دوره بلوغ برای شما و فرزندتان می تواند یک زمان سخت باشد. فرزند نوجوان شما علاوه بر تغییر جسمانی، رشد چشمگیری در رشد روحی و اجتماعی دارد.
از نظر والیام اسمیلر، روانپزشک اختلال افسردگی در جوانان، بسیاری از داروهای ضد درد، نوسانات خلقی و سایر تغییرات رفتاری بخشی از روند طبیعی بلوغ هستند، اما محققان متوجه شده اند که در برخی موارد این ویژگی ها ممکن است نشان دهنده ارتباط بلوغ با افسردگی باشد.
افسردگی در دوره بلوغ یکی از مهم ترین انواع افسردگی می باشد.
به دلیل ویژگی ها و خصوصیاتی که در دوره بلوغ برای افراد پیش میآید این افسردگی در بعضی موارد اجتناب ناپذیر است.
تغییرات هورمونی و روحی و روانی که در افراد
تغییرات هورمونی و روحی و روانی که در افراد به وجود میآید یکی از دلایل بسیار مهم تأثیرگذار بر افسردگی دوره بلوغ می باشد.
نشانه ها و علائم بسیار گستردهای برای افسردگی دوره بلوغ وجود دارد.
افسردگی دوره بیشتر دختر اتفاق میافتد چرا که هورمون استروژن افزایش یافته و این خود یکی از دلایل مهم افسردگی دوره بلوغ در دختران است.
اما در پسران این مورد کمتر نمود پیدا می کند چرا که هورمون تستسترون سبب ایجاد افسردگی در افراد نمی شود.
اما به هر حال افزایش نیازهای جنسی و تغییر تمایلات روحی و روانی فرد میتواند در هر دو جنس تاثیرگذار بوده و سبب افسردگی دوره بلوغ شود.
در ادامه مطلب به بررسی انواع نشانه ها و علائم افسردگی دوره بلوغ در دختران و پسران می پردازیم.
نشانه های تشخیص افسردگی در دوره بلوغ
بلوغ یک زمان منحصر به فرد است که به طور طبیعی ظاهر و رفتار فرد را تغییر می دهد.
به همین دلیل، والدین، معلمان و مراقبان باید از علائم افسردگی در نوجوانان آگاهی داشته باشند، زیرا تا حدودی دشوار است که آنها را از تغییرات رفتاری طبیعی متمایز و متفاوت سازند. نوسانات خلقی، جدایی از والدین و همسویی با همسالان و تمایل به آنها، رفتارهای طبیعی بلوغ هستند.
اما رفتارهایی که موجب آسیب، اجتناب، از بین رفتن تحصیل، رفتارهای پرخطر، شکایت مداوم از ظاهر فیزیکی آنها، ارتکاب جرائم، گریه های غیر منطقی، احساس رد شدن می شود و هیچ کس آنها را درک نمی کند (تیلر، ۲۰۱۷).
از دست دادن علاقه مندی ها، تغییرات وزن، وابستگی بیش از حد به یک والد، نگرانی در مورد مرگ والدین، اختلالات خواب، خستگی نامناسب، عدم تمرکز و بی دقتی می تواند نشانه هایی از افسردگی باشد. چه وقت باید برای کمک بخواهید؟
پژوهش های بیشتری برای تعیین دقیق علت افزایش افسردگی در دوران بلوغ مورد نیاز است، اما تغییرات روحی و رفتاری کودک شما را نادیده نگیرید، زیرا شواهد و آمارها نشان می دهد که خطر افسردگی در نوجوانی افزایش می یابد.
بنابراین از هر گونه رفتار غیر قابل توجیه یا جدید در کودک خود اطمینان حاصل کنید و از یک متخصص پزشکی درخواست کمک نکنید.
دکتر “مشاوره خانواده” می تواند علل احتمالی را مورد بررسی قرار دهد و می گوید که آیا این تغییرات طبیعی و بخشی از بلوغ یا علائم افسردگی هستند یا خیر.
