اختلالات عصبی شناختی (Neurocognitive disorders)
عملکردهای شناختی
عملکردهای شناختی شامل پردازش افکار، توانایی حافظه وتوانایی توجه داشتن هستند.
اختلالات شناختی
اختلالات شناختی، اختلالات و بیماری های عصبی را شامل می شود که به موجب آنها آگاهی فرد نسبت به خود و جهان اطرافش مختل می شود، مشخصه ی اساسی اختلالات شناختی این است که به کارکردهای مختل موقتی یا همیشگی مغز مرتبطند.
اختلالات شناختی عصبی از طریق نقایص ایجاد شده در عملکرد شناختی ایجاد می شوند.
این اختلالات شامل شناخت معیوب، که در زمان تولد یا مراحل اولیه ی زندگی وجود دارند، نمی باشند.
این اختلالات به سبب ناهنجاری های خاصی که در رفتار افراد به وجود می آورند، بر زندگی اجتماعی و شغلی افراد تاثیر می گذارند و آن را مختل می کنند.
علت اختلالات شناختی
اختلالات شناختی ناشی از علتهایی مانند ضربه ی مغزی، بیماری یا قرار گرفتن در معرض مواد مسموم کننده می باشند.
این اختلالات اغلب در اثر عدم تعادل شیمیایی مغز و دستگاه عصبی مرکزی یا آسیب مستقیم یا غیر مستقیم به بافت مغز به وجود می آیند.
آسیب های اختلالات عصبی شناختی
اختلالات عصبی شناختی سبب ایجاد آسیب هایی در عملکردهای مختلف می شوند که در زیر آنها را توضیح می دهیم:
نقص حافظه (نقص در یادگیری و نگهداری اطلاعات جدید)
نقص در پردازش اطلاعات (آهسته شدن فرایند پردازش اطلاعات، در این صورت افراد مبتلا نیاز به زمان یا تکرار بیشتر اطلاعات جدید دارند.)
نقص در توجه و تمرکز
نقص در عملکردهای اجرایی (مهارت های حل مسئله، برنامه ریزی، رفتارهای هدفمند)
نقص در مهارت های ادراک بصری ( نقص دردرک یا بازشناسی ساده ی اشیا و حس جهت یابی در مکان)
نقص سیالی کلامی (سیالی کلامی یعنی توانایی پیدا کردن کلمات با سرعت و به آسانی، افراد مبتلا معمولا از این که کلمه <<نوک زبانشان>> است اما آن را به یاد نمی آورند ناراحتند).
نقص در هوش کلی (این افراد حس می کنند کند ذهن تر شده اند)
مود و شخصیت (این اختلالات علاوه بر ایجاد نقص در عمکردهای شناختی ممکن است در مود و شخصیت تاثیر بگذارند)
انواع اختلالات شناختی
- دلیریوم (delirium)
- اختلال عصبی شناختی خفیف (mild neurocognitive disorder)
- اختلال عصبی شناختی عمده (major neurocognitive disorder)
دلیریوم (روان آشفتگی)
مفهوم روان آشفتگی عبارت است از: منحرف شدن از خط یا هنجار در ادراک، شناخت و رفتار.
مشخصه ی اصلی دلیریوم، تیرگی و تخریب هشیاری است، که معمولا همراه با اختلال کلی اعمال شناختی ظاهر می شود (کاهش وضوح هوشیاری از محیط و کاهش توانایی تمرکز)
لرزش، حرکات موزون و سریع، ناهماهنگی حرکتی و بی اختیاری ادرار، از جمله علائم معمول است.
گفتار بی سروته، هذیانها و توهمات نیز ممکن است وجود داشته باشد.
دلیریوم شروع حاد و ناگهانی (چندساعت تا چند روز) و سیری کوتاه و نوسانی دارد، و وقتی عوامل سببی حذف شوند، با بهبود سریع همراه است.
