آگورا فوبیا، نشانه ها، علل و درمان آگورافوبیا

آگورافوبیا یکی از انواع فوبیا بوده و در دسته اختلالات اضطرابی قرار دارد. طی آگورافوبیا فرد نسبت به مکان های عمومی و شلوغ که در صورت حمله دچار ترس از خروج می شود، ترس افراطی و غیر منطقی پیدا می کند.

فرد مبتلا به این نوع فوبیا به تنهایی  نمی تواند از خانه بیرون بیاد به همین دلیل اغلب ترجیح می دهد بیش تر وقت خود را در خانه بماند و یا منتظر بماند کسی که با او احساس امنیت می کند هنگام بیرون رفتن در کنارش باشد. این وضعیت باعث می شود تا نتواند روال طبیعی روزانه خود را طی کند و دچار مشکلات عاطفی و کاری شود.

برای درمان می توان از روش های روان درمانی و دارودرمانی استفاده کرد تا فرد بیمار هر چه سریع تر مورد درمان قرار گیرد. در ادامه این مقاله نشانه ها، علل و راهکارهای درمانی آگورافوبیا را بیان می کنیم و به بررسی دقیق این فوبیا می پردازیم.

آگورافوبیا به چه ترس هایی گفته می شود؟

همه افراد هنگام وارد شدن به مکان های شلوغ احساس پریشانی می کنند، اما اشخاصی که به آگورافوبیا دچار هستند هنگام مواجه شدن با شلوغی، ترس و نگرانی شدیدی روبرو شوند و بترسند در آن مکان گیر بیافتند و دیگر نتوانند راهی برای فرار پیدا کنند.

در این حالت افراد ممکن است دچار حمله عصبی شوند و ضربان قلب شان به میزان زیادی بالا رود. به ترسی که افراد در این شرایط تجربه می کنند آگورافوبیا می گویند. البته توجه داشته باشید که آگورافوبیا می تواند همزمان با فوبیاهای دیگر اتفاق بیفتد.

آگورا فوبیا، نشانه ها، علل و درمان آگورافوبیا

راه های تشخیص آگورافوبیا

برای تشخیص آگورافوبیا باید حداقل ترس و اضطراب شدیدی را در دو موقعیت شلوغ تجربه کنید، برخی از این مکان ها عبارت اند از: مکان حمل و نقل عمومی مثل مترو و اتوبوس، فضاهای باز، مکان های شلوغ، بودن در صف، مکان های بسته مانند آسانسور ( اما ترس در مکان های بسته به آن کلاستروفوبیا گفته می شود.)

موقعیت های آگورافوبیک باعث تحریک ترس و اضطراب به صورت مداوم می شود و بر روی عملکردهای اجتماعی، شغلی و زمینه های مهم دیگر مانند روابط عاطفی اثر می گذارد. فردی که به این فوبیا دچار شده است از موقعیت های آگورافوبیک دوری می کند و سعی می کند همیشه یکی همراهش باشد و در شرایط سخت به اجبار وضعیت را تحمل می کند.

این نشانه ها اگر حدود ۶ ماه یا بیشتر تداوم داشته باشد فرد به آگورافوبیا مبتلا شده است.

برای تشخیص و درمان اگرافوبیا به نظرات غیر تخصصی و نظرات شخصی خود و دیگران توجه نکنید، حتما از متخصص کمک بگیرید و در جلسات روانشناسی شرکت کنید تا به صورت دقیق این مشکل مورد بررسی قرار گیرد و برای درمان آن اقداماتی انجام دهید، به خاطر داشته باشید که فوبیا قابل درمان می باشد ولی درمان باید زیر نظر متخصص صورت بگیرد.

انواع فوبیا

علل آگورافوبیا

در این رابطه نظریه هایی وجود دارد و فردی که به آگورافوبیا مبتلا است دچار رفلکس مبارزه یا فرار بدن می شود. بر اساس این نظریه فرد در هنگام ترس و اضطراب، هورمون های مانند آدرنالین را ترشح می کند که باعث افزایش ضربان قلب و تنفس فرد می شود. این واکنش ها به صورت طبیعی روی می دهد و فردی که به آگورافوبیا مبتلا است ممکن است به صورت هراس و ترس واکنش دهد.

از دیدگاه زیستی اگر سطح نوراپی نفرین افزایش یابد، فرد ترس و اضطراب شدیدتری را تجربه می کند، در کنار این مسائل، عوامل دیگری وجود دارد که بر شدت این ترس و اضطراب می افزاید و در این امر موثر می باشد، برخی از آن ها عبارت اند:

  • سوء مصرف الکل
  • تجربه رویداد آسیب زا در کودکی به خصوص تجاوز
  • تجربه یک رویداد استرس زا
  • سابقه قبلی بیماری از جمله ابتلا به افسردگی و سایر اختلالات اضطرابی

آگورا فوبیا، نشانه ها، علل و درمان آگورافوبیا

ارتباط اختلال پانیک و آگورافوبیا

در بسیاری از موارد فرد بعد از یک یا دو حمله پانیک دچار اختلال آگورافوبیا می شود. بعد از تجربه این حمله ها، افکار منفی به سراغ فرد می آیند که منجر به تکرار حمله ها می شود. به همین دلیل از مکان ها و شرایطی که فرد ممکن است با این حمله ها رو به رو شود دوری می کند و با تمام وجود سعی می کند در آن مکان قرار نگیرد،

این اجتناب هر چه بیش تر و بیش تر شود باعث افزایش اختلال آگورافوبیا شده و درمان فوبیا از اهمیت بسیاری برخودار شده و باید حتما به صورت تخصصی مورد درمان قرار گیرد.