تشخیص و درمان به موقع افسردگی ضروری است، به ویژه برای کودکان مهم است.
یکی از علائم بسیار مهم و شایع افسردگی دوره بلوغ چه در دختران و چه در پسران افزایش پرخاشگری و عصبانیت است.
در این دوره و پس از افسردگی فرد تمایل و تحمل برقراری ارتباط و شنیدن نصیحت های دیگران را ندارد؛ سریعاً از کوره در می رود و بنابراین اقدام به پرخاشگری می کند.
بسیاری از افرادی که به مشاور مراجعه میکنند از پرخاشگری خود به عنوان یک مشکل بسیار مهم در دوره بلوغ یاد می کنند که نشانه ای از افسردگی در این دوره مهم زندگی می باشد.
یکی دیگر از نشانه های بسیار مهم برای افسردگی در دوره بلوغ خستگی و کاهش انگیزه در افراد است. افرادی که افسرده می شوند تمایلی به ادامه تحصیل و یا سایر موارد مرتبط ندارند.
نوجوانان افسرده انگیزه ای برای مطالعه در رشته و و زمینه مورد نظر خود ندارند. و بنابراین با کاهش شدید ساعات مطالعه مواجه می شوند.
یکی دیگر از نشانه های بسیار مهم افسردگی در دوره بلوغ خستگی مفرط است. افراد تمایلی به فعالیت جسمی ندارند و انجام فعالیت روزمره و ورزش در آنها به شدت کاهش پیدا میکند.
این موضوع می تواند سبب به وجود آمدن مشکلات متعاقب بعدی برای آنها باشد. یکی دیگر از علائم بسیار مهم غمگینی و عدم شادی است.
این حس سبب می شود که افراد به استفاده از موارد نامناسب برای کاهش فشار نیز افزایش شادی استفاده کنند.
تمایل به استفاده از مواد مخدر و الکل برای کاهش غم و غصه در افسردگی دوره بلوغ در بسیاری از افراد نمود پیدا میکند.
تمایل نوجوانان در دوره افسردگی به اعتیاد
نوجوانان و دختران و پسران بسیار زیادی در افسردگی دوره بلوغ به سمت اعتیاد به مواد مخدر و الکل کشیده می شوند.
خانواده ها باید در این زمینه بسیار مراقب بوده و آموزش های لازم را به فرزندان خود ارائه بدهند.
یکی دیگر از علائم بسیار مهم افسردگی دوره بلوغ رت میتوان کاهش تمایلات جنسی دانست. در واقع تغییر هورمونی سبب تغییرات جنسی در افراد میشود. بسیاری از آنها ممکن است به افزایش میل جنسی نیز دچار می شوند.
بنابراین به دلیل شرایط سنی ممکن است از روش هایی مانند خود ارضایی برای درمان این شرایط استفاده کنند.
خود ارضایی خود میتواند سبب افزایش تنش در فرد شده و بنابراین افسردگی را در افزایش می دهد. آموزش های لازم توسط والدین و خانواده ها به میزان لازم در این زمینه بسیار حیاتی است.
نوجوانان باید در این زمینه اطلاعات و دانش کافی و لازم را داشته باشند و آموزش های مربوطه را ببیند.
پیشگیری از افسردگی در دوره بلوغ
افسردگی در تمام سنین اتفاق می افتد، اما در برخی موارد ممکن است شدیدتر باشد. نوجوانی زمانی است که بسیاری از مردم افسرده هستند. برخورد با افسردگی در این سن نیاز به استراتژی های توصیف شده در این مقاله دارد.
اگر چه ما اغلب علایم افسردگی را می دانیم، افسردگی نوجوانان بسیار دشوار است. از آنجا که بسیاری از نوجوانان معمولی تحریک پذیر، عجیب و غریب و تا حدی وابسته به خود هستند. لازم است بدانید که افسردگی در نوجوانان با علائم جسمی و روانی همراه است.
