شاید شما هم جزء ان دسته از افراد هستید که قصد دارید تا برای حل مشکلات تان به مشاور یا روانشناس مراجعه کنید و برای انتخاب مرکز مشاوره مناسب با مشکل مواجه هستید.

ممکن است افکار و نگرانی هایی از این قبیل داشته باشید که ” از کجا بدانم متخصص است؟ اگر قضاوتم کرد چه؟ مشکلم را بارها و بارها گفته ام. اگر باز هم به نتیجه نرسیدم چه؟ آیا حرف هایم محرمانه باقی می ماند؟ و..”

به هنگام مراجعه به مشاور و یا مرکز مشاوره روبه رو شدن با چنین افکاری کاملا طبیعی است.

آنچه مهم است این است که بتوانید با افکارتان به درستی روبه رو شوید و با دانستن ویژگی های یک مشاور خوب، از صحت انتخاب تان مطمین شوید.

با ادامه ی مطلب همراه باشید تا شما را با مهم ترین و اساسی ترین ویژگی های یک مرکز مشاوره خوب آشنا کنیم.

افتخارات بهترین مراکز مشاوره

افتخارات بهترین مرکز مشاوره
بهترین مرکز مشاوره کجاست؟

بهترین مشاور و ویژگی های آن

تا به حال به این فکر کرده اید که مشاور خوب چه ویژگی هایی دارد؟

آیا اینکه به هنگام مراجعه به فردی احساس می کنید به اندازه ی کافی خودتان هستید، آرامش دارید و می توانید در مورد مشکلات تان صحبت کنید اما در مواجهه با یک مشاور دیگر چنین حالاتی را ندارید اتفاقی است؟

به عبارت دیگر لازم است یک مشاور چه ویژگی هایی داشته باشد تا شما بتوانید به او به عنوان فردی ناآشنا اطمینان کنید و شخصی ترین مسایل تان را عنوان کنید.

این ویژگی ها عبارتند از :

۱٫ خودش است و نقش بازی نمی کند.

قرار است تا در مواجهه با یک مشاور خوب بتوانید نقاب های روزانه ی تان را کنار بگذارید و خود واقعی تان را نشان دهید.

این مساله زمانی اتفاق می افتد که مشاورتان فردی اصیل باشد و نقش بازی نکند.

در غیر این صورت ممکن است احساس کنید برای گفتن افکار، احساسات، خاطرات و داستان زندگی تان راحت نیستید و جلساتی سطحی و بی اثر را دنبال می کنید.

۲٫ به احساسات تان توجه می کند.

مشاور خوب فردی است که می تواند احساسات واقعی تان را درک کند و آن ها را مورد توجه قرار دهد.

در حقیقت او همانند کوهی فاقد احساس رو به روی تان نمی نشیند بلکه تلاش می کند تا وارد دنیای تان شود و مسایل را به گونه ای که شما درک کرده اید، مورد توجه قرار دهد.

اما آیا این به تنهایی کافی است؟ نه. پس مورد سوم را دنبال کنید.

۳٫ روش خاصی برای حل مشکلات تان دارد.

مشاور متخصص، از یک روش درمانی خاص به منظور حل مشکلات تان استفاده می کند که رویکرد نظری او را تشکیل می دهد.

بنابراین صرف گوش دادن به حرف ها و احساسات تان کافی نیست و اگرچه ممکن است احساس خوبی در شما ایجاد کند اما نمی تواند به تنهایی منجر به حل مساله شود.

بنابراین می توانید از مشاورتان بخواهید تا رویکردش را در ارتباط با شما توضیح دهد.

حتی اگر این سوال را نپرسید مشاور متخصص فردی است که در طول جلسات درمانی، تلاش می کند تا تکنیک ها و روش های موثری را برای حل مساله به شما آموزش دهد.

۴٫ به جای شما تصمیم نمی گیرد اما به شما کمک می کند.

اگر با مشاوری رو به رو هستید که دایما به جای تان تصمیم می گیرد، راه حل می دهد و از این طریق شما را به خود وابسته نگه داشته است باید بدانید که با فردی غیر حرفه ای روبه رو هستید.

ممکن است در شرایطی که اوضاع روحی خوبی ندارید، این حالت برای تان خوشایند باشد اما پس از مدتی خواهید دید که به فردی وابسته تبدیل شده اید که انتخاب کردن برای تان سخت است.

بنابراین همواره به یاد داشته باشید که مشاور خوب کسی است که به شما کمک می کند تا توانمند شوید و به استقلال شخصی دست یابید و از رشد و پیشرفت شما لذت می برد.

۵٫ به رفتارها و افراد برچسب خوب و بد نمی زند.

مشاور خوب فردی است که تلاش می کند تا رفتارهای ناکارآمد را شناسایی و اصلاح کند.

اما اگر با فردی روبه رو هستید که به اتفاقات، افراد یا حتی افکارتان برچسب خوب و بد می زند، قضاوت می کند و یا در یک اختلاف بین فردی، جانب شما یا طرف مقابل را می گیرد، بهتر است به فکر یک مشاور جدید باشید.

در حقیقت مشاور خوب فردی است که با نگاهی غیر قضاوت گرانه، رفتارها را مشاهده و سعی در اصلاح آن ها دارد و در نقش یک کارآگاه، پلیس و یا ناظر عمل نمی کند.

مرکز مشاوره مشاورانه همواره در کنار شماست.