روانشناس و متخصصین علوم رفتاری در توصیف تأثیرات بسیار مهمی از شرایط خانوادگی بر شخصیت و آینده فرزندان می گویند:
بدون شک خانواده نقش مهمی در توسعه شخصیت فرزندان و در واقع محیط خانواده به عنوان اولین محیطی دارد که کودکان با آن از دوران کودکی ارتباط برقرار می کنند.
در چنین فضایی
- صمیمیت
- مهربانی
- آرامش
- گفتگو سازنده
نقش تعیین کننده ای در توسعه شخصیت فرزندان بازی خواهند کرد.
در غیر این صورت، در یک محیط استرس زا، تنها اضطراب، استرس و فشار وجود خواهد داشت.
وضعیت روحی و روانی ویرانگر نمی تواند نقطه محکمی برای امید به اینده ایجاد کند.
هر دو والدین در شکل دادن به شخصیت کودکان موثر هستند.
اما طبیعتا الگوی فرزند پدر و دختر از مادر قوی تر است و در واقع کوچکترین رفتار نیز کپی برداری می شود.
کودکان رفتارها را زیر ذره بین دارند و پس از آن، کودکان سعی می کنند در کنار پدر و مادر خود با راه و یک رویکرد احساسی، روانی، روحی و اجتماعی ان ها برخورد کنند.

کودکان طلاق چه مشکلاتی دارند؟ درمان روانشناسی
کودک طلاق در بزرگسالی
شکاف والدین و طلاق به عنوان یک راه حل برای مشکلات میان زوجین یا والدین، با پیامدهای و پیامدهای خودشان، می تواند منجر به نادیده گرفتن پیامدهای آن شود که می تواند کودکان را به شکست های شدید منجر کند.
اساسا فقدان یک برنامه مستقل، اساسی و هوشمندانه برای چندین مرحله زندگی کودکان می تواند با هزینه های جدی، عمیق و سنگین و آسیب همراه باشد.
این خطرات در دوره های پس از طلاق یا دوران رضایت والدین به طور قابل توجهی کاهش می یابد.
پس از جدایی والدین از یکدیگر و طلاق معضلات بسیار زیادی برای اعضای خانواده و به خصوص فرزندان کوچکتر به وجود می آید.
به صورتی که این معضلات کودکان طلاق را می توان به چند دسته تقسیم نمود.
از جمله می توان به
- مشکلات رفتاری
- مشکلات عاطفی و درونی
- مشکلات تحصیلی
اشاره کرد.
در این مقاله معضلات کودکان طلاق را به صورت کلی مورد بررسی قرار می دهیم.
مشکل رفتاری
عوامل زیادی در رشد اختلالات گوناگون عاطفی و رفتاری فرزندان دخالت دارند.
طلاق والدین را می توان یکی از قوی ترین عوامل در بروز معضلات رفتاری فرزندان دانست.
پژوهش ها نشان می دهند که کودکان طلاق در قیاس با دیگر فرزندان و فرزندان خانواده معمولی و طلاق نگرفته، عمدتا لجوج تر و بد رفتارتر هستند.
این معضلات رفتاری به صورت رفتارهای نامناسب در محیط بیرونی و مدرسه و کلاس به وجود می آید که ممکن است سبب تعلیق و اخراج آن ها شود.
پژوهش ها همچنین نشان می دهند که کودکان طلاق از روابط اجتماعی با افرادی مانند پدر و مادر، و برادران و خواهران و همسالان با معضلات زیادی روبرو هستند.
توان برقراری ارتباط اجتماعی از کودکان طلاق سلب می شود.
کودکان طلاق در مقایسه با دیگر فرزندان بیشتر به سوی همسالان اجتماعی خود تمایل پیدا می کنند.
از نظر تمایلات جنسی کودکان طلاق در سنین پایین تر تمایل به رابطه دارند.
در مقایسه با فرزندان خانواده هایی عادی تمایلات بزهکاری بیشتری از خود نشان می دهند.
این مسئله به خصوص در جنس پسر به شدت حائز اهمیت است.
