در این مقاله به “استرس چیست” و مشاوره استرس می پردازیم.
انسان از ابتدای تولد با رویدادهایی مواجه می شود که برایش پیشبینی ناپذیر و غیر قابل کنترل است.
این دو ویژگی دنیای اطراف مان یعنی پیش بینی ناپذیری و کنترل ناپذیری، باعث شده که هیچ کس در دنیا از استرس مصون نباشد.
استرس چیست؟
استرس را شاید بتوان نوعی کوفتگی ذهنی، احساس فشار و تهدید دانست که باعث ناراحتی جسمی و روحی در فرد می شود و معمولا در مقابل تغییرات رخ می دهد.
اگرچه استرس در ضمیر ناخودآگاه ما تداعی گر رویدادهای منفی است اما خود استرس همواره منفی نبوده و در واقع وجود استرس برای بشر لازم است.
استرس گاهی می تواند مثبت باشد؛ این ویژگی یعنی احساس استرس بوده که در نیاکان ما هنگام مبارزه و فرار از حیوانات درنده باعث پاسخ سریع تر و واکنش به موقع می شد.
به عنوان مثال در دنیای امروز نیز هنگامی که صدای بوق یک اتوموبیل را می شنویم درصورتی که سطح لازمی از استرس در ما وجود نداشته باشد شاید واکنشی با سرعت و شدت مناسب از خود نشان ندهیم.
استرس خوشایند!
گاهی نیز یک رویداد در ابتدا باعث استرس و فشار روانی در ما می شود ولی به تدریج به تجربه ای خوشایند تبدیل می گردد.
مثلا پریدن با چتر که اولین بار تجربه ای پر استرس و سخت است در دفعات بعدی برای فرد هیجان انگیز و لذت بخش می شود.
بنابراین می توان گفت استرس به زندگی ما هیجان می دهد، باعث می شود زندگی ما از حالت سکون درآید و در مواجه با خطرات نیز کمک کننده است.
استرس با جسم ما چه می کند؟
استرس بیش از اندازه یا طولانی مدت می تواند به انواع مختلفی از بیماری های جسمانی و روانی منجر شود.
بدن در مقابل استرس با ترشح هورمون کورتیزول واکنش نشان می دهد، ترشح طولانی مدت و زیاد از حد کورتیزول برای سلامت ما عوارض جبران ناپذیری دارد.
واضح ترین عارضه آن، اختلالاتی در ریتم ضربان قلب، گرفتگی عروق قلبی ، فشار خون بالا و حتی سکته قلبی است.
وقتی تحت استرس قرار می گیریم، رگ هایی که به اندام های درونی مان خون می رسانند تنگ تر می شود؛ بنابراین خون بیشتری به عضلات تنه و دست و پا جریان می یابد.
در نتیجه قلب ما سخت تر کار می کند و این باعث افزایش فشار خون و در صورت تداوم این فرایند، بیماری های قلبی می شود.
استرس بر سیستم ایمنی تاثیر می گذارد؟
استرس باعث ضعف سیستم ایمنی می شود و نیز خطر ابتلا به بیماری های عفونی را نیز افزایش می دهد.
از دیگر قسمت های آسیب پذیر بدن در مقابل استرس می توان به سیستم گوارشی اشاره کرد.
استرس می تواند باعث شود اسید معده شما افزایش یابد و احساس سوزش و درد داشته باشید همچنین روند بیماری هایی مانند زخم معده و اثنی عشر را تشدید می کند.
همچنین وقتی تحت فشار عصبی قرار می گیرید، کبد قند خون اضافی تولید می کند تا انرژی بدن را افزایش دهد.
اگر این شرایط استمرار یابد، خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع دو افزایش می یابد.
تحقیقات جدید حاکی از تاثیر استرس روی خطر ابتلا به سرطان، چاقی و اضافه وزن می باشد.
استرس با روان ما چه می کند؟
وقتی دچار استرس می شویم نه تنها از بدن مان بلکه از ذهن مان نیز هزینه می کنیم.
