سوزن سوزن شدن بدن، نشانه ها، علل و درمان گزگز بدن
به طور معمول زمانی که بدن مخصوصا دست و پاها زمانی طولانی در یک وضعیت جسمانی قرار می گیرد یا زمانی که فشار بر روی دستان زیاد باشد، فرد احساس می کند بدنش سوزن سوزن می شود. توجه داشته باشید که این حالت موقتی می باشد و در صورتی که فرد کمی تحرک داشته باشد از بین می رود.
البته برای برخی از افراد این چنین نیست و در وضعیت های مختلف دچار سوزن سوزن شدن بدن شان می شوند و با تغییر وضعیت به راحتی از بین نمی رود و ممکن است گزگز با درد، خارش و بی حسی همراه شود.
در صورتی که به دفعات زیاد بدن فرد دچار گزگز شود ممکن است نشانه ای از یک مشکل و یا اختلال در سیستم بدن باشد، در بروز این مشکل عامل جسمانی و روانی می تواند دخالت داشته باشد.
با توجه به این که احساس سوزن سوزن شدن بدن را همه ما همواره در طول زندگی تجربه می کنیم در ادامه این مقاله به شرح نشانه ها، علل و درمان سوزن سوزن در بخش های مختلف بدن می پردازیم.
سوزن سوزن شدن طبیعی بدن
در برخی از مواقع سوزن سوزن شدن بدن امری طبیعی می باشد زیرا فرد برای مدت زمان طولانی بر روی یک پا خود می نشیند و یا به طور کلی به یک قسمت از بدن فشار بسیاری وارد می شود در این صورت اگر بدن به حالت نرمال برگردد و آناتومی بدن اصلاح شود این وضعیت بهبود می یابد و جای هیچ نگرانی نخواهد بود.
هم چنین دلایل دیگری مانند قرار گرفتن در معرض سرمان و بی آبی بدن می تواند باعث سوزن سوزن شدن بدن شود اما این مسئله کاملا طبیعی است و هیچ خطری ندارد.
سوزن سوزن شدن بدن، آناتومی بدن
گیرنده های بسیار کوچکی در زیر پوست انسان قرار دارند که نسبت به فشار و لمس حساس هستند و در صورتی که این گیرنده ها تجریک شوند باعث به وجود آمدن جریان بسیار کوچکی از الکتریسیته می شود.
این جریان الکتریکی به وجود آمده به وسیله آکسون ها که رشته های بسیار کوچکی هستند، از پوست دور می گردد.
از کنار هم قرار گرفتن آکسون ها در کنار یکدیگر اعصاب حسی بدن به وجود می آید و این عصب ها به مغز و نخاع می روند و پیام های حسی را صادر می کنند، وظیفه این اعصاب حسی این است که حس لامسه را از پوست به مغز منتقل می کند.
در صورتی که این اعصاب تحریک شوند، در مغز به عنوان حس لامسه تفسیر می گردد و ممکن است در طول مسیر زمانی که پیام حسی از پوست به مغز می رود با اختلالاتی رو به رو شود.
در این حالت ممکن است مغز پیام را اشتباه دریافت کند و آن را به طور ناقص تفسیر کند در حالت بدن دچار گزگز شدن و یا سوزن سوزن شدن خواهد شد.
نشانه های سوزن سوزن شدن بدن
سوزن سوزن شدن بدن علائمی دارد که با طولانی شدن آن علائم باعث آزار فرد می شود، در برخی از اوقات این علائم در شب و در زمان خواب شدت می یابد به طوری که ممکن است فرد را از خواب بیدار کند، برخی از علائم گزگز شدن دست و پا عبارت اند از:
- احساس سوزش و سوزن سوزن شدن کف دست
- سرد یا گرم شدن دست ها یا انگشتان
- احساس درد در دست، انگشت یا بازو
- رفلکس غیر طبیعی
- افزایش کرختی یا بی حسی دست در حین تایث کردن یا نوشتن
- احساس خارش، حساسیت لمسی و تورم
- گرفتگی عضلانی، انقباض و ضعف عضلانی
- گردن درد
- جوش زدن و قرمز شدن
درد ناشی از سوزن سوزن شدن به طور معمول در سراسر بدن به طور مداوم با شدت های کم و زیاد به وجود می آید ام در برخی از اوقات در پشت گردن یا کمر اتفاق می افتد.