البته، افسردگی برای نوجوانان نیست و ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما این در نوجوانان بیشتر است.
یکی از پنج نوجوانان از افسردگی رنج می برد. البته، متاسفانه، بیش از نیمی از نوجوانان افسرده درمان مناسب دریافت نمی کنند.
خوب، اگر افسردگی آنها درمان نشود، ممکن است عواقب بدی داشته باشد، موارد از جمله عوارض ناخواسته افسردگی در نوجوانان است.
- شکست علمی،
- مشکلات اجتماعی،
- اعتیاد به مواد مخدر،
- رفتار جنسی بالا،
- افزایش اختلالات رفتاری و فیزیکی،
- خودکشی
- غیره.
شایعترین نشانه افسردگی ناراحتی ناراحت کننده نوجوان است.
در عین حال، نوجوانان افسرده مضطرب و پر تنش هستند و از کوچکترین مشکل و خشمگین شدن عصبانی هستند.
بعضی اوقات نوجوانان افسرده ممکن است علائم جسمی داشته باشند، مثلا، اغلب از سردرد و درد شکایت دارند. گاهی اوقات ممکن است بیخوابی داشته باشید و عادت های خواب خود را تغییر دهید و گریه کنید بی دلیل.
نوجوان افسرده بسیار حساس است و نمی تواند شکست را تحمل کند، بنابراین احساس می کند که هیچ کس در مورد او فکر نمی کند و او به او کمک نمی کند.
این افسردگی او را از دوستان و دوستان خود حفظ خواهد کرد و او را از فعالیت های روزمره خود حفظ خواهد کرد.
نوجوانان افسرده اغلب کمتر صحبت می کنند و اعتمادشان را از دست می دهند، گاهی احساس گناه و بی ارزشی می کنند. از یک طرف، این افکار و رفتارها باعث می شود که او به تمرکز و تصمیم گیری دست یابد و از سوی دیگر منجر به شکست و نتیجه خجالت نوجوان می شود.
این چرخه خطرناک همچنان ادامه دارد این ممکن است حتی عادت های غذایی فرد را تغییر دهد. نوجوانان، هرچند در این زمان بیش از حد شلوغ یا ناخودآگاه، معمولا دارای اضافه وزن یا کاهش وزن هستند.
گاهی اوقات فعالیت او کاهش می یابد و حتی ممکن است برای از بین بردن این افکار مزاحم به مواد مخدر پناه ببرند. یا او فکر می کند که خودکشی می کند و کارهای خطرناک انجام می دهد.
پیشگیری از افسردگی دوره بلوغ بسیار مهم و حیاتی است
پیشگیری از افسردگی دوره بلوغ بسیار مهم و حیاتی است راهکارهای متفاوتی برای پیشگیری از این امر در دوره بلوغ وجود دارد که خانواده ها و نیز خود نوجوانان باید به آن واقف باشند.
یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از این افسردگی افزایش فعالیت جسمانی است.
انجام ورزش می تواند یک راهکار بسیار مهم و موثر برای کاهش و پیشگیری از افسردگی در این دوران باشد. شخصیت سالم خانواده ها در این زمینه بسیار موثر و مفید میباشد.
ارتباطات خانوادهها با نوجوانان باید به گونهای مناسب ادامه پیدا نماید و حس دوستی بین آنها وجود داشته باشد.
خانواده ها باید به خوبی با دوستان و کسانی که فرزندان آنها با آنها در ارتباط هستند آشنا باشند.
چرا که یکی از بسیار موارد بسیار مهمی که در این دوران اتفاق می افتد افزایش روابط نامشروع و نامناسب افراد و همچنین تمایلات آنها به گرایش به مواد مخدر و الکل می باشد.
درمان افسردگی در دوره بلوغ
درمان اختلال افسردگی میتواند چالش برانگیز باشد شناخت و درمان بیماری افسردگی باید به خوبی و به سرعت انجام گردد.