به طور کلی استرس در آغاز و تشدید بسیاری از بیماری های روانی نقش عمده دارد.
استرس های دوران کودکی ، استرس در مقابل حوادث وحشتناک و غیرعادی و همچنین استرس مداوم در برابر رویدادهای کوچک تر، هر کدام به نحوی در اختلات خاصی تاثیر گذار هستند.
استرس می تواند باعث بی خوابی شبانه، فکر کردن به خودکشی و گرایش به مصرف سیگار، مواد مخدر و الکل شود.
وقتی مغز دچار استرس است، هنگامی که باید استراحت کند همچنان فعال است و این باعث می شود که فرد نتواند خواب راحت و کافی داشته باشد.
همچنین استرس بر روی عملکرد مغز بخصوص حافظه تاثیر منفی دارد.
شاید واضح ترین تاثیر استرس روی ذهن و مغز تان را هنگام مطالعه و ضعف تمرکز در جریان استرس تجربه کرده باشید.
علاوه بر تاثیر هورمون های استرس روی اشتها، از نظر روانی پاسخی که بسیاری از افراد بعد از استرس به محیط می دهند و آرامش روحی را برایشان در پی دارد، پرخوری می باشد.
از جمله اختلالات روانی که میتواند پس از تجربه شدید استرس رخ دهد اختلال استرس پس از سانحه یا همان PTSD می باشد.
که معمولا پس از تجربه یک رویداد غیرعادی و پرتنش مثلا تجربه زلزله، سوء استفاده جنسی و… رخ می دهد.
جالب است بدانید که یکی از اثرات استرس و فشار روانی، بخصوص استرس طولانی مدت، خشم، نا امیدی و افسردگی است.
سوالات متداول مشاوره استرس
1 - چه انتظاری نسبت به فرآیند مشاوره استرس دارید?
هر شخصی که برای مشاوره کاهش استرس مراجعه می کند، یک سری انتظارات متفاوتی دارد. به نظرم شما از من انتظار دارید تا به شما کمک کنم در سریع ترین زمان ممکن به اهداف مثبت تان دست پیدا کنید. برخی از افراد دوست دارند یک سری تکالیفی انجام بدهند، برخی دیگر از درمانجوها دوست دارند که حرف بزنند و من به صحبت های آنها گوش بدهم، و همچنین سایر افراد سطح بالایی از تعاملات را دارند. به نظرتان، بهترین روش برای شما چه روشی می باشد؟ آیا من را به عنوان مربی ارتباطات و روابط خودتان در نظر دارید؟ چه انتظاری نسبت به فرآیند مشاوره اضطراب دارید؟ به نظرتان برای دستیابی به اهداف مدنظرتان، به چند جلسه نیاز خواهد بود؟ ممکن است که شما به چه نحوی اهداف دستیابی شده خودتان را خراب کنید؟ آیا به خاطر مشکل خودتان، یک فردی را سرزنش می کنید؟ آیا شما برای ادامه مسیر خودتان، از مشاوره خوب استفاده می کنید؟ شما به چه نحوی درک خواهید کرد که ما به اهدافمان دست پیدا کرده ایم؟
2 - مشاوره اضطراب چیست؟
متاسفانه، اجتناب از مشاوره اضطراب و استرس می تواند منجر به ایجاد اضطراب شدیدتر شود. یک روش درمانی که به عنوان روش درمان شناختی – رفتاری[۱] (CBT) نامیده می شود، در درمان اختلال های اضطرابی کارایی بالایی دارد. روان شناسان با استفاده از CBT به درمانجوها کمک می کنند تا نحوه شناسایی و مدیریت عواملی را یاد بگیرند که منجر به ایجاد اضطراب در آنها می شود. ۱۰ سوال مقدماتی که معمولا درمانگران می پرسند ادامه سایت مشاورانه
سلام من یک ماه و نیم هس ک بچه دار شدم و به شدت میترسم که نکنه بچم مشکلی داشته باشه و دائم استرس دارم و بچه را به هیچ کس نمیتونم بدم دیگه دارم دیونه میشم هم کم خوابی کلافم کرده هم استرس بیش از حد میدونم ک خیلی زیاد حساسم ولی نمیتونم خودم را کنترل کنم لطفا راهنمآییم کنید باید چیکار کنم اگه اینجوری بمونم دیونه میشم 😧
