دوره بلوغ برای شما و فرزندتان می تواند یک زمان سخت باشد. فرزند نوجوان شما علاوه بر تغییر جسمانی، رشد چشمگیری در رشد روحی و اجتماعی دارد.
از نظر والیام اسمیلر، روانپزشک اختلال افسردگی در جوانان، بسیاری از داروهای ضد درد، نوسانات خلقی و سایر تغییرات رفتاری بخشی از روند طبیعی بلوغ هستند، اما محققان متوجه شده اند که در برخی موارد این ویژگی ها ممکن است نشان دهنده ارتباط بلوغ با افسردگی باشد.
افسردگی در دوره بلوغ یکی از مهم ترین انواع افسردگی می باشد.
به دلیل ویژگی ها و خصوصیاتی که در دوره بلوغ برای افراد پیش میآید این افسردگی در بعضی موارد اجتناب ناپذیر است.
تغییرات هورمونی و روحی و روانی که در افراد
تغییرات هورمونی و روحی و روانی که در افراد به وجود میآید یکی از دلایل بسیار مهم تأثیرگذار بر افسردگی دوره بلوغ می باشد.
نشانه ها و علائم بسیار گستردهای برای افسردگی دوره بلوغ وجود دارد.
افسردگی دوره بیشتر دختر اتفاق میافتد چرا که هورمون استروژن افزایش یافته و این خود یکی از دلایل مهم افسردگی دوره بلوغ در دختران است.
اما در پسران این مورد کمتر نمود پیدا می کند چرا که هورمون تستسترون سبب ایجاد افسردگی در افراد نمی شود.
اما به هر حال افزایش نیازهای جنسی و تغییر تمایلات روحی و روانی فرد میتواند در هر دو جنس تاثیرگذار بوده و سبب افسردگی دوره بلوغ شود.
در ادامه مطلب به بررسی انواع نشانه ها و علائم افسردگی دوره بلوغ در دختران و پسران می پردازیم.
نشانه های تشخیص افسردگی در دوره بلوغ
بلوغ یک زمان منحصر به فرد است که به طور طبیعی ظاهر و رفتار فرد را تغییر می دهد.
به همین دلیل، والدین، معلمان و مراقبان باید از علائم افسردگی در نوجوانان آگاهی داشته باشند، زیرا تا حدودی دشوار است که آنها را از تغییرات رفتاری طبیعی متمایز و متفاوت سازند. نوسانات خلقی، جدایی از والدین و همسویی با همسالان و تمایل به آنها، رفتارهای طبیعی بلوغ هستند.
اما رفتارهایی که موجب آسیب، اجتناب، از بین رفتن تحصیل، رفتارهای پرخطر، شکایت مداوم از ظاهر فیزیکی آنها، ارتکاب جرائم، گریه های غیر منطقی، احساس رد شدن می شود و هیچ کس آنها را درک نمی کند (تیلر، ۲۰۱۷).
از دست دادن علاقه مندی ها، تغییرات وزن، وابستگی بیش از حد به یک والد، نگرانی در مورد مرگ والدین، اختلالات خواب، خستگی نامناسب، عدم تمرکز و بی دقتی می تواند نشانه هایی از افسردگی باشد. چه وقت باید برای کمک بخواهید؟
پژوهش های بیشتری برای تعیین دقیق علت افزایش افسردگی در دوران بلوغ مورد نیاز است، اما تغییرات روحی و رفتاری کودک شما را نادیده نگیرید، زیرا شواهد و آمارها نشان می دهد که خطر افسردگی در نوجوانی افزایش می یابد.
بنابراین از هر گونه رفتار غیر قابل توجیه یا جدید در کودک خود اطمینان حاصل کنید و از یک متخصص پزشکی درخواست کمک نکنید.
دکتر “مشاوره خانواده” می تواند علل احتمالی را مورد بررسی قرار دهد و می گوید که آیا این تغییرات طبیعی و بخشی از بلوغ یا علائم افسردگی هستند یا خیر.
تشخیص و درمان به موقع افسردگی ضروری است، به ویژه برای کودکان مهم است.
یکی از علائم بسیار مهم و شایع افسردگی دوره بلوغ چه در دختران و چه در پسران افزایش پرخاشگری و عصبانیت است.
در این دوره و پس از افسردگی فرد تمایل و تحمل برقراری ارتباط و شنیدن نصیحت های دیگران را ندارد؛ سریعاً از کوره در می رود و بنابراین اقدام به پرخاشگری می کند.
