طول عمر بیماران اسکیزوفرنی یکی از نگرانی های اصلی این افراد می باشد. خوشبختانه افزایش امید به زندگی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی با دسترسی بهتر به پزشکی و سایر خدمات بهداشت عمومی امکانپذیر است.
طول عمر بیماران اسکیزوفرنی می تواند موضوع پیچیده ای باشد که باعث نگرانی بسیاری از افراد شود. در حالی که اسکیزوفرنی به خودی خود لزوماً یک علت شایع مرگ نیست، افراد مبتلا به این بیماری ممکن است به طور بالقوه امید به زندگی کمتری نسبت به افراد بدون این بیماری داشته باشند.
بر اساس گزارشات موسسه ملی سلامت روان (NIMH)، میانگین طول عمر بیماران اسکیزوفرنی در ایالات متحده به ۲۸٫۵ سال کاهش یافته است که آمار قابل توجهی می باشد.
متاسفانه این آمار امید به زندگی ممکن است به شرایط سلامتی مرتبط باشد که معمولاً با این اختلال همراه است، این اختلالات شامل موارد زیر می باشد:
- بیماری قلبی
- دیابت
- بیماری کبد
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب شانس بیشتری برای تجربه مرگ ناشی از خودکشی نسبت به افراد بدون اسکیزوفرنی دارند. موسسه ملی سلامت روان تخمین می زند که ۴٫۹٪ از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی به دلیل خودکشی می میرند.
طول عمر بیماران اسکیزوفرنی
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب ۳٫۵ برابر بیشتر از افرادی که درگیر این بیماری نیستند در سال جان خود را از دست می دهند. اسکیزوفرنی می تواند به طور متوسط ۱۴٫۵ سال از طول عمر یک فرد کم کند.
تحقیقات در سال ۲۰۲۰ نشان داد که درمان به موقع، مناسب و کمک خانواده می تواند طول عمر بیماران اسکیزوفرنی تا هفت سال افزایش دهد، علاوه بر این در کیفیت زندگی آن ها نیز تاثیر زیادی دارد.
مرگ بیماران اسکیزوفرنی
همان طور که گفته شد این بیماری با سایر اختلالات همراه می باشد که گاهی اوقات می تواند زندگی این افراد را به خطر بیاندازد:
- بیولوژیکی: بیماری های قلبی عروقی، سرطان، دیابت، آنفولانزا، نقص های رشد عصبی
- شخصی: تنهایی و انزوا، سبک زندگی ناسالم، سوء مصرف مواد
- اجتماعی: مرگ تصادفی، خودکشی، استرس شدید، تروما، فقر به دلیل نرخ بیشتر بیکاری
خودکشی بیماران اسکیزوفرنی
تأثیر خودکشی را نمی توان در مورد کاهش طول عمر بیماران اسکیزوفرنی نادیده گرفت. یک مطالعه در سال ۲۰۲۱ نشان می دهد که افراد مبتلا به اسکیزوفرنی۴٫۵ برابر بیش تر احتمال دارد که خودکشی کنند.
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی با بیگانگی و طرد شدن از جامعه خود مواجه میشوند که احساس انزوا، ناتوانی و فقدان احساس تعلق را در آن ها دامن میزند.
افزایش امید به زندگی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی
افزایش طول عمر بیماران اسکیزوفرنی شامل مداخلات زیر می باشد:
- افزایش دسترسی به مراقب
- آموزش پزشکی
- شناسایی و مدیریت خطر قلبی عروقی
- کاهش مصرف دخانیات و سوء مصرف مواد
- کاهش انزوا از طریق گروه های حمایتی
- دسترسی به گزینه های سبک زندگی سالم
- مداخله زودهنگام
- درمان هدفمند
- آموزش بهتر برای عموم
- ارائه برنامه های قوی تر و هدفمندتر از خودکشی برای افراد مبتلا به اسکیزوفرنی
عاقبت بیماران اسکیزوفرنی
افراد مبتلا به اسکیزوفرنی اغلب واقعیت تحریف شده را تجربه می کنند که بر روابط، عملکرد اجتماعی و سایر فعالیت های روزانه آن ها تأثیر می گذارد. بر اساس تحقیقات موسسه ملی سلامت روان (NIMH)، این تحریفات می تواند شامل موارد زیر باشد:
- توهمات
- گفتار یا حرکات بی نظم
- مشکل در تفکر و انگیزه
علاوه بر این، افراد مسن مبتلا به اسکیزوفرنی میزان بیشتری از عوارض جانبی ناشی از داروهای روانگردان را تجربه می کنند. برخی از افرادی که عوارض جانبی را تجربه می کنند، مصرف داروهای خود را متوقف می کنند که منجر به بدتر شدن شرایط می شود.
بیماران اسکیزوفرنی دو برابر بیشتر احتمال دارد که به زوال عقل مبتلا شوند.
نکاتی برای مدیریت اسکیزوفرنی با افزایش سن
اگر شما یا یکی از عزیزانتان با اسکیزوفرنی زندگی میکنید، راههایی را برای مدیریت فراز و نشیبها با گذشت زمان برای کیفیت کلی زندگی پیدا کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که می توان به شما در مدیریت علائم اسکیزوفرنی کمک کرد:
- بدن و ذهن را فعال نگه دارید
- ورزش مکر
- در تعاملات اجتماعی منظم شرکت کنید
- حفظ یک رژیم غذایی سالم
سرطان پستان حاد چیست؟
با مشکل بی خوابی چه کنم؟ شبا خوابم نمی بره
بلوغ زودرس در دختران، عامل مشکلات روحی و جسمی
سیکل قاعدگی و روش محاسبه چرخه قاعدگی
اختلال دوقطبی در کودکان
تست میزان هات بودن / تست معتبر روانشناسی شهوتی بودن
روش دلبری معجزه آسا به همراه کلمات جذاب
معجزه برای درمان افسردگی
اعصابم داغونه . روش های رفع بی حوصلگی و عصبانیت