بلوغ عاطفی ، نشانه های بلوغ عاطفی، چگونه می توان به بلوغ عاطفی رسید

بلوغ عاطفی چیست و چگونه می توان آن را به دست آورد؟ دوران بلوغ یکی از حساس ترین دوره های رشدی می باشد در دوره بلوغ نه تنها فرد دست خوش تغییرات جسمانی می شود بلکه از نظر هیجانی و شناختی تغییراتی در او به وجود می آید و باعث می شود فرد به رشد بیشتری برسد.

رشد هیجانی به بلوغ عاطفی معروف می باشد از جنبه های حیاتی بلوغ به حساب می آید و تاثیر بسیار زیادی بر دوره های بعدی زندگی فرد می گذارد برای آن که با بلوغ عاطفی و نشانه های آن بیشتر آشنا شوید باید این مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهید.

بلوغ عاطفی چیست؟

بلوغ عاطفی به این معناست که افراد هیجانات خود را بشناسند و آن ها را به درستی مدیریت کنند این امر به شما کمک میکند تا بتوانید زندگی دلخواه خودتان را داشته باشید و شادی و رضایت بیشتری را تجربه کنید  همچنین بلوغ عاطفی بر روی جنبه های دیگر رشدی مانند رفتار و افکار انسان تاثیر می گذارد و به همین دلیل زمانی که در موقعیت دشوار قرار می گیرید میزان بلوغ عاطفی شما عامل تعیین کننده ای در میزان سازگاری تان با شرایط و موقعیت ها می باشد.

نشانه های بلوغ عاطفی

همه افراد به طور یکسان به بلوغ عاطفی نمی رسند زیرا بلوغ عاطفی یک نوع فرایند پویا می باشد و شما دائما می توانید در طول زندگی بر روی آن کار کنید و بلوغ عاطفی خود را ارتقا بخشید در ادامه این مقاله مهم ترین نشانه های بلوغ عاطفی را بیان می کنیم که بر اساس آن می توانید میزان رشد عاطفی خود را در این زمینه مورد تخمین قرار دهید.

نکته: نباید انتظار داشته باشید که بر روی همه فاکتور های مطرح شده کامل و بی نقص باشید زیرا این نشانه ها تنها راهنمای شما می باشد برای این که بتوانید برای رشد بلوغ عاطفی تان بر روی چه زمینه هایی بیشتر کار کنید.

  1. بلوغ عاطفی: انعطاف پذیری

انعطاف پذیری به این معناست که شما می توانید به هر موقعیت به عنوان موقعیت منحصر به فردی بنگرید و بر اساس شرایط آن خودتان را با آن سازگار کنید افرادی که ذهن انعطاف پذیری دارند به راحتی می توانند با شرایط مختلف کنار بیایند و الزامات مربوط به آن را درک کنند، این توانایی به آن ها در مسیر موفقیت کمک بسیاری می کند.

زیرا افرادی که ذهن انعطاف پذیری دارند به راحتی می توانند با اشخاص، مکان ها و موقعیت های مختلف رو به رو شوند و بر خورد با آن ها ساده تر و راحت تر خواهد بود و به این صورت شما می توانید زندگی شغلی و خانوادگی خوب و رضایتمندانه تری را تجربه کنید.

  1. بلوغ عاطفی: مسئولیت پذیری

زمانی که به بلوغ عاطفی برسید مسئولیت پذیری خود را می پذیرید و به این نتیجه می رسید که وضعیت فعلی زندگی شما به خاطر تصمیم هایی می باشد که در طول زمان گرفته اید و زمانی که اشتباهی برای شما رخ می دهد و یا شرایط ناخوشایندی را تجربه می کنید مسئولیت پذیری مانع از آن خواهد شد که دیگران و یا خودتان را مورد سرزنش قرار دهید.

بسیاری از افراد مسئولیت پذیری را با سرزنش کردن دائمی اشتباه می گیرند، این حالی که تصور آن ها اشتباه می باشد. مسئولیت پذیری به این معناست که پیامد های تصمیم هایی که در زندگی گرفته اید را بشناسید و اشتباهات خود را بپذیرید و در صورتی که شرایط شما به خوبی پیش نمی رود به دنبال راه حل باشید تا تصمیم بهتری با توجه به شرایط و موقعیت اتخاذ کنید.