بسیاری از افرادی که به مشاور مراجعه میکنند از پرخاشگری خود به عنوان یک مشکل بسیار مهم در دوره بلوغ یاد می کنند که نشانه ای از افسردگی در این دوره مهم زندگی می باشد.
یکی دیگر از نشانه های بسیار مهم برای افسردگی در دوره بلوغ خستگی و کاهش انگیزه در افراد است. افرادی که افسرده می شوند تمایلی به ادامه تحصیل و یا سایر موارد مرتبط ندارند.
نوجوانان افسرده انگیزه ای برای مطالعه در رشته و و زمینه مورد نظر خود ندارند. و بنابراین با کاهش شدید ساعات مطالعه مواجه می شوند.
یکی دیگر از نشانه های بسیار مهم افسردگی در دوره بلوغ خستگی مفرط است. افراد تمایلی به فعالیت جسمی ندارند و انجام فعالیت روزمره و ورزش در آنها به شدت کاهش پیدا میکند.
این موضوع می تواند سبب به وجود آمدن مشکلات متعاقب بعدی برای آنها باشد. یکی دیگر از علائم بسیار مهم غمگینی و عدم شادی است.
این حس سبب می شود که افراد به استفاده از موارد نامناسب برای کاهش فشار نیز افزایش شادی استفاده کنند.
تمایل به استفاده از مواد مخدر و الکل برای کاهش غم و غصه در افسردگی دوره بلوغ در بسیاری از افراد نمود پیدا میکند.
تمایل نوجوانان در دوره افسردگی به اعتیاد
نوجوانان و دختران و پسران بسیار زیادی در افسردگی دوره بلوغ به سمت اعتیاد به مواد مخدر و الکل کشیده می شوند.
خانواده ها باید در این زمینه بسیار مراقب بوده و آموزش های لازم را به فرزندان خود ارائه بدهند.
یکی دیگر از علائم بسیار مهم افسردگی دوره بلوغ رت میتوان کاهش تمایلات جنسی دانست. در واقع تغییر هورمونی سبب تغییرات جنسی در افراد میشود. بسیاری از آنها ممکن است به افزایش میل جنسی نیز دچار می شوند.
بنابراین به دلیل شرایط سنی ممکن است از روش هایی مانند خود ارضایی برای درمان این شرایط استفاده کنند.
خود ارضایی خود میتواند سبب افزایش تنش در فرد شده و بنابراین افسردگی را در افزایش می دهد. آموزش های لازم توسط والدین و خانواده ها به میزان لازم در این زمینه بسیار حیاتی است.
نوجوانان باید در این زمینه اطلاعات و دانش کافی و لازم را داشته باشند و آموزش های مربوطه را ببیند.
پیشگیری از افسردگی در دوره بلوغ
افسردگی در تمام سنین اتفاق می افتد، اما در برخی موارد ممکن است شدیدتر باشد. نوجوانی زمانی است که بسیاری از مردم افسرده هستند. برخورد با افسردگی در این سن نیاز به استراتژی های توصیف شده در این مقاله دارد.
اگر چه ما اغلب علایم افسردگی را می دانیم، افسردگی نوجوانان بسیار دشوار است. از آنجا که بسیاری از نوجوانان معمولی تحریک پذیر، عجیب و غریب و تا حدی وابسته به خود هستند. لازم است بدانید که افسردگی در نوجوانان با علائم جسمی و روانی همراه است.
البته، افسردگی برای نوجوانان نیست و ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما این در نوجوانان بیشتر است.
یکی از پنج نوجوانان از افسردگی رنج می برد. البته، متاسفانه، بیش از نیمی از نوجوانان افسرده درمان مناسب دریافت نمی کنند.
خوب، اگر افسردگی آنها درمان نشود، ممکن است عواقب بدی داشته باشد، موارد از جمله عوارض ناخواسته افسردگی در نوجوانان است.
- شکست علمی،
- مشکلات اجتماعی،
- اعتیاد به مواد مخدر،
- رفتار جنسی بالا،
- افزایش اختلالات رفتاری و فیزیکی،
- خودکشی
- غیره.
شایعترین نشانه افسردگی ناراحتی ناراحت کننده نوجوان است.
در عین حال، نوجوانان افسرده مضطرب و پر تنش هستند و از کوچکترین مشکل و خشمگین شدن عصبانی هستند.
