افراد زیادی در دنیا درگیر اختلال روان هستند که از طریق مشاوره روانشناسی قابل درمان است. از اسم این اختلالت نترسید چون ۷۰درصد امریکایی ها افسردگی و ۷۰درصد ایرانیان اضطراب دارند. اختلال روانی مشکلات هستند که در دنیای کنونی افراد بسیار زیادی را درگیر خود نموده اند به صورت کلی باید گفت که بیماریها روانی اختلالاتی هستند که بر رفتار و نحوه تفکر فرد بسیار تأثیرگذار بوده و سبب ایجاد عدم آرامش و ناراحتی در فرد مبتلا به خود می گردند.
اصلا نگران نباشید مرکز مشاوره مشاورانه ۲۴ ساعته در کنار شماست
انواع اختلال روان در مشاوره روانشناسی
اگر بخواهیم انواع اختلال روانی را مورد بررسی قرار دهیم باید اختلالاتی مانند:
دکتر سارا میرزائیان
دکترای روانشناسی
مدرک بین المللی دوره درمانگری از کشور ایتالیا
گواهی درمانگری از مرکز ستاره ایرانیان(MMSI)
عضو کانون مشاوران ایران
تندیس افتخار از خانه فرهنگ و روان
عضو سازمان نظام روانشناسی و مشاوره
گواهی های تخصصی:
درمان شناختی رفتاری خیانت زناشویی
مدرس دوره زوج درمانی با تمرکز بر روابط فرازناشویی
روان درمانگر
مدرس مهارتهای زندگی
مهارت های ارتباطی و حل مشکلات یادگیری کودک و نوجوان
زوج درمانی با فرآیند کوتاه مدنت
مشاوره پیش از ازدواج به روش تحلیلی
رزرو وقت: ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
دکتر یاسر دادخواه
دکترای اعصاب و روان شناختی(IRICSS (Institute for Cognitive Science Studies
دکترای تخصصی حرفه ای روانشناسی از مرکز ارتقاء و تعیین سطح دانشگاه تهران (Tehran University)
عضو رسمی سازمان جهانی مغز و اعصاب (IBRO (International Brain Research Organization
عضو رسمی سازمان جهانی اعصاب و روان (SFN (Society for Neuroscience
عضو رسمی انجمن علوم اعصاب ایران (Iranian Neuroscience Society) inss
هیئت مدیره مرکز مشاوره ستاره ایرانیان(Setareh Iranian Counseling Center)MMSI
مصاحبه ها:
مصاحبه چگونه از چالش شکست عشقی عبور کنیم ، خیرگزاری آسام
مصاحبه خبری "چرا تهرانیها خودکشی میکنند؟" کاماپرس
مصاحبه سوالات قبل از ازدواج (خبرگزاری ایسنا)
مصاحبه ۱۱ نشانه اختلال اضطرابی از نظر روانشناسی (سایت خبربان)
مصاحبه تاثیر کرونا بر تعارضات خانوادگی (خبر فارسی)
مصاحبه آیا شخصیت شما، سرنوشت شما است؟ (قطره نیوز)
رزرو وقت: ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲
دکتر لادن علم بیگی
بورد تخصصی اعصاب و روان از دانشگاه شهید بهشتی
روانپزشک کودک و نوجوان
درمان قطعی افسردگی، اضطراب و وسواس فکری
دارو درمانی و درمان های نوین بدون دارو
روانپزشک شعبه شرق و غرب مرکز مشاوره ستاره ایرانیان
متخصص حوزه های درمانی RTMS و TDCS و neurofeedback
رزرو وقت: ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲
حقایق کلیدی اختلال روان
- از هر ۸ نفر در جهان یک نفر با یک اختلال روانی زندگی می کند
- اختلالات روانی شامل اختلالات قابل توجهی در تفکر، تنظیم هیجانی یا رفتار است
- انواع مختلفی از اختلالات روانی وجود دارد
- گزینه های پیشگیری و درمان موثر وجود دارد
- اکثر مردم به مراقبت موثر دسترسی ندارند(منبع).
