایسه آنها با سایر الگوها و الگوهای مرجع و استاندارد می‌تواند کارکرد و عملکرد مغزی و ذهنی انسان را مورد بررسی قرار دهد.

از آنجایی که هر کدام از این مشکلات و اختلالات ذهنی می توانند در قسمتی از مغز عملکرد خود را بر جای بگذارند لذا نوروفیدبک می تواند کارکرد طبیعی مغز و نیز اختلالات انواع قسمت های مختلف مغز را نمایش داده و مورد بررسی قرار دهد که این مهم از طریق بررسی امواج مغزی به وجود می آید در اصل بایستی گفت که نوروفیدبک برای تشخیص کارکرده های ذهنی و به صورت کلی از مربوط به کار می رود.

امواج دستگاه نوروفیدبک - مشاورانه

بیماری هایی که با نوروفیدبک درمان می شود

انواع مختلفی از اختلالات روانی و ذهنی همچون بیش فعالی و اختلالات یادگیری و اضطراب و افسردگی را می توان از طریق نوروفیدبک تشخیص داده و به درمان آنها اقدام نمود.

تاریخچه نوروفیدبک به زمان های نه چندان دور یعنی زمانی که تعدادی از اساتید دانشگاه‌های مطرح آمریکا به بررسی آن پرداختند بازمی‌گردد زیرا آنها تلاش کردند تا با قرار دادن الکترود هایی در پشت سر انسان و ارتباط آن با کامپیوتر بتوانند امواج و فرکانس های مغزی آن را در کامپیوتر نمایش داده و مورد بررسی قرار دهند.

یکی از اختلالاتی که می‌تواند توسط نوروفیدبک تشخیص داده شود و به درمان آن اقدام شود اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی است که در این اختلال نوروفیدبک می‌توانند به راحتی از طریق تشخیص امواج مغزی به درمان این اختلال اقدام نماید اما تاکنون شواهدی مستقل و مناسب برای این ادعا مورد تایید قرار نگرفته است.

اما از چند سال گذشته به صورت کم و بیش از نوروفیدبک برای درمان اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی استفاده شده است که عده ای معتقدند که نوروفیدبک را می توان به عنوان یک درمان مکمل برای این اختلال مورد بررسی قرار داد و از آنجایی که عوارضی خاص مانند استفاده از داروها را ندارد بنابراین می‌تواند به عنوان یک راهکار مکمل برای بهبود شرایط فرد مبتلا به اختلال کمبود توجه یا بیش فعالی استفاده شود.

اختلال های اضطرابی و افسردگی و نوروفیدبک

کاربردهای دیگر نوروفیدبک را می‌توان در درمان انواع اختلال های اضطرابی و افسردگی و سردردهای میگرنی مورد بررسی قرار داد که البته در درمان این اختلالات نیز از نوروفیدبک به عنوان یک روش مکمل استفاده می‌شود زیرا به خودی خود و به تنهایی نمی تواند سبب درمان فرد مبتلا به اختلالات یاد شده شود اما از آنجایی که عوارض خاصی ندارد می تواند به عنوان یک درمان و روش مکمل برای درمان مورد استفاده قرار بگیرد که بایستی توسط متخصص مربوطه انجام گردد.

نوروفیدبک به خاطر عدم وجود عوارض خاص امروزه بسیار محبوب شده است زیرا دیگر مانند گذشته افراد به راحتی از داروها استفاده نمی کنند و نگران سلامتی خود و عوارض داروهای مصرف شده در ارگان های مختلف بدن خود هستند لذا روش هایی مانند نوروفیدبک که از دارو استفاده می‌کنند در حال محبوبیت بیش از پیش هستند.

نوروفیدبک چه شکلی است؟

در نوروفیدبک دستگاهی که به مغز انسان متصل می شود به هیچ عنوان امواج را به مغز ارسال نمی‌کند و تنها امواجی را که از مغز دریافت می کند در صفحه نمایش نمایش می دهد لذا از این لحاظ هیچ عوارضی را برای بدن انسان به همراه نخواهد داشت و مقدار بسیار زیادی از محبوبیت این روش نیز به خاطر همین عدم وجود عوارض آن است از طرفی دیگر در روش نوروفیدبک هیچ گونه دارویی برای درمان فرد مورد استفاده قرار نمی گیرد و فقط کمک می شود تا با شناخت امواج ذهنی و مغزی فرد خود بتواند آنها را به نوعی کنترل نموده و در جهت مناسب و دلخواه خود سوق دهد که از این لحاظ نیز هیچ عوارضی را برای فرد متقاضی درمان در پی نخواهد داشت.

نظر مشاورانه در مورد مرکز نوروفیدبک

البته اگر کسی تمایلی به استفاده از روش نوروفیدبک برای شناخت و درمان مشکلات خود داشته باشند بایستی حتما او را به مراکز مجاز که از متخصصان با تجربه ما برای استفاده از روش نوروفیدبک استفاده می‌کنند هدایت نمود، چرا که در این روش بایستی فردی که به بررسی امواج مغزی انسان می‌پردازد تسلط کاملی را بر امواج مغزی انسان و نیز بر چگونگی استفاده از دستگاه الکترونسفالوگرافی داشته باشد.

تماس با مرکز نوروفیدبک۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲

5 3 رای ها
امتیاز شما (روی ستاره سمت چپ بزنید↓)
اشتراک در
اطلاع از
2 Comments
تازه‌ترین
قدیمی‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
حسنوند
2 سال قبل

آیا نوروفیدبک میتواند میگرن را درمان کند به صورت قطعی ؟؟؟؟

ویرایشگر
مشاور 24 ساعته
2 سال قبل
پاسخ به  حسنوند

سلام به شما دوست عزیز در این مورد بنده اطلاعات دقیقی ندارم اما یک سری از پزشکان و روانشناسان که نروفیدبک کار می کنند تاثیر گذاری این روش را بر میگرن مورد تایید قرار داده اند در این مسیر بهتر است که با پزشک و یا روانشناس مد نظر خودتان صحبت کنید و با بیان دقیق شرایط و سوال در مورد مسیر درمان تصیمیم گیری کنید. در این روش نوروفیدبک از امواج مغزی و بازخورد آن بر بیمار برای درمان بیماری وی استفاده می شود و بسته به نوع و شدت بیماری، الکترودهایی به مناطق مختلف سر وصل می شود،… بیشتر بخوانید

2
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x