بعضی اوقات نوجوانان افسرده ممکن است علائم جسمی داشته باشند، مثلا، اغلب از سردرد و درد شکایت دارند. گاهی اوقات ممکن است بیخوابی داشته باشید و عادت های خواب خود را تغییر دهید و گریه کنید بی دلیل.
نوجوان افسرده بسیار حساس است و نمی تواند شکست را تحمل کند، بنابراین احساس می کند که هیچ کس در مورد او فکر نمی کند و او به او کمک نمی کند.
این افسردگی او را از دوستان و دوستان خود حفظ خواهد کرد و او را از فعالیت های روزمره خود حفظ خواهد کرد.
نوجوانان افسرده اغلب کمتر صحبت می کنند و اعتمادشان را از دست می دهند، گاهی احساس گناه و بی ارزشی می کنند. از یک طرف، این افکار و رفتارها باعث می شود که او به تمرکز و تصمیم گیری دست یابد و از سوی دیگر منجر به شکست و نتیجه خجالت نوجوان می شود.
این چرخه خطرناک همچنان ادامه دارد این ممکن است حتی عادت های غذایی فرد را تغییر دهد. نوجوانان، هرچند در این زمان بیش از حد شلوغ یا ناخودآگاه، معمولا دارای اضافه وزن یا کاهش وزن هستند.
گاهی اوقات فعالیت او کاهش می یابد و حتی ممکن است برای از بین بردن این افکار مزاحم به مواد مخدر پناه ببرند. یا او فکر می کند که خودکشی می کند و کارهای خطرناک انجام می دهد.
پیشگیری از افسردگی دوره بلوغ بسیار مهم و حیاتی است
پیشگیری از افسردگی دوره بلوغ بسیار مهم و حیاتی است راهکارهای متفاوتی برای پیشگیری از این امر در دوره بلوغ وجود دارد که خانواده ها و نیز خود نوجوانان باید به آن واقف باشند.
یکی از راهکارهای مناسب برای جلوگیری از این افسردگی افزایش فعالیت جسمانی است.
انجام ورزش می تواند یک راهکار بسیار مهم و موثر برای کاهش و پیشگیری از افسردگی در این دوران باشد. شخصیت سالم خانواده ها در این زمینه بسیار موثر و مفید میباشد.
ارتباطات خانوادهها با نوجوانان باید به گونهای مناسب ادامه پیدا نماید و حس دوستی بین آنها وجود داشته باشد.
خانواده ها باید به خوبی با دوستان و کسانی که فرزندان آنها با آنها در ارتباط هستند آشنا باشند.
چرا که یکی از بسیار موارد بسیار مهمی که در این دوران اتفاق می افتد افزایش روابط نامشروع و نامناسب افراد و همچنین تمایلات آنها به گرایش به مواد مخدر و الکل می باشد.
درمان افسردگی در دوره بلوغ
درمان اختلال افسردگی میتواند چالش برانگیز باشد شناخت و درمان بیماری افسردگی باید به خوبی و به سرعت انجام گردد.
افزایش طولانی مدت و سر و کله زدن با این بیماری به مدت طولانی می تواند سبب به وجود آمدن اختلالات بسیار زیاد شود.
خیلی از افراد در این زمینه اقدام به خودکشی و تفکرات خودکشی می کند که بسیار خطرناک است.
انجام مشاوره روانشناسی نظر مشاوران مراکز مشاوره می تواند بسیار مهم و موثر باشد و از بسیاری از خطرات جلوگیری نماید.
بنابراین خانواده ها ضمن آموزش های لازم بایستی به صورت تک نفره یا گروهی برای انجام مشاوره در این زمینه اقدام نمایند.
در موارد حاد که درمان های رفتاری توسط روانشناس پاسخگو نیست استفاده از داروها و درمان های دارویی پیشنهاد می شود.
به روانپزشک مراجعه شود؟
در واقع افسردگی دوره بلوغ بیشتر با آموزشهای لازم و درمان های رفتاری میتواند درمان شود. اما اگر این افسردگی ها به مراحل حاد برسند استفاده از روان پزشک و تجویز دارو توسط میتواند مفید و موثر باشد.
در مراحل حاد باید به مشاور روانپزشک مراجعه نمود تا با استفاده از داروهای تجویزی او به درمان و کاهش علائم افسردگی دوره بلوغ اقدام نمایید. برنامه ای را تنظیم کنید تا فرزند شما در شب خوب بخوابد.
تحقیقات پزشکی دانشگاه کالج لندن نشان داده است که خواب زود هنگام و به اندازه کافی می تواند افسردگی را کم کند.
