افسردگی پس از ترک سیگار (علائم + روش درمان ساده)

افرادی که به سیگار اعتیاد دارند با مصرف آن حس خوبی دریافت می کنند و ترک کردن سیگار برای آن ها بسیار سخت و دشوار است و ممکن است بعد از ترک سیگار افراد دچار افسردگی شوند.

اما با این همه سختی افراد برای منفعت و سلامت خودشان هم شده اگر اراده کنند می توانند آن را ترک کنند.

افراد سیگاری علاوه بر سختی و دشواری که در ترک سیگار متحمل می شوند باید با افسردگی بعد از ترک نیز کنار بیایند و برای درمان آن اقدام کنند.

افراد باید با عوارض ترک سیگار آشنا شوند  و روش های مقابله با آن را یاد بگیرند تا آسان تر بتوانند سیگار را ترک کنند و مسیر ترک سیگار برای آن ها ساده تر و آسان تر باشد.

چون یکی از عوارض ترک سیگار افسردگی می باشد و در این مقاله در مورد افسردگی و نشانه های آن آگاهی کسب می کنید و روش های درمانی آن را بررسی می کنیم.

برای بهبودی و به انتخاب راهکارهای صحیح می توانید از مشاور و متخصص کمک بگیرید تا در این راه به شما کمک کنند و راهکارهایی در اختیار شما قرار دهند.

افسردگی پس از ترک سیگار، علت اصلی

به احتمال زیاد افراد بعد از ترک سیگار دچار افسردگی می شوند و دلیل آن به خاطر وجود نیکوتین موجود در سیگار است چون با ترک سیگار ترک نیکوتین اتفاق می افتد.

زمانی که نیکوتین به مدت طولانی مصرف شود باعث وابستگی بدن و مغز به آن می شود و نیکوتین چون به گیرنده مغز متصل می باشد باعث می شود تا هورمون دوپامین، هورمونی که حس و احساس خوبی در آدم به وجود می آورد، در بدن تولید شود.

افرادی که نیکوتین را ترک می کنند دیگر مثل قبل آن احساس خوب را تجربه نمی کنند و طبیعی است چون حس خوب را دریافت نمی کنند روانشان دچار تغییرات خلق و خو و افسردگی و ناراحتی می شود.

برای افراد سیگاری نیکوتین حکم یک ماده آرام بخش را دارد و آن ها در هنگام خستگی و عصبانیت از نیکوتین استفاده می کردند و آرام می شدندو با ترک نیکوتین آن ها آرامش خود را از دست می دهند.

افرادی که به تازگی سیگار را ترک کرده اند در یک دوره دچار ناراحتی و پوچی خواهند شد ولی اثرات و احساسات آن موقت است و می شود آن ها را حل کرد.

افراد برای اینکه بعد از ترک سیگار مشکلاتی برای آن ها به وجود نیاید باید از روش های صحیحی برای ترک سیگار استفاده کنند.

نشانه های افسردگی پس از ترک سیگار 

  1. تغییر میزان اشتها ( افزایش یا کاهش اشتها)
  2. بی علاقه شدن به سرگرمی ها و فعالیت ها
  3. اضطراب یا احساس پوچی
  4. تحریک پذیری احساسی
  5. دشواری تمرکز
  6. بی خوابی
  7. غمگینی
  8. خستگی

این علامت ها برای افراد مختلف متفاوت است و بعضی از افراد ممکن است یک یا چند علامت را به طور همزمان تجربه کنند یا برای بعضی افراد این علائم ها شدت بسیاری دارد.

زمانی که این علائم ها برای افراد بسیار شدت یابد باید به متخصص مراجعه کنید تا بهترین روش های درمانی را انجام دهد.

آمپول نالوکسان

درمان افسردگی بعد از ترک سیگار

یکی از تغییرات مهم زندگی که افرادی سیگاری می توانند تجربه کنند ترک سیگار می باشد، هر تغییر مثبتی با پیامدهایی همراه است و ترک سیگار واکنش های احساسی و جسمانی را در کوتاه مدت نشان می دهد.

افرادی که در مرحله ترک هستند ممکن است در دوره افسردگی تحمل و صبر نداشته باشند و دوباره به سمت سیگار برگردند در این مرحله می توانند به کمک مشاور اراده خود را افزایش دهند و مشاور به آن ها کمک کند.

در هنگام ترک سیگار، افسردگی به وجود می آید و باعث می شود مقاومت فرد هنگام ترک سیگار کاهش یابد، افراد برای اینکه عصبانیت و غم و ناراحتی را سرکوب کنند برای آرامش خود از سیگار استفاده می کنند.

برای درمان افسردگی روش های دیگری هم وجود دارند که یکی از آن ها این است که احساسات خود را بروز دهند و اگر نمی توانند این احساسات را تحمل کنند باید این احساسات را بیرون بریزند.

برای اینکه افسردگی را درمان کنید می توانید روش های زیر را به کار ببرید و از مشاور و روانشناس کمک بگیرید.

پیاده روی برای کاهش افسردگی پس از ترک سیگار

پیاده روی بسیار خوب است و باعث نشاط و شادابی می شود شما بهتر است برای پیاده روی به دل طبیعت بروید تا از طبیعت و هوا و اکسیژن آن استفاده کنید و حال شما خوب شود و باعث سرحال شدن و سرزندگی شود.

حال خوب و طبیعت گردی و پیاده روی باعث می شود تا فرد نیاز به نیکوتین نداشته باشد و از سیگار کشیدن دوری کند.

ورزش کردن باعث می شود تا انسان حس شادی و نشاط داشته باشد چون با ورزش کردن هورمون اندورفین که هورمون شادی است در مغز آزاد می شود و باعث شادی و حال خوب در فرد می شود.

همراه با پیاده روی می توانید از روش های دیگر ورزشی استفاده کنید ورزش هایی مانند یوگا، مراقبه و مدیتیشن می تواند مفید باشد.

افسردگی پس از ترک سیگار

درمان افسردگی بعد از ترک سیگار، تعیین اهداف زندگی

برای اینکه به زندگی امیدوار شوید و حس امیدواری در شما به وجود آید باید اهدافی در زندگی داشته باشید و برای رسیدن به آن اهداف تلاش کنید اما باید در حد توان خود از خودتان انتظار داشته باشید و انتظاراتی فراتر از توانایی تان نداشته باشید.

هدف های خود را کوچک در نظر بگیرید و وظایف خود را به بخش های کوچکتری تقسیم کنید تا بتوانید به آسانی آن ها را انجام دهید.

با افراد مثبت اندیش و کسانی که حس خوبی به شما می دهند مشورت کنید تا بتواند در اهدافتان شما را یاری کنند و همچنین می توانید به گروه هایی که شرایط آن ها مثل شما می باشد ملحق شوید تا از راهنمایی های آن ها استفاده کنید و به شما کمک کنند.