راهنما جامع روانشناسی
برای مطالعه در مورد روش های درمان و شناسایی اختلال های فوق می توانید به انتهای متن مراجعه کرده و جدیدترین مقالات را مشاهده کنید.
و سایر اختلالات شبیه به آن را یاد کنیم که نشانه های هر یک از این اختلال روانی با دیگر اختلالات مشابه نیست و نشانه های متفاوت دارند.
بسیاری از افراد جامعه با انواع مختلفی از بیماری روانی دست و پنجه نرم میکند اما ممکن است خیلی از آنها از این مورد آگاهی نداشته باشند و بنابراین قاعدتاً برای درمان آن اقدامی را انجام نمیدهند.
اما بایستی بدانیم که اولین مرحله برای درمان این نوع بیماری ها شناخت و درک مناسب ان است در واقع تا زمانی که ما ندانیم به چه اختلال روانی دچار شده ایم قادر نخواهیم بود به خوبی برای درمان آن اقدام نماییم.
اگر کسی از اعضای خانواده شما از یکی از انواع بیماری های روانی رنج میبرد بایستی ابتدا نسبت به آن مطمئن شده و سپس برای درمان آن به صورت مرحله به مرحله اقدام نماید.
چرا که اگر یک فرد در یک خانواده از یک اختلال روانی رنج ببرد نه تنها خود بلکه در حد بیشتری سایر افراد خانواده را نیز درگیر این مسئله کرده و آنها را به شدت تحت تاثیر قرار داده و ممکن است سبب بروز مشکلات بسیار زیادی برای آنها نیز گردد.
بیماری روانی مانند هر بیماری پزشکی دیگری است. پس نگران نباشید و برای درمان اقدام کنید(منبع).
مشاوره روانشناسی و درمان اختلال روانی
مشاوره های روانشناسی یکی از راههای اصلی درمان بوده و موجب کاهش دغدغه ها و مشکلات افرادی که به اختلال روانی مبتلا هستند می باشد. در ادامه به بررسی چند نمونه از مهمترین اختلال روانی که میتوانند سبب به وجود آمدن مشکلات بسیار زیادی برای افراد شوند پرداخته و آنها را مورد بررسی قرار می دهیم.
بنابراین به عنوان مهم ترین و اولین گام باید بدانید که ابتدایی ترین راه برای درمان بیماریهای روانی مراجعه به روانشناس و در میان گذاشتن مشکلات با فرد روانشناس می باشد و در صورتی که بیماری به مراحل حساس خود رسیده استفاده از روان پزشک و دارو نیز برای فرد مبتلا به بیماری روانی پیشنهاد میگردد.
اما این بایستی در آخرین مرحله و پس از اعمال مراحل روانشناسی انجام گردد یکی از انواع مختلف ناهتجاری های روانی را باید دسته غم زده ها نامید.
پروانه قلی پور
کارشناسی ارشد رشته روانشناسی شخصیت
کارشناسی ارشد روانشناسی تربیتی
عضو سازمان نظام روانشناسی
دوره زوج درمانی شناختی
دوره مشاوره پیش از ازدواج
دوره رفتار درمانی شناختی (CBT)
دوره طرحواره درمانی (Schema therapy)
دکتر سارا نامجو
دکترای روانشناسی
کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی
عضو انجمن هیپنوتراپی ایران
عضو کانون مشاوران ایران
عضو سازمان نظام روانشناسی
رزرو وقت ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
دکتر کمال آزمدیان
فارغ التحصیل رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ۱۳۷۲
دکترای حرفهای پزشکی - متخصص اعصاب و روان از دانشگاه جندی شاپور اهواز ۱۳۷۹
دوره ویژه ترک اعتیاد
دوره درمان با آگونیست (MMT)
عضو انجمن روانپزشکان ایران
۲۵سال سابقه پژوهشی، آموزشی و درمانی در حوزه روان پزشکی
روانپزشک برتر مرکز مشاوره ستاره ایرانیان
مدیر گروه روانپزشکی بیمارستان عرفان نیایش
مدیر گروه روانپزشکی بیمارستان سوم شعبان
رزرو وقت ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ و ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲
اختلال افسردگی و نشانه های آن
در این مورد بیماریها و نشانه های افسردگی و اندوهگین دارند و به ان مبتلا میشوند و احساس اندوه و غم سبب میشود که فرد مورد نظر افسرده تر و افسرده تر شود و گاهی حتی لبخند نیز نمی زند و همیشه بغض داشته و دوست دارد گریه کند و نمی تواند به خوبی احساسات خود را کنترل نماید.