کارشناسان خواب آمریکایی می گویند که شما نیاز به هشت تا نهایتا ده ساعت خواب برای نوجوان خود دارید.
لازم است بدانید که کسانی که داروهای ضد افسردگی مصرف می کنند ممکن است بیشتر به فکر افکار خودکشی فکر کنند و بنابراین اگر نوجوان شما با توجه به توصیه پزشک نتواند ضد افسردگی را بپذیرد، اجازه ندهید او با خیال راحت دارو مصرف کند (سایت انجمن روانشناسی کالج لندن، ۲۰۱۸).
در عوض، شما باید رفتار و اخلاق خود را نظارت کنید و از نشانه های افکار خودکشی مراقبت کنید تا بتوانید با دکتر روانپزشک و روانشناس خود تماس بگیرید و او را از چند و چون اوضاع فرزندتان مطلع نمایید.
منبع : e-kanon.ir
سلام.من دختر ۱۵ ساله هستم. از لحاظ روحی عالی و پرانرژی بودم۰ حدود شیش ماهی هست با پسری آشنا شدم و نزدیک هم زندگی میکنیم و خیلی دوسش دارم در حدی ک بدون اون نمیتونم . مشکل اینجاست ک مردم این قضیه رو فهمیدن و این حرف داره دهن ب دهن میچرخه . مامان من از این قضیه خبر داره چون خودم بهش گفته بودم . ولی پدرم نه و ترس من و مامانم هم اینه ک بابام بفهمه . مامانم بهم میگه آبروشو بردم و میگه دردسری فقط . حس پوچی دارم و انقد استرس میگیرم و شبا با… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز قابل درک هست که شرایط فعلی برای شما با فشار روحی زیادی همراه می باشد اما دقت کنید که شما در سن نوجوانی قرار دارید و در این سن گرایش به جنس مخالف یک امر طبیعی هست اما شرایط سنی و رشدی شما اجازه نمی دهد که یک رابطه هدفمند داشته باشید چون به مرور زمان شما با رشد سنی تغییرات زیادی در دیدگاها و افکار و احساسات شما و فرد مقابل ایجاد می شود و تضمینی وجود ندارد که بعد از سالها رابطه همانگونه شرایط پیش برود که شماها برنامه ریزی کرده اید و… ادامه دیدگاه »
سلام من ۱۳ سالم هست خیلی زود عصبی میشم و کلا از همه ادما بجز چند نفر مثل خودم متنفرم عاشق تنهاییم دام میخواد ساعت ها تو اتاقم بمونم و اهنگ گوش کنم یا خونه تنهتا باشم و اهنگ بزارم اما خانوادم خیلی بهم فشار میارن تا جایی که میتونن وقتی میبینن من تنهاییو دوست دارم بدتر منو خونه تنها نمیزارن من حتی دوست ندارم برم جاهای شلوغ یا حتی بیرون اما درکم نمیکنن و همش منو میبرن خلاصه دیگه جونم داره در میاد واقعا از پدر و مادرم خوشم نمیاد نه تنها از اون بلکه از همه ادم ها… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز قابل درک هست که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه هست اما عزیزم دقت داشته باش کا شما در سن نوجوانی قرار دارید و در این سن نگرانی های خانواده ها بیشتر می شود مخصوصا اینکه فضاهای مجازی می تواند اسیب های زیادی را برای شما به دنبال داشته باشد که شما آن را نادیده می گیرید . در این مسیر هرچند که نوع واکنش خانواده با سخت گیری زیاد همراه می باشد و مورد تایید نیست اما نیاز است که در کنار احترام به احساسات و نیازهای خودت به شرایط سنی… ادامه دیدگاه »
سلام
سلام میتونید در همین قسمت سوال خود را ارسال کنید.
