هنگامی که قرارداد ازدواج بین دو نفر به انجام می رسد، آنها با اطمینان می گویند که ما تا ابد بدون هیچ دعوای خانوادگی و مشکلی با هم زندگی می کنیم. هدف از زندگی زوجین این است که آنها با هم هدف های مشترک را که در زندگی شان دارند را دنبال کنند.
یا می توان گفت که در رابطه مشترک اهداف و تفاوت های ما باید مورد توجه باشند چرا که رابطه زوج ها زنده است، نه بی روح و مرده. زیرا که در این مورد، رابطه را می توان به نام “زندگی” نامید.
مثلا کسانی که در حالت طلاق اند واقعا نام زندگی مشترک برایشان معنایی ندارد.
یکی از ویژگی های مهم موجودات زنده تغییر بدن و روح آنها است و در طول زمان تغییرات در بدن آنها رخ می دهد.
گاهی اوقات بیمار می شوند و گاه گاه شاد و خوشحال می شوند و همچنین با گذر زمان و تغییرات در سن، بدن آنها تغییر می کند و باید با هدف جدید سازگار می شود.
برای مثال، یک مرد سالخورده نباید پیرو رفتار یک جوان سی ساله باشد؛ زیرا در مواجهه با تقلید رفتار جوان بدن او آسیب خواهد دید.
بنابراین او باید از بدنش بیشتر مراقبت کند.
دعوای خانوادگی نشانه پویایی زندگی
رابطه مشترک نیز یک موجود زنده است و در نتیجه یک روابط مشترک است و مانند انسان می تواند یک بیماری روانی و بیماری داشته باشد که یک چیز طبیعی است.
با توجه به موارد فوق، من به شدت می گویم که در رابطه بین زوج ها، اگر اصطکاکی وجود نداشته باشد، می توان گفت که زندگی آنها رکود دارد و یا کاملا از بین رفته است.
برای زن و شوهر غیر ممکن است تفاوت را با یکدیگر نبینند به طوری که تفاوت های زندگی مشترک طبیعی هستند و در بعضی موارد می توانند سبب رشد و پیشرفت باشند.
اما مهم است که ما روش های ابراز افکار و صحبت کردن را یاد بگیریم و اختلافات کوچک که نمک زندگی است را تحت درمان قرار دهیم.
بنابراین ما تصمیم گرفتیم که روش های بحث و گفتگو با همسرمان را در این مطلب بررسی کنیم، اما قبل از آن من به شما یادآوری می کنم که اساسا هر اختلاف، معنای پایان عمر مشترک و نفرت از زوج ها نیست، مگر اینکه ما بدانیم شیوه صحیح رسیدگی به اوضاع چیست.
راه های درست برای دعوای خانوادگی
-
دخالت دیگران
یکی از عوامل مهم در ریشه کن کردن تقابل زوج، دخالت دیگران در دعوا است. هر یک از دو روش خود را نشان می دهد:
-
اول: برای تطبیق درگیری ها میان خودمان به خانواده ها و یا افراد دیگر، برای مثال، اکثر زنان در مبارزه می گویند این کلمات خود شما نیست.
مادر شما این را گفته است، یا خواهر یا هر کس دیگری … یا برخی از مردان شروع به توهین و تحقیر همسر خود می کنند، به عنوان مثال، آنها به زن می گویند که شما نمی فهمید و منطقی نیستید.
برنامه ریزی چنین مسائلی ممکن است شامل جرقه های سیل ویرانگر باشد که در کوتاه ترین زمان ممکن زندگی را نابود می کند.
-
دوم، مشارکت عملی و انتقال بحث های خانواده به دیگران است.
اگر چه این افراد پدر و مادر این زن و شوهر هستند، زیرا دعوت از این افراد برای قضاوت و ادغام در وسط دعوای خانوادگی تنها آتش ماجرا را بیشتر می کند، زیرا آنها ذینفع هستند و اغلب قضاوت آنها با بی عدالتی همراه است.
بنابراین، زوج ها باید بدانند که مسئله مربوط به خود و هر اخلاقی بد در مورد خودشان است، نه خانواده های آنها، و آنها باید با یکدیگر صحبت کنند و مشکل را حل کنند.
مراجعه به مشاور
به متخصص و مشاوران مراجعه کنید و از مشاوره روانشناسی برای بهبود اوضاع استفاده کنید.
