دعوا بخشی از ارتباط میان زوجین را شکل می دهد. به دلیل اینکه دو فرد کامل یکسان نیستند و در مورد جهان پیرامون خود دیدگاه های مختلفی دارند. ما زوجینی را می بینیم که در موضوعات مختلف با هم تفاوت سلیقه و عقیده دارند. این امر بستر رویکردهای مشاوره ازدواج را شکل می دهد. در واقع زوجین متفاوت نیاز به رویکرهای مشاوره ای مختلف دارند.
چرا مشاوره زوج ها مهم است؟
دعوای بین زوجین گاهی می تواند سازنده باشد و گاهی تهدیدی جدی برای رابطه به حساب می آید. دعوا نکردن زوجین در رابطه غیر ممکن است اما این دعواها کم کم به کل رابطه را تحت الشعاع خود قرار می دهد و مهمترین منبع استرس و دلخوری زوجین می شود.
اینکه در رابطه همیشه از دعوا پرهیز شود، تقریبا غیر ممکن است چرا که دو فرد دقیقا مثل هم نیستند.
بنابراین باید یاد بگیریم چگونه با این دعواها مواجه شویم و بجای آسیب به رابطه، رابطه را تقویت کنیم.
ارتباطات عملکردی منجر به درک بهتری بین شما و فرد مقابلتان می شود و ادراک این نکته ی کلیدی برای رابطه و پیوند موفق لازم است. معرفی گونه های مختلف از مشاوره و درمان به شما کمک می کند تا بدانید کدام نوع از مشاوره ازدواج برای شما بهتر است.
در جلسه مشاوره ازدواج چه می گویند؟
جلسه مشاوره ازدواج به سه بخش تقسیم می شود:
بخش اول شناسایی ویژگی های شخصی هر زوج به صورت جداگانه
بخش دوم: بررسی رابطه زوجین
بخش سوم: آموزش و آمادگی برای ازدواج
در بخش اول از تست های و آزمون های شناختی و روانشناسی استفاده میشود و مشاور و روانسج آن ها را تحلیل می کند. اگر یکی از زوجین درگیر اضطراب، افسردگی، وسواس، دوقطبی باشد، تشخیص داده شده و پیش از ازدواج به درمان آن پرداخته می شود. برای نمونه مرکز مشاوره ستاره ایرانیان کاملاترین مجموعه آزمون ها شناختی را دارد که توسط روانسنج تحلیل می شود.
در بخش دوم نوع برقراری ارتباط میان زوجین بررسی می شود. آیا زوجین می توانند بعد از ازدواج نیازهای (عاطفی – جنسی – اجتماعی و غیره ) یکدیگر را پاسخ دهند؟ آیا تفاوت ها اجازه می دهد این دو زوج زندگی موفقی داشته باشند؟
بخش سوم: اگر زوجین مناسب یکدیگر بودند به آنان کمک می شود تا خود را برای آغاز زندگی مشترک آمده کنند. چگونه اختلافات خود را بعد ازدواج حل کنند و چه رفتارهایی در قبال خانواده، دوستان و همکاران داشته باشند؟
تست مشاوره ازدواج
دو نوع تست مشاوره ازدواج وجود دارد:
نوع اول تست های ازدواج عمومی: این تست ها پاسخ مشخصی دارد و مجموعه کامل آن را به صورت رایگان می توانید دانلود کنید. مثلا “فول تست ” که هم برنامه اندروید و هم IOS دارد و کاملا رایگان است.
نوع دوم تست ها و آزمون های روانشناسی و شناختی تحلیلی است. این تست ها به صورت منحصر به فرد و با توجه به ویژگی های شخصی هر فرد توسط روانسنج تحلیل شده و روانشناس نیز بر تحلیل آن نظارت دارد. این تست ها در مراکز مشاوره معتبر صورت می گیرد.
نوع و تعداد تست بر اساس نظر مشاور ازدواج می تواند متفاوت باشد. یا حتی اگر اختلال روانی مشاهده شد تست جدایی برای فرد گرفته می شود.
