تریاک از جمله قدیمی ترین مواد مخدر سنتی است که از خشخاش حاصل می شود و به شیوه های مختلف اعتیاد به تریاک تخدیری، خوراکی و تزریقی استفاده می شود.
استفاده از این ماده نه تنها در میان جوانان بلکه افراد مسن تر نیز رواج زیادی دارد و عده ای آن را به عنوان ماده ای بی خطر می شناسند که مصارف پزشکی نیز دارد.
تاثیر تریاک در به وجود آوردن احساس نشاط، شادمانی، سرخوشی موقتی باعث می شود تا افراد به سمت مصرف آن سوق یابند و پس از مدتی در کمال ناباوری، خود را وابسته به آن ببینند
ترک اعتیاد و علایم اساسی
تصمیم گیری برای کنار گذاتشن مصرف تریاک می تواند برای یک مصرف کننده بسیار مخاطره آمیز باشد.
ممکن است بارها و بارها تصمیم به ترک گرفته باشید اما باز هم شاهد عود مصرف خود باشید.
لازم است بدانید که کاهش وابستگی جسمی و روانی به تریاک دربرگیرنده ی مراحل متعددی است که بی توجهی به آن ها می تواند شما را شکست مواجه کند.
برای موفقیت در این مراحل، با ادامه ی مطلب همراه باشید.
۱٫ انگیزه اساسی تان برای ترک اعتیاد به تریاک را مشخص کنید.
ممکن است نگرانی در مورد سلامتی تان، تمایل به داشتن یک زندگی بهتر، حفظ وجهه ی اجتماعی، حفظ آبرو، نگرانی در مورد خانواده و فرزندان و .. از جمله دلایلی باشد که برای ترک انتخاب کرده اید.
برای باری دیگر از خودتان سوال کنید ” مهم ترین دلایل من برای کنار گذاشتن مصرف مواد چیست؟”
دلایل تان را یادداشت کنید و در مورد آن ها فکر کنید.
آیا این دلایل به اندازه ی کافی قوی هستند؟
به عبارت دیگر به این سوال پاسخ دهید که آیا تصمیم به ترک ربای تان منافع بیشتری به دنبال دارد یا تصمیم به ادامه ی مصرف؟
۲٫ برای ترک مصرف تریاک برنامه ریزی کنید.
تصمیم به ترک و کم کردن مصرف مواد شما را با علایمی مانند موارد زیر روبه رو می کند:
• خشم و ترس
• بی قراری و نگرانی
• بدن درد شدید
• تعریق و لرزش شدید
• احساس تنهایی
در گام اول لازم است بدانید که این علایم موقتی هستند و پس از یک الی دو هفته کاهش می یابند اما بی گدار به آب زدن می تواند شما را با مشکلاتی مواجه کند که جبران ناپذیر هستند.
بهتر است در این مسیر از کمک های یک متخصص ترک اعتیاد بهره بگیرید و برنامه ی مدون ترک اعتیاد را طی کنید.
۳٫ خطرساز ها را شناسایی و خنثی کنید.
ممکن است شما نیز افراد زیادی را دیده باشید که پس از طی مراحل طاقت فرسای ترک، نتوانسته اند پاک بمانند و دوستان قدیمی، محیط های قدیمی، روش های قدیمی حل مشکلات و قرار گرفتن در معرض مخدرها آن ها را دوباره آلوده کرده است.
به همین دلیل لازم است تا عوامل خطرساز را شناسایی و برای خنثی کردن آن ها برنامه ی مشخصی داشته باشید.
به عنوان مثال در صورتی که سبک شما در مقابله با مشکلات تان آن است که به مصرف مواد مخدر پناه می برید تا آرام شوید،لازم است تا به کمک یک روانشناس، در سبک مقابله ای تان تغییراتی ایجاد کنید تا در دام مصرف مجدد گرفتار نشوید.
یکی از بهترین اقدامات می تواند این باشد که در گروه درمانی های حمایتی ترک اعتیاد شرکت کنید.
قرار گرفتن در کنار افرادی که موفق به ترک شده اند و پاک مانده اند به شما کمک می کند تا خودمراقبتی های لازم را به عمل آورید و نتیجه ی تلاش های طولانی مدت تان را حفظ کنید.
۴٫ یک زندگی معنادار را خلق کنید.
کنار گذاشتن ارزش های زندگی قبلی تان مستلزم آن است که نظام ارزشی جدیدی را جایگزین آن کنید.
در صورتی که تصمیم دارید تا فردی وابسته، ضعیف و ناتوان نباشید، مشخصا به این سوال پاسخ دهید که می خواهید چگونه فردی باشید و چگونه زندگی کنید؟
ارزش ها، اصول و چارچوب های زندگی جدیدتان را مشخص کنید و تولد تازه ی تان را جشن بگیرید.
به خودتان یادآوری کنید که فرد تازه ای هستید و مسیری سالم تر و بهتر برای زندگی تان انتخاب کرده اید.
افزایش ارتباط با خدا، ارتقاء معنویت و فعالیت های مذهبی و ورزشی نیز می تواند در این مسیر بسیار مفید باشد و زندگی تان را با معانی جدیدی عجین کند.
۵٫ از کمک های تخصصی بهره ببرید.
درخواست کمک های تخصصی از یک مشاور، روانشناس و یا درمانگر اعتیاد می تواند علاوه بر نقش حمایتی، برای تان به عنوان یک تسهیل کننده عمل کند.
گزینه ی مناسبی را انتخاب کنید تا از این طریق احساساتی از قبیل تنهایی، ترس، ناامیدی و بی انگیزگی را کاهش دهید و در میانه ی راه، کنار نکشید.
ممکن است بخواهید تا اعضای خانواده تان را نیز با درمانگرتان در ارتباط قرار دهید.
این تصمیم می تواند بسیار مثمر ثمر واقع شود.
از این طریق اعضای خانواده تان نیز نحوه ی حمایت روانی از شما را می آموزند و به عنوان اهرمی موثر در غلبه بر اعتیاد به کمک تان خواهند آمد.
سوالات متداول اعتیاد به تریاک
1 - کدام روش ترک اعتیاد به تریاک موثر تر است؟
روش های متفاوتی برای ترک اعتیاد وجود داد. این روش ها عبارتند از ترک اعتیاد به روش: سنتی، ناگهانی، متادون درمانی، ترک اعتیاد به روش سم زدایی یا بستری شدن در بیمارستان
2 - رژیم غذایی مناسب برای ترک اعتیاد چیست؟
علاوه بر تمامی نکات ذکر شده، به یاد داشته باشید که ترک اعتیاد به تریاک نیاز به تغییرات قابل توجهی در رژیم غذایی روزانه تان نیز اعمال شود. 1. سه وعده اصلي غذا و سه ميان وعده در هر روز داشته باشید. 2. مصرف کافئین و شکر را کاهش دهید. 3...
سلام به شما آقا محسن
با توجه به افزایش دوز مصرف شما بهتر است با جدیت بیشتری این موضوع را بررسی کنید چون ممکن است هرچقد زمان مصرف شما طولانی تر شود ترک کردن نیز برای شما دشواری بیشتری روبرو باشد رد این مسیر بهتر است یا از مراگز ترک اعتیاد استفاده کنید و یا به صورت خصوصی به روان پزشک مراجعه داشته باشید .
دوست عزیز ما نمی توانیم به شما دارویی را معرفی کنیم در این مسیر بهتر است از مراکز دولتی استفاده کنید تا بتوانید نتیجه گیری بهتری داشته باشید .