افزایش طولانی مدت و سر و کله زدن با این بیماری به مدت طولانی می تواند سبب به وجود آمدن اختلالات بسیار زیاد شود.
خیلی از افراد در این زمینه اقدام به خودکشی و تفکرات خودکشی می کند که بسیار خطرناک است.
انجام مشاوره روانشناسی نظر مشاوران مراکز مشاوره می تواند بسیار مهم و موثر باشد و از بسیاری از خطرات جلوگیری نماید.
بنابراین خانواده ها ضمن آموزش های لازم بایستی به صورت تک نفره یا گروهی برای انجام مشاوره در این زمینه اقدام نمایند.
در موارد حاد که درمان های رفتاری توسط روانشناس پاسخگو نیست استفاده از داروها و درمان های دارویی پیشنهاد می شود.
به روانپزشک مراجعه شود؟
در واقع افسردگی دوره بلوغ بیشتر با آموزشهای لازم و درمان های رفتاری میتواند درمان شود. اما اگر این افسردگی ها به مراحل حاد برسند استفاده از روان پزشک و تجویز دارو توسط میتواند مفید و موثر باشد.
در مراحل حاد باید به مشاور روانپزشک مراجعه نمود تا با استفاده از داروهای تجویزی او به درمان و کاهش علائم افسردگی دوره بلوغ اقدام نمایید. برنامه ای را تنظیم کنید تا فرزند شما در شب خوب بخوابد.
تحقیقات پزشکی دانشگاه کالج لندن نشان داده است که خواب زود هنگام و به اندازه کافی می تواند افسردگی را کم کند.
کارشناسان خواب آمریکایی می گویند که شما نیاز به هشت تا نهایتا ده ساعت خواب برای نوجوان خود دارید.
لازم است بدانید که کسانی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند ممکن است بیشتر به فکر افکار خودکشی فکر کنند و بنابراین اگر نوجوان شما با توجه به توصیه پزشک نتواند ضد افسردگی را بپذیرد، اجازه ندهید او با خیال راحت دارو مصرف کند (سایت انجمن روانشناسی کالج لندن، ۲۰۱۸).
در عوض، شما باید رفتار و اخلاق خود را نظارت کنید و از نشانه های افکار خودکشی مراقبت کنید تا بتوانید با دکتر روانپزشک و روانشناس خود تماس بگیرید و او را از چند و چون اوضاع فرزندتان مطلع نمایید.
منبع : e-kanon.ir
سلام. یه نوجوان ١٣ ساله هستم دوران خوبی رو نمیگذرونم و انگار انرژی و احساسی درونم حبس شده و داره خفم میکنه. هر کاری میکنم نمیتونم گریه کنم و از این بابت دچار سردرد وحشتناکی شدم و هر لحظه انگار میخوام بالا بیارم. حوصله ی هیچ جایی رو ندارم و ذهنم خیلی شلوغ و ریخت و پاشه و از دیدن وسایل اطرافم حس شلختگی بیشتری بهم دست میده نمیدونم اینا برای چیه و باید چیکارشون کنم. لطفا کمکم کنید
سلام. درک میکنم که دوران سختی رو میگذرونی. احساساتت کاملاً طبیعی هستن. وقتی که با احساسات قوی و منفی دست و پنجه نرم میکنیم، ممکنه که بدنمون واکنش نشون بده. سردرد، حالت تهوع، و بیحوصلگی همگی میتونن از علائم استرس و اضطراب باشن. اولین قدم اینه که به خودت اجازه بدی احساساتت رو تجربه کنی. گریه کردن یک راه سالم برای تخلیه احساسات هست. اگه نمیتونی گریه کنی، میتونی با یه دوست یا یکی از اعضای خانواده حرف بزنی، یا یه دفتر خاطرات بنویسی. همچنین مهمه که به خودت استراحت بدی. وقتی که احساس میکنی خسته یا کلافه هستی، بهترین… بیشتر بخوانید