مشاوره ازدواج آنلاین
در سایت مشاوره در پایین تمامی صفحات مشاوره ازدواج آنلاین ارائه می شود و این امکان را برای زوجین فراهم می کند تا صوالات خود را مطرح کنند و دلیل حجم بالای سوالات ظرف مدت یک روز پاسخ شما در همان صفحه ارسال می شود. شما می توانید با مشخصات و نام مستعار سوال بپرسید و کسی متوجه هویت نشود.
البته مشاوره ازدواج آنلاین هیچگاه کیفیت مشاوره حضوری را نداشته و مشاوره حضوری پیش از ازدواج به تمامی زوجین پیشنهاد می شود.
هزینه مشاوره ازدواج
هزینه مشاوره ازدواج در مراکز متفاوت است و برخی تعرفه های دولتی در نظر گرفته می شود. این تعرفه ها به صورت سالانه و گاه شش ماه یکبار اعلام می شود. متاسفانه برخی کلینک ها ممکن است این تعرفه ها را رعایت نکنند. یا خدمات با کیفیتی را ارائه ندهند پس در انتخاب مرکز مشاوره دقت کنید.
مشاوره ازدواج رایگان
به صورت رایگان مشاوران ما در تمامی صفحات سایت به شما مشاوره ازدواج رایگان ارائه می دهند. البته برخی مراکز برای افرادی که توان مالی مناسبی ندارد تخفیفاتی را در نظر گرفته است. مثلا مرکز مشاوره ستاره ایرانیان برای جوانان کم درآمد شرایط مناسبی جهت مشاوره ازدواج فراهم کرده است و برخی افراد خیر کل هزینه مشاوره افراد فاقد درآمد را پرداخت می کنند.
سوالات مشاوره ازدواج
کاملترین مجموعه سوالات مشاوره ازدواج برای شما به تفکیک جلسه فراهم شده است.
این سوالات باید از طرف مقابل پرسیده شود تا علاوه بر شناخت، زوجین را برای زندگی مشترک آماده کند.
روش های مشاوره ازدواج
۱٫ روش گاتمن
روش مشاوره زوجین گاتمن حاصل بیش از سه دهه پژوهش و تمرین در کلینیک های روانشناسی بوده و روی با بیش از ۳ هزار زوج مورد بررسی قرار گرفته است.
روش گاتمن از تکنیک های مشاوره زوجین برای افزایش احساس، نزدیکی و احترام استفاده می کند. این تکنیک ها به شما کمک می کنند تا زمانی که حس می کنید در یک تگنا قرار گرفته اید، دعوا و مشاجره را حل کنید.
شما و فرد مقابلتان یاد می گیرید تا همدیگر را درک کنید و در مورد مسائل و مشکلات با آرامش به بحث بپردازید.
روش گاتمن در مشاوره زوج ها، نشان می دهد که چگونه نقشه های سرزمین عاشقانه روابط خود را ترسیم کنید و در این نقشه نگرانی ها، استرس ها، تفریحات، امیدها و تاریخچه ی، در مورد دنیای روانشناختی فرد مقابلتان را بازسازی کنید.
علاقه و تحسین با توصیف احترام و تقدیر از همدیگر تقویت می شود.
این روشی از مشاوره زوجین است که به شما کمک می کند تا نیازهای خود را بیان کنید و بر مدیریت دعوا بیش از حل دعوا تاکید دارد. شما و فرد مقابلتان یاد می گیرید که صادقانه در مورد انگیزه ها و اعتقاداتتان صحبت کنبد.
صداقت و تعهد در یک رابطه بلند مدت و مادام العمر در این شیوه تقویت می شوند.
۲٫ روایت درمانی
یکی از تکنیک های مشاوره زوجین، روایت درمانی است، که به دنبال جدا کردن مسئله از فرد با استخراج مسائل مد نظر است.
درمانگر از شما می خواهد که مسائل و مشکلات خود را بصورت روایی تعریف کنید و سپس به شما کمک می کند که بخش های منفی از داستان خود را بازنویسی کنید.