سلام من ۱۶ سالمه من واقعا از تفاوت دیدن خستم من خیلی زود گریم می گیره و از دست دیگران ک ناراحت می شم اصن نمی تونم حسمو بهشون بگم اینکه ازشون ناراحتم یا نه احساس بی لیاقتی بهم یه مدته ک دست داده خیلی دلم می خاد برا همیشه از خونه فرار کنم یا خودکشی کنم ولی دلم برا اونایی که قلبن دوسم دارن می سوزه من خیلی برای درس خوندنم برنامه میریزم و قتی یکی میاد خرابش می کنه واقا جوری بهم می ریزم ک اصن نمی تونم درس بخونم ، من تو کودکی تحت درمان یه مشاور… ادامه دیدگاه »
سلام به شما عزیزم احساسات شما قابل درکه ولی این نکته رو در نظر داشته باش که شما در سن حساسی به سر می بری و در این رده سنی اختلاف بین نوجوانان و والدینشون بسیار رایج هستش و البته که شما در این سن حساسیت های بیشتری نسبت به این اتفاقات اطرافتون دارید و همین امر باعث میشه که شرایط رو بیش از پیش پر تنش و ازاردهنده تفسیر کنید ولی عزیزم دقت داشته باش که چنین شرایطی موقتی هستش و نیاز هست که شما صبور باشید و ارامش خودتون رو حفظ کنید و خودکشی رو راه نجات ندونید… ادامه دیدگاه »
ممنون
سلام وقتتون بخیر من ۱۷ سالم هست درک کردم که تو این سن یک سری احساسات پیش میاد که عشق نیستند و فقط از روی نداشتن آپشن و چون دختری های زیادی ندیدین عاشق میشیم در اصل توی این سن عشقی وجود نداره من اینارو درک کردم و میدونم همش احساساته ولی هرچقدر که سعی میکنم ازفکرش در بیام بدتر صدمه میخورم نمیدونم واقعا باید چکار کنم به درسم صدمه خورده هیچی نمیتونم تمرکز کنم لطفا کمکم کنید توی ۱۶ سالگی هم یک خودکشی ناموفق داشتم ولی اصلا برای خانواده ام مهم هم نبود هیچی نمیتونم درس بخونم حالم خیلی… ادامه دیدگاه »
سلام به شما محمد جان شما در سن نوجوانی قرار داری و همانطور که خودت اشاره کردی تجربه احساسات به جنس مخالف یک امر طبیعی هست اما نیاز است که نوجوان به احساس دوست داشتنی که دارد احترام بگذارد و در مبارزه با رد این احساس نباشد بلکه سعی کند به این احساس احترام بگذارد و مسیر رشدی خودش را طی کند تا زمانی که بتواند در اینده در مسیر رشدی به این احساسات پاسخ بدهد . در کنار احترام به احساسات نیاز است که بدانی هدفت از این زندگی چیست و می خواهی چه مسیری را طی کنید .… ادامه دیدگاه »
سلام علی هستم و ۱۲ سالم هست. مشکلم افسردگی و… نیست. تازگیا وقتی عصبی میشم گوگل رو باز میکنم و چیزای بد……. بعدش خیلی خیلی پشیمون میشم. چون میدونم نه فقط از لحاظ روانی بلکه از راه های دیگه هم بهم صدمه میزنه. به مامان بابام نگفتم. چون خجالت……..بشدت به کمک لازم دارم امشب همه مسخره ام کردن و من هم عصبی شدم اما امشب فرق داشت. خون جلو چشمام رو گرفته بود و خیلی چیزهای زیاد بدی دیدم…… یکسری مشکلات برام بوجود اومده ولی میخام تا خیلی جدی نشده، حلو، شو بگیرم لطفا کمک کنین🙏زندگی من اینجوری نبود و… ادامه دیدگاه »
سلام ب شما
علی جان دقت کن که شما در آغاز دوره سنی نوجوانی به سر می بری و درگیر کردن خودتان نسبت به مسائل جنسی از همین ابتدای نوجوانی می تونه آسیب و ضررهای زیادی به شما برسونه به این دلیل که درگیر روابط ناسالم جنسی می شید و همین امر می تونه سلامت روان شما رو به خطر بندازه. عزیزم اولین بار چی شد که به این نتیجه سیدید که بعد از عصبانیتتون باید سمت محتواهای نامناسب برید؟
سلام من مریم ۱۳ سالمه . من چند روزیه نمی دونم چرا دوست دارم شبا گریه کنم شاید واقعا خنده دار باشه ولی با یک تلنگر گریه می کنم .نکه لوس باشم ها . خیلی زود عصبی می شم سر مامانم داد می زنم ولی بعد پشیمون می شم . حالم خیلی گرفتست . توی مهمونی اصلا دلم نمی خواد باشم وقتی هم مهمونی هست خیلی تنها و گوشه گیر می شم . نمی دونم چیکار کنم .