سلام به شما دوست عزیز در این مورد نیاز است که شرایط روحی شما و افکاری که دارید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم بهتر است به صورت حضوری به روانشناس مراجعه داشته باشید تا در این مسیر بتوانیم به شما کمک کنیم تا با شناخت بهتر احساسات و نیازهای کودکتان در هر سن پیش بروید . اینکه شما دائم ذهنتان با این موضوع درگیر باشد که برای کودکتان قرار است اتفاقی رخ بدهد بدن و روان شما در حالت آماده باش قرار می گیرد به همین دلیل با فشارهای جسمی و روحی… ادامه دیدگاه »
سلام من در روستا زندگی میکنم حدود یک ساله هر موقع از خونه میرم بیرون جای چند نفر ایستاده باشن یا از دور به چند نفر برسم پاهام سست میشه نمیتونم دبگه راه برم مثل اینکه خجالتی باشم قلبم تند تند میزنه پاهام سنگین میشه ونمی تونم باندشون کنم مب خوام بدونم احتیاج به دکتر دبگه دارم بالا مشاوره خوب میشم
سلام به شما
عزیزم علائمی که بیان می کنید نشان دهنده اختلال اضطراب اجتماعی هستش و با مراجعه به روان درمانگر و طی کردن دوره درمانیتون می تونید به مرور مشکلتون رو حل کنید. بهتر هستش که به صورت حضوری به روانشناس مراجعه کنید ولی اگر شرایط مراجعه به روانشناس رو ندارید میتونید به صورت تلفنی درخواست مشاوره غیر حضوری کنید.
روانشناس
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
سلام من چند ساله که افسردگی دارم مدتی دارو مصرف میکردم الان حدود یک ساله که دیگه دارو نمیخورم مشکلات زیادی از گذشته داشتم و دارم مه غیر قابل حل هستن اما با وجود همه این همه دارم سعی میکنم زندگی عادی داشته باشم ولی متاسفانه استرس جسم و روحم رو فلج کرده لطفا به من بگید چطور میتونم از شر این فشار وحشتناک خلاص شم
ممنون
سلام به شما الهام جان ببین عزیزم بهتر است روند درمانی خود را طی کنید در این مسیر بهتر است قطع دارو با نظر متخصص صورت گیرد در کنار اینکه بهتر است برای بهبود شرایط روحیتان دارو درمانی و روان درمانی را باهم تجربه کنید تا بتوانید در این مسیر شرایط بهتری را با شناخت احساسات و نیازها و افکار خودتان تجربه کنید . اگر بخواهید روند درمانی خود را قطع کنید ممکن است مجدد با علایم بیشتری روبرو شوید . افسردگی بیماری هست که بیشتر افراد حداقل یکبار در زندگی خود با آن مواجهه می شوند و اگر روند… ادامه دیدگاه »
سلام من ۳۰سال هستم.چند سال پیش کنکور دکتری هستم.خیلی استرس دارم.کلاادم استرسی هستم.(اگه بتونین توی تلگرام باهام صحبت کنین راحتترم ).هرچی میخوانم قبول نمی شوم و نمیدونم چرا فراموش میکنم
یه مسیله دیگر درمورد ازدواج است،من دوست ندارم زندگی معمولی داشته باشم ولی خانوده اصرار به ازدواج با افراد معموذی دارند چیکاز کنن ؟
سلام به شما
عزیزم در مورد عدم موفقیتتون در کنکور نیاز هست که به صورت حضوری به یکروانشناس مراجعه کنید تا مورد ارزیابی بالینی قرار بگیرید و دامنه توجهتون مورد بررسی قرار بگیره و در مورد ازدواج هم سعی کنید معیارهای خودتون رو در نظر بگیرید و طبق معیارهای خودتون تصمیم گیری کنید البته سعی کنید دیدگاهی وسواس گونه نداشته باشید و حد تعادل رو در نظر بگیرید تا بتونید تصمیم درستی داشته باشید.