مساله ای که خود فرد تشخیص نمی دهد اما با آن درگیر است، مشخص می شود و این سبب می شود که شما دید جدیدی به موقعیت خود پیدا کنید.
روایت درمانی به شما کمک می کند تا به مشکلات از زوایای مختلف نگاه کنید:
شما در داستان زندگی خود نقش پویایی خواهید داشت.
این پویایی قابلیت تغییر داستان را دارد. روایت درمانی به شما کمک می کند تا گذشته را کشف کرده و بخش های منفی را روشن سازید در حالی که اگر این رخ ندهد مخفی باقیمی ماند و به شما آسیب می رساند. با کشف مفاهیم و رفتارها، شما به بینشی از حقایق دست خواهید یافت که در حل مشکلات شما و همسراتان بسیار موثر است.
بدین ترتیب، روش های جدیدی برای برخورد با مشکلاتتان بخصوص از روش بازنویسی روایت رابطه تان، پیدا خواهید کرد.
۳٫ درمان زوجین با محوریت درمان عاطفی | مشاوره ازدواج آنلاین
درمان عاطفی در زوج درمانی، برای اولین بار توسط دکتر سوزان جانسون مطرح شد.
این نوع از مشاوره ازدواج برای اولین بار برای زوج ها بکار رفت اما بعدها ثابت شد که برای مشاوره خانواده نیز مفید می باشد. روش دکتر جانسون در سراسر دنیا در بیمارستان ها، کلینیک ها، مراکز خصوصی و مراکز آموزشی بکار می رود.
هرچندعاطفه درمانی در اغلب موارد مفید است، با این حال، اگر افسردگی مشکوک ناشی از ناآرامی های مربوط به رابطه باشد، باید درمان ویژه ای را مدنظر قرار داد.
معمولا به عنوان یک رویکرد کوتاه مدت، درمان عاطفی سه هدف عمده دارد:
- شناخت نسبت به احساسات
- تقویت پاسخ های احساسی مهم
- گسترش احساسات
به عنوان تضمین یک پیوند محکم بین شما و فرد مقابلتان استفاده می شود. درمان در طول تعاملات موقعیت هر شریک جنسی را تغییر می دهد و تعاملات مفید و جدیدی را در مشارکت شما ایجاد میکند.
اثبات شده که در درمان عاطفی، در بیش از ۷۰ تا ۷۵ درصد موارد، روابط از وضعیت مساله دار به وضعیت بازیابی رابطه بهبود یافته است.
۴٫ روانشناسی مثبت نگر در مشاوره ازدواج
روانشناسی مثبت نگر بر احساسات، مهارت های فردی و توانایی های سازنده تاکید دارد و بر این باور است که شادی ناشی از عوامل دهنی و احساسی است. این نوع روانشناسی به تقویت تصویر ذهنی و احساسی ما نسبت به شادی می پردازد.
روانشناسی مثبت نگر به شما کمک می کند تا لحظات شاد را به محض اتفاق افتادن، تشخیص دهید. در صورتی که معمولا خاطرات شاد را یادآورد می شوند و در لحظه در شادی ها لذت نمی برند.
طی این نوع از درمان، شما یاد می گیرید تا بر احساسات مثبت متمرکز شوید و در لحظه حال زندگی کنید. بسیاری از زوج ها روانشناسی مثبت نگر را مفرح و رهایی بخش می دانند.
متخصصان معتقدند ادراک شادی را از حادثه ای به حادثه دیگر دیکته می کند. برخی از افراد احساسات خود را حین بروز تشخیص نمی دهند اما بعد از گذشت زمانی از آن حادثه که منجر به بروز احساس شده است، آن را به وضوح تشخیص می دهند.
در این تکنیک از هشدارها استفاده می شود.
درمانگر به مراجعان هشدار می دهد تا به آنها یادآوری کند که تجاربی را که در حال حاضر دارند رکورد کنند. این تمرین به شما یاد می دهد تا از لحظاتی که به تجربه در می آیند، لذت ببرید.