سلام. عزیزم احساسات شما قابل درک است. شما در مورد دوران قاعدگی هستید و تغیرات هورمنی سبب این امر میشود. و بعد از چند هفته از بین می رود اگر نرفت پیام دهید
من الان به مدت سه یا چهار ماه هست که اینطوری هستم به نظر شما عادی ؟
مریم جان در این مسیر نیاز هست که به روانشناس مراجعه حضوری داشته باشی چون به نظر می رسد که از نظر شرایط روحی نیاز به کمک داشته باشی و این علایم می تواند نشان از افسردگی باشد که با کمک روانشناس قابل درمان هست و شما می توانید از مسیر بهتر در کنار بهبود شرایط روحی به احساسات و نیازهای خود در مسیر تعاملی بجای کناره گیری و یا پرخاش و… پاسخ بدهید .
سلام من شانزده سالمه خیلی خیلی علاقه به ورزش دارم همش توی رشته های مختلف شرکت میکردم وبعد ازچند ماه دیگه ادامه نمی دادم ولی همیشع عاشق ورزش های رزمـی بودم که هیچ وقت به دنبالش نرفتم الان یع باشگاه هست که از خانه مون خیلی دوره و خانواده ام اصلا براشون مهم نیست که من به چه چیز های علاقه دارم الان افسردگی گرفتم چون هرچی که خاستمو هیچ وقت به دست نیاوردم از لحاظ درسی شاگرد اول بودم که افت کردم ومتنفرم از درس خوندن همش احساس میکنم اگه به باشگاه نرم به هیچ چیزی نمی رسم چون… ادامه دیدگاه »
سلام. عسل عزیزم. اول افرین می گم به توانمندی های تو. در سن ۱۶ سالگی ورزش می کنی، درست خوب بوده. و نگران موفقیت خود هستی. اینها نشانه هایی که نشون می دهد . تو فرد موفقی می شوی.
کمی افسردگی داری که باید مراجعه کنی و درمان بشه. ولی چند سوال منو پاسخ بده:
۱-برای موفقیت تا الان برنامه داشتی؟
۲- می دونی چی دوست داری و یا حس سردرگمی داری؟
۳-وقتی شاگرد اول بودی چه حسی داشتی و الان که افت کردی چه کسی داری؟
سلام مجدد بله من قبلا برای درس خوندنم خیلی برنامه داشتم ورشته تحصیلم تجربی بود ولی تو دوران تحصیلم خیلی استرس داشتم برای درس برای همین درس خوندنو ول کردم وتغیر رشته دادمـبه حسابداری من عاشق رشته های رزمی هستم هیچ وقت از ورزش کردن خسته نمی شم من دوست دارم درس نخونم ولی نمی شه حداقل باید دیپلممو بگیرم ولی خانواده اصلا راضی نیست تا من برم باشگاه نمی دونم چجوری راضیشون کنم چون میگن کسی نیست تو رو ببره باشگاه وبیاردت پس واجازه تنها بیرون رفتن رو هم ندارم ولی طوریع که اگه به باشگاه نرم هیچ هدف… ادامه دیدگاه »
عسل جان اگر از من می پرسید من هم می گم به دنبال علاقتون بروید. ولی یک ولییی خیلی مهم این جا وجود دارد هر ورزشکار یا فرد موفقی باید درس بخونه و این مشکلات نه فقط برای شما بلکه برای همه وجود دارد. برای همین باشگاهتون قطع نکنیدو ادامه بدید و درس هم بخونید. حتی میتونی در رشته تربیت بدنی ادامه تحصیل بدید. تحصیلات به شما کمک میکند تا علمی و اصولی تر ورزش کنید. اگر والدین شما ببنید که ورزش می کنید و درس هم می خونید. بی شک مخالفی نخواهند داشت. اگر مشکلات مسافت هم داری می… ادامه دیدگاه »
سلام خیلی ممنون بابت همراهیتون میدونید مشکل من اینه که خانوادت ام اصلا براشون مهم نیست که من درس بخونم ورزش بکنم یا نکنم من پارسال بخاطر اینکه خانواده ام اصلا براشون مهم نبود که درس بخونم واصلا همراهیم نمی کردن باعث شد که استرس وافسردگی بگیرم اونا میگن که یه دختر ورزش برای چشه به فلان دختر نگاه کن ببین هی هست توی خونه و……. واقعا اگه جراعت داشتم خودمو خلاص میکردم چرا من نباید به ارزو هام برسم خانم نظری شما می دونید که من چندتااااا ارزو داشتم وبه هیچ هیچ کدمشون نرسیدم😣 همش هم به خاطر این… ادامه دیدگاه »