افسرده ها به خوبی مانند دیگران از زندگی خود لذت نمی برند و مشکلات بسیار زیادی برای آنها در طول زندگی به وجود می آید بیماران معمولا نسبت به محیط اطراف خود توجه خاصی نداشته و به قول معروف به اطراف خود بی توجه هستند.
همچنین ممکن است سر و وضع آشفته داشته باشند. و کسانی نیز ممکن است مدتها حمام نکنند و علاوه بر ان به مرتب کردن سر و وضع زندگی خود علاقه ای نداشته باشند.
در انجام کارهای خود مشکل دارید؟
همچنین مسئولیت های خود را به خوبی انجام نمی دهند و از انجام آنها شانه خالی میکند.
از دیگر علائم مهم اختلال روانی افسردگی این است که افراد افسرده به شدت از نظر عملکردی و فعالیتی دچار مشکل می شوند.
در مراحل ها در آن ممکن است به انزوا و گوشه گیری نیز مبتلا شده و حتی افکار و تفکرات خودکشی نیز به آنها دست بزنند و همچنین ممکن است از دردهای جسمی نیز رنج ببرند.
گاهی نیاز به شدت فراموشکار شده و مشکلات زیادی را از این نظر برای خود به وجود می آورند و بایستی به دقت مورد بررسی و کنکاش قرار بگیرد به صورت کلی بایستی گفت که زندگی افرادی که به افسردگی مبتلا هستند.
مطابق با یک برنامهریزی خاصی و منسجم پیش نمیرود و ممکن است آنها از زمان مناسب و معینی برای خواب برخوردار نباشند و زمان و وقت کافی برای فعالیت و نیز انجام امور روزمره و کاری خود را نیز نداشته باشند.
بسیاری از افراد افسرده حتی با اختلالات مهمی همچون اختلالات خواب و اختلالات خوردن نیز مواجه می شود و در بسیاری از موارد با انواع بیماری ها در این زمینه مواجه می شود مثلاً بی خوابی یا بد خوابی یا خواب در زمان نامناسب و یا نامعین از انواع نشانه های افسردگی می باشد.
همچنین ممکن است بیماران مبتلا به افسردگی دچار عادت های بد در خوردن شوند و به انواع بیماری هایی همچون اختلالات وزن مانند کاهش وزن و یا افزایش شدید وزن مبتلا گردند که بایستی تحت نظر روانشناس و نیز پزشک مشاور مورد بررسی قرار گیرد.
پیشنهاد روانشناس مرکز مشاوره مشاورانه به شما: شغل مناسب برای اختلالات روان
سوالات متداول اختلال روان
1 - مرکز مشاوره روانشناسی کجاست؟
مراکز مشاوره روانشناسی زیادی هستند. مراکز مشاوره مشاورانه با ارائه به روزترین خدمات روانشناسی به صورت آنلاین، تلفنی و حضوری همواره در کنار شما است.
