تاتوره گیاهی سمی یا ماده ای مخدر؟
تاتوره یک گیاه خودرو از خانواده سیب زمینی می باشد که نام های مختلفی مانند طلانور، داتوره و بقم دارد، ساقه های این گیاه شاخه زنی فراوانی دارد و برگ های آن بیضی شکل است که به صورت دندانه دار و بدبو می باشند، این گیاه خودرو سمی می باشد و به صورت فرآوری شده در صنایع دارویی مورد استفاده قرار می گیرد.
گیاه تاتوره باعث مرگ و میر بسیاری از افراد شده است و در صورتی که به مقدار زیاد مورد استفاده قرار گیرید به قدری خطرناک است که مرگ فرد را به دنبال خواهد داشت، برخی از افراد آن را به عنوان داروی مخدر می شناسند و در صورتی که آن را استفاده کنند باعث توهم و لذت آن ها می شود.
به همین دلیل قبل از استفاده از این دارو باید با ماهیت آن به خوبی آشنا شوید و آگاهی تان را در مورد آن افزایش دهید، در این مقاله در مورد گیاه تاتوره مطالبی را بیان می کنیم.
شکل ظاهری گیاه تاتوره
برخی از افراد در مورد سمی بودن گیاه تاتوره اطلاعی ندارند و به خاطر زیبایی آن را کشت می کنند این گیاه یکساله از خرداد تا مهر گل می دهد و به احتمال زیاد بومی شمال شرقی آمریکای شمالی می باشد.
گل های گیاه تاتوره بزرگ، قیفی شکل و سفید رنگ می باشد که از کنار شاخه تا انتهای آن رشد می کند میوه این گیاه مانند یک کپسول بزرگ است که به شکاف طولی باز شده است و سطح میوه پر از تیغ های فراوان می باشد و درون میوه دانه های سیاه رنگ وجود دارد.
مشتقات و موارد مصرف تاتوره چیست؟
این گیاه در مصرف پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد که در زیر نمونه هایی از کارایی آن را بیان می کنیم.
- برگ، گل ها و دانه های گیاه تاتوره حاوی الکالوئید های هیوسیامین، آتروپین و اسکوپولامین می باشند که به عنوان آرام کننده تشنج از آن استفاده می شود.
- از این گیاه فرآوری شده به عنوان ضد درد و مسکن استفاده می شود.
- ماده آتروپین که در این گیاه وجود دارد باعث گشاد شدن مردمک چشم شده و بزاق دهان را کاهش می دهد.
- گیاه تاتوره برای کنترل دفع ادرار، نفخ معده، کاهش بیش تعریقی و تسکین حملات آسم مفید می باشد.
- عصاره دانه و میوه تاتوره برای رفع شوره سر و جلوگیری از ریزش مو استفاده می شود.
- جوشانده این گیاه برای رفع ورم های بیماری استسقا استفاده می شود.
- پماد این گیاه برای ترمیم و تسکین زخم و سوختگی موثر است.
احتیاط ها برای مصرف گیاه تاتوره، عوارض جانبی مصرف تاتوره
هرگز دانه های گیاه تاتوره را در دسترس کودکان قرار ندهید زیرا مصرف آن برای آن ها خطرناک است و خطر مرگ در اثر مصرف این گیاه برای کودکان بیشتر می باشد، اگر از جوشانده این گیاه استفاده شود اعصاب ارادی انسان را برای مدتی غیر ارادی کرده و مصرف زیاد آن باعث مرگ فرد می شود، برخی از تاثیراتی که این گیاه بر روی بدن فرد می گذارد عبارت است از:
- سنگین شدن و بی اختیاری بدن
- بالا رفتن حساسیت بدن
- درد های مفصلی
- افزایش یا کاهش بیش از حد ادرار
- گشاد شدن مردمک چشم
- تغییرات ضربان قلب ( نامنظم شدن و سریع شدن)
- یبوست
- افزایش دمای بدن و فشار خون
- عرق کردن
- گرفتگی عضلات
- مشکلات تنفسی
- افزایش حساسیت نسبت به درد یا بالعکس افزایش غیرعادی آستانه درد
- ابتلا به دیابت
اثرات روان شناختی سوء مصرف تاتوره
برای این که تاتوره را مورد مصرف قرار دهند برگ های آن را خشک کرده و به صورت تدخینی مانند سیگار مورد استفاده قرار می دهند، هدف از مصرف این ماده، رسیدن به تغییرات ذهنی می باشد به طوری که فرد توهم و هذیان را تجربه می کند و تغییراتی که در تفکر و ذهن فرد ایجاد می شود به شکل های زیر اتفاق می افتد.
- هیجانات سرکوب شده
- فراموشی و گیجی
- اضطراب، بی قراری، بروز حملات پانیک
- خستگی
- هذیان های پرخاشگرانه و توهم
- علائم افسردگی
- سرکوب احساسی
- ناتوانی در دیدن و شنیدن افراد
سوالات متداول تاتوره
1 - آیا مصرف دمنوش تاتوره خطرناک است؟
بر اساس مطالبی که بیان شده است گیاه تاتوره خطرناک می باشد و مصرف خودسرانه آن به هیچ عنوان توصیه نمی شود و تنها این دارو تحت نظر پزشکان مورد استفاده قرار گیرد و اگر این گیاه به صورت خودسرانه به روش هایی مانند دمنوش و غیره استفاده گردد پیامدهای خطرناکی مانند مرگ را به همراه خواهد داشت.