مشاوره پیش از ازدواج چیست؟ سوالات شما به صورت کامل پاسخ داده شده است.
مشاوره ازدواجی پیش از ازدواج چیست؟
مشاوره پیش از ازدواج یک روش درمانی است که به زوجین کمک می کند تا برای ازدواج آماده شوند. مشاوره پیش از ازدواج می تواند اطمینان حاصل کند که شما و همسرتان دارای یک رابطه قوی و سالمی می باشید – همچنین این مشاوره شانس بهتری را برای داشتن یک رابطه ازدواجی پایدار و رضایت بخش ایجاد می کند.
در مشاوره پیش از ازدوج، چه سوالاتی پرسیده می شوید؟
سوالات مشاوره پیش از ازدواج عبارتند از:
- چرا ازدواج کرده اید؟
- چرا به یکدیگری علاقه پیدا کرده اید؟
- دوست دارید به چه نحوی به پیشرفت نامزد خودتان کمک کنید؟
- شما در رابطه با چه مشکلاتی مخالفت دارید؟
- شما امور مالی تان را به چه نحوی همراه با یکدیگر مدیریت خواهید کرد؟
- کارهای سخت را به چه نحوی تقسیم بندی خواهید کرد؟
- آیا شما می خواهید بچه دار شوید؟ در صورت بله بودن جوابتان، چند تا؟
- آیا اهداف شما با هم مطابقت دارند؟
- در کجا زندگی خواهید کرد؟
- آیا همه کارها را باید همراه با هم انجام دهید؟
شما چه موقعی باید مشاوره پیش از ازدواج را شروع کنید؟
اکثر زوجین بر این عقیده اند که آنها باید دو یا سه هفته قبل از ازدواج به مشاوه پیش از ازدواج مراجعه کنند. ولی این نوع ذهنیت نباید تقویت شود. مشاوره پیش از ازدواج باید در سریع ترین زمان ممکن شروع شود.
شما باید به محض اینکه مطمئن شدید که می خواهید چنین رابطه ای را ایجاد کنید، باید به درمان مراجعه کنید.
من از مشاوره پیش از ادواجم چه انتظاری می توانم داشته باشم؟
هر آن چیزی که شما می توانید از مورد مشاوره پیش از ازدواج انتظار داشته باشید، عبارتند از:
ایجاد نتایج ازدواجی مثبت
در حین بحث مربوط به موضوعات دارای تعهد سنگین، همانند پول، سکس و کودکان، به راحتی می توان هیجان زده شد.
یک مشاور با تجربه می تواند شما را در یک مکالمه راهنمایی کنید و مانع از خارج شدن شما و همسرتان از مسیرتان شود تا بتوانید تمرکز خودتان را حفظ کنید و به اهدافتان برسید.
یادگیری (یا بهبود) مهارت های حل تضاد
در صورتی که شما یک سری کدورت ها یا اختلافاتی در گذشته داشته باشید، در این صورت هر دو شما می دانید که در بحث ها به چه نحوی واکنش نشان خواهید داد؛
چه به صورت آرام و اخم کردن یا به صورت داد زدن و اسم گذاشتن بر رو هم. در صورتی که شما با خودتان صادق باشید، در این صورت جای امیدواری برای پیشرفت وجود خواهد داشت. یک مشاور به شما آموزش خواهد داد که به صورت موثرتری گوش کنید و ارتباط برقرار کنید؛ به ویژه آنها به شما خواهند گفت که برای دستیابی به یک راه حل خوشایند، چه چیزی بگویید (و چه چیزی نگویید)
داشتن انتظارات واقعی در مورد زمان بندی
برای مثال، در صورتی که شما در مورد بچه نداشتن تا دو سال موافقت کرده باشید، در این صورت زمانی که شما بخواهید این برنامه را کنسل کنید و همسرتان آمادگی آن را نداشته باشد، دچار اضطراب یا ناامیدی خواهید شد.