2 - چگونه می توانم مشاوره روانشناسی رایگان دریافت کنم؟
مرکز مشاوره مشاورانه به صورت 24 ساعته در تمامی صفحات سایت به شما مشاوره آنلاین رایگان ارائه می دهد. و روزانه بیش از 1000 کامنت را در مورد اختلالات روان در سنین مختلف را پاسخگویی می کند.
3 - بهترین مشاوره روانشناسی در تهران کیست؟
مرکز مشاوره مشاورانه برترین و با تجربه ترین متخصص را در کنار هم آورده است و از سویی با برترین تکنیک های بدون دارو و دارو درمانی، توانسته است برترین مرکز خدمت رسان ایران نامیده شده است.
4 - آیا مشاوره روانشناسی خانواده و ازدواج هم ارائه داده می شود؟
بله. این مرکز در زمینه های ازدواج، فردی، خانواده، کودک و نوجوان، به صورت تخصصی خدمات برتر خود را ارائه می دهد.
سلام خسته نباشید من یه هفته هستش که مادرم رفته یه شهر دیگه پیش خواهرم ونامزدمم یه شهر دیگه هستش پنج شنبه جمعه ها میاد من خونه تنهام و اینکه مدرسه میرم هرچی درس میخونم یادم میره همش به یه نقطه خیره میشم من کلا آدم پر حرف و شوخی هستم اما یه هفته هست که خیلی ساکت هستم ویه جا مشینم به طوری که بچه های کلاس هم متوجه شدن و هی حالمو میپرسن مهم تر از همه این که همش گریم مگیره و گریه میکنم من در طول روز ۱۰بار یا بیشتر گریه میکنم و اینگه خیلی نا… بیشتر بخوانید
سلام دوست عزیز فعالیت هایی که لذت میبری مثل کتاب خوندن، گوش دادن به موسیقی، نقاشی کشیدن یا هر چیز دیگه ای که حالت رو بهتر میکنه را انجام بده. ورزش کن. با دوستات بیرون برو. با نامزدت در مورد احساساتی که داری صحبت کن. یادت باشه که این احساسات موقتی هستن و به مرور زمان بهتر میشی. خودت رو سرزنش نکن و به خودت زمان بده تا بتونی با این شرایط کنار بیای. اگر احساس کردی که این احساسات خیلی شدیدن و خودت به تنهایی نمیتونی باهاشون کنار بیای حتما با یه مشاور صحبت کن. برای صحبت با برترین… بیشتر بخوانید
من معلولیت جسمی حرکتی دارم دانشجو هستم اما خیلی ناامید هستم نمی تونم وارد اجتماع بشم
سلام. معلولیت جسمی سخت به نظر می رسد چون روی آن تمرکز کردید. هر کسی معلولیت و ناتوانی دارد. برای مثال ارادی که افسردگی شدید دارند هم معلول هستند درست است از نظر فیزیکی توانمند هستند ولی توان و انگیزه انجام کارها را ندارند. پس بابت مشکلات جسمی خود را ناراحت نکنید و تمرکز خود را بر روی اهداف خود قرار دهید.
سلام خسته نباشید من یه هفته هست نمیتونم فکر کنم انگار تو مغزم موریانه وجود داره نه میتونم بخوابم نه فکر کنم همش فکرم به یه جاهای میره گذشته آینده رفتار بقیه ک با من داشتن اصلا نمیتونم بخوابم همش فکرم در گیره
سلام. شما وسواس فکری شدید دارید و باید درمان شود.
