ناس، علائم، نشانه ها و عوارض و ترک اعتیاد به ناس

ناس یک نوع ماده مخدر است که از برگ تنباکو تولید می شود و بسیاری از جوانان به عنوان جایگزینی برای سیگار از آن استفاده می کنند.

این ماده عوارض متفاوتی دارد و از جمله آن آسیب های شدید اجتماعی، جسمی و روانی می باشد که بر روی فرد تاثیر می گذارد.

افرادی که به سمت ناس می روند به آن وابسته شده و علت وابستگی شدید روحی و روانی نمی توانند آن را ترک کنند.

متخصصین بهداشت و روان  با معرفی عوارض و نشانه های اعتیاد، می خواهند افراد جامعه را از آسیب های ناشی از این ماده اعتیاد آور آشنا کنند.

در این مقاله در مورد علائم و نشانه های اعتیاد به ناس و روش های ترک آن بحث شده است و روش های مورد ترک آن مورد بررسی قرار گرفته است.

ناس چیست؟

یکی از مواد مخدر سبز رنگ ناس یا نسوار نام دارد که در دسته مواد اعتیادآور قرار گرفته و از برگ خشک شده تنباکو در سایه درست می شود.

در بعضی از مناظق ایران به آن تمباک می گویند و رنگ آن قهوه ای است ولی مرکز اصلی تولید آن کشور افغانستان می باشد.

ایم ماده اعتیاد آور رنگ و بوی بسیار تندی دارد اما از طعم دهنده ها و خوشیوکننده ها استفاده می کنند تا افراد را به سمت ناس ترغیب کنند و مردم جذب این ماده اعتیاد آور شوند.

ناس به دو روش جویدنی و یا مکیدنی مورد استفاده قرار می گیرد که فرد بعد از آنکه به حالت سرخوشی رسید آن را از دهان بیرون می آورد.

اخیرا ماده جدیدی وارد کشور شده است که به آن پان پراگ می گویند و به طور مختصر پان نامیده می شود.

به این ماده ناس خارجی می گویند و نام دیگری مانند ملوان زبل دارد و به شکل آدامس، پاستیل و خوشبو کننده دهان در بازار به فروش می رسد و عوارض و آسیب های آن مانند نسوار می باشد.

علائم مصرف ناس

ناس یا همان نسوار یک نوع مواد مخدر می باشد که باعث می شود توان کاری فرد زیاد شود و تنها عامل تحرک و سرخوشی محسوب می شود، نسوار باعث توهم، هذیان گویی و مشکلات و خطرات روانپریشی نمی شود.

فرد هنگامی که ناس را مصرف می کند رنگ آب دهان او قرمز می شود  و به همین واسطه ترشح بزاق در دهان فرد افزایش می یابد که مجبور در دفعات زیاد آب دهانش را به بیرون بریزد.

ناس

عوارض اعتیاد به ناس

در نسوار مقداری آهک وجود دارد و وجود آهک باعث می شود که آسیب شدیدی در بافت های دهان ایجاد شود زیرا آهک اثرخورندگی دارد و به همین دلیل باعث پوسیدگی دندان ها و زخم های لثه می شود.

مصرف نسوار باعث می شود تا عفونت در دهان به وجود آید و بافت های دهان توسط آهک تحریک می شود و باعث ایجاد سرطان در حفره دهان می شود.

بافت های دهان که آسیب دیده اند باعث جذب نیکوتین و سایر سموم و آلودگی ها می شوند و آسیب های شدیدی به دهان وارد می شود.

هنگامی مصرف کنندگان نسوار محتویات دهانشان را به بیرون می ریزند باعث می شوند تا آلودگی های میکروبی و ویروسی به محیط وارد شود و بیماری های تنفسی در محیط افزایش یابد.

این مواد ممکن است به آلودگی های دیگری مانند انواع میکروب ها، فلزات سنگین مانند سرب و سمومی مانند آرسنیک آلوده شده باشند.

عوارض کوتاه مدت

  • سرگیجه
  • سردرد
  • تهوع
  • از دست دادن تعادل حرکتی و رفتاری
  • به وجود آمدن حرکت های غیر طبیعی در چشم
  • دندان قروچه
  • اختلال در خواب
  • وابستگی روحی و روانی
  • لرزش
  • تغییرات فشار خون و ضربان قلب