سوالات متداول اختلالات عصبی شناختی
1 - اختلالات شناختی چه نوع اختلالاتی هستند؟
اختلالات شناختی، اختلالات و بیماری های عصبی را شامل می شود که به موجب آنها آگاهی فرد نسبت به خود و جهان اطرافش مختل می شود، مشخصه ی اساسی اختلالات شناختی این است که به کارکردهای مختل موقتی یا همیشگی مغز مرتبطند.اختلالات شناختی عصبی از طریق نقایص ایجاد شده در عملکرد شناختی ایجاد می شوند. این اختلالات شامل شناخت معیوب، که در زمان تولد یا مراحل اولیه ی زندگی وجود دارند، نمی باشند.این اختلالات به سبب ناهنجاری های خاصی که در رفتار افراد به وجود می آورند، بر زندگی اجتماعی و شغلی افراد تاثیر می گذارند و آن را مختل می کنند.
2 - علت ایجاد اختلالات شناختی چه می تواند باشد؟
اختلالات شناختی ناشی از علتهایی مانند ضربه ی مغزی، بیماری (پارکینسون، آلزایمر، عفونت HIV)، یا قرار گرفتن در معرض مواد مسموم کننده می باشند. این اختلالات اغلب در اثر عدم تعادل شیمیایی مغز و دستگاه عصبی مرکزی یا آسیب مستقیم یا غیر مستقیم به بافت مغز به وجود می آیند.
3 - اختلالات شناختی سبب ایجاد چه نقص هایی در فرد می شود؟
اختلالات شناختی سبب ایجاد نقص در عملکرد های شناختی از جمله موارد زیر می شود: • نقص در حافظه • نقص در پردازش اطلاعات • نقص در توجه و تمرکز • نقص در عملکردهای اجرایی • نقص در مهارت های ادراک بصری • نقص سیالی کلامی • نقص در هوش کلی • تغییرمود و شخصیت
4 - اختلالات عصبی شناختی به چند دسته تقسیم می شوند؟
1. دلیریوم (delirium) 2. اختلال عصبی شناختی خفیف (mild neurocognitive disorder) 3. اختلال عصبی شناختی عمده (major neurocognitive disorder)
سلام خانم دکتر وقتتون بخیر من ۱۴ سالمه و اینکه حدود ۴ ماه هست که در مورد درس هام افکار منفی توی ذهنم میاد
و من همیشه هدفم رو با خودم تکرار می کنم
و به یک درس خیلی علاقه دارم روی اون درس خیلی حساسیت دارم
و همش یه فکرایی در مورد هدفم و اون درس توی ذهنم میاد که خودم ازشون خوشم نمیاد
و به درست بودن همه چیز شک دارم
و سردرد دارم و عرق می کنم
خیلی ممنون میشم اگه راهنمایی کنید🙏🙏
سلام به شما دوست عزیز در این مورد اجازه بده باهم بیشتر صحبت کنیم تا بتونیم نتیجه گیری هتری داشته باشیم چون نیاز است که بررسی کنیم در روان شما چه چیزی تجربه می شود تا بتوانیم در این مورد هم نظری بیان کنیم. ۱٫ این افکار را بیشتر توضیح بدهید که شامل چه مواردی هست؟ ۲٫ از نظر عملکرد درسی و یا روابط با دوستان و خانواده در این مدت دچار مشکل شده اید؟ ۳٫ براساس برنامه ریزی درس می خوانید؟ ۴٫ چه چیزی باعث حساسیت شما بر روی این درس می شود؟ ۵٫ زمان کافی برای خواندن درس… ادامه دیدگاه »
من ۱۴ سالمه
من بعضی اوقات یه چیزی انگار توی مغزم تحریکم میکنه که باعث میشه گریه کنم
الان یک ساله که من هروز سردرد دارم خیلی زیاد میخوابم
خیلی هم زود عصبانی میشم و همش ممکن که زود خلق و خوی من تغییر کنه مثلا ممکن از حالت گریه سریع به خنده تبدیل شه یا مثلا یهو انقدر خوشحالم که بعد انگار یه چیزی بهم آلارم میده که یهو ناراحت میشم
بنظرتون چیکار کنم؟
سلام به شما دوست عزیز خب در این مورد با توجه به تغییرات خلقی که بیان می کنید بهتر است در همین دوران نوجوانی این مشکلات به کمک روانشناس بررسی دقیق شود تا بتوانیم به شما کمک کنیم در شرایط روحی بهتری مسیر رشدی خودتان را طی کنید. تشخیص گذاری نیاز به بررسی دقیق شرایط روحی شما دارد در کنار اینکه تشخیص به درمانگر کمک می کند تا برای شما روند درمان طراحی کند اما خب شما در این مسیر بهتر بجای اینکه تمرکز بر این داشته باشید که مشکلتان چه نام دارد با کمک روان درمانگر خود برای بهبود… ادامه دیدگاه »
ببخشید من میتونم با شما در تماس باشم ؟ من ۱۴ سالمه حال روحیم زیاد خوب نیس
سلام در این مسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۳۵۴۷۸۳
سلام کسی هست
سلام شما میتوانید در همین قسمت سوال خود را ارسال کنید و با داشتن لینک جواب را زیر سوال دریافت کنید.