سلام
من اینجوریم که وقتی با مادرم بحث میکنم یا میبینم که ناراحته و گریه میکنه خیلی حیلی عصبی میشم به طوری که برای یه لحظه اصلا نمیدونم دارم چیکار میکنم و وسایل خونه رو میشکنم و خودمو میزنم بعد چند دقیقه خیلی پشیمون میشم یعنی سر یه بحث کوچیک اون لحضه حتی میخام چاقو بردارم و بزنم توی صورتم میشه راهنماییم کنید
سلام دوست عزیز سعی کن بفهمی دقیقا چه احساسی داری. عصبانیت، ترس، گناه و…؟ هر کدوم از این احساسات رو جداگانه بررسی کن. کلاسها یا تمرینهای مدیریت خشم میتونه بهت یاد بده که چطور احساسات خودت رو کنترل کنی. وقتی احساس میکنی که داری عصبانی میشی، از اون موقعیت دور شو ورزش را در برنامه خود قرار بده افکار منفی رو با افکار مثبت جایگزین کن. مثلا به جای اینکه فکر کنی “من همیشه همه رو عصبانی میکنم”، به خودت بگو “من دارم تلاش میکنم که احساساتم رو کنترل کنم.” اگر احساس کردی که نیاز به کمک بیشتری داری، حتما… بیشتر بخوانید
سلان من یه ماهه یه جوری شدم نمیدونم چه حسیه اما از درون آدمو میخوره
مثلا از خون خیلی خوشم میاد این لذت من از خون دیدن به جایی رسیده که به خودم آسیب میزنم تا خون دستاما ببینم
سلام دوست عزیز رفتارهایی که بیان کردید ممکن است دلایل زیر را داشته باشد: ۱٫اختلالات روانی: اختلالاتی مثل سندروم رنفیلد یا اختلال شخصیت مرزی ۲٫ تروما: تجربههای دردناک و تروماتیک در گذشته ۳٫ کمبودهای تغذیهای یا پزشکی: کمبود برخی ویتامینها یا مواد معدنی ۴٫ تاثیر رسانهها و فرهنگ عامه: نمایش خشونت و خونریزی در فیلمها، بازیها و رسانههای اجتماعی میتونه روی برخی افراد، به خصوص نوجوانان، تاثیرگذار باشه. اولین و مهمترین قدم اینه که پیش از جدی شدن مشکل با یک روانشناس یا روانپزشک مشورت کنی. اونها میتونن با بررسی دقیق وضعیتت، ریشه این مشکلات رو پیدا کنن و درمان… بیشتر بخوانید
سلام من از بچگی خیلی حرف میزدم و پر جنبش و جوش بودم و تو مدرسه به قدری حرف میزدم که معلم فرار میکرد از دستم پارسال یازدهم که بودم معلمم گفت امروز حرف نزن من سکوت کردم به طرز عجیبی افسرده شدم همین که اومدم خونه به خودکشی فکر کردم و انجامش دادم اصلا نمیتونستم تمرکز کنم سرجلسه کنکور صندلی یکی کج بود صد بار تو ذهنم گفتم من باید بهش بگم صاف کنه صندلی رو و خیلی اذیت شدم؛) و خیلی زیاد تا اینکه این علایم رو گفتم همه گفتنadhd داری منم تحقیق کردم و دیدم واقعا دارم…… بیشتر بخوانید
سلام دوست عزیز متاسقم که در این شرایط قرار داری
خیلی از افراد به ADHD مبتلا هستند و با درمانهای مناسب میتونن زندگی عادی و موفقی داشته باشند.
مصرف خودسرانه داروها میتونه عوارض جدی داشته باشه، توصیه من به شما این است که با اورژانس اجتماعی ۱۲۳ تماس بگیرید تا راهنماییتون کنند.
سعی کنید به خودتون مهربان باشید و به تواناییهای خودتون ایمان داشته باشید.
سلام وقت بخیر
من وقتی رانندگی میکنم یا پیاده روی میکنم احساس میکنم مردم به من خیره میشن
احساس میکنم وقتی سوار ماشینی شدم
راننده با مسافران متهد شدن تا یه بلای سر من بیارن احساس میکنم مردم راجب من یه چیزی میدانند که من نمیدانم لطفا بگین چیکار کنم ممنون
سلام دوست عزیز این مشکل ممکن است دلایل زیر را داشته باشد:
اضطراب اجتماعی
بدبینی
تجربههای گذشته
مشکلات عزت نفس
اختلالات : اختلال وسواس فکری-عملی یا اختلال پارانویا
راه های زیر می تواند به شما کمک کند:
۱٫ صحبت کردن با یک روانشناس یا مشاور میتونه بهت کمک کنه تا ریشههای این احساسات رو شناسایی کنی و روشهای مقابله با اون رو یاد بگیری.