همچنین این مورد در رابطه با سایر موضوعات مهم، همانند خرید خانه هم مصداق دارد.
اجتناب از حالت های نفرت مسموم
فضای نفرت موجود در رابطه خودتان را تمیز کنید. یک درمانگر به شما کمک خواهد کرد تا این مشکلات را حل کنید و خودتان را از آنها آزاد کند، تا آنها نتوانند در مراحل بعدی ازدواج شما مشکلی ایجاد کنند.
ترس های تخریب کننده در مورد ازدواج
یکی از شما یا هر دو شما ممکن است که از یک خانواده طلاق باشید یا از یک خانواده دارای پس زمینه بد عملکردی باشید که دعوا و منازعه در آن یک مورد عادی بوده باشد. مشاوره پیش از ازدواج می تواند نحوه ایجاد صلح با گذشته تان و شکستن این چرخه را به شما آموزش دهد.
شناسایی “بذر ها” و عوامل ایجاد کننده استرس ازدواجی آینده
شما با استفاده از دید یک کارشناس با تجربه، می توانید رفتارها و عادت هایتان که به اصلاح شدن یا حذف شدن نیاز دارند را مشخص کنید.
پول
از هزینه کردن نترسید زیرا زندگی یک عمر شما بسته به این انتخاب است.
تست های مشاوره ازدواج را به صورت کامل انجام دهید.
زمان
تاکید می کنم این یکی از مهمترین انتخاب های زندگی شما است. پس حتما زمان بگذارید.
کلاس های مربوط به مشاوره باعث ایجاد تداخل در برنامه روزمره شما خواهد شد، به خصوص در صورتی که ساعات کاری شما زیاد باشد و برای آخر هفته ها برنامه های مفصلی داشته باشید، مشخص کردن و ادامه دادن قرار های ملاقات یا توجه کامل به جلسات سخت خواهد بود.
ترس داشتن نسبت به مشکلات اضافی
شروع کردن فرآیند مشاوره پیش از ازدواج می تواند دلسرد کننده باشد، چرا که شما و یا مرد شما ممکن است نگران باشید که بررسی رابطه شما، می تواند منجر به ایجاد استرس و مشکلات بیشتری شود.
در واقع، هر چند که این مورد در کوتاه مدت مضر می باشد، ولی می تواند در بلند مدت مفید باشد.
فروتنی داشتن
متوجه شدن این مورد که شما مهارت های ارتباطی کمتری دارید یا اینکه همسر شما از زندگی سکسی شما ناراضی می باشد، سخت و ناراحت کننده است.
حتی شنیدن این مورد که وی در حین برگشت از کار، به زمان استراحت بیشتری نیاز دارد؛ شاید این رفتار را به عنوان یک رفتار توهین کننده به خودتان در نظر بگیرید، بنابراین باید خودتان را برای حقایق سخت آماده کنید.
نکته مهمی که برای شما و همسر آینده تان وجود دارد، عبارت از فراموش کردن خود و اجازه دادن به خودتان برای صریح بودن در مورد انتقاد مفید می باشد. شما با فروتن بودن نسبت به این فرآیند، به یک شوهر و همسر بهتری تبدیل خواهید شد.
سوالات متداول مشاوره پیش از ازدواج
1 - چگونه فرد مناسب برای ازدواج را تشخیص دهم؟
7 علامت مربوط به ازدواج کردن با یک شخص مناسب عبارتند از: 1. در کنار او خود واقعی تان هستید و تظاهر نمی کنید خود را خوب نشان دهید. 2. در مورد به اشتراک گذاشتن هر چیزی با وی، احساس راحتی دارید 3.از اینکه کنارش پیر می شوید حس خوبی دارید 4. بنظر شما او یک همسر فوق العاده است. 5. انتخاب می کنید که با وی می مانید. 6. بدون هیچ شرطی دوست داشته می شوید. 7. رابطه باعث رشد شما می شود 8. مشاور ازدواج این رابطه را موفق می داند.