سلام من اصلا حال روحی و جسمیم خوب نیست
این خشم زیادی که دارم داره کل وجودمو کنترل میکنه و نمیدونم باید چیکار کنه
فکم قفل میکنه،تپش قلب میگیرم و نمیتونم درست نفس بکشم
و مدام میخوام این قضیه رو سر خودم یا اطرافیام خالی کنم ولی دارم با کنترلش عذاببببب میکشم
رفتم پیش یه روانشناس ولی درکمال تعجب گفت فقط تلقین میکنی
با اینکه من دارم با همچین عذابی دست و پنجه نرم میکنم
میخوام بدونم چطوری میتونم کنترلش کنم
رو همچیز زندگیم تاثیر گذاشته حتی خواب درست ندارم
سلام به شما دوست عزیز اینکه دلیل روانشناس شما برای اینکه بیان کرده اند شما تلقین می کنید را ما نمی دانیم و بهتر است که در زمان تعامل به هر متخصص در مورد این موضوعات صحبت کنید تا بتوانید نتیجه گیری بهتری داشته باشید . اما خب اینکه شما بیان می کنید از نظر درونی خشم زیادی را تجربه می کنید و سعی می کنید که آن را کنترل کنید خب این یعنی مدیریت کردن این احساس اما خب به مرور چون پاسخ به این احساس داده نمی شود و آن را نمی شناسید باعث می شود که شدت… ادامه دیدگاه »
س خسته نباشیدمن ۳۴سالمه یه پسر۱۴ساله یه دختر۲سال دارم…وقتی باشوهرم ازدواج کردم هیچی نداشت از نظره مالی صفر ک هیچ زیره صفربود…من هرچی ازخونه مامانم طلا داشتم فروختم ماشین خرید ک الان اگ طلاهام بودن کمش۸۰۰ملیونی میشدن بازم بابام دیدسختمونه یه دستگاه ساختمان داد ک توش باشیم اجاره ندیم…بعد یه چند سالی پدرم ۳۰۰مترزمین ب نامم گرفت ک توش خونه دروست کردیم …تو این همه سال خانواده اون کمک چندانی نمیکردن ک هیچ فقط از نظره روحی آزارم دادن و تا تونستن دلم وب درد آوردن…من دیگ بعد این همه سال خسته شدم و الان دوبار ب شوهرم گفتم ک… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز این سوال بیش از ۶ بار در سایت پاسخ داده شده است و نیاز است که شما به روانشناس مراجعه حضوری داشته باشید . لینک سوال خود را داشته باشید تا بتوانید پاسخ را در زیر ان مشاهده کنید.
