با دعوای پدر و مادر چه کار کنیم؟
معمولا وقتی پدر و مادرها با یکدیگر بحث میکنند، فرزندان نیز دچار مشکل میشوند و ممکن است تحت فشار روحی و روانی قرار بگیرند. در حقیقت بیشتر والدین با یکدیگر دعوا دارند و این امر طبیعی است.
برخی از والدین در محیطی آرام با یکدیگر صحبت میکنند و موضوع را برطرف میکنند اما گاهی اوقات دعوای بین والدین بالا میگیرد و فرزندان نیز متوجه و نگران می شوند.
دلایل مختلف دعوای پدر و مادر
والدین به دلایل مختلفی که در متن زیر ذکر شده است ممکن است دعوا کنند:
- فشارمالی
- فشار کاری
- دخالت خانواده ها
- اختلاف نظر
مهم ترین دلیل دعوا این است که والدین نمیتوانند مسئله را حل کند و عدم وجود این مهارت باعث می شود که به دعوا روی بیاورند.
در این شرایط ترک خانه، کتک کاری و آسیب رساندن به لوازم خانه ممکن است اتفاق بیافتد. برخی از فرزندان خود را علت دعوای والدین میدانند مخصوصا وقتی دعوا بخاطر آن ها باشد ( با خود میگویند آیا مقصر ماجرا آن ها هستند) این اتفاق به مرور سلامت روح و روان آن ها را به خطر می اندازد.
چگونه از طلاق پدر و مادر جلوگیری کنیم
صبور باشید
ممکن است که والدین در هنگام عصبانیت حرفهایی بزنند که به آن اعتقادی ندارند و حرف دل آن ها نیست ولی پس از اینکه با یکدیگر آشتی می کنند از گفته ها و رفتارهای خود پشیمان می شوند.
پس توجه داشته باشید که در هنگام دعوا کسی روی رفتار و گفته هایش کنترل ندارد. بنابراین در هنگام عصبانیت صبور باشید و منتظر بمانید.
هرگز وارد دعوا نشوید
در دعوای والدین دخالت نکرده و خود را به کاری مشغول کنید تا دعوای آن ها تمام شود حتی اگر حرفی شنیدید که برای شما سخت بود آرامش خود را حفظ کنید.
از آسیب دیدن والدین جلوگیری کنید
اگر دیدید که والدین شما در حال آسیب رساندن به یکدیگر هستند، سعی کنید این مسئله را با فردی دیگر در میان بگذارید و از آن ها بخواهید که آرامش خود را حفظ کنند. در غیر اینصورت با فردی مطمئن تماس بگیرید.
وقتی والدینتان آرام هستند با آن ها صحبت کنید
پس از اینکه دعوای والدین تمام شد، با آن ها صحبت کنید و بگویید که دعوای ایجاد شده باعث ناراحتی شما می شود. در ادامه از آن ها بخواهید که به دنبال راه حلی باشند.
دعوا و جر و بحث بین والدین طبیعی است و می تواند راهی برای تخلیه احساسات آن ها باشد اما اگر از حد طبیعی بگذرد میتواند مشکلات بسیار زیادی برای اعضای خانواده به وجود آورد.
درباره احساسات خود با یکدیگر صحبت کنید
از والدین بخواهید که در مورد احساساتشان با شما صحبت کنند، خودتان نیز میتوانید احساساتتان را برای آن ها بیان کنید با این کار آن ها یاد می گیرند که با آرامش صحبت کنند.
آن ها را نصیحت نکنید.
صحبت و تشویق آن ها برای ابراز احساسات مناسب است. اما هرگز نباید آن ها را نصیحت کنید زیرا نصیحت کردن به خصوص زمانی که شرایط روحی مناسبی ندارند اوضاع را بدتر خواهد کرد.
یک سرگرمی پیدا کنید
دعوای والدین می تواند اضطراب آور باشد، سعی کنید کاری مانند نقاشی، مجسمه سازی و داستان نویسی انجام دهید. برای انجام این کارها برنامه بریزید و ببینید کدام یک هنگام دعوای والدین بیش تر حواس شما را پرت می کند.
از خانه خارج شوید
اگر می توانید به خانه مادربزرگ، همسایه یا هرکسی بروید که والدین شما به آن ها اعتماد دارند. اینگونه می توانید زمانی را دور از خانه و در آرامش بگذرانید.
خانواده سالم چگونه خانواده ای است ؟
در تمام خانواده ها اختلاف و درگیری وجود دارد اما اگر بتوانند احساسات خود را بیان کنید آرامش در خانه حاکم می شود.