زوج ها ممکن است یکدیگر را دوست داشته باشند و این باعث ایجاد تشنج در رابطه آنها خواهد شد.
اصل داشتن چنین خواسته ای طبیعی است، اما مهم است که چگونه بیان می شود.
برخی احکام به هیچ وجه به آرزو و خواسته ها پاسخ نمی دهند، مثل اینکه شما با همسرتان در میان زندگی یا ازدواج کنید، زیرا همسرتان رابطه منفی با زندگی پیدا می کند.
به عبارت دیگر، ارزش زندگی مشترک به همان اندازه کوچک است، و قطعا در مشکلات بزرگ شکست خواهد خورد.
بنابراین، زوجها در نزاعهایشان نباید به هیچ وجه قادر به آوردن اصل زندگی در این دعوای خانوادگی باشند.
برعکس، قبل از بیان خواسته های خود، باید به اهمیت زندگی اشاره کرد، مثلا می گویند من به پیوند مقدس مان احترام می گذارم، تا زمانی که با تو زندگی کنم، زندگی ام را دوست خواهم داشت.
-
توهین کردن
استفاده از برخی کلمات در حین دعوا ممنوع است این کلمات هرگز، همیشه هستند.
به عبارت دیگر، از استفاده از کلمات منفی که تمام زندگی را هدف قرار می دهد باید اجتناب شود، به عنوان مثال، این جملات: شما هرگز یک شوهر خوب نیستید، شما هرگز من را دوست نداشتید.
شما همیشه سوءاستفاده می کنید، شما هرگز به خانواده ام احترام نمی گذارید، از شما هیچ چیز خوبی نمی بینم.
هر زنی که به شوهرش می گوید که من شما را خوب ندیده ام، عمل چنین زنی هرگز از ذهن مرد نمی رود و پاک نمی شود و باید از عواقب منفی ان خودداری کند
-
مقایسه نکنید.
بیایید به شما یادآوری کنم که سرنوشت کوچک پایان زندگی مشترک نیست؛ خطوط قرمز نباید شکسته شوند یکی از خطوط قرمز مقایسه همسر با دیگران است.
گاهی اوقات، طرفین شروع به تعریف، ستایش و خجالت زدن یکدیگر می کنند، این مسئله می تواند موجب شکاف عمیق بین زوج ها برای بهبودی طولانی شود.
-
از درد دل اجتناب کنید.
زیرا لازم است از گفتن اسرار خانواده و کلمات قلبی به شخص غیر موجه خودداری شود، زیرا این یک ضربه بزرگ به زندگی مشترک است.
گاهی اوقات فرد قبل از اینکه از شوهرش جدا شوند، شروع به برقراری ارتباط غیر منطقی می کنند.
آنها درد دل ها را به اشتراک می گذارند که به دنبال ان زندگی مشترک شان نابود تر از قبل می شود.
باسلام من دختری ۴۲ ساله و مجرد هستم که با مادر و دو خواهرم در ساختمانی که با شراکت مالی ما و سه برادرم با مبالغ مختلف بوده زندگی میکنیم، دو برادر بزرگتر من هر دو منزل مستقل دارند و در شهر دیگری ساکنند اما هر هفته برای سرکشی به مادرم به منزل ما می آیند و اغلب اواخر هر هفته چند روز در منزل سه خوابه ما میمانند و یک برادرزاده هفت ساله هم دارم که تا شش سالگی در طبقه دوم منزل ما با برادرم و همسرشان ساکن بودند و او هم تقریبا هر هفته دو روز و… بیشتر بخوانید
سلام. قبل از هر اقدامی، با یک وکیل مجرب مشورت کنید. وکیل میتواند با بررسی دقیق شرایط شما، بهترین راهکار قانونی را به شما پیشنهاد دهد. من در این خصوص اطلاعی ندارم و باید با وکیل صحبت کنید. اولین قدم همیشه باید گفتگو و مذاکره با اعضای خانوادهتان باشد. سعی کنید با آنها به طور مسالمتآمیز صحبت کنید و نگرانیهای خود را به طور واضح بیان کنید. به آنها توضیح دهید که سر و صدای زیاد و رفت و آمدهای مداوم برای شما آزاردهنده است و به آرامش و حریم خصوصی شما خدشه وارد میکند. از آنها بخواهید که رفت… بیشتر بخوانید
