هفت مراحل مختلف زندگی زناشویی چیست؟

اگر در مورد مراحل مختلف زندگی زناشویی آگاهی های لازم را داشته باشیم می توانیم به خوبی و با انجام رفتارهای صحیح زندگی مشترک خود را بهبود بخشیم و در جهت تقویت گام برداریم.

ازدواج  و وارد شدن به زندگی مشترک دست خوش تغییرات زیادی قرار می گیرد و ما می توانیم برای ازدواج تقسیمات مختلفی را انجام دهیم.

در این مقاله مراحل مختلف زندگی زناشویی و یکی از این تقسیمات را مورد بررسی قرار می دهیم و در مورد آن مطالبی را بیان می کنیم.

بر اساس نظر روانشناس برای اینکه زندگی مشترک پایدار و بادوامی داشته باشید باید چندین مرحله را پشت سر بگذارید که مدت زمانی که برای هر مرحله صرف می شود در زوجین متفاوت می باشد و برای هیچ زوجی یکسان نخواهد بود.

مراحل مختلف زندگی زناشویی

این مراحل در زیر بیان می شوند و عبارت اند از :

  1. مرحله عاشقانه :

بر اساس مطالعات انجام شده و نظر مشاوران اصل وجود انسان حرکت به سوی کمال می باشد تا اینکه انسان رشد کند و در زندگی خود پیشرفت های لازم را کسب کند.

یکی از عمیق ترین شکل ارتباطی که بین زن و مرد به وجود می آید عشق واقعی می باشد که بر اساس نظر اشترنبرگ به سه جز اصلی به نام صمیمیت، تعهد و هوس تقسیم می شود.

هوس یکی از هیجان انگیزترین و دلپذیرترین جز عشق می باشد که باعث می شود تغییرات بیوشیمیایی در مغز به وجود آید. هوس در عشق خود را به صورت شور و اشتیاق در دیدن، همراهی کردن و صحبت کردن نشان می دهد و در نهایت منجر به برقراری رابطه جنسی می شود.

وقتی هوس در عشق و عاشقی به وجود آید فرد عاشق نقاط منفی طرف مقابل را با چشم خود به درستی نمی بیند زیرا هیجان رابطه بسیار زیاد می باشد.

هوس در رابطه

حالت هوس در یک رابطه بر اساس ویژگی های شخصیتی، ارتباط دوران کودکی و نوجوانی با والدین، باورها و چهارچوب فکری افراد خود را نشان می دهد و میزان تداوم آن ممکن است چند هفته و حتی دو سال به طول انجامد و تداوم داشته باشد.

جزء دیگر عشق، صمیمیت نام دارد که باعث می شود ویژگی های زیر در فرد به وجود آید.

عشقی که دارای ویژگی صمیمیت می باشد در آن اشتیاق برای خوش حال کردن معشوق، حرمت و احترام، احساس خوشحالی، درک، حمایت شدن و حمایت کردن، بیان احساسات و غیره در فرد به وجود می آید.

مورد دیگری که در عشق وجود دارد گزینه تعهد می باشد که در آن دو فرد به یکدیگر تعهد می دهند که به هم وفادار باشند و در همه شرایط سخت و خوب زندگی در کنار یکدیگر باشند و با شرایط زندگی به خوبی کنار بیایند.

بر اساس سه ویژگی هوس، تعهد و صمیمیت انواع عشق به وجود می آیدکه از آن می توان به عشق دوستانه، تهی، هوس، رمانتیک، ساده، همدلانه، واقعی و کامل اشاره کرد در هر کدام از این عشق ها گزینه هوس، تعهد و صمیمیت یه میزان خاصی دارد اما در عشق واقعی همه گزینه ها به نسبت متناسب وجود دارد.

همه افراد به دنبال عشق واقعی می باشند اما رسیدن و حفظ آن بسیار دشوار است زیرا در این عشق هم زوجین تفاوت ها و اختلافاتی دارند اما توانایی آن را دارند که بتوانند به خوبی مشکلات خود را حل کنند و رابطه محکم و منسجمی را برای خود به وجود آورند.