سوالات متداول مشاوره ازدواج
1 - در مشاوره پیش از ازدوج، چه سوالاتی پرسیده می شوید؟
سوالات مشاوره پیش از ازدواج عبارتند از: چرا ازدواج کرده اید؟ چرا به یکدیگری علاقه پیدا کرده اید؟ دوست دارید به چه نحوی به پیشرفت نامزد خودتان کمک کنید؟ شما در رابطه با چه مشکلاتی مخالفت دارید؟ شما امور مالی تان را به چه نحوی همراه با یکدیگر مدیریت خواهید کرد؟ کارهای سخت را به چه نحوی تقسیم بندی خواهید کرد؟ آیا شما می خواهید بچه دار شوید؟ در صورت بله بودن جوابتان، چند تا؟ آیا اهداف شما با هم مطابقت دارند؟ در کجا زندگی خواهید کرد؟ آیا همه کارها را باید همراه با هم انجام دهید؟
2 - آیا ازدواج برای پول تصمیم آگاهانه است؟
شیوع تصور غلط در میان جوانان این است که اگر من با یک همسر ثروتمند یا تحصیل کرده از موقعیت اجتماعی مناسب ازدواج کنم، می توانم تمام واقعیت های تلخ در گذشته را فراموش کنم. از جمله فقر اقتصادی، فقر فرهنگی و بی سوادی والدین، فقدان موقعیت و جایگاه اجتماعی کاملا مناسب و ایجاد یک تحول جدید در زندگی فعلی. این موارد منجر به نادیده گرفتن معیارهای اخلاقی و شخصی از طرف افراد قبل از ازدواج و وضعیت مالی و اقتصادی به عنوان اولویت مهم می شود. به یاد داشته باشید که بدون توجه به معیارهای اصلی برای انتخاب همسر، و همچنین عدم احساس خوب، و تنها از نظر مادی گرایی و صرفا برای پول، ازدواج با یک فرد بدون شک منطقی نیست و قطعا اشتباه است. با این حال، نکات زیر به شما کمک می کند تا انتخاب های دقیق تر و تصمیمات آگاهانه تر را بگیرید.
3 - آیا از ازدواج می ترسید؟
علت ترس را شناسایی کنید بسیاری از مردم خودشان از ازدواج نمی ترسند، اما در حوادث و احتمالاتی که ممکن است در وقوع آن ها بسیار کم باشد، ترس و اضطراب زیادی دارند. پیدا کردن عواملی که در اجتناب از ازدواج دخالت دارند مهم است. دقیقا به آنچه که از آن می ترسید ؛ با نگاهی به گذشته، شرایط زندگی، باورهای شما، شما قادر به یافتن علت اصلی مشکل خود خواهید بود. پس از پیدا کردن عوامل صحیح و نادرست، آنها را بر اساس تفکر خود مطرح کنید و نتیجه را در بولتن برای خود بنویسید. آیا عوامل موثر بر ترس از ازدواج واقعا غیر قابل تحمل هستند یا آیا می توانند حل شوند؟ پس از ازدواج در زندگی خود چه تغییراتی می کنید؟ بهتر است همه صحنه هایی که باعث ترس شما و بدترین تصویر ذهنی می شود که باعث می شود شما از ازدواج خارج شوید را تصور کنید ، سپس فکر کنید که چگونه می توانید ان ها را برطرف کنید و موقعیت را بهبود بخشید.
4 - ازدواج برای افراد اسکیزو فایده دارد؟
مزایای ازدواج برای بیماران خوشبختانه، در جهان امروز، درمان های موثر و در دسترس بودن داروهای بهتر، کمتر پیچیده و موثر برای بسیاری از بیماران روانی مانند دیگر شهروندان می توانند زندگی عادی عادی داشته باشند. ازدواج مزایای زیادی برای بیماران دارد: رضایت از نیازهای عاطفی تشکیل خانواده و حمایت از خانواده. مراقبت های بیشتر از همسر و فرزندان بیمار. رضایت از نیاز جنسی. فقط حتما و حتما پیش از ازدواج با مشاور مشورت کرده و طرف مقابل را از این موضوع آگاه کنید.