سلام…شرمنده متن طولانیه اگه اکان دراه راهنماییم کنید🙏🙏🙏 من الان ۱۷ سالمه و افسردگی دوره بلوغ رو پشت سر گذاشتم همینطور اختلال اظطراب و استرس خیلی حالات روانیم رو خراب کرد و.. دارو مصرف کردم و حالم بهتر شده ولی هنوز فلوکستین۲۰، بوپروپیون و ریسپریدون رو مصرف میکنم… قبلا ریسپریدون ۱ یا تری فلئوپرازین ۱ میخورم هم سرگیجه م بهتر شد هم بهم آرامش میداد ولی الان ریسپریدون حالمو بد تر میکنه… اظطراب و مه مغزیم بیشتر میشه و ی حالت مثل وسواس یا هذیان یا نشخوار فکری تو سرم میچرخه… داره دیوونم میکنه لطفا کمکم کنید !!!!باید چیکار کنم… بیشتر بخوانید
متاسفم که می شنوم با اختلالات اضطراب و افسردگی دست و پنجه نرم می کنید. این می تواند یک تجربه بسیار دشوار باشد. از آنجایی که شما می گویید که داروهای شما باعث بدتر شدن علائم شما می شوند، مهم است که با پزشک خود صحبت کنید تا دوز یا نوع داروهای خود را تغییر دهید. آنها همچنین می توانند به شما کمک کنند تا سایر درمان های موثر مانند روان درمانی را پیدا کنید. در اینجا چند نکته برای کمک به شما در مدیریت علائم اضطراب و افسردگی وجود دارد: مراقبه: مراقبه یک تمرین ذهنی است که می تواند… بیشتر بخوانید
من ۱۵سالمه هرشب ناراحت می خوابم از زندگی خسته شدم دیگه نمی تونم ادامه بدم هر روز واسه یه چیز ناراحتم افکار منفی نابودم میکنه دیگه نمی تونم ادامه بدم ذهنم درگیره حتی توجمع هم که می شینم افکار منفی اذیتم میکنه نمی تونم مغزم رو کنترل کنم وافکار منفی رو از ذهنم بیرون کنم چکار کنم کمکم کنین😔
شنیدن اینکه تو شرایط سختی هستی و از افکار منفی رنج می بری، برایم ناراحت کننده است. می دانم که اینطور احساس کردن می تواند خیلی دشوار باشد. می خواهم بهت اطمینان دهم که راه هایی برای غلبه بر این افکار و بهبود زندگی ات وجود دارد. اولین قدم این است که با کسی که به او اعتماد داری در مورد احساساتت صحبت کنی. این می تواند یک دوست، یکی از اعضای خانواده، یک مشاور یا درمانگر باشد. صحبت کردن در مورد افکار و احساساتت می تواند به تو کمک کند تا آنها را بهتر درک کنی و راه هایی… بیشتر بخوانید
به نام خدا سلام عرض میکنم خدمت مشاوران عزیز و زحمتکش انشالله که خسته نباشید من یه پسر ۱۷ ساله هستم، من حدود ۳ سال پیش یعنی در ۱۴ سالگی ام عاشق دختری شدم که از بچگی باهم بازی میکردیم و تقریبا میتونم بگم که ۱۲ ۱۳ ساله که همدیگرو میشناسیم. من دو سال پیش یه اشتباه بزرگی انجام دادم و و وقتی تو کوچه مون بود، ازش یواشکی عکس گرفتم و خدا شاهده عکسه خیلی تار افتاد و همونجا هم پاکش کردم رفت یعنی به عقل جن هم نمیرسید که من ازش عکس گرفتم ولی نمیدونم اون چجوری فهمید.… بیشتر بخوانید
سلام. عمل شما بچگانه بوده و کسی به دل نمی گیرد. وقتی بزرگتر شدید و به بلوغ عقلی و سنی رسیدید می توانید به ایشان پیشنهاد دهید و ایشان هم هنوز سن کمی دارند. هزاران دختر روی کره زمین هست که شما م یتوانید با ان ازدواج کنید ولی شما چون به ایشان فکر می کنید و از ایشان بت ساخته ای و شناخت اندکی دارید. این حس عاشق پیشکی دارید.