سارا عزیزم یک چیز آینده همه ما رو میسازه و اون تلاشه. خودت در خونه ورزش کن و اینو بدون افراد موفق هیچ وقت هیچ چیز براشون فراهم نبوده و با تلاش موفق شدند
سلام من ۱۴ سالمه…. کلا از بچگی با سختی بزرگ شدم🙂💔…. نزدیکاعه ی سالی بود ک ب یه پسر علاقه مند شدم…اون بهم پیشنهاد دوستی داد و منم قبول کردم… میدونم خریت کردم…..خیلی دوسش داشتم…..باهم بودیم تا اینکع یروز برادره بزرگترم فهمید ….برای ۱۲ بار بود ک مچ منو میگرفت…..راستش نمیخوام درموردم بد فکر کنین…. کمبود محبت داشتم:) و همینم باعث شد ک آویزون جنس مخالفم بشم😔….. دیگه هیچکی بهم اعتماد نکرد…. برادرم تنبیهم کرد…همه دوستام رو بلاک کرد و منم حق ندارم ک باهاشون حرف بزنم…همیشه گوشیمو چک میکنه…..باهام دیگه مث قبل رفتار نمیکنه…… همیشه بغض بدی تو گلومه…..شبا… ادامه دیدگاه »
سلام به شما عزیزم احساسات شما قابل درک و طبیعی هستش که این شرایط برای شما با سختی و فشار زیادی همراه باشه ولی عزیزم این رو در نظر بگیر که خانواده شما کمی به زمان نیاز دارن تا دوباره بتونن به شما اعتماد کنن و حساسیتشون کمتر بشه، هرچند که این جور رفتار کردن، شیوه برخورد درستی نیست ولی در هر حال خانواده ها در این شرایط به شیوه های متعددی واکنش نشون میدن، از طرفی نیاز هست که شماهم به جهت حفظ سلامت روان خودتون بیشتر مراقب رفتارتون باشید و در جریان باشید که با توجه به دوره… ادامه دیدگاه »
بله اینطور ک شما میگید درسته…..ولی واقعا نمیتونم…خانوادم گیر بیخود میدن بهم….خیلی بهم فشار میارن…. شک دارن همش بهم… خیلی تنهااام خیلیییی 😔…..اصلا حوصله هیچی رو ندارم….خب وقتی من میبینم ک تو خونه هیچکس بم اهمیت نمیده دیگه چجوری میتونم خودمو از اول بسازم اخه؟!🙂💔 دوستامو ک میبینم ک با دوس پسراشون میرن بیرون و ……😐😹…حالم بهم میخوره ازینکه دست ی پسر بهم بخوره….متنفرم ازین کار…و هیچوقت هم اجازه ندادم دست کسی بهم بخوره قبلنا ک با مادرم میرفتم بیرون انقدر اخم میکردم ک هیچ پسری حتی نگاهم بهم نکنه دوری کنع ازم….. ولی خانوادم هیچکدوم از خصوصیات خوب منو… ادامه دیدگاه »
عزیزم این طبیعیه که خانوادتون اعتمادشون نسبت به شما کم شده باشه شما در سن نوجوانی قرار دارید و البته سن کمی هم دارید و متاسفانه خیلی زود درگیر روابط عاطفی و احساسی شدین روابطی که میتونه آسیب های زیادی رو به شما وارد کنه. البته کاملا حق دارید که از نوع رفتار خانوادتون اذیت بشید و تحت فشار باشید ولی سعی کنید خودتون ه مسئولیت اشتباهتون رو بپذیرید و نگرانی خانوادتون رو درک کنید. همونطور که عرض کردم برای جلب اعتماد خانوادتون به زمان نیاز هست و مدتی رو باید صبر کنید. از طرفی عزیزم در مورد رابطه سرد… ادامه دیدگاه »
با اینکه برام سخته ولی سعی میکنم رفتارم رو عوض کنم^_^
خیییییییییییییلی ممنونم ازتون 🥺❤️💋
سلام .میخواستم بگم من چند هفته پیش تست افسردگی دادم و نتیجه اش افسردگی خفیف در اومد . و الان ک مطالب اینجارو خوندم متوجه شدم خیلی هاشو دارم و دقیقا نمیدونم باید چیکار کنم و ورزش هایی هم ک میکنم بطور مرتب نیست …… و الان توی این دوارن کرونا من حدود چن ماهی میشه ک از خونه بیرون نرفتم و ی جایی هم خوندم ک افسردیگی توی دوارن قرنطیه معمول هست ک خب فک کنم من فوبیا هم پیدا کردم ک از خونه بیرون رفتن واقعا برام سخت شده! دست خودمم نیس .دوس دارم برم بیرون ولی هر… ادامه دیدگاه »
سلام به شما
نازنین جان لطفا سنتون و همینطور میزان فعالیت هایی که به صورت روزانه انجام میدین رو توضیح مختصری بدین تا بهتر بتونیم شمارو راهنمایی کنیم.