2 - آیا مشاوره پیش از ازدواج منجر به کاهش میزان طلاق می شود؟
روان شناسان معتقدند که مشاوره پیش از ازدواج می تواند میزان طلاق را کاهش دهد. آمریکایی های قبل از دریافت گواهی نامه رانندگی، یک دوره آموزشی و کارورزی را پشت سر می گذارند. ... بر اساس یک پژوهش بین المللی بیان کرده است برخی از مطالعات مشاوره پیش از ازدواج نشان داده اند که این روش باعث می شود که احتمال طلاق تا 70% کاهش یابد.
3 - مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه می باشد؟
مشاوران پیش از ازدواج به زوجین کمک می کنند تا ازدواج کردن را تمرین کنند و حتی در برخی مواقع به عنوان درمانگر تمرین می کنند. معمولا تعداد جلسات زوج درمانی پنج تا 10 جلسه ی یک ساعته می باشد.
4 - چگونه می توانم برای ازدواج آماده شوم؟
1. در کلاسهای آمادگی پیش از ازدواج شرکت کنیم. نود و نه درصد از زوجین ازدواج کرده ای که آموزش پیش از ازدواج داشتند، در زندگی مشترک شرایط بهتری داشته اند. کلاس های باارزش یک سری مهارت های ارتباطی و ابزارهای مدیریت مناسبی به همراه نحوه شناسایی انتظارات مناسب به شما ارائه می دهد. 2. یک زوج درمانگر پیدا کنید(از دفاتر برتر کانون مشاوران ایران کمک بگیرید). 3. شروع به تفکر "ما" به جای "من" بکنید. ازدواج یک نوع مشارکت می باشد. این مورد به شما یادآوری می کند که هر دو شما در یک تیم قرار دارید. یک زمانی را صرف دنبال کردن اهدافتان با یکدیگر بکنید و علایق مشترکی پیدا کنید. 4. در مورد انتظارات خودتان از ازدواج صحبت کنید. هدف شما برای ازدواجتان چیست؟ شما به چه نحوی فرد انجام دهنده کارهای خانه را انتخاب خواهید کرد؟ چه کسی پول را مدیریت خواهد کرد؟ در مورد اهداف خودتان صحبت کنید، تا یک ازدواج موفقی داشته باشید. انتظارات غیر واقعی و تامین نشده در اغلب مواقع منجر به ایجاد نفرت خواهند شد. 5. متعهد باشید. به دلیل اینکه تعهد یک انتخاب می باشد، اعتقاد داشتن به پایداری رابطه ازدواجی تان در طول کل رابطه تان به شما کمک خواهد کرد. 6. در رابطه با پول صحبت کنید. از طریق بحث کردن در مورد رفتارهای هزینه ای و برنامه ها و اهداف خرج کردن، بخش زیادی از سردردها و اختلافات آینده تان را از بین ببرید. همواره کمتر از درآمد خودتان خرج کنید، برای روز های سخت یک مقدار پس انداز داشته باشد و سعی کنید که قرض نگیرید. 7. در مورد کودکان صحبت کنید. آیا شما بچه دار خواهید شد؟ در صورت بله بودن جوابتان، دوست دارید چند تا بچه داشته باشید؟ آیا هر دو شما کار می کنید یا کدام یک از شما در خانه خواهید ماند. 8. کار،دوستان،خانواده، فعالیت های اجتماعی چه تاثیری بر روی رابطه ازدواجی شما خواهند داشت؟ همچنین در مورد محدودیت های مربوط به رابطه ازدواجی تان بحث کنید.
