خماری و حالات آن ، چگونه درد خماری و علائم ترک اعتیاد را کاهش دهیم و دیگه لازم نیست خماری بکشی.
خماری چیست؟ چطور می توان درد هایی که در زمان خماری به وجود می آیند و از علائم ترک اعتیاد به مواد مخدر، توهم زا و محرک می باشند را کاهش داد؟
زمانی که فرد معتاد تصمیم می گیرد که مصرف مواد مخدر را قطع کند و یا آن را ترک کند یا به هر دلیلی میزان مصرف آن را در طول روز کاهش دهد با علائم و نشانه های خماری رو به رو می شود.
در صورتی که فرد مواد مخدر بیش از دوز روزانه اش استفاده کند حالت های نئشگی را تجربه می کند تحمل کردن خماری بسیار سخت است و عاملی می باشد تا فرد به سمت مصرف بالاتر برود و دوز مصرفی خود را افزایش دهد.
در ادامه این مقاله به نشانه ها و راهکارهایی که باعث کاهش علائم و نشانه های خماری می شود می پردازیم.
خماری و علائم ترک
زمانی که فرد مواد مصرفی خود را کنار می گذارد، نشانه ها و علائم ترک را تجربه می کند که بسیار برای او دردآور می باشد که به آن خماری می گویند، نشانه ها و علائم خماری برای هر نوع ماده ای می تواند متفاوت باشد در برخی از مواد مخدر علائم ترک به صورت جسمانی نشان داده می شود و در برخی از مواد مانند توهم زا، علائم روانی آن بیشتر نشان داده می شود. در ادامه این مقاله علائم روانی و جسمانی که در زمان ترک مواد مخدر به وجود می آیند را بیان می کنیم:
علائم جسمانی
در هنگامی که مواد مخدر را ترک می کنید علائم و نشانه های جسمانی بسیاری ممکن است تجربه کنید که این علائم از ماده ای به ماده دیگر متفاوت می باشد که در زیر نمونه هایی از آن را بیان می کنیم:
- لرزش
- تعریق
- آبریزش بینی
- دردهای عضلانی و مفصلی
- حالت تهوع
- اسهال و استفراغ
- یبوست
- خارش و مشکلات پوستی
- کاهش قدرت بینایی به صورت موقت
- نفس تنگی
- سوزش شدید پاها
- و غیره.
علائم روانی
ترک اعتیاد علاوه بر این که مشکلات جسمی ایجاد می کند باعث به وجود آمدن علائم روانی هم خواهد شد البته می توان علائم و نشانه های روانی را از طریق روانشناس و خدمات روانشناسی کنترل کرد. در زیر نمونه هایی از علائم و نشانه های روانی ترک بیان شده است:
- احساس بی قراری شدید
- اضطراب از علائم و نشانه های خماری
- پرخاشگری
- خلق پایین و افسردگی
- احساس کسلی و کندی روانی
- عدم تمرکز
- و غیره.
حالات خماری در ترک مواد مخدر( افیونی)
افرادی که به مواد مخدری مانند تریاک، هروئین و مورفین و غیره وابسته شه اند و به آن اعتیاد دارند در صورتی که آن را قطع کنند و یا مقدار مواد مخدر را کاهش دهند نشانه ها و علائم ترک ظاهر خواهد شد در ابتدا نشانه های ترک و خماری به صورت خفیف و کم می باشند و به تدریج مقدار آن زیاد شده و نشانه های آن بیشتر بیشتر می شود و در بدترین و خفیف ترین حالت فرد معتاد وسوسه می شود تا به سمت مواد مخدر برود و میل به وسوسه و احساس اضطراب در او به وجود می آید.
علائم و نشانه های جسمانی در ترک اعتیاد بسیار شدید می باشند به صورتی که در ابتدا فرد بیمار علائم زیر را تجربه می کند:
- آبریزش بینی
- تاری چشم و خمیازه کشیدن
- بزرگ شدن مردمک چشم
- کاهش اشتها
- لرزش و به لرزه افتادن
- دوره های سرد و گرم شدن بدن
- درد تمامی نقاط بدن
- افزایش فشار خون
- افزایش دمای بدن
- نبض و تنفس
هر چه میزان خماری بیشتر شود علائم آن بیشتر شده و با مشکلاتی مانند تنفس و فشار خون و غیره رو به رو می شود.
با استفاده از مراقبت صحیح می توان درد های ناشی از خماری را کاهش داد استفاده از غذاهای مفید و مقوی در زمان ترک اعتیاد، ایجاد کردن شرایط روانی آرام در محیط خانه، مشغول شدن به کار و سرگرمی می تواند در زمان ترک مفید باشد. برای این که درد های خماری کم شود و کاهش یابد می توانید از متخصص و روانشناس در این زمینه کمک بگیرید.
حالات خماری ناشی از مواد محرک
زمانی که فرد به مواد محرک وابسته است و می خواهد میزان وابستگی خود را کاهش دهد و آن را ترک کند با علائم و نشانه های زیر مواجه می شود:
- اضطراب
- بی قراری
- رعشه
- تعریق
- تب
- سردرد
- عصبانیت و تحریک پذیری
- کاهش یا افزایش اشتها
- میل شدید به مصرف
- رویاهای غیر عادی
- کابوس
- ناتوانی عمومی
- افسردگی
- خستگی
- تمایل به خواب بیشتر و یا بی خوابی
- لرزش بدن
نشانه هایی که در بالا بیان شد مربوط به مجموع مواد مخدر می باشد، در صورتی که حالت های خماری مواد محرک با یکدیگر متفاوت می باشد و هر کدام علائم خاص خودشان را دارند.
من فردا ازمایش دارم برا عقد ۴ روزه متادون مصرف نکردم چه چیزی بخورم که صد در صد منفی بشه