مادران شاغل باید بدانند: پیامد ها و مسائل مادران شاغل

مادران شاغل امروزه درصد بیشتری از زنان جامعه را تشکیل می‌دهند.

در جوامع مختلف زنان شاغل بسیاری دیده می شوند و شاغل بودن زنان بسیار رایج است.

امروزه به دلیل مشکلات اقتصادی و رشد فرهنگی جامعه، در اجتماع تعداد زنان شاغل افزایش یافته است.

زنان شاغل علاوه بر شغل و همسر بودن باید مادر نمونهای باشند و فشار مضاعفی را باید تحمل کنند تا بتوانند نقش مادری را به خوبی ایفا کنند.

شاغل بودن مادربا فواید و مضراتی برای کودک همراه است. مادر باید با مدیریت کردن درست شرایط و رعایت کردن نکاتی مهم سلامت جسمی و روحی خود و کودکان خود را تضمین کنند.

در این مقاله این موضوع را بررسی خواهیم کرد و برای بهتر شدن روابط بین مادر و کودک و همچنین مادر با همسر می توانید از مشاوره کمک بگیرید.

مادران شاغل

امروزه بسیاری از زنان دوست دارند تا بیرون از منزل کار کنند و دامنه و تنوع شغلی که زنان وارد آن شده تا به اشتغال بپردازنند بسیار گسترده تر شده است.

برای زنان مادر شدن بسیار حس شیرینی دارد و تجربه قشنگی است که خاطره آن همیشه در ذهنشان باقی می ماند.

این تجربه با همه زیبایی هایش کار مادر را چند برابر می کند و مسئولیت سنگینی برای او ایجاد می کند.

مادران باید با مطالعه و استفاده از تجربه های دیگران نگهداری از بچه را یاد بگیرند و ابتدا از دیگران کمک بخواهند.

در صورتی که نگرانی و بی تجربگی خود را حل نکنند، نمی توانند به درستی از کودک مراقبت کنند و نگهداری از کودک برایشان به یک کابوس تبدیل می شود.

امروزه بسیاری از مادران شاغل هستند، بسیاری از زنان شاغل وقتی مادر می شوند از کار خود انصراف می دهند و به تربیت کودک می پردازند.

بعضی از مادران شغل خود را عوض می کنند و یا ساعت کاری را کم کرده و تغییراتی را انجام می دهند تا بیشتر در کنار کودکانشان باشند. و بتوانند به امور و تربیت کودک بپردازند.

وقتی زنان شاغل مادر می شوند مسئولیت آن ها بسیار سنگین می شوند و اگر کارهای منزل هم به عهده آن ها باشد کارشان بسیار سخت می شود و کارها تقریبا چند برابر می شود.

در این هنگام فشار کاری سنگینی بر روی زن خانواده است و باید مرد در بسیاری از کارها به او کمک کند و او را همراهی نماید.

اشتغال زنان ممکن است بر روی روابط زناشویی تاثیر بگذارد آن ها باید به مشاور مراجعه کنند تا مشکلات و تنش های آن ها به حداقل برسد.

تست روانشناسی شغل یابی و استعداد شغلی

علل اشتغال مادران

در تمام جوامع، نقش مادر در تربیت فرزندان بسیار حساس و مهم در نظر گرفته می‌شود.

در واقع این مادران هستند که در طول روز زمان بیشتری را با فرزند خود سپری کرده و با یاددهی اصول کلی و آموزش به کودکان، زمینه ساز شکل گیری شخصیت در فرزندشان می‌شوند.

پدر و مادر باید باهم مشورت کنند و تصمیماتی درست در مورد کودکشان بگیرند اگر هر کدام به روش خود کودک را تربیت کنند مشکلاتی برای کودک به وجود می آید.

نقش مادران در تربیت کودک پررنگ تر است و باید تمام تلاش خود را انجام دهد.

اما بسیاری از مادران شاغل می باشند و و اشتغال آن ها ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که مهمترین آن به دلیل مسائل مالی است.

زن و شوهر برای اینکه بتوانند مخارج زندگی را تامین کنند و  درآمد کافی برای زندگی داشته باشند باید کار کنند.

مشکلات مالی

بسیاری از زنان علاقه به کار بیرون از منزل ندارند اما به دلیل مشکلات مالی مجبور می شوند که کمک خرج شوهرشان باشند و زن و مرد هردو باهم کار کنند تا بتوانند مخارج زندگی را تامین نمایند.

البته بسیاری از زنان، شاغل بودن را دوست دارند و از همان نوجوانی هنگام انتخاب رشته با دقت انتخاب می کنند تا بتوانند با ادامه تحصیل شغل مناسبی را برای خود داشته باشند. یا با یاد مهارت هایی، شغل آینده ای را برای خود ایجاد می کنند.

