تحمل مرگ عزیزان و کنار آمدن با غم از دست دادن آن ها

از دست دادن عزیزان و تحمل غم کسانی که دوست شان دارید بسیار سخت می باشد و این غم احساس تنهایی، خلاء بی پایان، سردرگمی و ناباوری را در ما ایجاد می کند اما باید راهی پیدا کنیم تا از این احساس ها دور شویم و بتوانیم با غم و اندوه به وجود آمده کنار بیاییم و آن را تحمل کنیم. اما چگونه باید این غم را تحمل کرد؟

تحمل مرگ عزیزان و غلبه بر این غم و اندوه کار آسانی نمی باشد اما صبر و گذر زمان می تواند مرهمی برای تسکین غم ها باشد.

در برخی از مواقع افراد خیلی دیر با این غم ها کنار می آیند و فرآیند بهبود با تاخیراتی رو به رو می شود، در این صورت عملکرد اجتماعی مختل می شود.

و باید در این شرایط از خدمات روانشناسی کمک گرفت تا راهکارهای لازم برای درمان را در اختیار شما قرار دهد و از وخیم شدن اوضاع و شرایط به وجود آمده جلوگیری نماید و هم چنین کمک کند تا درگیر اختلالاتی مانند افسردگی نشوید.

چگونگی مواجهه با غم و اندوه و تحمل مرگ عزیزان

زمانی که با رنج عاطفی و مرگ عزیزان رو به رو می شوید به طور طبیعی غم و اندوه به سراغ شما می آید، و این مسئله در فرآیند زندگی تان اختلالاتی به وجود می آورد و سلامت جسم و روح تان را به خطر می اندازد هم چنین در غذاخوردن، خوابیدن و حتی فکر کردن با اختلالاتی رو به رو خواهید شد.

البته برای تحمل مرگ عزیزان و کنار آمدن با این غم راهکارهایی وجود دارد که تا حدودی میزان ناراحتی شما را در مراحل سوگ کاهش می دهد و سعی می کنید هدف جدیدی در زندگی خود پیدا کنید.

مواجه شدن با فقدان و از دست دادن عزیزان برای همه افراد به وجود می آید و افراد باید توانایی لازم برای گذر از این دوران سخت را داشته باشند و بتوانند غم و اندوه به وجود آمده را قبول کرده و با آن کنار بیایند.

درد عاطفی به وجود آمده، احساسات غیرمنتظره ای را در فرد ایجاد می کند و واکنش به غم در هر شخصی متفاوت است، برخی از افراد منزوی و گوشه گیر می شوند و بعضی از آن ها دچار اختلال کنترل تکانه شده و رفتارهای پرخطر و تکانش گرانه ای را نشان می دهند.

در این شرایط اطرافیان باید سعی کنند به فرد داغدیده توجه کنند و او را دلداری دهند هم چنین مراقبت های جسمی و روانی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

زیرا جسم و روان ارتباط تگاتنگی با یکدیگر دارند و زمانی که جسم خوب باشد روان هم خوب است و بالعکس. هم چنین به حمایت های اطرافیان خود توجه کنید و بگذارید برای کاهش این غم به شما کمک کنند.

مراحل غم و اندوه

در این خصوص مطالعات بسیاری انجام شده است و بر اساس مطالعات انجام شده، غم و اندوه دارای چند مرحله می باشد و در صورتی با این مراحل آشنا باشید و آگاهی کامل در این خصوص داشته باشید می توانید راحت تر با این غم و اندوه کنار بیایید، این مراحل بر اساس احساسات بیمارانی که در معرض بیماری های لاعلاج هستند عبارتند از:

  • انکار
  • خشم
  • چانه زنی
  • افسردگی
  • پذیرش
مراحل کنار آمدن با فوت همسر و استرس ناشی از آن چه کنیم؟

علائم غم و اندوه

در صورتی که فرد با غم و اندوه رو به رو می شود درگیر علائمی مانند گریه کردن، گوشه گیری، پرخاشگری و افسردگی می شود که تقریبا همه افراد در اوایل حادثه این علائم را تجربه می کنند. زمانی که علائم غم و اندوه شدت می یابد ممکن است فرد احساسات زیر را تجربه نماید:

  • بی فایده بودن
  • تنها شدن
  • بی انگیزگی برای بازگشت به زندگی
  • از دست دادن اعتقادات خود

گذاشتن از غم و اندوه چقدر طول می کشد؟

هر کس غم و اندوه را به شکل خاص و منحصر به فردی تجربه می کند. میزان و شدت غم و شدت آن به عوامل زیر بستگی دارد:

  • میزان صمیمیت با فرد فوت شده
  • سبک زندگی
  • شیوه های ارتباطی
  • نگرش به زندگی و مرگ
  • شخصیت و ویژگی های فردی

برای التیام و تحمل مرگ عزیزان جدول زمان بندی خاصی وجود ندارد برخی از افراد در عرض چند هفته یا چند ماه خوب می شود و برخی از آن ها ممکن است چندین سال درگیر این غم و اندوه باشند. طولانی شدن مدت زمان غم و اندوه ممکن است به خاطر باورهای غلط غم و اندوه باشد و باعث ایجاد مشکلات و اختلالاتی شود.

تحمل مرگ عزیزان

نگرش های غلط در مورد غم و اندوه

باورها و نگرش های بسیار زیاد و غلطی در مورد غم و اندوه وجود دارد، که از جمله این باورهای به وجود آمده می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • برخی از افراد تصور می کنند که گوشه گیری و انزوا طلبی برای فراموشی و بهبودی غم و اندوه مفید می باشد.
  • یکی از نشانه های غم و اندوه گریه کردن است و کسی که گریه می کند یعنی غم و اندوه ندارد.
  • من انسان قوی هستم و به همین دلیل غم، اندوه و اشک من را نباید کسی ببیند و در مورد آن با کسی صحبت نمی کنم.
  • طولانی شدن غم و اندوه از دست دادن عزیزان طبیعی است.

تحمل مرگ عزیزان، هنگامی که غم و اندوه کاهش نمی یابد

اگر رنج عاطفی که به خاطر غم و اندوه از دست دادن عزیزان به وجود می آید روند عادی و طبیعی اش را طی نکند و بعد از مدت زمانی، بهبود پیدا نکند باعث به وجود آمدن مشکلات وخیم تری مانند غم و اندوه پیچیده، بروز علائم و اختلالات افسردگی و اختلالات سازگاری می شود.

در صورتی که نشانه های افسردگی در شما افزایش یافت و مدت زمان این غم و اندوه زیاد شد بهتر است از مشاور و روانشناس کمک بگیرید تا در این خصوص شما را راهنمایی کند و اطلاعات و راهنمایی های لازم را در اختیار شما قرار دهد.

احساس غم و اندوه پیچیده و شدید

اگر غم و اندوه از دست دادن عزیزان مدت زمان آن بسیار طولانی شد و از حالت عادی شدیدتر شد در این شرایط گرفتار غم و اندوه پیچیده و احساس پوچی خواهید شد.

در حالت مزمن و شدید سوگ باقی می ماند و ممکن است پذیرش مرگ عزیزتان برای شما سخت و غیرممکن شود. این احساس غم و اندوه پیچیده، اختلالاتی در زندگی شما به وجود آورد و باعث مشکلات و چالش هایی در روال عادی زندگی می شود، هم چنین ارتباط فرد با خانواده و دوستانش با مشکلاتی رو به رو می شود و تضعیف خواهد شد.

بعد از مرگ عزیزان ممکن است درگیر حس عذاب وجدان و گناه شوید، این مسئله آسیب های روانی بسیاری برای شما به وجود می آورد.

زیرا برخی از افراد به دلیل اختلافاتی که با فرد فوت شده داشته اند، ارتباط خود را با او قطع کرده و بعد از مرگش به خاطر رفتارهای گذشته و قهرهای طولانی مدت شان خودشان را سرزنش می کنند و مجبور به تحمل حس آزاردهنده عذاب وجدان هستند.

در صورتی که نتوانند این حس را کنترل کنند فشار روانی بسیاری بر روی آن ها وارد می شود که این امر منجر به اختلالات روانی می شود و مشکلاتی را برای آن ها به وجود می آورد.