سلام وقتتون بخیر چند روز گذشته در خانه ی مادر همسرم بین برادر همسرهام و همسرم دعوا شد و در نهایت جاریم به همسرم حمله کرد و دستانش به صورت همسرم خورد ولی من تلاش کردم و نذاشتم همسرم دستش روی جاریم بلند بشه در حین دعوا به من هم به طور غیر مستقیم بی احترامی شد و من اصلا جواب ندادم سریع بیرون رفتیم حالا همه از من میخوان که از این دعوا به خانواده ی خودم چیزی نگم آیا این کار درسته یا باید بگم به پدر و مادرم ناگفته نماند که من گفتم دیگه هر وقت اونا… بیشتر بخوانید
سلام در پاسخ به سوال شما باید بگویم که این موضوع کاملاً به خود شما بستگی دارد. اگر میخواهید این موضوع را به خانوادهی خود بگویید، هیچ اشکالی ندارد. شما حق دارید که از خانوادهی خود حمایت بگیرید و از آنها کمک بخواهید. البته، اگر میخواهید این موضوع را مخفی نگه دارید، هم اشکالی ندارد. ممکن است فکر کنید که این موضوع باعث ناراحتی خانوادهی شما شود و یا اینکه میخواهید از مشکلات خانوادگی خود دور بمانید. در نهایت، تصمیمگیری در این مورد با خود شماست. اگر میخواهید این موضوع را به خانوادهی خود بگویید، بهتر است با همسر خود… بیشتر بخوانید
سلام من یه دخترم ۱۸ ساله از بچگی تا الان خونوادم باهم دعوا داشتن از همه چی خسته شدم نه مشکلشون رو حل میکنن نه از همدیگه جدا میشن هر روز بدتر میشه الان به دعوای فیزیکی رسیده و منم هیچکاری ازم برنمیاد از شدت دعواشون نمیتونم درسهامم بخونم کنکور دارم ولی نمیتونم بخونم و کلا از لحاظ روحی بدجوری وضعیت وخیمی دارم افسردگی دارم حس میکنم هیچ راه نجاتی برام نیست نمیدونم تو این موقعیت چیکار کنم امروز انقد حالم بدبود اگه مامانم جلوم رو نمیگرفت به خودم اسیب زده بودم
نمیدونم چیکار کنم ㅠㅠ
سلام . ۳ سال ازدواج کردم ی بچه هم دارم با خانومم هم مشکلی ندارم تنها مشکلم اینه ک مادرم میگه خانومت رفتارش با ما بده . خانومم هم میگه رفتار مادرت با من بده . من این وسط گیر کردم و کلی فشار میکشم . ۲ روز پیش هم باهم دعوا و بحث کردن و متاسفانه ب هم بی احترامی کردن . من چیکار کنم تا این تبدیل ب یک مشکل بزرگ نشه و اوضاع درست بشه
سلام به شما دوست عزیز قابل درک است که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما خب در این مسیر اهمیت زیادی دارد که شما و همسرتان بتوانید مسیر زندگی مشترک را از زندگی خانوادگی جدا کنید و در کنار اینکه حریم خصوصی زندگی مشترکتان را حفظ کنید در این حالت می توان امیدوار بود که بتوانید از این بحث ها بکاهید اما در هرصورت این مسیر نیاز به همراهی شما و همسرتان باهم می باشد تا بتوانیم کمک کنیم در شرایط بهتری مسیر زندگی خود را طی کنید . بهتر است با همسرتان صحبت… بیشتر بخوانید
سلام من یه دختر ١٩سالم تک فرزندم وخانوادم خیلی باهم خوبیم ولی بااینکه مادرم خیلی دوست دارم خیلی وقت ها خیلی عصبانی میشم وباعث ناراحتیش میشم حتی دلم نمیخواد چندروز ببینمش دلم نمیخواد اینجوری باشم حس میکنم خیلی بهم توجه میکنه ولی من نمیتونم اینجوری باشم وباعث اذیتم میشه نمیدونم چیکارکنم حتی سر چیزای خیلی بیخود شاید نارحتش کنم ممنون میشم کمکم کنین
سلام به شما دوست عزیز
ببین عزیزم بهتر است بجای سرزنش کردن خودت در مورد احساساتی که دارید با مادر در احترام صحبت کنید و سعی کنید که نیازهای خود و احساساتی که تجربه می کنید را بیان کنید و صحبت های مادر را نیز بشنوید در این حالت در مسیر تعاملی می توانید در کنار هم نتیجه گیری بهتری داشته باشید.