5 - مشاور ازدواج خوب در تهران کجاست؟
سلام. شعب مرکز مشاوره ستاره ایرانیان جدیدترین و برترین خدمات مشاوره ازدواج را در ایران ارائه می دهند. این مجموعه یکی از همکاران مرکز مشاوره مشاورانه بوده و سالها تجربه تخصصی در زمینه مشاوره ازدواج دارد.
سلام حدود ۲ هفته از طرف بکی ازاعضای خانواده یه شخصی برای خواستگاری به مادرم معرفی کردند من ب مادرم گفتم من الان شرایطتش ندارم مادرم گفت حالا شنا ی جلسه صحبت کنید ولی من نارضایتی خودمو اعلام کردم مادرم میدونست من داخل ی رابطه ۴ ساله هستم ولی باز ایشون گفتن ک حالا ی صحبتی انجام بشه منم گفتم باشه من بااون شخص مورد نظر ی نیم ساعتی باهم صحبت کردیم مادرم گفت نظرت چ جوریه گفتم خوبه بعد مادر من با خانواده ایشون گفتن ک نظر دختر من خوبه هستش بعد خانواده ایشون گفتن پس ما روز جمعه… بیشتر بخوانید
سلام. سرکار خانم رابطه شوخی نبست شما باید همچون یک فرد بالغ علنی نظر خود را میدادید و حالا هم مشاوره مشترک با آقا داشته باشبم که موضوع بررسی شود و اگر هم خوانی ندارید جدا شوید. این رابطه اگر درمان نشود اسیب های شدیدی به هر دو شما وارد میکند
سلام آقای دکتر وقتتون بخیر من ۲۰ سالمه و سه سال پیش با آقایی سه سال تو رابطه بودم که همه جوره به من ضربه زد و از لحاظ روحی داغونم کرد با اینکه میدونست خودم از قبل افسردگی بخاطر جدایی پدر مادرم دارم و رفت و الان با آقایی چهار ماه آشنا شدم خیلی از همه لحاظ مرد خوبیه و بسیار همراه و پشت وانه است تو تمام جاها ولی نمیدونم اشتباه از خودمه یا چی هست اینه که فوق العاده اگر کسی رو دوست دارم روش حساسم و حتی از تصور اینکه مادرش رو بغل کرده یا حتی… بیشتر بخوانید
سلام. شما پیش از اصلاح این رابطه یا برقراری رابطه با افراد دیگر نیاز دارید خودتان برای تصمیم های غلط خود از مشاور مرکز کمک بخواهید. این الگوی غلط همراه زندگی شما را خراب می کند. بعد از آن زیاد به رابطه درمانی میان شما و همسرتان است تا همسر دوم ایشان(مادر ایشان که همچون همسر ایشان جایگاه دارد) در زندگی ایشان جایگاه درست خود را پیدا کند.
سلام دکتر امیدوارم حالتون خوب باشه و پیام من رو ببینید من یک دختر حدود ۲۰ ساله هستم ک یکسال با یک اقایی ک هم دانشگاهیمون هست در رابطه هستم ایشون وقتی پیشنهاد دادند من تاکید کردم که حتما بایدخانوادم در جریان باشند و راضی هم بشن ایشون قبول کردن و با خانوادم صحبت کردن ولی خانوادم به شدت مخالفت کردن به خاطر اختلاف فرهنگ و بودن از یه شهر دیگه و نداشتن درامد خوب و ….. بعد از این اتفاق من تصمیم گرفتم جدا بشم و زیاد هم باهم بحث کردیم ولی ایشون رضایت ندادن و هربار گفتن که… بیشتر بخوانید
سلام. تمامی موارد درسته ولی متاسفانه به دلیل حساسیت سنتون مراقب باشید و از سویی حتما حتما مشاوره پیش ازدواج و انجام تست های تجویزی شده را باید انجام دهید. از سویی با مشاوره احساسات شما تخلیه شده و فشار کمی را تحمل می کنید.