پژوهش ها هم چنین نشان می دهد دخترانی که در سنین پایین و نوجوانی ارتباط عاطفی مطلوبی با پدر و مادر و به خصوص مادر خود دارند دیرتر رابطه های جنسی را شروع می کنند.
آن ها کمتر در خطر رابطه های جنسی خطرناک در دوران نوجوانی و جوانی خود هستند.
کودکان طلاق در مقایسه با فرزندان خانواده های عادی در خطر استفاده از مواد مخدر و الکل بیشتری قرار دارند.
این مشکل ناشی از کاهش نظارت مطلوب والدین بر رفتار فرزندان و پایین آمدن کیفیت تربیت و نیز عدم وجود رابطه عاطفی و عشق ورزی مناسب بین والدین و فرزندان می باشد.
وقتتون بخیر من ۱۷ سالمه ۴ سال پیش پدر مادرم جدا شدن و مادرم با یکی که ۱۸ سال از خودش کوچیکتره رابطه داره و من تازگیا فهمیدم که اون زمان که میخواست از پدرم جدا بشه هم با این آقا در ارتباط بوده و فهمیدم این آقایی که الان باهاشه معتاده اما مامانم عاشقانه دوستش داره و نه حرف خانواده و حتی حرف من و برادرم براش مهم نیست مثل یک بچه ۷_۸ ساله رفتار میکنه و این موضوع داره منو دیونه میکنه همه دروغ هایی که تا حالا گفته رو کسی جز من نمیدونه و منم با خوندن… ادامه دیدگاه »
سلام به شما فاطمه جان قابل درک هست که این شرایط شما را ناراحت و نگران کرده است اما عزیزم در اول بهتر است به هیچ وجه به حریم شخصی مادرتان وارد نشوید و پیام ها و رابطه ایشان را چک نکنید چون وارد شدن به حریک خصوصی ایشان نه کمکی به شما می کند و مادرتان پس بهتر است به حریم خصوصی ایشان احترام بگذارید . در این مسیر دقت کنید که مادر شما فرد بالغی می باشند و در این مسیر می توانند برای خود تصمیم گیری کنند پس بهتر است شما در احترام احساسات خود را بیان… ادامه دیدگاه »
سلام من زن ۳۶ ساله هستم که درسن ۲۰ سالگی ازدواج ناموفق داشتم وحاصل آن یک فرزند پسر بود که بنا به دلایلی حضانت با پدرش بود الان پسرم ۱۷ سالشه وپدر معتادوکارتن خوابه پدربزرگ ومادربزرگش تاالان نگهش داشتند که اونا هم فوت کردن منم ازدواج کردم ودو فرزند دارم یک دختر ۲ ساله ویک پسر ۱۰ ساله.پسرم که حاصل طلاقه الان کسی رو نداره که پیشش بمونه پدرش که معتاد عموها وعمه هاهم قبولش نمیکنند منم همسرم میگه درتوانم نیس که بیارم نگهش دارم خیلی اعصابم داغونه نمیتونم ولش کنم به امان خدا بره مثل باباش بشه توروخدا کمکم… ادامه دیدگاه »
سلام به شما لیلا جان قابل درک هست که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه می باشد اما در این مسیر نیاز است که شما با توجه به اینکه فرزند شما حامی دیگری ندارند در مسیر مسئولیت خود نسبت به این فرزندتان و نگرانی و احساساتی که دارید با همسرتان صحبت کنید و در این مسیر سعی کنید که شرایط یک زندگی معمولی را در کنار خودتان و یا در فضای دیگری برای او ایجاد کنید . دقت کنید که فرزند شما در سن نوجوانی قرار دارید و تجربه طلاق و بعد اعتیاد پدر و بعد مرگ… ادامه دیدگاه »
سلام کجا میتونم مشکم (شخصی)
رو به صورت چت بیان کنم؟؟
سلام در همین قسمت می توانید سوال خود را ارسال کنید اما در صورت نیاز به مشاوره خصوصی می توانید از لینک تلگرام استفاده کنید .
https://t.me/kanonmoshaveran_bot