طلاق توافقی، همه آنچه می خواستید بدانید
طلاق توافقی معمولا در سازش و مسالمت به انجام می رسد، اما بر روی زندگی شما و فرزندان تاثیرگذار می باشد و نباید بی گدار بی آب بزنید و بهتر است قبل از طلاق همه جوانب آن را در نظر بگیرید و در این نوع طلاق همه چیز به توافق زن و مرد بستگی دارد و در کنار آن الزامات قانونی تعیین کننده می باشد.
در طلاق توافقی ابتدا زن و شوهر در مورد مسائلی که به زندگی مشترک آن ها مربوط می شود مانند مهریه، نفقه، حضانت بچه ها و جهیزیه توافق می کنند و بعد اقدامات لازم را برای طلاق انجام می دهند برای انجام این کارها می توانید وکیل بگیرید یا به طور شخصی مراحل را پیگیری کنید و همچنین قبل از طلاق باید از مشاور و رواننشاس کمک بگیرید و با او صحبت کنید تا از تصمیم خود پشیمان نشوید.
مشاور طلاق قبل از این که تصمیم نهایی را بگیرید بسیار برای شما مفید و کارگشا خواهد بود و می تواند راهکارهای مناسبی را برای شما ارائه دهد.
طلاق توافقی چیست؟
طلاق توافقی یکی از انواع طلاق در ایران می باشد و بر اساس آمار بیان شده حدود ۳۰ درصد از طلاق ها در دادگاه به صورت توافقی انجام می شوند، زمانی که زن و شوهر نمی توانند در کنار یکدیگر زندگی کنند و با توجه به شرایط و روابط زندگی زن و شوهر در کنار یکدیگر امکان پذیر نمی باشد، در این صورت هر دو اتفاق نظر می کنند تا از یکدیگر جدا شوند.
در اکثر موراد قبل از طلاق توافقی میان زن و شوهر طلاق عاطفی روی داده است که در این شرایط مرد یا زن در دادگاه خانواده درخواستی جهت صدور گواهی عدم امکان سازش و اجرای صیغه طلاق توافقی ارائه می دهند و علاوه بر این زوجین تمام شرایط مالی و غیرمالی که مربوط به حقوق ناشی از عقد می باشد را بر اساس توافقات خود معلوم و مشخص می کنند.
آسیب های طلاق توافقی
اگر چه طلاق توافقی در اکثر موارد به صورت مسالمت آمیز بین زوجین به وجود می آید اما نباید شما تصور کنید زمانی که همه چیز به صورت توافقی اتفاق می افتد پس آسیبی به طرفین وارد نمی شود، طلاق توافقی هم مانند طلاق دیگر با آسیب های روانی و اجتماعی جدایی زن و شوهر و فرزندان همراه می باشد فقط احتمال دارد این طلاق با دعوا و جار و جنجال همراه نباشد.
طلاق عاطفی بر روی ذهن و دل طرفین اثرات عمیقی می گذارد و تا مدت ها زن و شوهر را از یکدیگر دور می کند و رابطه صمیمی با یکدیگر ندارند و بر اساس نظریه روانشناسان زنان تا دو سال و مردان تا ۴ سال بعد از طلاق نباید به فکر ازدواج مجدد باشند.
طلاق توافقی فرصت ازدواج مجدد را به خصوص برای زنان کمتر می کند و تمامی این آسیب ها زمانی افزایش می یابد و عمیق تر می شود که پای بچه در میان باشد.
پیشنهاد مشاور: اشتباهات مهلک که به طلاق و جدایی ختم می شوند
نقش خانواده ها
نقش خانواده ها در طلاق توافقی و کاهش آسیب های آن می تواند بسیار مفید و موثر باشد زن و شوهر احتمال دارد جلوی دخالت های خانواده ها را بگیرند اما بزرگ تر های فامیل می توانند نقش میانجی گری داشته باشند و تا جایی که امکان دارد همه چیز با به سمت تفاهم بیشتر ببرند، زمانی که طلاق صورت می گیرد خانواده ها می توانند بر روی آرامش فرزندشان اثر بگذارند، به عنوان مثال نشان دهند اگر چه پدر و مادر از یکدیگر جدا شده اند اما خانواده هنوز سرجایش است و بچه ها دارای پایگاه و تکیه گاه می باشند.
حضانت فرزندان
بر اساس قوانین ایران اگر فرزند زیر ۷ سال سن داشته باشد حضانت او به مادرش سپرده می شود و اگر بیش از ۷ سال سن داشته باشد حضانت به پدر او داده می شود مگر این که پدرش اختیار او را به مادر فرزندان تفویض نماید، در هر صورت فرزندان چه پیش مادر باشند چه پیش پدرشان به خاطر به هم ریختگی زندگی خانوادگی معمولی خود با صدماتی رو به رو می شوند.
زن و شوهر و خانواده های آن ها باید تلاش کنند تا با همکاری یکدیگر تا جایی که امکان دارد آسیب هایی که به خاطر طلاق توافقی بر روی فرزندان به وجود می آید را کاهش دهند.
مراحل طلاق توافقی
اگر می خواهید مراحلی که باعث طلاق توافقی می شود را به صورت گام به گام بدانید باید اطلاعات خود را در زمینه طلاق توافقی افزایش دهید که در زیر این مراحل به صورت خلاصه به ترتیب زیر می باشد.
- ابتدا لازم است تا در مورد جدایی از هم به تفاهم برسید.
- حال باید از وکیل متخصص که در زمینه امور خانواده و طلاق تجربه دارند وقت بگیرید و به صورت حضوری مدارک خود را به آن ها تحویل دهید.
- بعد از آن باید در دفتر وکالت حاضر شوید و توافقات خود را در مورد مسائل مهریه، حضانت فرزندان و دیگر موارد مکتوب نمایید.
- پس از آن هر کدام از شما صورت جلسه ای که وکیل برای شما تنظیم کرده است را امضا نمایید.
- اقدامات بعدی طلاق توافقی توسط وکلا انجام می شود و جلسات مشاوره بدون نیاز به زوجین صورت می گیرد.
- در مرحله بعد زن باید به آزمایشگاه برود و برگه عدم بارداری را تحویل وکیل دهد.
- در مرحله آخر صیغه طلاق در دفتر خانه و با حضور زوجین و وکلا جاری می شود.
- سند طلاق صادر شده و در اختیار شما قرار می گیرد.
مدارک لازم برای طلاق توافقی
لازم است هر کدام از زوجین مدارک هویتی خود را برای ارائه به دادگاه در دست داشته باشند و مدارک که برای طلاق توافقی مورد نیاز است شامل موارد زیر می شود.
- اصل سند ازدواج ( در صورتی که سند ازدواج به هر دلیلی نبود می توانید رونوشت آن را در دفترخانه ای که عقد انجام شده است دریافت نمایید.)
- اصل شناسنامه زوجین
- اصل یا کپی کارت ملی زن و مرد
سوالات متداول طلاق توافقی
1 - طلاق توافقی با چه آسیب هایی همراه است؟
طلاق توافقی مانند دیگر طلاق ها با آسیب های روانی مانند افسردگی، پرخاشگری، از بین رفتن روابط بین فردی، خشم درونی و اضطراب و استرس همراه می باشد و هم چنین فرزندان با توجه به سنی که دارند در روند طلاق با آسیب های متفاوتی رو به رو می شوند.