اگر مایل به چت در تلگرام هستید میتونید به آیدی زیر در تلگرام پیام بدین و بعد از پرداخت هزینه میتونید مشاوره دریافت کنید.https://t.me/kanonmoshaveran_bot
با سلام من خانومی ۳۴ساله هستم متاسفانه مشکلی که دارم این هست که وقتی کار مهمی دارم مثلا امتحانات پایان ترم کل ذهنم درگیز اون میشه از انجام بقیه کارهام مشکل میخورم نهایتا هم اون کار اصلی رو نمیتونم درست انجتم بدم واقعا تمرکزم پایین این مشکل اذیتم میکنه دوست دارم در کنار انحام کارای روزمره به امتحان یا کارای محل کارم برسم ولی کلا نمیتونم چون ذهنم درگیر هست ولی بعد میبینم ساعتها به اون مشکل فکر کردم ولی عملا کاری انحام ندادم لطفا راهنماییم کتید خسته شدم
سلام به شما زهرا جان ببین عزیزم شما برای اینکه بتوانید عملکرد بهتری را تجربه کنید نیاز است که برای زندگی روزانه خودتان برنامه ریزی داشته باشید و در این برنامه به همه مواردی که در یک روز باید به آن توجه کنید دقت کنید و برای آنها تایم بگذارید . شما بیان می کنید که درگیری فکری دارید زمانی که تمرکز شما بر موضوعات و افکار دیگر باشد اینکه نتوانید بر موضوع مهم دیگری تمرکز کنید یک امر طبیعی هست . بهتر است برای فکر کردن در مورد افکار پراکند و یا افکار خاصی که دارید نیز زمان مشخص… ادامه دیدگاه »
سلام من نگین هستم . ۱۶ سالمه جدیدا با یه پسر ۲۵ ساله چت میکنم که فامیل هم هست.خانواده منع صبر دادم که اگه بفهمن واقعا عصبانی میشن و از چشم شان میوفتم من عاشق خانوادم هستم پدرم تمام دنیا مه، شبا از ترس اینکه بفهمن خواب ندارم نمیتونم خودم رو کنترل کنم حداقل ۵ کیلو کم کردم.شب ها اصلا نمیخوابم فقط راه میرم از استرس ماه ام میلرزه به هیچ کی هم نمیتونم دردم رو بگم. من یه زندگی آرووم می خوام فقط همین.
سلام به نگین جان ببین نگین جان شما در شرایط سنی نوجوانی قرار دارید و در این زمان گرایش به جنس مخالف بیشتر می شود به همین دلیل ممکن است تمایل بیشتری به این روابط داشته باشید اما اگر فکر می کنید این روابط می تواند از نظر خانوادگی برای شما مشکلات زیادی را ایجاد کند دلیل شما و اصرار برای ادامه دادن این رابطه چیست ؟ یک رابطه باید سازندگی داشته و با توجه به شرایط روحی که برای شما ایجاد شده است نیاز است که شما برای این رابطه تصمیم گیری کنید چون به نظر نمی رسد که… ادامه دیدگاه »
باورتون نمیشه ولی هر روز هم فقط دعواست. درضمن این رو هم بگم که هیچ عکسی هیچ شماره ای از من نداره و فقط داخل اینستا چت میکنیم. من میدونم هیچ آدمی با دختری که باهاش چت میکنه ازدواج نمی کنه چرا که با خودش میگه وقتی با من بوده با هزار نفر دیگه هم بوده و کی بیاد باور کنه که تو اولین فرد بودی.میشه یه راهی پیشنهاد بدید برای آرامش زندگیم.