من ۱۸ سالمه. و فعالیت های روازنه هم ک بیشترش ب درس خوندن صرف میشه و گاهی فیلم و آهنگ و گاهی هم صحبت با دوستام ک حس میکنم این تکرار روزانه کسل کننده است واقعا
نازنین عزیز هم دوران سنی شما و هم شرایط فعلی و هم اینکه زمان زیادی رو صرف درس خوندن میکنید در این وضعیت شما تاثیر گذار هستن. عزیزم در اینکه شرایط فعلی شرایط خاص و حساسی هستش ونیاز هست که شما بیشتر مراقب ارتباطاتتون باشید ولی این رو هم در نظر بگیرید که ذهن شما نیاز به استراحت و تفریح نیز داره و اگر شما مدام خودتون رو داخل خونه محدود کنید کاملا واضح هستش که بعد از مدتی خلقتون منفی میشه.بنابراین سعی کنید محیط های خلوتی رو انتخاب کنید و گاهی بیرون هم برید. در منزل به غیر از… ادامه دیدگاه »
خیلی ممنون از راهنماییتون 🌸🌺 بعد میدونم ک جدیدا ب خاطر همین تکراری شدنم فعالیتام و همینطور همیشه تو خونه موندنم باعث شده توی درس خوندم هم تمرکز کافی نداشته باشم و یا بعضی اوقات حوصلشو ندارم و وقتی هم ک ی مدت رهاش میکنم و کاراهایی ک دوس دارم و انجام میدم ،وقتی برمیگردم سراغش ی استرس مضاعفی مبنی بر اینکه کارهام مونده و زیاد شده ، اذیت میکنه . راستش بعضی وقتا میتونم بیخیاال این استرش بشم و ب درسم برسم ولی نه همیشه…..!
عزیزم رها کردن درساتون به طور کلی و برای چند روز متوالی اصلا توصیه نمیشه چون همونطور که خودتون اشاره کردین این کار باعث میشه استرس و اضطراب بیشتری رو تجربه کنید، سعی کنید برای کار و همینطور تفریحتون برنامه ریزی داشته باشید و اینطور نباشه که چندروز متوالی از تفریحتون بزنید یا اینکه چندروز متوالی درس بخونید سعی کنید در طول روز در کنار مطالعه ای که دارید ورزش و فعالیت های دیگه رو داشته باشید و مثلا روزهای تعطیل به طور کلی مطالعه ای نداشته باشید و به کارهای غیر درسی بپردازید.
سلام من ۱۵ سالمه ۵ ۶ ماه هست که به جنس موافق خودم علاق مند میشم و تا الان با هیچ دختری دوست نبودم واقعا این داره دیونم میکنه که چرا باید به بعضی از پسر ها علاقه مند بشم.من فقط به بعضی پسر هایی که به نظر خودم خوشگل و جذاب هستن علاقمند میشم و تا جایی که یک بار انقد فشار های عصبی روم بود میخواستم این حسم رو به یکی از دوستام بگم ولی نتونستم.من تقریبا ۳ سال هست که ورزش mma همون مبارزه ترکیبی. رو با علاقه زیادی دنبال میکنم و تو رده خودم جزو بهترین… ادامه دیدگاه »
سلام به شما آقا امیر شما در سنی قرار دارید که نیازها و گرایشات جنسی را بیشتر تجربه می کنید و در این مسیر ممکن است که به دلیل شناخت ناقص افکار و احساسات و یا سبک تربیتی و عوامی محیطی با مشکلاتی در زمینه رسیدن به هویت جنسی مواجهه شوید . اینکه شما شرایط خود را درک می کنید نشان از بینش شما دارد که می تواند کمک کند تا مسیر بهتری را تجربه کنید . اما در این مسیر برای اینکه بتوانیم به شما کمک کنیم نیاز به بررسی دقیق تر افکار، احساسات و شرایط محیطی شما می… ادامه دیدگاه »