  1. مرحله ی آشکار شدن واقعیت ها :

بسیاری از افرادی که عاشق می شوند خودشان را درگیر عشق رمانتیک می کنند در عشق رمانتیک، شعله عشق و عاشقی در ابتدا بسیار زیاد می باشد و زمانی که شعله عشق رمانتیک فروکش می کند، فرد به زندگی عادی خود بر می گردد در این هنگام با واقعیت های زندگی خود آشنا می شود و بسیاری از خصوصیات پنهانی در فرد خود را به خوبی نشان می دهد.

این ویژگی های پنهان شده ممکن است زمانی که نمایان می شود باعث یاس و ناامیدی فرد شده و فرد احساس کند که آن تصوری که در ذهن خود داشته است بسیار متفاوت تر از زندگی واقعی می باشد و زندگی واقعی خیلی متمایز از تصورات خیالی می باشد.

بسیاری از این ویژگی ها ممکن است قبل از ازدواج نمایان شود اما زوجین به دلیل عشق زیادی که به یکدیگر دارند چشم های خود را بر روی واقعیت می بندند و بنا به دلایلی به آن ها توجه نمی کنند و آن ویژگی های منفی را نادیده می گیرند.

زوجین باید قبل از برقراری رابطه، اصول صحیح و درست را بیاموزند و با تمرین این مهارت ها را به خوبی یاد گرفته و از آن استفاده صحیحی بکنند.

سو تفاهم ها

بسیاری از دلخوری ها و مشکلات در زندگی زناشویی به دلیل سو تفاهم ایجاد می شود زوجین باید به این مرحله از صمیمیت برسند که بتوانند به راحتی انتظار و خواسته خود را صادقانه بیان کنند بدون این که از طرف همسر مورد سرزنش، تهدید و یا تخریب قرار بگیرند.

همچنین زوجین نباید به بهانه های مختلف از جمله خشم و عصبانیت، بد رفتاری کرده و از گفتار نامناسب استفاده کنند زیرا عصبانیت بهانه و عذر برای رفتار نامناسب نمی باشد.

علاوه بر این زوجین باید درک کنند که افراد با یکدیگر متفاوت می باشند و آن ها باید این تفاوت ها را به خوبی بپذیرند تا بتوانند زندگی مناسب و موفقی در کنار یکدیگر داشته باشند.

اگر بین زوجین اختلافی پیش می آید باید گذشت و بخشش در زندگی را سر لوحه خود قرار دهند و سعی کنند همسر خود را با دیگران مقایسه نکنند و عزت نفس و اعتماد به نفس خود را افزایش دهند.

زندگی مستقل

۳٫ مرحله ی بچه دار شدن:

فرزند داشتن با مشکلات مخصوص خود همراه می باشد و فرزند خودش دارای مراحل مختلفی می باشد که فردی که فرزند داشته یا قصد فرزند دار شدن دارد باید اطلاعات کامل در این زمینه به دست آورد.

والدین باید قبل از بچه دار شدن میزان آمادگی خود را بسنجند که اگر در زندگی به دلیل مشکلاتی مانند اختلافات زناشویی، مشکلات اقتصادی و غیره توانایی داشتن فرزند را ندارند در تصمیم خود صرف نظر کنند.

والدین باید اطلاعات کافی در مورد خصوصیات فرزند و تربیت و پرورش فرزند به دست آورند و آمادگی اساسی برای فرزند دار شدن داشته باشند و آن وقت برای فرزند دار شدن اقدام کنند.

مراحل مختلف زندگی زناشویی

۴٫ مرحله ی فراغت:

بعد از اینکه زوجین مراحلی از زندگی مشترک را گذراندند، در محدوده خاصی از سن خود تمایل دارند تا فعالیت های را انجام دهند و برای خود، خانواده و جامعه مفید باشند.

آن ها می خواهند توانایی های خود را شکوفا کنند تا زندگی شاد و خوشحالی داشته باشند و احساس توانمند بودن و با ارزش بودن کنند.

۵٫ مرحله ی آشیانه خالی:

زمانی که والدین به یک سن خاصی رسیدند که فرزندانشان بزرگ شدند و ازدواج کردند در این مرحله یک نوع غم و اندوه و احساس تنهایی و اضطراب به سراغشان می آید و این احساس به دلیل دور شدن آن ها از فرزندانشان می باشد.

چون فرزندان آن ها از خانه رفته و از آن ها دور شده اند والدین ناراحت می شوند و برای مقابله با ناراحتی آن ها باید اقداماتی انجام شود.