5 - آیا مشاوره ازدواج واقعا کارایی دارد؟
در تجربه شخصی خودم، مشاوره ازدواج در واقعیت می تواند منجر به بهبود شود. ... یافته های یک مطالعه جدید در مجله زناشویی و طلاق به این نتیجه رسیده است که مشاوره ازدواج از مابین هر 10 زوج به 7 مورد از آنها کمک می کند تا رضایت قابل توجهی را از رابطه ازدواجی خودشان به دست بیاورند. با این وجود، تمامی تحقیقات صورت گرفته نتایج امید بخشی را نشان نداده اند.
6 - آیا این امکان وجود دارد که مشاوران جدایی را پیشنهاد بدهند؟
یک درمانگر زوجین حتی در یک رابطه سوء استفاده هم جدایی را پیشنهاد نخواهد داد. با این وجود، آنها می توانند به فرد قربانی کمک کنند تا به جدایی دست پیدا کنند و کمک مورد نیازشان را دریافت کنند. درمانگران هر کاری که می توانند را برای ایمنی درمانجوهای خودشان انجام خواهند داد. رابطه ها ازدواجی در اغلب مواقع به دلیل مشکلات رابطه ای از بین می رود. در برخی موارد اگر دو فرد از نظر شخصیتی خیلی متفاوت باشند و مشکلات زیادی داشته باشند دو فرد را مطلع می کند که خود افراد در مورد ادامه دادن یا جدایی تصمیم بگیرند و درصد موفقیت شما را مشخص می کند.
7 - من بدون مراجعه به مشاوره، به چه نحوی می توانم رابطه ازدواجی خودم را به یک وضعیت خوبی برسانم؟
21 روشی که شما با استفاده از آن و بدون مراجعه به مشاوره می توانید مشکلات مربوط به رابطه ازدواجیتان را حل کنید، عبارتند از: دقت کنید در مشکلات ما نیاز داریم یک فرد بی طرف با تخصص و تجربه در زمینه ازدواج به ما کمک کند و آموزش دهد، لذا ارتباط با مشاور بسیار مهم است. 1. چهره زیبایی را برای خودتان تصور کنید 2. وعده های خودتان را به یاد داشته باشید 3. یک تصویری از آن چیزی که دوست دارید رابطه ازدواجی تان به آن تبدیل شود، درست کنید 4. حل کردن مشکلات ازدواجی تان را به یک اولویت تبدیل کنید 5. علاقمندی های جدیدی را ایجاد کنید 6. رابطه صمیمی تان را به حالت اول برگردانید 7. زمان با کیفیتی را صرف یکدیگر بکنید 8. نیازهای خودتان را با پارتنر خودتان مرتبط کنید 9. صحبت و لمس کردن بخش مهمی در رابطه ازدواجی می باشد 10. همدیگر را ببخشید 11. تغییرات مد نظرتان را اجرا کنید. 12. با یکدیگر بحث کنید 13. در رابطه با موقعیت خودتان، با خانواده یا دوستان بحث نکنید 14. درون نگری داشته باشید 15. حل کردن مشکلات ازدواجی تان یک "خیابان دو طرفه" باشد 16. او را تنها بگذارید 17. پرسیدن سوالات اشتباه از خودتان را متوقف کنید 18. مطلع باشید که غیبت شما منجر به افزایش گرمای مربوط به رابطه تان نخواهد شد 19. در رابطه با مشکلات رابطه ازدواجی خودتان صحبت نکنید 20. این تفکر را نداشته باشید که مشاوره ازدواجی پاسخ مشکلات شما می باشد 21. مشکلات رابطه ای تان را به صورت مستمر از بین ببرید
8 - مزایای مربوط به مشاوره ازدواجی چیست؟
یک سری مزایایی که شما می توانید از مشاوره زوجین انتظار داشته باشید، عبارتند از: • ارتباط بهتر با همسرتان • ارتباط عمیق تر • احساس دوست داشته شدن و عاشق شدن مجدد • صمیمیت عاطفی و فیزیکی بیشتر • یک رابطه واقعی، همانند به اشتراک گذاری زندگی با یک هم تیمی و نه صرفا یک هم اتاقی • قطع ارتباط با گذشته خودتان، به نحوی که می توانید یک آینده جدیدی را با هم بسازید. شما یک سری مهارت های مورد نیاز را برای بهبود ارتباط، پیوند، و شناخت یکدیگر یاد خواهید گرفت. همچنین شما ابزارهای لازم را برای حل مشکلات و تضاد ها به دست خواهید آورد. برنامه مشاوره ما با یک برنامه اقدامی شروع خواهد شد که مختص موقعیت شما و نتایج مد نظر شما می باشد. از طریق انجام دادن این کارها، شما و همسرتان مسیر خودتان را برای به دست آوردن یک رابطه بهتر و زندگی غنی تر به دست خواهید آورد. مزیت های مربوط به مشاوره زوجین می تواند برای همیشه ثابت باقی بماند!