اینکه شما واقعیت موجود را از نظر شرایط سنی و نوع رابطه ای که داری و سازندگی ندارد را بپذیری و در احترام از این رابطه خارج شوید تا زمانی که در شرایط سنی و رشدی مناسب بتوانی یک رابطه هدفمند را با آگاهی خانواده تجربه کنی شاید این یکی از بهترین راههای ممکن باشد با توجه به اینکه بیان می کنید این رابطه حتی برایت سازندگی هم ندارد و مداوم دعوا دارید و این فرد نیز هیچ تعهدی ندارد و ماندن در روابط سمی تنها باعث آسیب بیشتر به خودت می شود.
سلام وققتون بخیر .من یه دختر ۱۹ سالم که خیلی سخت میتونم با دیگران ارتباط برقرار کنم مخصوصا اگه اون فرد فامیل یا آشنا باشه(با دوستام یا غریبه ها خیلی مشکلی ندارم)نمیتونم در طول صحبت تو چشماشون نگاه کنم. وصدامم خیلی آرومه ، یه سوالی ازم میپرن خیلی سریع و خلاصه جوابشون رو میدم. حتی برای خرید کردن هم خیلی سختمه که تنهایی وارد جاهای نا آشنا بشم. با اینکه اطلاعات عمومیم بالاست اما خیلی حرفی برای گفتن ندارم و خیلی میترسم از اینکه توجهی بهم نداشته باشن. احساس میکنم این اضطراب ریشه در کودکیم داره چون تا حرفی میزدم… ادامه دیدگاه »
سلام به شما فاطمه جان قابل درک هست که این شرایط و افکاری که در مورد خودت و دیدگاهای دیگران داری برایت اضطراب زیادی ایجاد می کند اما ریشه این اضطراب ها همین افکاری می باشد که در ذهن داری و البته می تواند نوع روابط شما با مادر نیز تاثیر زیادی در این اضطراب و افکار داشته باشد چون احساساتی تجربه شده است که در شرایط مشابه باعث می شود که شما برای جلوگیری از این احساسات روابط خود را کاهش بدهید . شما دیگر یک خانم بالغ محسوب می شوی و دیگر یک کودک نیستی پس بهتر است… ادامه دیدگاه »
سلام چکار کنم استرسم کم شه؟
سلام. جاوید عزیز، استرس شما برای چه چیزی است؟
سلام من ۲۵ سالمه و یک سالی هست که لیسانسم رو گرفتم. از یک سال پیش تا تقریبا برج ۵ خیلی دنبال کار بودم(خیلی استرس و اضطراب و… داشتم). تو یه آزمون دولتی شرکت کردم و متاسفانه قبول نشدم، یه جایی رفتم سر کار یک ماهی کار کردم که به خاطر مسائل حقوق و مسیر و یه سری مسائل دیگه از اونجا هم بیرون اومدم و باز پروسه ی کار پیدا کردن شروع شد کلی استرس کشیدم، فکر کردم، اعصاب خوردی داشتم و … تا بالاخره تو یه کارخونه ای کار پیدا کردم. از حقوق، بیمه، سرویس رفت و برگشت،… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز ببین عزیمز قابل درک هست که شما شغلی متناسب تر با رشته تحصیلی خود و علایقتان را می خواهید و داشتن شغلی در این زمینه احساس رضایت شما را افزایش می دهد اما دقت کنید که یکی از مواردی که از اهمیت زیادی در زندگی برخودار می باشد موضوع انعطاف پذیری می باشد اگر شما انعظاف پذیری لازم را داشته باشید می توانید در مسیر موفقیت بهتر اقدام کنید . در این مسیر بهتر است که به عنوان یک منبع درآمد از شغل فعلی خود استفاده کنید و سعی کنید که در تایم های بیکاری… ادامه دیدگاه »
