دزدی کودک اتفاق خطرناکی است؟ یا فقط کودک توان درک مالکیت خود و دیگران را ندارد؟
در این نوشته به شما آموزش داده می شود که چگونه مشکل را حل کنید.
به عنوان والدین ممکن است بارها با این مساله مواجه شده باشید که فرزندتان وسیله ای را بدون اجازه بر دارد و بعد در مورد آن اظهار بی اطلاعی کند.
به مثال زیر توجه کنید:
” فرزندم پول برادرش رو برمیداره میذاره توی کیفش و بعد قایم میکنه که نتونه ازش بگیره. گاهی اوقات وازم آرایش من یا کسی دیگه رو برمی داره و نمیگه که برداشته و یا طلا یا انگشتری رو بر میداره و میذاره توی کیفش و بعدا خودم اون رو پیدا میکنم . این وضعیت خیلی مرا نگران کرده و نمیدانم باید چکار کنم؟”
با ادامه ی مطلب همراه باشید تا شما را با روش هایی آشنا کنیم که به مشکل کنونی تان پایان می دهد.
دزدی در کودکان و مفهوم مالکیت
برداشتن وسایل دیگران که گاهی از آن به عنوان دزدی نیز یاد می شود، ممکن است در هر سنی رخ دهد، اما معنای این عمل به اقتضای سن و شرایط افراد متفاوت است.
به عنوان مثال در سنین خردسالی، ممکن است انگیزه ی کودک از برداشتن وسایل دیگران، این باشد که حس کنجکاوی اش را ارضا کند و ازداشتن چیزی لذت ببرد.
بچه ها معمولاً تلاش می کنند تا به وسایلی که والدین استفاده از آن را منع کرده اند یا متعلق به دوستان شان است دست یابند و از این کار خوشحال می شوند.
کودکان کم سن و سال که هنوز به مدرسه نمی روند اغلب بدون آن که ارزش مادی اشیا را درک کنند، دست به این کار می زنند.
دزدی کودک یا عدم درک مالکیت
آن ها حتی گاه از این که برداشتن چیزی بدون پرداخت پول یا اجازه از صاحب آن اشتباه است بی اطلاع اند.
در شرایط مشابه، اگر فرد دیگری لوازم کودک را بدون اجازه بردارد، او بسیار ناراحت خواهد شد اما مفهوم مالکیت در مورد دیگران را هنوز درک نکرده است.
علاوه بر این، دلایل دیگری از جمله داشتن استرس در خانواده، خشم و یا انگیزه ی آزار رساندن به دیگران نیز در برداشتن وسایل بدون کسب اجازه از مالک آن موثر است.
بهترین روش برخورد با کودکی که وسایل دیگران را بر می دارد چیست؟
-
تا حد ممکن از دزدی کودک یشگیری کنید.
بهترین راه آن است که از وقوع چنین رفتارهایی پیشگیری کنید. برا این منظور لازم است تا مفهوم مالکیت را به او آموزش دهید. مثلاً به او بگویید که باید برای برداشتن وسایل دیگران، اول اجازه بگیرد.
در صورت عمل به این رفتار برای او تشویق هایی در نظر بگیرید.
-
مراقب برخورد اول تان باشید
برخورد والدین در مقابل مشاهده نخستین بار از انجام این رفتار بسیار حائز اهمیت است.
وقتی برای اولین بار از این عمل کودک اطلاع می یابید باید تلاش کنید تا آرامش خود را حفظ و از کاربرد واژه هایی مثل “دزد” و “دزدی کردن” خودداری کنید.
رفتارهای خشن و بسیار تند با کودک زمینه را برای ایجاد مشکلاتی دیگر از جمله دروغ گویی فراهم می سازد.
این در حالی است که کودک بدون داتشن درکی از مفهوم دزدی دست به این کار زده است.
سوالات متداول دزدی کودک
1 - چه عواملی باعث سرقت کودک می شود؟
انگیزه های سرقت، از کودک به کودک دیگر متفاوت است و هر کودک می تواند به دلایل مختلف دزدی کند. کودکان ممکن است دزدی کنند زیرا: آنها کنترل ضعیفی دارند و رضایت فوری می خواهند. ... می خواهند حسادت کنند. هنوز معنی مالکیت را درک نمی کنند.
2 - چرا کودک 7 ساله دزدی می کند؟
آیا یک بحران مداوم خانوادگی وجود دارد؟ طلاق، بیماری مزمن، بیکاری و بی حوصلگی؟ کودکان در این سن غالباً از اعضای خانواده به عنوان روشی برای ابراز سردرگمی خود در مورد پویایی فعلی خانواده، دزدی می کنند. دزدی او به شما سرنخ می دهد که او به درک و توجه شما در مورد چیزی که باعث صدمه دیدن او شود نیاز دارد.
3 - آیا سرقت می تواند یک بیماری باشد؟
به آن Kleptomania می گویند عدم توانایی و مقاومت در برابر نیاز به مواردی که شما به آنها نیاز ندارید و معمولاً از ارزش کمی برخوردار است. کلپتومانیا نوعی اختلال بهداشت روانی نادر اما جدی است که در صورت عدم درمان می تواند درد عاطفی زیادی برای شما و عزیزان شما ایجاد کند. البته در کودکان به دلیل جذب توجهش، بازی گوشی و عدم آشنایی با مالکیت است.