با دعوای پدر و مادر چه کار کنیم؟ معمولا وقتی پدر و مادرها با یکدیگر بحث می‌کنند، فرزندان نیز دچار مشکل می‌شوند و ممکن است تحت فشار روحی و روانی قرار بگیرند. در حقیقت بیشتر والدین با یکدیگر دعوا دارند و این امر طبیعی است.

برخی از والدین در محیطی آرام با یکدیگر صحبت می‌کنند و موضوع را برطرف می‌کنند اما گاهی اوقات دعوای بین والدین بالا می‌گیرد و فرزندان نیز متوجه و نگران می شوند.

دلایل مختلف دعوای پدر و مادر 

والدین به دلایل مختلفی که در متن زیر ذکر شده است ممکن است دعوا کنند:

  • فشارمالی
  • فشار کاری
  • دخالت خانواده ها
  • اختلاف نظر

مهم ترین دلیل دعوا این است که والدین نمی‌توانند مسئله را حل کند و عدم وجود این مهارت باعث می شود که به دعوا روی بیاورند.

در این شرایط ترک خانه، کتک کاری و آسیب رساندن به لوازم خانه ممکن است اتفاق بیافتد. برخی از فرزندان خود را علت دعوای والدین می‌دانند مخصوصا وقتی دعوا بخاطر آن ها باشد ( با خود می‌گویند آیا مقصر ماجرا آن ها هستند) این اتفاق به مرور سلامت روح و روان آن ها را به خطر می اندازد.

چگونه از طلاق پدر و مادر جلوگیری کنیم

در این راه باید حتما از مشاور خانواده کمک بگیرید ولی با روشهای زیر نیز میتوانید آسیب ها را کاهش دهید.

  • از والدین خود بخواهید که از درگیری اجتناب کنند و با یکدیگر دوستانه رفتار کنند

دهه‌ها تحقیق نشان می‌دهد که تعارض بین والدین با احساس گیر افتادن بین والدین در کودکان در هر سنی ارتباط دارد و منجر به روابط ضعیف والدین و فرزند و رفاه ناامن می‌شود.

والدین خود را تشویق کنید تا یک فرآیند طلاق متمرکز بر خانواده مانند میانجیگری یا طلاق مشارکتی را انتخاب کنند، که فرصت هایی را برای حل تعارض با احترام و با عزت و به حداقل رساندن هزینه های عاطفی و مالی که اغلب همراه با طلاق های دعوی است، فراهم می کند(منبع).

 

  • صبور باشید

ممکن است که والدین در هنگام عصبانیت حرف‌هایی بزنند که به آن اعتقادی ندارند و حرف دل آن ها نیست ولی پس از اینکه با یکدیگر آشتی می کنند از گفته ها و رفتارهای خود پشیمان می شوند.

پس توجه داشته باشید که در هنگام دعوا کسی روی رفتار و گفته هایش کنترل ندارد. بنابراین در هنگام عصبانیت صبور باشید و منتظر بمانید.

  • هرگز وارد دعوا نشوید

در دعوای والدین دخالت نکرده و خود را به کاری مشغول کنید تا دعوای آن ها تمام شود حتی اگر حرفی شنیدید که برای شما سخت بود آرامش خود را حفظ کنید.

  • از آسیب دیدن والدین جلوگیری کنید

اگر دیدید که والدین شما در حال آسیب رساندن به یکدیگر هستند، سعی کنید این مسئله را با فردی دیگر در میان بگذارید و از آن ها بخواهید که آرامش خود را حفظ کنند. در غیر اینصورت با فردی مطمئن تماس بگیرید.

  • وقتی والدینتان آرام هستند با آن ها صحبت کنید

پس از اینکه دعوای والدین تمام شد، با آن ها صحبت کنید و بگویید که دعوای ایجاد شده باعث ناراحتی شما می شود. در ادامه از آن ها بخواهید که به دنبال راه حلی باشند.

دعوا و جر و بحث بین والدین طبیعی است و می تواند راهی برای تخلیه احساسات آن ها باشد اما اگر از حد طبیعی بگذرد می‌تواند مشکلات بسیار زیادی برای اعضای خانواده به وجود آورد.