مهم همون انعطاف پذیری هست که نمیتونم خودم رو با این محیط وقف بدم. خیلی فکرا تو سرم می یاد که خیلی هاشم اشتباه، با این افکار اشتباه میجنگم اما از ذهنم بیرون نمیرن. کاملا سر دو راهی موندم
ببین عزیزم قرار نیست شما با افکار خود بجنگید این افکار وقتی در ذهن شما می ایند یعنی برای شما معنایی دارند و نیاز است که این افکار و احساسات ارزیابی دقیق تر شود تا بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم تا بتوانید در شرایط بهتری تصمیم گیری داشته باشید . چون جنگیدن با افکارتان باعث می شود که بیشتر آنها را تجربه کنید و حتی اضطراب بیشتری داشته باشید چون می خواهید انها را حذف کنید . در این مسیر بهتر است یک دوره مشاوره حضوری و یا تلفنی را تجربه کنید تا بتوانیم در طی جلسات… ادامه دیدگاه »
سلام من ده سال پیش دانشگاه با همسرم ازدواج کردم یه دانشجوی ساده بود و با سختی زیاد به هم رسیدیم و حمایت چندانی هم از خانواده نداشت ..سطح خانوادگیمون هم متفاوت بود …..همسرم شدیدا تلاش میکرد تا زود کار جور کنه و ازدواج کنیم….برای اینکه زودتر پیشرفت کنه وارد کسب و کار شد خیلی خوب بود اما چون تجربه کافی نداشت کارگرش دزدی کرد و بخاطر این مورد و یه سری مشکلات حسابداری بدهی بالا آوردیم…مجبور شدیم کلا اون کار و کسب رو رها کنیم و بریم شهر همسرم از یه کار برای شخص دیگه شروع کنیم….الان هشت ساله… ادامه دیدگاه »
سلام به شما بهار جان قابل درک هست که شرایط اقتصادی برای شما و همسرتان با محدودیت ها و فشارهای روحی زیادی همراه شده است اما دقت کنید که زمانی که شما و همسرتان بدون هیچ پشتیبانی شروع به کار و ازدواج کرده اید خب اینکه مدت زمان بیشتری برای موفقیت نیاز باشد یک امر قابل پیش بینی هست . در این مسیر اگر بخواهید خود را با دیگران مقایسه کنید فشار روحی بیشتری را تجربه می کنید هر فردی زندگی شخصی و مشکلات خودش را دارد پس بهتر است از مقایسه کردن خودتان با هر فردی خوداری کنید و… ادامه دیدگاه »
سلام من ۲۱ سالمه،امسال ترم اول کارشناسی هستم و مجازی میخونم موقعی که استاد میخواد درس بپرسه به شدت استرس میگیرم و نمیتونم درس جواب بدم همیشه در کنار این استرس احساس میکنم تو دلم آشوبه و قراره یه اتفاقی بیوفته ممنون میشم کمکم کنید
سلام به شما هلیا جان داشتن میزانی از اضطراب برای انسان طبیعی هست تا بتواند در مسیر رشدی خود حرکت کند اما اگر این اضطراب بیش از اندازه باشد و بر عملکرد شما تاثیر منفی داشته باشد نیاز به ارزیابی دقیق آن می باشد . شما افکار و احساسات ی را تجربه می کنید که بر روند رفتاری شما تاثیر خواهد داشت برای اینکه بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم نیاز به ارزیابی دقیق شرایط شما می باشد بهتر است در این مسیر به صورت حضوری یا تلفنی به روانشناس مراجعه داشته باشید تا بتوانیم به شما کمک… ادامه دیدگاه »
سلام من یک دختر ۱۳ساله هستم آیا شما برای مشکلی که در زندگی ام دارم می تونید کمکم کنید
سلام. بله بفرمایید .