در هرصورت زمانی می توانید به احساسات و نیازهای خود پاسخ بدهید که هم آن را بشناسید و هم بتوانید در مسیر پاسخ به ان تعامل داشته باشید.
سلام وقتتون بخیر. من یک خانم ۲۲ ساله هستم و همسرم ۲۴ سال دارند.حدود پنج ماهه عقد کردیم و ایشون یک سری رفتارها دارند که من اصلا دوست ندارم. اما هر بار اون کارها رو تکرار میونه و میگه تو باید شرایط رو بسنجی با اینکه راه های دیگه ای هم وجود داره واسه حل قضیه. اما اینطوری توجیه میکنه. هر بار هم من ناراحت میشم ایشون زودتر عصبی میشه و اکثرا حتی خودزنی میکنه و سرش رو به دیوار میزنه. این اواخر چند بار هم خونه رو ترک کرد. به نظرتون چطور این مشکل رو حل کنم؟!
سلام به شما زهرا جان ببین عزیزم در این مسیر جدا از دوست نداشتن شما یک سری رفتارها یک زنگ هشدار می باشد و خب نیاز است که شما با دقت بیشتر به سبک رفتاری و شخصیتی همسرتان توجه کنید اینکه شما بیان می کنید خودزنی دارند و یا خانه را ترک می کنند خب رفتارهای پر آسیبی هم برای خود ایشان می باشد و هم زندگی مشترکتان و شاید هم شما پس بهتر است در همین دوران عقد بدون سرزنش و یا به دنبال مقصر بودن بخواهید که باهم به زوج درمانگر مراجعه کنید تا شرایط شما و همسرتان… بیشتر بخوانید
سلام و عرض ادب .
من یک ازدواج ناموفق داشتم و حاصل اون ازدواج یک دختر هست که الان ۱۴سالش هست .من تقریبا سه ساله که تصمیم به ازدواج مجدد گرفتم وباخانمی ازدواج کردم والان تقریبا نزدیک دوسال هست باهم زندگی میکنیم اوایل دخترم با خانومم هیچ مشکلی نداشتن ولی قبل از عید به مشکل خوردن و دخترم از پیش ما رفت تا با مادرش زندگی کنه و تمام ذهن و فکر و آرزوی من این هست که دخترم بامن زندگی کنه چکار کنم تا دوباره پیش من باشه
سلام به شما آقا امید قابل درک هست که این شرایط برای شما هم با دشواری و سختی همراه شده است اما خب در هرصورت دختر شما در زمان فعلی یک نوجوان می باشد و نیاز است که به انتخاب های او احترام بگذارید اما حتی اگر او با شما به شکل دادم زندگی نمی کند اهمیت دارد که شما ارتباط خود را با او حفظ کنید و سعی کنید که در مورد این علاقه خودتان به بودنش نیز با او صحبت کنید اما اجازه بدهید او در این مورد خوش تصمیم گیری کند. اما میتوانید در طول هفته برای… بیشتر بخوانید
سلام من دختری ۱۸ ساله هستم و خانوادم خیلی وقته با هم مشکل دارن و چندسالی میشه که کل خانوادم یعنی پدرم و مادرم و برادرم همیشه با هم دعوا دارند. من این وسط تنها تماشاگرم و این بحث و جدل به جاهای باریک کشیده میشه و حتی زمانی بود که مادرم مارو ترک کرد اما به اصرار برگشت دعوای امروزشون به قدری تند و بد بود که مجبور شدم زنگ بزنم به پلیس چون من تنهام و کاری از دستم برنمیاد ولی مادرم جلومو گرفت و نزاشت حرفی بزنم این جدل ها موجب کابوس و استرس دائمی من شده… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز قابل درک هست که این شرایط و تکرار آنها برای شما با نگرانی و اضطراب زیادی همراه شده است اما عزیزم در این مسیر بهتر است تا جای ممکن مشکلات آنها را به خودشان واگذار کنید در هرصورت آنها افراد بالغی هستند که نیاز است با شناختی که از هم دارند برای زندگی مشترک و در کنار آن مشکلاتی که با برادرتان دارند تصمیم گیری کنند. ممکن است آنها هرگز نخواهند مسیر رفتاری و ارتباطی خود را تغییر بدهند اما موضوع مهمی که وجود دارد این است که شما بتوانید با تمرکز بر اهداف خود… بیشتر بخوانید