  1. قضاوت نکردن

افرادی که به بلوغ عاطفی رسیده اند این موضوع را درک کرده اند که دنیا با تفاوت هایش زیبا می باشد و زمانی که با افراد متفاوتی رو به رو می شوند نه تنها آن ها را مورد قضاوت قرار نمی دهند بلکه به عقاید آن ها احترام می گذارند.

اگر دیگران را مورد قضاوت قرار دهید نه تنها به دیگران آسیب می رسانید بلکه خودتان نیز از این موضوع صدمه خواهید دید و زمانی که قضاوت کردن را کنار بگذارید ذهن باز تری خواهید داشت و در این صورت انعطاف پذیری در شما تقویت خواهد شد.

  1. مقاومت

همیشه در زندگی اشتباهاتی رخ می دهد که باعث می شود احساس نا امیدی و نا کامی کنید در این شرایط بلوغ  عاطفی به شما کمک می کند تا راحت تر بتوانید احساسات خودتان را بروز دهید و برای آن ها راه حلی را پیدا کنید و بگذارید تا احساسات منفی عبور کنند و در صورتی که نسبت به اتفاقات ناخوشایند مقاومت داشته باشید احساسات منفی را تجربه می کنید اما اجازه نمی دهید این احساسات تصمیمات و پاسخ های شما را تحت تاثیر قرار دهند و به خوبی می توانید احساسات خود را کنترل کنید و تصمیم درستی بگیرید.

  1. مثبت گرایی واقع بینانه

همه افراد می دانند برای این که بتوانند به موفقیت برسند باید تلاش کنند و صبر زیادی داشته باشند و در صورتی که تمام سختی ها را بپذیرند اگر دیدگاه مثبتی داشته باشند راحت تر می توانند با مشکلات و شرایطی که در سر راهتان قرار می گیرد سازگار شوند. اگر فرد دیدگاه منفی نگری داشته باشد در این صورت عملکرد او کاهش می یباید و باعث می شود تا مشکلات او شدت یابد و شما را از مسیر موفقیت دور کند به همین دلیل بهتر است مثبت نگر باشید تا بتوانید راحت تر با مشکلات کنار آمده و موفقیت را کسب کنید.

  1. شوخ طبعی

بلوغ عاطفی به شما کمک می کند تا شادی و طنز را خودتان خلق کنید و به طور معلوم آن را تجربه کنید و برای شاد شدن و خندیدن منتظر دیگران نباشید زیرا در طول زندگی زمانی را باید به شادی و شوخی و خنده اختصاص دهید.

برای این که سرگرمی شادی داشته باشید می توانید اوقاتی در هفته را در کنار دوستان، تماشای فیلم ها و برنامه های کمدی اختصاص دهید، داشتن مقداری شوخ طبعی در زندگی تا حد زیادی به سلامت روانی شما کمک می کند و زندگی شادی را برای شما ایجاد می کند.

  1. اعتماد به نفس

اعتماد به نفس در زندگی به معنای آن است که به خود باوری واقع بینانه ای برسید اگر اعتماد به نفس کافی داشته باشید تصویر ذهنی تان نیاز به تعریف و تمجید دیگران ندارد و زمانی که حتی مورد تایید دیگران قرار نگیرید می توانید به تلاش خود برای رسیدن به پیشرفت های بیشتر ادامه دهید.

اعتماد به نفس به شما کمک می کند زمانی که اشتباه می کنید اعمال خود را مورد بررسی قرار دهید و کلیت وجود خود را زیر سوال نبرید و برای اشتباه خود با توجه به وضعیت مورد نظر راه حل مناسبی را پیدا کنید و سعی کنید شرایط را به سمت بهبودی متمایل کنید.

دختر نوجوان در حال تغییر

نشانه های عدم بلوغ عاطفی

عدم رسیدن به بلوغ نشانه هایی به همراه دارد که این نشانه ها عبارت اند از:

  • بدون فکر و به صورت عجولانه رفتار ها و برخورد های سریع انجام می دهد.
  • صبر و تحمل آن ها کم است و شنونده خوبی نیستند.
  • عدم مسئولیت پذیری
  • نیاز بسیار زیاد به محبت و توجه دیگران
  • نپذیرفتن واقعیت و فرار از آن در هنگام مواجه با مشکلات
  • فکر نکردن به اتفاقات زندگی و نداشتن پاسخ برای آن ها
  • به دلیل ناتوانی در مواجه با مشکلات بیش از اندازه احساس شادی و خوشحالی می کند.

بلوغ عاطفی