سلام وقتتون بخیر باشه.من با پسری چند سال هست باهم دوست هستیم و حالا میخاییم ازدواج کنیم و خانواده ها در جریان هستند پسر خوبی هستش از نظر مالی متوسط هستش بحث مهریه که شده میگن ۱۴تا پدرم میگه ۱۱۰تا با اینکه گفتن مالشون به هرجا رسیدن نصف نصف و من دوستشون دارم ولی نمیدونم با این شرایط با حرف پدرم باشم یا اون شخص؟باز میگم مهریه بالا پایین نه خوشبختی اورده نه بدبختی و کلی حرفایی که راجب این موضوع میگن
سلام. مهریه باید توسط زوجین به یک عدد معقول برسد تا مشکلی در اینده ایجاد نشود مشاور به عنوان فرد بی طرف می تواند در این رابطه به شما و اقا پسر راهنمایی دهد. مشاوره تلفنی بگیرید و هر دو حضور داشته باشید تا مشاور مضوع را حل کرده و مشکل مرتفع شود. بلاخره حق طلاق با پسر بوده و دختر در قبال آن مهریه دریافت میکند.
سلام
یکسال با پسری دوست هستم، و هر دو ۲۵ سالمون هست.
قرار هست که با هم ازدواج کنیم و الان بحث خواستگاری این حرفا هست.
مشکل من اینه که، چند باری که ایشون منو بوس کردن یا نوازش کردن؛ من هیچ حسی نداشتم. با وجود اینکه سعی میکردم این موضوع ازش مخفی کنم، حالم بد میشد و ایشون از خودم دور میکردم.
در صورتی که دوستش دارم و در چتهامون هورنی هم میشم، ولی هیچ حسی هنگام نوازشهاش ندارم.
با این اوضاع باید رابطه رو ادامه بدم و ازدواج کنیم؟
ممنون میشم راهنماییم کنیم.
سلام این مشکلی است که ممکن است در برخی افراد به خصوص در روابط عاطفی رخ دهد. با این حال، باید در نظر داشته باشید که این مسئله میتواند در آینده مشکلاتی را به دنبال داشته باشد. قبل از اینکه تصمیم گیری درباره ازدواج بگیرید، بهتر است با شریک خود صادقانه در مورد این مسئله صحبت کنید. از اینکه با او در مورد تجربیات شما درباره نوازش و بوسیدن صحبت کنید و ببینید که او چگونه به شما واکنش نشان میدهد. اگر ایشان از این موضوع بیاطلاع هستند، بهتر است که با صداقت و بدون هیچ گونه خجالتی با او… بیشتر بخوانید
سلام وقتتون بخیر. من با پسر عموم دو سال هست تو رابطه هستیم و من همون دو سال پیش از ایشون پرسیدم که سیگار میکشند یا نه و قسم خورد که نمیکشه تا اینکه چند روز پیش تصادفی متوجه شدم ایشون چهار هست ک سیگار میکشه و بهم گفت که اصلا سعی برای ترک نکنم چون ترک نمیکنه الان دچار تردید برای ادامه دادن شدم بنظرتون راهکاری هست بتونم ایشون رو از این افکار دور کنم و کاری کنم که ترک کنن؟؟
سلام، میتوانید با استفاده از راهکارهای زیر به پسر عمویتان کمک کنید تا سیگار را ترک کند: ۱- گفتگو با ایشان: با ایشان در مورد خطرات سیگار برای سلامتی افراد و زندگی روزمره صحبت کنید. برای مثال، میتوانید با اشاره به اینکه سیگار باعث بیماریهای قلبی و عروقی، سرطان و افزایش خطر مرگ زودرس است، او را ترغیب به ترک سیگار کنید. ۲- حمایت از ایشان: پسر عموی شما ممکن است نیاز به حمایت داشته باشد تا بتواند از سیگار دست بردارد. به او بگویید که همیشه در کنارش هستید و به او کمک میکنید تا با این وضعیت مقابله… بیشتر بخوانید