9 - میزان موفقیت مشاوره ازدواجی چقدر می باشد؟
نکته امیدوار کننده عبارت از این مورد می باشد که مشاوره زوجینی که از روش درمان متمرکز بر عواطف (EFT) استفاده می کند، در حال حاضر دارای کارایی 88 درصدی می باشد.
10 - نرخ موفقیت مشاوره زوجین چقدر می باشد؟
میانگین نرخ موفقیت برای اکثر زوج ها، در حدود 30درصد می باشد که با آموزش و مشاوره پیش ازدواج می تواند تا 88 درصد افزایش یابد. در این مشاوره مهارت های مفیدی آموزش داده می شود که شامل گوش دادن به یکدیگر و قدردان بودن نسبت به دیدگاه طرف مقابل می باشند. (سایت مشاورانه)
سلام وقت بخیر، بنده ۵ساله که با پسری در ارتباطم، واز اول قصد ازدواج داشتیم ۲سال اول باهم خیلی در ارتباط بودیم و بیرون میرفتیم و تو اون مدت کلی خاطرهی قشنگ باهم ساختیم شدیدا بهم علاقهمند شدیم و بعد از تموم شدن دانشگاه چون همشهری نبودیم کمتر میتونستیم همو ببینیم. از یه طرف دیربه دیر دیدنش و از طرفی مخالفت خونواده ها برا ازدواج و از طرفی خواستگار هایی که داشتم و خونوادم اصرار داشتن با یکیشون ازدواج کنم شدیدا حالمو بد کرده بود. اما از اینا بیشتر یچیز دیگه اذیتم میکرد و باعث شده بود به عشقمون شک… بیشتر بخوانید
سلام به شما زهرا جان ببین عزیزم احساساتی که بهم دارید قابل احترام است اما عزیزم در هرصورت ۵سال زمان بسیار زیادی می باشد و خب اگر شماها بخواهید مشکلات و مسائل بیرونی را نادیده بگیرید و به این امید که روزی شاید همه چیز حل شود در این ارتباط بمانید خب این می تواند مشکلات زیادی برای هردوی شما ایجاد کند چون اصلا مشخص نیست در آینده چه چیزی رخ می دهد. در این مسیر یک بهتر است هردوی شما به دلایلی که خانواده ها برای مخالفت دارند توجه بیشتری کنید چون ممکن است به دلیل وابستگی شماها این… بیشتر بخوانید
سلام خسته نباشید من چند وقتی هست با اقایی اشنا شدم که بعداز یک ماه متوجه شدم متاهل هست و بچه داره و وقتی متوجه شدم فقط گفت بچه داره و همسرش فوت کرده اما متوجه شدم همسرش زنده هست اما گفت که درحال جداشدن هستن و تا دوماه اینده کاملا جدا میشن الان من دوبه شک شدم که باهاش بمونم یا جدا بشم .بهم میگه که قصدش ازدواجه و حتی خانوادش از حضورم اطلاع دارن والان نمیدونم همسر سابقش یا بچه اش در اینده برای زندگیم مشکی ایجاد میکنن یا نه و من مجرد هستم و میگه که بچه… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز ببین عزیزم بهتر است در مسیر ازدواج زمانی تصمیم گیری داشته باشید که ایشان به صورت کامل از همسرشان جدا شده باشند و شرایط زندگیشان مسیر مشخص تری را طی کند. با وجود پنهان کاری هایی که ایشان دارند خب در هرصورت نمی توان تنها براساس صحبت های ایشان پیش رفت در کنار اینکه خب اگر مادر این کودک دوسال است که رفته است چگونه این امکان وجود دارد که بعد از دوسال بخواهد فرزندش را نگه دارد. در هرصورت بهتر است از روابط پر ریسک خوداری کنید و این آقا نیز اگر جداییشان ثبت… بیشتر بخوانید
بچه با مادربزرگش میمونه و گفته که مادربزرگش رو مامان صدا میکنه .