سلام خسته نباشید من بدلیل مصرف ……. به مدت ۱سال دچار توهم شدم الان دوسال ترک کردم ولی هنوز توهم از بین نرفته..توهمم بصورت دیدن ، صدا و حس کردن هست.اینکه تو تمام بدنم حرکت میکنه خفم میکنه قفسه سینه ام رو فشار میده ک سخت نفس میکشم موقع مطالعه چشامو تکون میده و خیلی چیزای دگ ک من واقعا حسشون میکنم و واقعا درد دارن..البته میدونم ک توهم و وجود خارجی نداره. چندین جلسه دکتر رفتم قرصهایی مثل الانزاپین و رسپریدون و…دادن توهمم یکم کم تر شده ولی تاثیر انچنانی نکرده. از تو اینترنت قرص ترانکوپین و تهیه کردم… ادامه دیدگاه »
سلام خسته نباشید ۲۹ سالمه من بدلیل مصرف چسب (بو کردن چسب) به مدت ۱سال دچار توهم شدم الان دوسال ترک کردم ولی هنوز توهم از بین نرفته..توهمم بصورت دیدن ، صدا و حس کردن هست (دیدن) که خیلی کم هست (شنیدن) بهم فهش میده (حس کردنم) اینکه تو تمام بدنم حرکت میکنه خفم میکنه قفسه سینه ام رو فشار میده ک سخت نفس میکشم موقع مطالعه چشامو تکون میده و خیلی چیزای دگ ک من واقعا حسشون میکنم و واقعا درد دارن..البته میدونم ک توهم و وجود خارجی نداره. چندین جلسه دکتر رفتم قرصهایی مثل الانزاپین و رسپریدون و…دادن… ادامه دیدگاه »
سلام خوب هستین من و برادرم دو قلو هستیم
یه مدتی هست برادرم بیش تر از حد عصبی و پرخاشگر شده نمیتونیم باهاش اربآط برقرار کنیم راستش با کسی اینجوری نیست رفتاری که داره توئ خونه به هیچ کس نشون نمیده ولی توی خونه ما هروز قیامت هست پدرم مدت زیادی هست فوت شده مادر و مادربزرگم تصمیم های خیلی خطرناکی مثل جدایی میگیرن خواهشا میکنم به من کمک کنین چیکار کنیم چطور برادرم رو به حال آدیش برگردونم
سلام به شما دوست عزیز نگرانی شما برای برادرتان قابل احترام می باشد اما در این مسیر نیاز است که در احترام در زمان مناسبی با او صحبت کنید و احساسات خودتان را بیان کنید در کنار اینکه صحبت های او را نیز بشنوید ، بیان کنید که نگران او هستید و دوستش دارید . در مورد شرایط زندگی خانوادگیتان نیز خب نیاز است که با مادر بدون حضور مادربزرگ تعامل داشته باشید و دلیل این جدایی و افکار و شرایط مادر را نیز جویا شوید و نظرات خودتان را نیز بیان کنید در هرصورت حتما ایشان نیز برای تصمیم… ادامه دیدگاه »
خودم بعضی اوقات بی دلیل اعصبانی میشم
نمیدونم چرا و بعضی اوقات دلم می خوار گریه کنم
سلام عزیزم در این مورد اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار بده که چند سال داری؟ جز گریه چه احساساتی دیگری داری؟ چند مدت هست این احساسات را تجربه می کنی؟ آیا در روابط دوستی و خانوادگی و یا عملکرد درسی و شغلی با مشکلی مواجهه شده اید؟
سلام. سوال من مربوط به پدرم هست که خیلی عصبی هستند کلا هر روز تو خونمون دعوایه من ۲۸سالمه وبا مامان وبابا هستیم بقیه ازدواج کردن بابام خیلی من ومامانم اذیت میکنه سر موضوعات الکی دعوا به پا میکنه فحش میده ومیزنمون حتی اگه بره بیرون یا با مردم دعوا میکنه یا اینقد دروغ میگه که همه فراری میشن به حرف داداشام هم گوش نمیده واقعا زندگی رو برا من و مادرم زهر کرده میخواستم بدونم نمیشه یه قرصی چیزی بش بدم آروم شه تورو خدا کمکم کنید خودش نمتونم ببرم دکتر روانپزشک برای همین گفتم شاید شما بتونین کمکم… ادامه دیدگاه »
سلام به شما
عزیزم معمولا در چنین شرایط ی خود فرد نیاز هست که به طور مستقیم تحت درمان قرار بگیره اما با توجه به اینکه می فرمایین پدرتون برای درمان اقدام نمی کنن بهتره خودتون به روانپزشک مراجعه کنید و وقایع و شرایط رو توضیح بدین اگر چه تجویز دارو با معاینه فرد صورت می گیره اما ممکنه که پزشک دارویی رو تجویز کنه تا شما بتونید پذیرش پدرتون رو بالا ببرید و کمی آروم ترشون کنید و در نهایت بتونید مسیر درمانیشون رو طی کنید.