در خانواده هایی که والدین نسبت به روش های حل مسئله آگاهی دارند دروغگویی و مخفی کاری کمتر دیده می شود و همدلی و همراهی جای آن را می گیرد. بنابراین سعی کنید که والدین خود را برای کمک گرفتن از مشاور تشویق کنید.
سلام و عرض ادب من امیر هستم ۱۶سالمه تقریبا پنج سال پیش بابام با ی خانومی گرم گرفته بود و حرفای جنسی میزدن ک مامانم مچشونو گرف و جرو بحث شد و دعوا کردن بابام دست انداخت گردن مامانم خفش کنه من نذاشتم و نزدیک ب چار بار هم این گرم گرفتنا و حرفای جنسی پیش اومد ک مامانم هی صبر میکردو میگف به خاطر آینده شما ک نگن بچه طلاقی هستی طلاق نمیگیرم… اینم بگم خانواده پدریم از اول با ما راست نبودن و فقط طرف بابامو میگرفتن بابام دوتا ماشین خریده یکی پرایدو یکی پارس پرایدو برداشته برا… بیشتر بخوانید
سلام به شما آقا امیر قابل درک است که مشاهده کردن این مشکلات پدر و مادر برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما موضوع مهمی که در این میان پدر و مادر شما رعایت نکرده اند این است که مشکلات بین پدر و مادر موضوعی نیست که شماها بخواهید وارد آن شوید. در مورد مسیر خیانت در هرصورت مادر شما می توانند بر مبنای شرایط خودشان و شناختی که از پدرتان دارند در مورد ادامه زندگی مشترک و یا حتی جدایی تصمیم گیری کنند و خب قرار نیست مسئولیت ماندن در زندگی مشترک را شما و برادرتان… بیشتر بخوانید
سلام. بابای من اصلا با حوصله با مامانم حرف نمیزنه یا میگه نمیدونم یا میگه به من چه و به خاطر همین مامانم از این موضوع ناراحت میشه . بابا ی من با ۳ برادر دیگر شریک هست که این سه نفر حق بابام رو میخوردن و به تفریحشون میرسن ولی بابا هیچ کاری انجام نمیده و همین باعث میشه مامانم ناراحت باشه من نگران سلامتی مادرم هستم لطفا یه راهلی بدید که بتونم هم بابام رو سر عقل بیارم و هم مامانم رو از یه طرفی هم مامان بابام عذابش میده با کاراش، با اون یکی زن عمو هام… بیشتر بخوانید
سلام به شما زهرا جان نگرانی شما برای زندگی خانوادگیتان قابل احترام هست اما عزیزم در مورد روابط پدر و مادر نیاز است که خود آنها بعد چند سال زندگی مشترک بتوانند باهم همراه باشند و این مشکلات را رفع کنند چون وارد شدن شما به مشکلات آنها نه کمکی به شما و نه آنها می کند . بهتر است در اینگونه مواقع به اتاق خودتان بروید چون یک طرفداری کوچک از هرکدام از آنها میتواند باعث دلخوری بیشتر فرد مقابل شود. اما شما میتوانید در مورد احساسات خودتان از این بحث های مکرر در زندگی خانوادگیتان زمانی که هردو… بیشتر بخوانید
سلام من بابام آدم خیلی عصبی بد دهن و شکاکی هست از بچگی تا حالا همش با مادرم دعوا میکنه میزندش فحش میده والان ۱۳ ساله ک با داداشمم دعوا میکنه و سر هرچیزی شروع میکنه به دادو بیداد فحش ما میخواستیم بریم مسافرت خونه بابابزرگم نزاشت و کلی فحش داد و تا الان هم فحش میده و هیچ دعایی هم روش تاثیر نداره دیگه نمی تونم تحمل کنم مادرمم میگه فقط بخاطر بچه هام تحملت میکنم اونم میگه برو گمشو از خونم مادرمم فقط بخاطر ما تحمل میکنه منم کارم شده هر روز گریه نمیتونم تحمل کنم دلم میخواد… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز قابل درک هست که این شرایط برای شما هم با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم در این مسیر مادر شما نیاز است که براساس تجربه زندگی مشترکی که با پدرتان دارند در مورد مسیر زندگیشان تصمیم گیری کنند و شما در این مورد وظیفه ای ندارید و این انتخاب خود مادر می باشد و خب شماها میتوانید در احترام این موضوع را بیان کنید که به انتخاب ایشان احترام می گذارید و بهتر است احساس گناهی در این مورد نداشته باشید . در این مسیر خب ممکن است پدر شما هرگز نخواهند… بیشتر بخوانید