علت های گزگز شدن بدن چیست؟
گزگز شدن دست یک امر موقتی می باشد و بعد از مدت کوتاهی از بین می رود.
اما گاهی اوقات ممکن است زمان بیشتری طول بکشد و از بین نرود و توجه داشته باشید که عوامل مختلفی در گزگز شدن دست نقش دارند که با شناسایی این عوامل و کاهش آن می توان از بروز سوزن سوزن شدن دست جلوگیری کرد. عواملی که باعث گزگز شدن دستان و پاها می شود عبارت اند از:
- نشستن یا ایستادن برای مدت طولانی
- گزش حیوانات
- کم خونی
- بی خوابی
- صدمات ناشی از ضربه
- بارداری
- دیابت
- عوامل روانی که شامل استرس، اضطراب، فشارهای عصبی، حمله پانیک و بیماری های روحی و روانی می شود.
- بیماری های سیستمیک که شامل اختلالات کلیوی، کبدی، آسیب های عروقی و بیماری های خون، اختلالات بافت همبند و التهاب مزمن، عدم تعادل هورمونی از جمله کم کاری تیروئید و یائسگی، بیماری سرخرگ محیطی، سرطان ها و تومورهای خوش خیم که بر روی اعصاب اثر می گذارند.
- قطع نخاع از علل سوزن سوزن شدن بدن
- استفاده از داروهای خاص
- کمبود ویتامین ها ( ویتامین های E، B6، B12، B1 و نیاسین)
- اعتیاد به الکل
- عفونت ها ( از جمله زگیل، سیتومگالوویروس، سیفلیس، اپستین بار، هرپس سیمپلکس و ایدز)
- بیماری های خود ایمنی
- آسیب ها ( از جمله فشار ناشی از دیسک فتق یا استخوانی که از جا در رفته است، تروما، سکته مغزی، ام ای و آنسفالیت)
شایع ترین علت سوزن سوزن شدن بدن
یکی از شایع ترین عواملی که باعث سوزن سوزن شدن دست و پا می شود، اضطراب است، افرادی که دچار اضطراب می شوند به طور معمول تند تند نفس می کشند و این مسئله باعث می شود تا در پاهای آن ها سوزش ایجاد شود.
در واقع به علت عدم تعادل در سطوح دی اکسید کربن و اکسیژن سوزش در دست و پاها شدت می یابد.
در صورتی که احساس کردید که سوزن سوزن شدن دست و پاهایتان به خاطر علائم اضطراب و استرس و عوامل روانی می باشد بهتراست از مشاوره کنترل استرس کمک بگیرید تا در این شرایط به شما کمک کند و باعث بهبود شرایط روحی شما شود.
در صورتی که برای درمان اقدامی انجام ندهید آسیب بیشتری به شما وارد خواهد شد و دوره درمان شما طولانی تر می شود.
سوالات متداول سوزن سوزن شدن بدن
1 - در طول روز دستام خیلی سوزن سوزن می شوند، چه کاری می توانم برای کاهش این مشکل انجام دهم؟
برای کاهش سوزن سوزن شدن ابتدا باید علت مشکل تان را پیدا کنید و بعد با رعایت نکات ساده اقداماتی برای درمان انجام دهید، توجه به رژیم غذایی، خواب کافی و آرامش بیشتر می تواند برای درمان شما موثر باشد. در صورتی که بدن شما به طور مداوم و طولانی مدت دچار گزگز می شود باید حتما به متخصص مراجعه کنید و برای درمان آن اقداماتی را انجام دهید.