زنانی که به شاغل بودن علاقه دارند با کار کردن در بیرون از منزل، روحیه خود را تقویت می کنند و شاد و خوشحال هستند. و شاغل بودن منبع رضایت و انرژِی آن ها می باشد.

بسیاری از زنان شغل را وسیله ای برای استقلال مالی و کسب درآمد می دانند به طوری که مستقل باشند و دستشان در جیب خودشان باشد.

در نتیجه مادر بودن مسئولیت سنگینی است و زنان شاغلی که مادر می شوند باید بتوانند در کنار شغلی که دارند به خوبی از فرزند خود مراقبت کنند و نقش مادری را به خوبی ایفا کنند.

نباید در زمینه مادری و کاری تداخلی به وجود آید تا جایی که امکان دارد باید به خوبی کار و نقش مادری را مدیریت کنند.

مادران شاغل

پیامدهای مثبت اشتغال مادران

در گذشته بر این باور بوده اند که مادران شاغل نمی توانند به درستی به تربیت کودک بپردازند و شغل آن ها اثرات مخربی بر کودک دارند و مادر باید در خانه بنشیند. و مادر شدن را مساوی با خانه نشینی می دانستند.

اما امروزه زنان بسیاری برای کار کردن وارد اجتماع شده اند. و ورود مادران به حیطه های شغلی این نگرش را تغییر داده است.

بررسی دانشمندان نشان می دهند که مادران شاغل تاثیرات مثبتی بر روی کودکان می گذارند در زیر پیامدهای مثبت اشتغال مادران را ذکر می کنیم.

  1. اگر شغل باعث افزایش اعتماد به نفس و حال خوب شود مادر از نظر روحی و روانی سلامت خواهد بود.

سلامت روان مادر افزایش می یابد و شاد و خوش حال است و حال خوبش بر روی کودک تاثیر مثبت می گذارد. و به خوبی می تواند وظایف مادری خود را انجام دهد و کودک سالم تری خواهد داشت.

  1. مسئولیت پذیری کودکان از جمله مهارت‌های لازم در زندگی است و وظیفه والدین آموزش این مهارت به کودک خود است. 

والدینی که شاغل هستند باعث می شوند که کودکشان مسئولیت هایش را به خوبی بداند و آن ها را انجام دهد و استقلال کافی داشته باشد.

در واقع پذیرفتن مسئولیت در کودک باعث می شود تا در زمینه های  پرورش بلوغ فکری، رشد فردی، بهداشت روانی، افزایش اعتماد به نفس نتیجه بهتری به دست آورد و از همان کودکی با مسئولیت پذیری آشنا باشد.

بسیاری از والدین به خاطر مهربانی و دلسوزی زیاد به کودکان وظایفی را محول نمی کنند و به آن ها مسئولیتی را واگذار نکرده این عمل تاثیرات منفی در آینده کودک می گذارد.

پس والدین باید با عواقب رفتارهای خود آشنا باشند و براساس سن و دوره رشد کودک مسئولیت هایی را به او بدهند و با روش های خاص مسئولیت های متناسب با سن کودک در اختیارش بگذارند.

  1. کودکانی که پدر و مادر آن ها شاغل است در آینده بیشتر به اشتراکی بودن ازدواج می اندیشند.

دختران دوست دارند شاغل شوند و کار بیرون از منزل داشته باشند و پسرها بیشتر در کار منزل کمک می کنند. و سعی می کنند در خانه داری و فرزندپروری به همسرشان کمک کنند.

  1. کودکانی که مادران آن ها شاغل است معمولا به مهد کودک می روند. مهد کودک مهارت های اجتماعی را به کودک آموزش می دهد و کودک را به مسائل و موضوعات مختلف آشنا می کند.

مهد کودک می تواند برای آینده کودک بسیار مفید باشد و اطلاعات جذابی را در اختیارش قرار دهد.

آموزش های مهد کودک باعث پیشرفت مهارت های شناختی کودک می شود و زیرساخت های را برای آینده و ادامه تحصیل کودک مهیا می کند.

  1. معمولا مردانی که همسرانشان شاغل است در جریان فرزند پروری دخالت بیشتری دارند و در تربیت فرزندی می توانند دخالت کنند.

در حالی که مردانی که همسرانشان شاغل نیست تربیت و آموزش کودک را در اختیار همسر خود قرار می دهند.

یقینا اگر پدر در تربیت کودک نقشی داشته باشد باعث می شود کودک رابطه صمیمی تری با پدرش داشته باشد و تاثیر مثبتی بر روی کودک می گذارد.

مشاوره می تواند به والدین کمک کند تا با روش های تربیت فرزند آشنا شوند و بهترین روش فرزندپروری را انتخاب کنند.