سلام من ۱۶ سالمه و از وقتی که خودمو شناختم زود جوش و عجول بودم هر کسی هر چیزی حتی کوچکترین حرف را بهم بزنه ناراحت میشم و عصبانی
من زندگیم را دوست ندارم اخه جدیدا مبتلا به مریضی شدم که درمان نداره و بیشتر حالم بد شده و احساس تنهایی بیشتری دارم
همش دوست دارم مریضی بدی بگیرم بمیرم همش دنبال مردنم
چندین بار بهش فکر کردم اصلا حال خوبی ندارم واقعا
سلام به شما دوست عزیز
با توجه به این توضیحات شما از نظر روحی نیاز به کمک روانشناس دارید و برای اینکه بتوانیم به شما کمک کنیم نیاز است که به صورت حضوری برای بررسی شرایط روحیتان و طی کردن روند درمانی به روانشناس مراجعه داشته باشید .
داشتن افکار مرگ نیز یکی از نشانه های بهم ریختگی شرایط روحی شما می باشد با بهبود شرایط روحی شما نیز می توانید در زمان روبرو شدن با مشکلات حل های حل مسئله بهتری داشته باشید که کمترین آسیب و بیشترین سود دهی را برای شما داشته باشد.
هروز گریه هر روز بخودم کتک میزنم که چرا رفتارش با من غلطه دیگه هلاک شدم
سلام خسته نباشید نامزد من طی سانحه ی تصادف با خواهرش خواهرشو از دست داد بعد اون هروز تو یه حال و هواییه اصلا نمیفهمه چی میگه میگن تو با من دعوا کردی نفرین کردی خواهرم فوت کرد بنظرتون چیکار کنم?
سلام به شما کمند جان درک میکنم که سبک رفتاری شما را ناراحت می کند اما در این مسیر شرایط روحی نامزد شما در پروسه سوگ واری می باشد و او سعی دارد که به دنبال مقصری باشد و یا واقعیت را انکار کند در این مسیر بهتر است که در احترام با او برخورد کنید در کنار اینکه کمک کنید ایشان به روانشناس مراجعه کنند چون نیاز است که به ایشان کمک کنیم تا شرایط روحی بهتری را تجربه کند و بتواند پروسه سوگواری را طی کند. اینکه شما خودتان را کتک بزنید و یا خودتان را سرزنش کنید… ادامه دیدگاه »
کنترل عصابم دست خودم نیست وقتی عصبی میشم به خودم ضربه میزنم و حال همسرم رو هم خراب میکنم باید چه کار کنم
سلام به شما دوست عزیز
با توجه به اینکه میزان خشم و عصبانیت شما به میزانی می باشد که هم به خود شما و هم اطرافیان آسیب وارد می کند نیاز است که شما به صورت حضوری برای طی کردن روند مشاوره به روانشناس مراجعه کنید تا در طی جلسات درمانی بتوانیم به شما کمک کنیم تا شرایط روحی بهتری را تجربه کنید و با شناخت بهتر احساسات خود در مسیر تعاملی بهتر نیز به آن پاسخ بدهید .
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۳۵۴۷۸۳
سلام منم نمی تونم رفتارم کنترل کنم زود اعصبانی میشم وآدمای نزدیکم رو از خودم دور میکنم .ولی با اونایی که دورند خوب رفتار میکنم .همیشه توخودمم .اعصبانیم. ناراحتم دوست ندارم اینطوری بشه سعی کردم مشکلو حل کنم اما نمیشه ۱۷ سالمه عقدم کردم سه ساله نامزدیم بیشترین خشمموهم سرنامزدم خالی میکنم به خاطر همین رفتارم خیلی بحثمون میشه لطفا به منم کمک کنید
سلام به شما ام البتین جان ببین عزیزم اگر شما احساسات خودت را نشانی نمی توانی به درستی نیز به آنها پاسخ بدهی یعنی شناخت ناقص احساساتت در کنار اینکه می خواهی با این رفتار چه نتیجه ای کسب کنی باعث می شود که این رفتارهای همراه با خشم و عصبانیت شدت بیشتری پیدا کند و خب با این رفتارها تعاملات شما با مشکلات زیادی مواجهه می شود و دیر یا زود فرد مقابل به شما واکنش نشان می دهد در کنار اینکه مشکل اصلی رفع نمی شود و تنها مشکلات شما در تعاملات افزایش می یابد . در این… ادامه دیدگاه »