سلام
ممنون از جوابتون
من به خودم قول دادم اگه بهش برسم که هیچ اگه خدای نکرده نرسیدم، قید هر چی عشقه میزنم
من دیوااااانه وار عاشقشم
سلام من ی دختر ۱۳ساله هستم من عاشق یه پسری شدم حدود یک سال مجازی باهم حرف زدیم مامان من فهمیدی ولی من با به کارم ادامه دادم مامانم باز چند ماه پیش متوجه شد و برنامه ای باهاش حرف میزدم رو پاک کرد من با لینک به اون برنامه رفتم دیدم خیلی بهم پیام داده امروز باهاش حرف زدم ولی خیلی حس بدی دارم ولی من واقعا از ته دلم عاشقشم ولی خانواده من اجازه نمیدن من همیشه به خودکشی فکر میکنم چند بار خواستم انجام بدم ولی نشد همیشه تو اتاقم گریه میکنم تیغ روی دستمو نگاه میکنم… بیشتر بخوانید
سلام. از طریق خانواده به مرکز مراجعه کنید تا بتوانیم به شما کمک کنیم
مراکز برتر مشاوره
۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲
۰۲۱۲۲۲۴۷۱۰۰
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
با سلام خدمت شما دوست عزیز
من چند وقتی هست که حالت بیحالی دارم و روز به روز بیشتر به تنهایی عادت میکنم و از تنهایی خوشم میاد و خودم رو سرزنش میکنم نمیدونم دلیلش افسردگی میتونه باشه یا نه
لطفا راهنمایی کنید ممنون
سلام بله شما افسردگی دارید و حتماً برای درمان اقدام فرمایید ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲
سلام من زینب هستم من ۱۳ سالمه من حدود یک ساله که افسردگی دارم من بین این یک سال حدود سه چهار ماه به این چیزا فکر نمی کردم اما من همیشه به این فکر میکنم که اگه امام زمان ظهور کنه تا ابد زنده میمونم اما میگم اگه زنده بمونم باید با زندگیم چیکار کنم اگر هم بمیرم داخل اون دنیا چیکار کنم من خیلی خانواده امو دوس دارم و اگر هم بمیرم دوس دارم کنار اونا بمیرم ولی من بعضی موقعه ها به خودم امید میدم که من قراره بزرگ بشم و زندگی کنم من غروبا خیلی دلم… بیشتر بخوانید
سلام زینب عزیز احساسات شما را درک میکنم افسردگی ایجاد نمیشود و از بین نمیرود بلکه علائم آن مدتی کمرنگ و مدتی پررنگ میشود برخی افسردگیها همچون افسردگی فصلی فقط در یک فصل رخ میدهد افسردگی انواع مختلفی دارد و نیاز است در همین سنین برای درمان آن اقدام کنید موضوع را با والدین خود در میان بگذارید
سلام من یه دختر ۱۳ ساله ام
افسردگی ندارم ولی از خانوادم خسته شدم.
فقط دنبال یه راهی ام از دستشون خلاص شم
نه البته فکر فرار و اینا تاحالا به دهنم نرسیده و قصد همچین کاری ام ندارم و این راه برای من مردنه.