سلام. وقتتون بخیرمن و همسرم متولد ۶۹ و ۶۸ هستیم. لیشون با اینکه خیلی دانا و باهوشند ولی موقع دعوا بشدت پرخاشگر میشن و قصد حمله های بدنی هم دارتد و گاها شده هم مثلا منو هل میده که می افتم روی زمین. یا مثلا پدرم رو که دوست دارم بهش حرفاس رکیک میزنه. یا برای پایا نامم که استادم اجازه دفاع نمیدا نصف شب زنگ طد بهش و فحشش میداد. خسلی دوست داریم همدیگه را ولی این دعوای آخر که سر این بود که در طول روز هرچی من اومدم حرف بزنم اصلا توجه نمیکرد هیچ وسط حرف منم… بیشتر بخوانید
سلام به شما عزیزم چنین نشانه هایی قابل توجه هستن و حتما نیاز به مراجعه به روانشناس وجود داره، اگر همسرتون راضی به مراجعه به روانشناس میشن به اتفاق به زوج درمانگر مراجعه کنبد، هر چند که همسرتون نیاز به مشاوره فردی دارن اما اگر جلسات زوج درمانی در ایتدا تشکیل بشه و بعد در جلسات زوج درمانی همسرتون توجیه بشن که نیاز به درمان دارن خیلی بهتر هست اما اگر که همسرتون برای مراجعه به روانشناس شمارو همراهی نمیکنن حتما خودتون به تنهایی به مشاور مراجعه کنید تا ضمن بررسی دقیق شرایط و راه حل های موجود در تصمیم… بیشتر بخوانید
سلام نظرتون رو درباره این موردم بگین لطفا.اینکه من با همسرم تا به اختلاف و دعوا می رسیم سریع عکس پروفیل تلگرامشو یه چیزی میزاره که همه میفهمن ما با هم دعوا داشتیم.یا یه استوری تو اینستا میزاره که به شدت معلومه با من بحثش شده.حس میکنم هیچ حریم خصوصی ندارم و همه سریع متوجه کوچکترین اختلاف ما میشن
با سلام خدمت شما دوست عزیز
این موضوع می تواند نشان دهنده موارد بسیاری باشد که یکی از مهم ترین دلایل می تواند عدم ارتباط گیری موثر شما با یکدیگر و دانستن شیوه درست صحبت و حل مسئله می باشد.
۱٫ هریک از شما چند سال دارید؟
۲٫ با ایشان در این مورد صحبت کرده اید و دیدگاه و واکنش ایشان و شما چگونه می باشد؟
۳٫ واکنش شما در مقابل رفتارهای همسرتان چگونه می باشد؟
هردو متولد سال۱۳۶۸ هستیم.بهش درباره این مسئله گفتم که اینکارو دوست ندارم گفت من دوست دارم اینکارو
من معمولن خودمو به ندیدن میزنم یعنی نمیبینم عکس گذاشتی یا استوری گذاشتی.کلا سعی میکنم بحثو عوض کنم ولی اینقدر به مسئله گیر میده و کشش میده که به دعوا برسه
بهتر است سعی کنید اگر ناراحتی بین شما وجود دارد قبل از اینکه ایشان بخواهند ناراحتی خود را در فضای مجازی منتشر کنند سعی کنید که در احترام و بدون توهین و مقصر جلوه دادن یکدیگر در مورد احساسات و ناراحتی خود با ایشان صحبت کنید و اجازه بدهید که ایشان نیز ناراحتی های خود را عنوان کنند. نیاز است که شما زا طریق مکالمه صحیح با یکدیگر بتوانید ارتباط موثر تری ایجاد کنید تا از اینکه احساسات خود را با افرادی در فضای مجازی انتشار بدهند بتوانید در مسیر درست آن را بیان کنید و نتیجه گیری بهتری داشته… بیشتر بخوانید
تشکر بابت وقتی که گزاشتین👌👌👌👌