سلام بنده یک خانم ۳۱ ساله هستم مجرد ،مشکلم نفرت و خشونت ذهنیه نسبت به خانواده پدرم،از بدو تولدم با خانواده پدرم زندگی میکردیم یه خونه دو طبقه طبقه بالا منو پدرو مادرم پایین مادربزرگ و پدربزرگم و بچه هاشون اون خونه رو هم پدرم ساخته بود ولی سندش به اسم پدربزرگم بود.بعد چندسال پدربزرگم فوت شد به خاطر آزار و اذیت های مادربزرگم پدرم مجبور شد خونه رو رها کنه و یه خونه دیگه پیدا کنه و نقل مکان کردیم .۱۵ سالم بود که رفتیم. من هیچوقت آزار و اذیت های مادربزرگمو فراموش نمیکنم ازش متنفرم و همینطور از… ادامه دیدگاه »
سلام به شما ونوس جان در ک میکنم که تجربه اینشرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم دقت کن که شما سالها احساساتی را نسبت به افرادی با خودت حمل کرده ای که بر شرایط روحی شما تاثیر زیادی دارد اما عزیزم در این مسیر در کنار درک نگرانی و احساساتی که نسبت به این افراد و پدر داری نیاز است که مسیر ارتباطی خودت را با آنها بسازی و روابط پدر و مسائل مالی را از طریق قانونی سپری کنید در کنار اینکه توجه داشته باشید به دلیل فوت پدر قبل از تقسیم ارث… ادامه دیدگاه »
من۲۰سالمه
اطرافیانم انقد اذیتم میکنن که بشدت حس میکنم عصبی شدم
وقتی یکم ناراحت یا عصبی میشم،پامو غیرعمد خیلی تکون میدم،گاهی انقد از پاهام کلافه میشم،که دلم میخواد محکم بکوبمشون زمین،و گاهی هم اینکاررو میکنم،ولی باز آروم نمیشم
علتش چیه،دارم دیوونه میشم واقعا
سلام مجدد اگه میشه به اینم جواب بدید،راستش من داخل تصمیم گیری خیلی ضعیفم همیشه قلبم بر مغزم حاکمه وهمیشه اشتباه میکنم داخل تصمیمای بزرگ واقعا باید از بقیه نظر بگیرم خودم اصلا نمیتونم خیلی ضعیفم تو این مورد بین قلب ومنطق همیشه قلب بوده خیلی ادم دودلی هستم خیلی با حرف دیگران سریع تصمیمم تعغیر میکنه ،من خرداد ماهیم میگن خردادیا دودلن کلا ولی بقیه اصلا شبیح به من نیستن هیچوقت تصمیم واقعی نگرفتم وفرار کردم یجورایی ازش نمیدونم چرا این مشکلو دارم هیچوقت موفق نبودم نه داخل دوست پیدا کردن ونه چیز دیگه ایی
سلام وقت بخیر راستش من از بچگی خیلی تند رفتار میکنم بچگی میترسیدم چیزی بگم ولی الان پرو شدم ،راستش من سر هرچیز کوچیکی عصبانی میشم راستش من ۱۵ سالمه نمیدونم مشکلم از کجاست به راحتی عصبی میشم نمیتونم خودمو کنترل کنم هرچی به دهنم بیاد میگم وراستش تلاشم واسه کنترل نکردم چون سخته نمیدونم مشکلم چیه حتا با مامان بابامم بد رفتار میکنم کلا من زورگو خونمونم ولی جاهای دیگه اینجوری نیستم الکی هرسم میگیره زود عصبی میشم وزود فروکش میکنه باید مثلا داداشمو بزنم وگرنه نمیشه اصن از بچگی اینجوریم ولی تو جامعه اصلا رویی ندارم من واقعا… ادامه دیدگاه »
سلام به شما فاطمه جان ببین عزیزم حتما در این مسیر در روان شما این سبک رفتاری پرخاشگرانه و یا دودلی در تصمیم گیری ها معنایی دارد که بله می تواند از سالها پایین تر شروع شده باشد اما اینکه دقیقا افکار و احساسات شما چیست و چه تاثیری بر روند زندگی شما دارد نیاز به بررسی دقیق دارد تا بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم با شناخت بهتر خودتان و مسیر رشدی که دارید بتوانید در مسیر ارتباطی بهتر به این احساسات و نیازها پاسخ بدهید . شناخت ناقص از خودتان تاثیر زیادی نیز بر واکنش های… ادامه دیدگاه »