سلام خسته نباشید.پسرم ۵ سال و یکماهشه.چند روزیه که استرس داره و دائم میگه فکر کنم جیش کردم یکسره مراقب جیش نکنه شب ها خواب خوبی نداره چون دائم داره به این موضوع فکر میکنه یک داداش ۸ ساله هم داره که اون یکبار جیش کردم چند وقت پیش من دعواش کردم باهاش که صحبت میکنم میگه میترسم منممثل داداش جیشم بریزه .چیکارش کنم خانوم دکتر خیلی نگرانشم البته تقریبا هر ۶ ماه چند روز اینجوری میشه باز خوب میشا ولی ایتدفعه خواب های شبانه شو هم ازش گرفته میگه من تا صبح تخوابیدم.لطفا کمکم کنید
سلام. شما برای ایشان ترس ایجاد کردید. نباید بچه ها را از جیش کردن بترسانید و این کار باعث شده اختلال استرس بگیرند. می توانید از مشاوران کودک مرکز مشاوره ستاره ایرانیان کمک بگیرید. یا مطلب زیر را مطالعه کنید
ادرار کودک
سلام من کلا ادم استرسی هستم و سر کوچک ترین چیزی استرس میگیرم و نمیدونم چجور کنترلش کنم توی خونه هم تنش های زیادی هست ممنون میشم کمک کنید
سلام به شما
عزیزم اگر که مدت و شدت استرس شما زیاد هست نیاز هست که حتما به روان درمانگر متخصص در این زمینه مراجعه کنید ولی به طور کل میتونید با ورزش کردن روزانه، یوگا و تمرینات ریلکسیشن و تنفس های عمیق و البته کاهش مصرف قهوه و شکلات میزان استرس رو در خودتون کنترل کنید ولی این تمرینات در مواقع حاد به تنهایی جواب نمیدن و همونطور که گفتم نیاز به مراجعه حضوری به روان درمانگر می باشد.
روانشناس
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
سلام وقتتون بخیر من ۱۶ سالمه پایه نهم هستم در امتحان علومم میدونم دوتا غلط دارم ۱۸ میشم ولی انقدر ب خودم تلقین کردم که حس میکنم غلط زیاد دارم از روز شنبه همش دارم امتحانم چک میکنم باز به همین دوتا غلط میرسم درسم خیلی خوبه مامانم میگه خب بین این همه ۲۰ ی ۱۷ یا ۱۸ باشه چیزی نمیشه به خودت استرس نده… انگار اطمینان ندارم نسبت به نمرم تو اموزش مجازی اینطوری شدم،،واقعا خیلی درس میخونم،سر امتحان خودم متوجه استرس نمیشم ولی از لرزش دستانم خیلی بد خط میشم دیگه روانی شدم واقعا عذابم میده این احساس… ادامه دیدگاه »
سلام به شما
فاطمه جان دقت کن که با وجود اهمیت وضعیت تحصیلیتون این حجم از وسواس و استرس غیر عادی و غیر طبیعی هستش و میتونه باعث اختلال در شیوه ی زندگیتون بشه بنابراین شما نیاز به طی کردن یک دوره شناخت درمانی دارید تا بتونید مسیرتون رو با آرامش خاطر بیشتری طی کنید. سعی کنید در اولین فرصت برای مراجعه به روانشناس اقدام کنید.
روانشناس
۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵
ممنون از لطفتون
درسته من باید به روانشناس مراجعه کنم متاسفانه این امکان رو ندارم…
عزیزم سعی کنید برای مراجعه به روانشناس حتما اقدام کنید و مسئله رو با خانوادتون در میون بزارید متاسفانه نشانه هایی روانی مانند نشانه های جسمانی نیستن و افراد توجه کافی به این موارد نمی کنن در صورتی که مسائلی که مربوط به روان انسان ها میشه به اندازه مشکلات جسمانی حتی بیشتر نیاز به توجه دارن. بنابراین این مسائل رو جدی بگیرید و از رها کردن خودتون خودداری کنید.