دعوای پدر و مادر

  • درباره احساسات خود با یکدیگر صحبت کنید

از والدین بخواهید که در مورد احساساتشان با شما صحبت کنند، خودتان نیز می‌توانید احساساتتان را برای آن ها بیان کنید با این کار آن ها یاد می گیرند که با آرامش صحبت کنند.

  • آن ها را نصیحت نکنید.

صحبت و تشویق آن ها برای ابراز احساسات مناسب است. اما هرگز نباید آن ها را نصیحت کنید زیرا نصیحت کردن به خصوص زمانی که شرایط روحی مناسبی ندارند اوضاع را بدتر خواهد کرد.

  • یک سرگرمی پیدا کنید

دعوای والدین می تواند اضطراب آور باشد، سعی کنید کاری مانند نقاشی، مجسمه سازی و داستان نویسی انجام دهید. برای انجام این کارها برنامه بریزید و ببینید کدام یک هنگام دعوای والدین بیش تر حواس شما را پرت می کند.

  • از خانه خارج شوید

اگر می توانید به خانه مادربزرگ، همسایه یا هرکسی بروید که والدین شما به آن ها اعتماد دارند. اینگونه می توانید زمانی را دور از خانه و در آرامش بگذرانید.

پیشنهاداتی برای والدین

فرزندان را دور نگه دارید.

هرچقدر هم که سخت باشد، مهم است که هرگز در مقابل فرزندانتان یا در گوشه گوش چیزهای بدی در مورد سابق خود نگویید. بچه ها منفی ها را درک می کنند و ممکن است بفهمند که چه چیزی گفته می شود، حتی اگر فکر می کنید برای انجام این کار خیلی کوچک هستند.

تحقیقات نشان می‌دهد که بزرگ‌ترین عامل در سازگاری طولانی‌مدت برای بچه‌های طلاق، سطح تعارض والدین است. اگر بچه‌ها مجبور باشند طرفی بگیرند یا به حرف‌های منفی که در مورد یکی از والدینشان گفته می‌شود گوش دهند، در شرایط سختی قرار می‌گیرند.

به همان اندازه مهم است که رویدادهای واقعی را تأیید کنید. به عنوان مثال، اگر یکی از همسران از خانواده نقل مکان کرد یا خانواده را ترک کرد، آنچه اتفاق افتاده را تصدیق کنید. این مسئولیت شما نیست که رفتار سابق خود را توضیح دهید. اما اگر فرزندانتان از شما سوال می پرسند، مهم است که تا حد امکان بی طرفانه و صادقانه پاسخ دهید.

از فرزندن به‌عنوان پیام‌رسان یا واسطه استفاده نکنید

حتی اگر وسوسه انگیز است، از فرزندان خود به عنوان پیام رسان استفاده نکنید. راه های زیادی برای برقراری ارتباط با شریک سابق خود وجود دارد. همچنین، از سؤال کردن فرزندتان در مورد آنچه در خانه دیگر می‌گذرد، مقاومت کنید.

بچه‌ها وقتی احساس می‌کنند که از آنها خواسته می‌شود از والدین دیگر «جاسوسی» کنند، ناراحت می‌شوند. در صورت امکان، مستقیماً با والدین دیگر در مورد مواردی مانند برنامه ریزی، ملاقات، مسائل بهداشتی یا مشکلات مدرسه ارتباط برقرار کنید(منبع).

خانواده سالم چگونه خانواده ای است ؟

در تمام خانواده ها اختلاف و درگیری وجود دارد اما اگر بتوانند احساسات خود را بیان کنید آرامش در خانه حاکم می شود.

در خانواده هایی که والدین نسبت به روش های حل مسئله آگاهی دارند دروغگویی و مخفی کاری کمتر دیده می شود و همدلی و همراهی جای آن را می گیرد. بنابراین سعی کنید که والدین خود را برای کمک گرفتن از مشاور تشویق کنید.

خانواده سالم اطلاعات دقیقی در مورد مشکلات خانوادگی دارد و با مشاور خانواده درمیان می گذارد.