من اون هارو خیلی دوست دارم ولی اون ها از من خیلی بدشون میاد همیشه حرفای فوق منفی بهم میزنن مثل بی مصرف چاق،کاش هیچوقت به دنیا نمی آوردمت،ادم بدرد نخوری هستی…
واقعا نمیدونم چی کار کنم خیلی دارن اذیتم میکنن
سلام. النا عزیز احساس شما را درک میکنم ولی اکثر نوجوانان با این مشکلات روبرو هستند و در یک جلسه مشترک با شما و والدینتان میتوانم به شما کمک کنم
سلام من ۱۶ سالمه تازگیا خیلی پریشونم نمیدونم چیکار کنم نه میتونم ارتباط اجتماعی برقرار کنم نه خانوادگی و نه درسی بچه ی طلاقم وچیزای زیادی رو از سرم گذروندم الانم نه هدفی و نه انگیزه ای دارم و واقعا نیاز دارم یکی بیاد بگه بایدچیکار کنم حالم اصلا خوب نیس نمیدونم چرا ولی هرروز دارم استرس میکشم و دچار یجور چند شخصیتی شدم حتی نمیدونم افسردم یا دارم تظاهر میکنم وقتی توجمعم و جلوی خانوادمم حالم خوبه ولی وقتی تنها میشم انگار دنیا رو سرم خراب میشه بعضی وقتا رفتار غیر عادی دارم هیجانم یدفعه فوران میکنهوقتیم دعوا میکنم… بیشتر بخوانید
سلام. سرکارخانم متاسفانه از طریق چت نمیتوان مهارت اجتماعی را به شما اموزش داد. بزرگترین دلیل احساس افسردگی در نوجوانان نداشتن دوست خوب یا نداشتن مهارت های اجتماعی است. بچه های طلاق باید مشاوره درمانی بگیرند چون از نظر اعتماد کردن و بر قراری رابطه در اینده دچار مشکل میشوند. خودزنی میتواند ناشی از افسردگی با اختلال روان باشد که باید بررسی شود.
سلام و خسته نباشید
من خیلی تلاش کردم پیام بدم ولی متاسفانه براتون نمیاد برای همین مجبور بشم در این قسمت بهتون پیام بدم.
۱۲ سالمه و در سن بلوغ هستم.
نسبت به گذشته ها خیلی بیشتر حساس و زود رنج شدم و روزی ۳ یا ۴ بار با کوچک ترین اتفاق گریه میکنم و خانوادم اصلا درکم نمیکنن حتی چندین بار براشون توضیح دادم که تو این سن این اتفاقات برای همه میفته اما آنچنان نتیجه ای نداشت.
واقعا آذیت میشم.
میشه بگید باید چی کار کنم؟
ایا امکان داشتن جلسه با خانوادتان وجود دارد؟
سلام. دخترم، ۱۵ سالمه. من فکر نمی کنم افسرده باشم ولی به هر حال یک مشکلی خیلی منو آزار میده من با اینکه اصلا آدم احساساتی ای نیستم با کوچک ترین احساس منفی ای گریم میگیره. مخصوصا استرس و ترس. یعنی حتی یک مقدار کمی هم از استرس باعث میشه من اشکم در بیاد. واقعا دارم اذیت میشم این اصلا کنترلش دست خودم نیست. بار ها و بار ها شده که سوالی از معلمی چیزی داشته باشم ولی فقط برای اینکه نکنه یه وقت گریم بگیره ساکت موندم. واقعا مسخرست ولی اصلا نمی تونم کنترلش کنم. از بچگی تا جایی… بیشتر بخوانید
سلام. اولین چیزی که باید بگویم این است که شما مشکلی ندارید و احساسات شما کاملا طبیعی است. همه ما احساسات مختلفی را تجربه میکنیم و همه این احساسات به ما کمک میکنند تا با مسائل مواجه شویم و با آنها برخورد کنیم. با این حال، ممکن است که برخی از احساسات ما به طور ناخودآگاه بیش از حد شدید شوند و به ما مشکل ایجاد کنند. با توجه به توضیحات شما، به نظر میرسد که شما احساس حساسیت زیادی در مواجهه با استرس و ترس دارید. این ممکن است به دلیل عوامل مختلفی مانند محیط خانوادگی، تجربیات گذشته، فشارهای… بیشتر بخوانید