شاید تاکنون در روابط عاطفی خود با افرادی دیدار کرده اید که آن ها را عمیقا خشک و بی احساس توصیف میکنید و یا تجریه آشنایی و همکاری با افرادی را داشته اید که عمیقا و منحصرا به کار و حرفه ی تخصصی خود علاقه نشان می دهند.
در کلام عامیانه برای توصیف شخصیت این افراد به کلماتی مانند خشک ، بی احساس ، منزوی و مانند این ها متوسل می شویم .
اما آیا تاکنون با خود اندیشیده اید این توصیفات می تواند فرای یک نظر شخصی باشد و شاید شما از نزدیک با یک فرد دارای اختلال شخصیت و نیازمند درمان در ارتباط بوده اید ؟
اما اینجا پایان داستان نیست ، عوارض ارتباط با افراد مبتلا به اختلالات شخصیت تنها به هدر رفتن عواطف یا فرصت های شما محدود نمی شود.
گاه شما چنان در معرض آسیب های ارتباط با این افراد قرار می گیرد که تا مدت ها از پیامد این آسیب ها در عذاب خواهید بود، لذا لازم است با تعریف و نشانه های عمده اختلالات شایع شخصیت من جمله اختلال اسکیزویید آشنا باشید.
آیا تشخیص اختلال از عهده ی من ساخته است؟
قبل از هر چیز لازم است بدانید تشخیص اختلالات شخصیت در حیطه حرفه ای ترین مسایل روانشناختی است و شما با خواندن این مطلب قادر نخواهید بود .
برای تشخیص و درمان کسی که از نظر شما مشکوک به این بیماری است اقدام نمایید و تنها می توانید عمده ترین این نشانه ها را بعنوان زنگ خطری در روابط خود جدی بگیرید.
به یاد داشته باشید اقدام غیر حرفه ای برای درمان این افراد، می تواند شما را در معرض خطراتی جدی قرار دهد، تنها اقدامی که باید انجام دهید ترک رابطه ی بیمارگونه با آن هاست.
چگونه درون گرایان افراطی را بشناسیم ؟
شاید عنوان بالا برای شما کمی اغراق آمیز بنظر بیاید ولی باید بدانید توصیفی کوتاه و دقیق از اختلال شخصیت اسکیزویید است. موارد زیر علایم بارزی است که می تواند شاخک های شما برای پیدا کردن این افراد در ابعاد مختلف زندگی تان بجنباند :
۱- این افراد هیچ علاقه ای به برقرار کردن ارتباط با دیگران ندارند، شاید شمارا بعنوان شریک عاطفی خود بپذیرند اما اشتیاقی برای بودن با شما ندارند.
۲- از بودن در خانواده لذت نمی برند و یا نهایتا ارتباط اجتماعی خودرا به یکی از اعضای خانواده محدود می کنند.
۳- نسبت به تعریف و تمجید و یا انتقاد سایرین بی تفاوت هستند.
۴- علاقه ی جنسی آنها بسیار محدود است و در مواردی هیچ علاقه ای به ارتباط جنسی از خود نشان نمی دهند.
۵- شاید شما از قدم زدن زیر باران یا خوردن یک فنجان قهوه با آنها هیجان زده باشید اما این افراد از چیزهای انگشت شماری در زندگی لذت می برند، و مصاحبت با شما برای آنها لذت بخش نخواهد بود.
۶- گاهی می شود که دیدار با یک ریاضیدان متبحر یا یک ستاره شناس که هر شب غرق در تماشای ستاره هاست برای شما که از کودکی ریاضی یا ستاره شناسی را دوست داشته اید جذاب و حیرت انگیز باشد ولی لازم است بدانید یکی از پرچم های قرمز این افراد حیطه کاری آن ها است .
غالب اسکیزویید ها علاقه مند به مشاغل انتزاعی هستند که نیازمند کارهای جمعی نباشد.
فعالیت هایی همچون ارتباط با اجسام بی جان مثل چوب و فلز یا مسایل انتزاعی مانند ریاضی و نجوم و یا مشاغلی دور از انسان ها مانند زندگی روی عرشه کشتی.
لازم است بدانید وقتی این مشاغل زنگ خطر به حساب می آید که الگوی رفتاری انزوا و گوشه گیری بشدت درآنها قابل مشاهده باشد پس هر کسی را نباید به چشم درون گرای افراطی نگاه کنید .