۲٫ تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا
۳٫به خودت یادآوری کن که این افکار اغلب بیاساس هستند
سلام وقتتون بخیر
یک سالی هست وقتی بیرون از خونه مردی نزدیکم میشینه یا صدای نفس کشیدن مردی رو میشنوم، بی اختیار خوابم میگیره یه خواب شدید و وقتی اون مرد پا میشه میره من خوابم میپره و فقط وقتی یک مرد نزدیکمباشه اینطور میشم، و بابت این مسأله نگرانم میترسم توی تاکسی یا اسنپ خوابم بگیره نمیدونم چکار کنم. ممنون میشم راهنمایی کنید تشکر
سی ساله هستم.
سلام دوست عزیز سوالات زیر را پاسخ دهید: ۲٫ آیا این اتفاق فقط با صدای نفس کشیدن مردان رخ می دهد؟ یا با حضور هر صدای بلند یا خاصی هم این اتفاق می افتد؟ ۲٫ آیا این اتفاق در محیط های دیگر مثل خانه یا محل کار هم رخ می دهد؟ یا فقط در محیط های عمومی و با حضور مردان غریبه است؟ ۳٫ آیا قبل از این اتفاق خاصی در زندگیتان افتاده که ممکن است با این موضوع مرتبط باشد؟ مثلا یک تجربه ترسناک یا یک اتفاق استرسزا؟ ممکن است صدای نفس کشیدن مردان برای شما به عنوان یک… بیشتر بخوانید
سلام وقت بخیر
یک صدای خارج از کنترلم در ذهنم میگه که اگر مثلا دو باره دستم رو نشودم اتفاقی برای یکی از اعضای خوانواده میفته یا وقتی درو بستم میگه یک صدای در ذهنم اگه دوباره باز نکنی ببندی یکی از اعضای خوانواده ات میمیره یا مریض میشه نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمایم کنین
وقتی هم که افکار میاد اگر این کارو نکنم چه بلایی به سر خانواده ام میاد درست مثل فیلم در ذهنم پخش میشه و استرس میگیرم
سلام سوال شما پاسخ داده شده است
سلام وقت بخیر
یک صدای خارج از کنترلم در ذهنم میگه که اگر مثلا دو باره دستم رو نشودم اتفاقی برای یکی از اعضای خوانواده میفته یا وقتی درو بستم میگه یک صدای در ذهنم اگه دوباره باز نکنی ببندی یکی از اعضای خوانواده ات میمیره یا مریض میشه نمیدونم چیکار کنم لطفا راهنمایم کنین
وقتی هم که افکار میاد اگر این کارو نکنم چه بلایی به سر خانواده ام میاد درست مثل فیلم در ذهنم پخش میشه و استرس میگیرم
سلام دوست عزیز این نوع افکار وسواسی و اجباری، بخشی از یک اختلال روانشناختی به نام اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) هستند. افکار خود را زیر سوال ببرید: سعی کنید هر بار که این افکار به سراغتان آمد، به آنها شک کنید و از خودتان بپرسید که آیا این افکار منطقی هستند یا خیر. آیا شواهدی وجود دارد که این اتفاقات بیفتد؟ هرچند انجام دادن این کارها ممکن است اضطراب شما را کاهش دهد، اما در طولانی مدت باعث تقویت این افکار میشود. سعی کنید به تدریج از انجام این رفتارها خودداری کنید. تکنیکهایی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن و یوگا میتوانند… بیشتر بخوانید