پیشگیری از اعتیاد به اینترنت، راهکارهای علمی

در مورد روش های پیشگیری از اعتیاد به اینترنت چه می دانید؟ امروزه به دلیل استفاده روز افزون از فضای مجازی، اعتیاد به اینترنت بسیار زیاد شده و به امری رایج تبدیل شده است.

به همین دلیل بسیاری از افراد به دنبال روش هایی برای جلوگیری از اعتیاد به اینترنت می باشند تا بتوانند استفاده از فضای مجازی را برای خود و فرزندشان به خوبی مدیریت کنند.

درمان و پیشگیری این مسئله نیاز به راهکارهای فردی و جمعی دارد تا بتواند اثربخشی خوبی بر روی فرد داشته باشد.

در صورتی که شما در میزان مصرف اینترنت با چالش هایی رو به رو شده اید در این مقاله راهکارهای مختلفی را برای پیشگیری از اعتیاد به اینترنت بیان می کنیم که مطالعه آن می تواند برای شما مفید باشد.

اعتیاد به اینترنت به چه معناست؟

اعتیاد به اینترنت یک نوع اعتیاد رفتاری می باشد که فرد وابستگی شدیدی به اینترنت دارد و با استفاده از وسایلی که می توان به اینترنت متصل شود اضطراب و تنش های او کاهش می یابد.

اعتیاد به اینترنت تنها مربوط به میزان ساعاتی که فرد در اینترنت سپری می کند نمی شود بلکه زمان هایی که فرد به فعالیت های غیر ضروری در اینترنت می پردازد را نیز شامل می گردد.

امروزه این نوع اعتیاد افراد بسیاری را به خودش درگیر کرده است و انواع مختلفی دارد به همین دلیل لازم است هر چه سریع تر پیشگیری های لازم برا اعتیاد به اینترنت انجام گیرد.

علائم اعتیاد به اینترنت

اعتیاد به اینترنت نشانه های زیر را دارد که شامل موارد زیر می شود:

  • ضعف در کار یا تحصیل: بسیاری از افرادی که به طور دائم در فضای مجازی هستند بیشتر وقت خود را از دست می دهند زیرا آن ها به تدریج به جای وقت بیش تر برای کار یا تحصیل با فضای مجازی سرگرم می شوند و متوجه گذر زمان نمی شوند.
  • تمایل زیاد به اینترنت: اگر در مکانی باشند که اینترنت قطع شود و یا امکان اتصال به اینترنت را نداشته باشند به هم می ریزند و پرخاشگر می شوند.
  • تمایل به دوری از اطرافیان: کسی که به اینترنت وابسته است و اعتیاد به اینترنت دارد فضای مجازی را به دورهمی و جمع های دوستانه و خانوادگی ترجیح می دهد.

پیامدهای اعتیاد به اینترنت

اینترنت و فضای مجازی هر چند مفید باشد و اسباب پیشرفت انسان ها را فراهم کند مانند هرچیز دیگری در صورتی که بیش از اندازه مورد استفاده قرار گیرد با عوارضی همراه خواهد بود که در زیر مواردی از آن را بیان می کنیم:

  • کاهش روابط عاطفی و ارتباط با اطرافیان
  • مشکلات روانی چون اضطراب و افسردگی و غیره
  • مشکلات جسمانی مانند ضعیف شدن بینایی و غیره
  • کاهش عملکرد شغلی و تحصیلی
  • کاهش روابط انسانی و اجتماعی
  • تغییر عقاید و باورها

پیشگیری از اعتیاد به اینترنت، راهکارهایی برای والدین

اگر نگران اعتیاد فرزندتان هستید در ادامه مقاله راهکارهایی را بیان می کنیم که می توانید پیشگیری های لازم را انجام دهید تا فرزندتان درگیر اعتیاد به اینترنت نشود.

  1. افزایش تفریحات خانوادگی:

 تفریح های دسته جمعی و خانوادگی تان را افزایش دهید البته در این مورد سلیقه فرزندتان را نادیده نگردید و به سلیقه آن ها توجه کنید. گاهی اوقات تفریحات مورد علاقه والدین می توانند برای فرزندان ملال آور باشند.

  1. وضع قوانین برای استفاده از اینترنت:

برای استفاده فرزندان خود از اینترنت ساعاتی را مشخص کنید البته حواستان باشد که قوانین بیش از حد سختگیرانه نباشد، قابل انعطاف پذیر باشد و متناسب با سن کودک قوانینی وضع شود. از قوانینی که گذشته اید تخطی نکنید و در مورد ضرورت آن با فرزندتان صحبت کنید.

اعتیاد به اینترنت

  1. ایجاد سرگرمی هایی متفرقه:

 سرگرمی های فردی مجزایی برای فرزندتان در نظر بگیرید و به استعدادها و سلیقه های فرزندتان توجه کنید.

کودکانی که سرگرمی ها و استعدادهای پرورش یافته ای در دنیای واقعی دارند، اوقات کمتری را به فضای مجازی و استفاده از اینترنت اختصاص  می دهند و کم تر به این نوع اعتیاد رفتاری مبتلا می شوند.

  1. جلوگیری از اعتیاد به اینترنت، بهبود روابط خانوادگی:

 هر چقدر دنیای واقعی برای فرزندتان جذاب تر باشد او کم تر به دنیای مجازی پناهنده می شود و سعی می کند خودش را زیاد درگیر فضای مجازی نکند.

اگر مشکلاتی با کار، همسر یا خانواده تان دارید سعی کنید با کمک های حرفه ای و مشاوره گرفتن از افراد با تجربه و متخصص مشکلات خود را حل نمایید تا محیط منزل تان را آشفته و پر تشویش نباشد.

اعتیاد به بازی های ویدیویی