سلام ببخشید من تست mppi رودادم ولی نتیجه اش فقط یه سری اطلاعات تخصصی شده. امکانش هست براتون بفرستم؟
سلام
لطفا برای یک متخصص روان سنج ارسال کنید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۷۹۰
سلام. من خیلی احساس نیاز به مشاوره دارم ولی نمیتونم و نمیخوام از خانوادم بابت روانشناس پول بگیرم. و بطور کلی کلا با نوشتن راحت تر میتونم درباره ی خودم حرف بزنم. تا الان هم چندین سوال با اسامی مختلف ازتون پرسیدم و از این بابت از سایت و مشاور دلسوزتون متشکرم. اینکه گفتم نیاز به مشاوره دارم نه اینکه بگم گرفتاری برام پیش اومده. دو سالی هست که همش دلم میخواد با شخصی غریبه صحبت کنم و در عین حال میدونم اگ بخوام حضوری ببینمش خ رسمی میشم و نمیتونم همه حرفام بش بزنم و راحت نیستم. احساس میکنم… بیشتر بخوانید
با سلام خدمت شما دوست عزیز در این مورد نیاز است که علایم شما به صورت بالنی حتما بررسی شود . به نکته ای که نیاز است دقت داشته باشید این است که روانشناس شما را بی هیچ قضاوتی گوش می دهد و این می تواند باعث شود که شما احساس سرزنش و تحقیر شدن نکنید و بتوانید مشکلات خودتان را بیان کنید تا بتوانید در مسیر پروسه مشاوره قرار بگیرید. ۱٫ چند مدت است این علایم را دارید؟ ۲٫ در زمان فعلی از تنها بودن احساس لذت می کنید یا در بین جمع بودن؟ ۳٫ آیا به نظرتان ویژگی… بیشتر بخوانید
ممنون از پاسختون. /علایم همزمان نبوده. انزوا طلبی و سرزنش کردن از موقعی که یادمه داشتم.فکر ازاردهنده حدودا سه سال. صحنه های وحشتناک حدودا یک سال(اولین صحنه وحشتناک موقعی بود که جلوی اینه از خودم شکلک وحشتانکی دراوردم ویک دفه احساس کردم میتونه بخشی از وجودم باشه و یک تصور ناخوداگاه و سربع به ذهنم اومد که مثل موجودی وحشی چهاردست وپا وسربع راه میرم و ممکنه به دیگران اسیب بزنم.) /بطور کلی تنهایی رو بیشتر ترجیح میدم چون احساس میکنم خود واقعیم هستم و به فرد ایده الی که میخوام باشم هم نزدیک ترم. تو جمع احساس میکنم یکی… بیشتر بخوانید
دقت کنید که در نوجوانی وارسی افکار و احساسات بیشتر از زمان های قبل می باشد تا زمانی که فرد به یک ثبات هویتی برسید . با توجه به اینکه روابط و کارکرد اجتماعی شما مختل نشده است و با وجود مشکلات به مسیر خود و علایقتان ادامه می دهد پس مشکل اختلالی خاصی ندارید اما نیاز است که برای انجام یک سری تست های شخصیتی و بررسی بالینی بیشتر به صورت حضوری نیز به روانشناس مراجعه داشته باشید . در دوران نوجوانی حرف زدن با خود و خیالپردازی در همه نوجوانان وجود دارد اما این موضوع تا زمانی که… بیشتر بخوانید
سلام. عذر میخوام دوباره مزاحمتون میشم. من سه هفته دیگ کنکور دارم. در ارتباط با اون فکر ازار دهنده که بتون گفتم، این مشکل برام پیش اومده که یه دفه به این فکر کردم که نکنه سر جلسه کنکور حول بشم و تمرکزم رو از دست بدم و حالااین فکر مزخرف باعث شده مثل همیشه احساس کنم چون به چنینی چیزی فکر کردم احتمالی رو برای خودم بوجود اوردم که اگر بش فکر نکرده بودم ، این احتمال رو خودم برای خودم بوجود نمی اوردم. الان با خودم میگم مزخرف نگو و باورش نمی کنم ولی اگر سر جلسه کنکور… بیشتر بخوانید
واقعا ببخشید ولی این خیلی برام مهمه. بعد از کنکور قصد مراجعه حضوری به روانشناس رو دارم. ولی این خیلی حیاتیه. اگه ممکنه راهکاری هر چند موقت بدید که کنکورم خراب نشه.
با سلام مجدد خدمت شما دقت کنید همانطور که در صحبت های قبلی باهم بررسی کردیم این افکار نیاز به بررسی دقیق دارند و هرچه میزان تمرکز شما بر این موضوع بیشتر شود در شما تنش و اضطراب بیشتری را به وجود می آورد . سعی کنید زمانی که این فکر به ذهنتان می رسد با شمارش معکوس اعداد تمرکزتان را به سمت دیگری کنترل کنید و اگر در زمان درس خواندن این موضوع به ذهنتان می رسد آن را بر روی کاغذی یاداشت کنید و مشخص کنید و در زمان مشخصی بگوید به ان فکر می کنم. این مواردی… بیشتر بخوانید
خیلی خیلی ازتون ممنونم.
سلام بنظرم خودت داری با رفتاری وسواس گونه، ضمیرناخودآگاهت رو به سمت بی نظمی سوق میدی، سعی فکر بدی که تو ذهنت میاد رو حساس ترش نکنی، بنویس روی کاغذ و خط بزن و با خودت بگو هرگز و تمام شد، نه اینکه با انتخاب اسم آشفته توی همین پیام هات داری به ورودی های ضمیرناخودآگاهت و سلطان روحت پیام منفی میفرستی که تو کلا آشفته و بی نظمی، اصلا اسمت رو نگاه کن ، معلوم سر جلسه کنکور تمرکز نداری !!! خوب دیدی اینا همش انرژی منفی توی ذهنت تو میتونم باشن! یک ساله از پیام تو میگذره، امیدوارم… بیشتر بخوانید