سلام،من پارسال اولین بار تمام بدنم سوزن سوزن میشد در هر نکته بدن حتی صورتم،رفتم دکتر مگنیفورت داد و گفت از اضطراب فیبرومیالژیا س،مگنیفورت و فقط خوردم کم شده بود باز بعد چند ماه دوباره همون علایم اومد رفت و الان امسال دوباره گاهی بصورت سوزن سوزن شدن گاهی درد ریز از نقطه بدن مستقیم میزنه گردنم،گاه بصورت رگ گرفتگی و گز گز کردن بدنم،آزمایشاتم سالم هس فوق تخصص مغز اعصاب رفتم اونم گفت فیبرومیالژیا نیس هیچی ننوشت برام،گفت مشکل داری حتما زندگی ت،نمیدونم به کجا مراجعه کنم متخصص زنان هم سالمم و این درد تیز با من هس بصورت… بیشتر بخوانید
با عرض سلام و احترام، متاسفم که می شنوم این علائم را تجربه می کنید. به نظر می رسد که شما در حال حاضر با یک مشکل پزشکی پیچیده روبرو هستید که نیاز به بررسی دقیق توسط یک متخصص پزشکی دارد. با توجه به اینکه شما آزمایشات مختلفی را انجام داده اید و متخصصان مغز و اعصاب و زنان مشکلی را پیدا نکرده اند، ممکن است لازم باشد به دنبال نظر متخصصان دیگر باشید. در اینجا چند پیشنهاد برای شما دارم: ۱٫ مراجعه به متخصص روماتولوژی: فیبرومیالژیا یک بیماری مزمن است که باعث درد عضلانی و اسکلتی می شود. اگرچه… بیشتر بخوانید
سلام من یک ساعتی ای بار از ناف به بالا پشت جلوم سینه اینها همشون مثل سوزن میزنی اینجوری میشه یک دقیقه طول میکشه بعد درست میشه چی مرضی هست این
سلام به متخصص داخلی مراجعه کنید
سلام من بچم هفت ماهه ست توی حاملگی فشار بالا داشتم و البته قبل اون یه مشکلی برام پیش اومده بود که بشدت استرس و اضطراب داشتم و از گذشته ها هم درکل آدم استرسی بودم ، اما سوزن سوزن شدن بدنم بعد از بدنیا اومدن بچم شد یه دفعه خیلی ترسیدم فشارم دوباره بالا رفت و بعد از سه ماه نرمال شد اما سوزن سوزن شدن بدنم هنوزم است میره و میاد هم سوزن سوزن شدن هم خارش هم مور مور شدن بدن خیلی میترسم میگم ام اس نباشه چونکه من سرگیجه هم دارم ، پیش روانپزشک هم رفتم… بیشتر بخوانید
سلام به شما رویا جان ببین عزیزم مشکلات اضطرابی نیاز به درمان دارند در غیر این صورت در موقعیت های مختلف به شکل های مختلفی خود را نشان می دهد. در این مسیر بهتر است شما که به شرایط روحی خودتان آگاهی دارید برای درمان اقدام کنید در این مسیر بهتر است جلسات روان درمانی را تجربه کنیدحتی اگر نیاز به مصرف دارو هم باشد باز ترکیب این دو درمان کمک زیادی به شما می کند. در مورد بیماری ام اس بودن خب در اول اینکه تنها بخاطر سوزن سوزن شدن نمی توان بیان کرد فردی مشکل ام اس دارد… بیشتر بخوانید
متاسفانه بعد از چندین بار تکرار عمل خودارضایی مثلا دو یا سه روز پشت هم، کل بدنم به مدت چند روز سوزن سوزن میشه ولی اینو نمیتونم به دکتر توضیح بدم متاسفانه تا دلیلشو بگن
سلام به شما دوست عزیز خب ای سوزن سوزن شدن بدن شما حتما به دلیل خودارضایی نیست و خب شما می توانید با مراجعه به پزشک تنها علایم خود را بیان کنید و اصلا نیازی به توضیح خودارضایی یست چون این مورد می تواند دلایل مختلفی داشته باشد و حتی اگر خودارضایی یز در آ قش داشته باشد به دلیل ضعف بدی و انرژی زیادی است که از دست داده اید . بهتر است گران نباشید مقداری به تغذیه خودتان بیشتر توجه کنید و در رفتار خودارضایی نیز مدیریت داشته باشید و اگر ای شرایط ادامه پیدا کرد بهتر است… بیشتر بخوانید
سلام. من یک کم بالاترازکمرم سمت راست گاهی گزگز شدید داره البته درهمون قسمت دردعضلانی داشتم که رفع شده اما این گزگزهنوزباقی مانده والبته خیلی کمترشده.دلیلش چیست؟ درمانش چیست؟ ممنونم
سلام به شما دوست عزیز این موضوع در حیطه تخصصی ما نیست پس بهتر است با مراجعه به متخصص در زمینه ستون فقرات و یا ارتوپد این مشکل خودتان را بررسی کنید در این مسیر نیاز است که شرایط جسمی شما با کمک معاینه و حتی در صورت نیاز عکس بررسی شود تا در آن زمان یک متخصص در همان زمینه بتواند به سوال شما پاسخ بدهد و به رفع این درد نیز کمک کند.