اینکه فرزند شما مادربزرگش را مادر و یا با هر نام دیگری صدا کند این باعث نمی شود که حضور شما نادیده گرفته شود و یا ارزشمندی شما کم شود بهتر است شما سعی کنید که روابط خودتان را بسازید .
سلام من بااقایی در ارتباطم که ایشون سابقا از ۱۴سالگی سیگار میکشیدن ولی یکساله بخاطرم ترک کردن و میگن الان حتی حالشون از بوش بهم میخوره ولی قلیون در هفته دو بار میکشن ایا این موضوع مشکل سازه؟
سلام به شما نسرین جان ببین عزیزم همه سوال هایی که شما ارسال کرده اید باهم در ارتباط می باشند و خب نیاز است که همه آنها در کنار هم بررسی شود پس این پاسخ به همه سوالات شما می باشد. در مورد این آقا خب شما بیان می کنید که ایشان ۱۴ سال است که سیگار کشیدن را ترک کرده اند و خب این زمان زیادی می باشد و خب در این مسیر این آقا براساس شرایط و باروهای خودشان در این مورد تصمیم گیری کرده اند و خب بجای اینکه بپرسیم این مسئله مشکل ساز می شود بهتر… بیشتر بخوانید
شیرین
سلام به شما شیرین جان شما می توانید در همین قسمت سوال خود را ارسال و با داشتن لینک جواب را در زیر سوال دریافت کنید.
درود بر شما، بنده پسری ۳۵ ساله هستم، از طریق یکی از دوستان با دختری ۲۵ ساله آشنا شدم، آشنایی هم بطور رسمی و با اطلاع خانواده ها بوده. خانواده ها هم یکبار همدیگر رو ملاقات کردن، بنده هم مادر و پدرش رو ملاقات کردم. الان ۳ ماه از آشنایی ما میگذره، هفته ای ۱ یا ۲ مرتبه ایشون رو ملاقات میکنم، در طول روز هم بصورت واتس اپی باهم در ارتباط و صحبت هستیم. در مجموع رابطه خوب پیش میره. اما خب همیشه یکسری اختلاف نظرها و نگرانی وجود داره. خیلی دوست داشتم برای اطمینان خاطر بیشتر خودم با ایشون… بیشتر بخوانید
سلام به دوست عزیز خب در این مسیر می توان بر مبنای شناخت و تعامل نتیجه گیری بهتری داشت خب در این مورد بهتر است از ایشان سوال کنید که دلیل مخالفت برای مراجعه به روانشناس برای مشاوره پیش از ازدواج چیست؟ در کنار اینکه خب نیاز است که در مورد توقعات مالی که از شما دارند واضح با ایشان صحبت کنید در کنار اینکه خودتان نیز دیدگاهای مالی که دارید و همچنین توانمندی مالی خودتان را بیان کنید تا هم شما و هم ایشان با آگاهی در این مسیر پیش بروید. در مورد مهریه نیز خب می توانید در… بیشتر بخوانید