بله درسته فکر نمیکنم خانوادم منو پیش روانشناس ببرن خودم میدونم حالم خوب نیست جوری دلشوره دارم که صبح ۴ بار از خواب پریدم…نمیدونم چیکار کنم…تا با ی چیزی حالم بهتر میشه یهو نمره میاد تو ذهنم که مبادا غلط داشته باشم درحالیکه فکر میکنم ۱۸ میشم، زیادی حساس شدم نمیتونم بی اعتنا باشم…دلم میخواد اون لحظه بمیرم.
سعی کنید از گوگل تمرینات ریلکسیشن رو دانلود کنید و حتما در زمان خواب انجام بدین. افکارتون رو به چالش بکشید و مثلا به خودتون بگید حتی اگر این درس رو نمره زیر ۱۰ بگیرم چه اتفاقی میفته آیا اتفاق غیر قابل جبرانی میفته؟ ایا با نمره ی ۱۸ نمیتونم به هدفی که برای خودم تعیین کردم برسم؟ با این سوالات افکار وسواسیتون رو راجع به نمره به چالش بکشید و سعی کنید اتفاقات بدی که فکر میکنید با وجود گرفتن نمره پایین براتون بیفته رو روی کاغذ بنویسید، با نوشتن افکارتون روی کاغذ، افکارتون براتون عینی تر میشن و… ادامه دیدگاه »
سلام وقتتون بخیر من همیشه این مشکلو تو روابطم دارم وقتی با کسی وارد ارتباط میشم همش ترس از دست دادنشو دارم یا اینکه میترسم دلشو بزنم و بره در صورتی که خودم از طرف مقابل سرترم ولی اعتماد به نفس ندارم خیلی ناراحتم بیشتر مواقع استرس دارم و با خودم جنگ درونی دارم همش دارم خودمو بازخواست میکنم چرا این کارو کردم چرا این حرفو زدم لطفا کمکم کنین؟😔😔
سلام به شما عزیزم چنین رفتارهایی نشان دهنده ی طرحواره ناسازگار رهاشدگی/بی ثباتی است. افرادی که این طرحواره رو دارن نسبت به طرد شدن و تنها ماندن حساسیت بالایی دارن و حتی به کوچکتربن نشانه های طرد واکنش نشون میدن. اثبات عشق و دوست داشتن به افراد این چنینی دشواره و این افراد چون احساسات دیگران رو باور ندارن مدام ترس از دست دادن دارن و ممکنه رفتارهای کنترل گراته و زرقابت و حسادت از خودشون بروز بدن. در اینجور مواقع طرحواره درمانی میتونه درمان بسیار موثری باشه بنابراین سعی کنید به صورت حضوری به یک طرحواره درمانگر مرجعه کنید… ادامه دیدگاه »
سلام وقتتون بخیر من یه مشکلی دارم که هر وقت با یه نفر وارد ارتباط میشم همش ترس از دست دادن طرفو دارم و اعتماد به نفسمو از دست میدم کلا در بیشتر موارد اعتماد به نفس ندارم ولی در روابطم خیلی بیشتره این استرس و اضطراب.من باید چیکار کنم خیلی ناراحتم با اینکه از لحاظ ظاهری همه میگن که خوبم و خودم هم قبول دارم ولی باز استرس می گیرم و خیلی عصبی میشم کلا این بی اعتماد به نفسی روی کل زندگیم تاثیر گذاشته.البته راستش رو بخواین فکر میکنم عدم اعتماد به نفسم بخاطر محدودیت هایی که تو… ادامه دیدگاه »
سلام من ۱۲ سالمه و خییلی بیش از حد استرس دارم مثلا گاهی نشستم دارم با گوشی کار میکنم یا مثلا خیلی عادی و معمولی هستم ولی از درون خیلی استرس دارم و همش گچ دیوار اتاقمو با ناخن از جا میکنم و نمیتونم استرسم رو کنترل کنم یا مثلا گاهی حتی اینقدر عصبی میشم که دلم میخواد همه چیو بشکونم از اعصبانیت و همین طور که گفتم اعصبانیت و استرسم بی علت هستش دارم دیونه میشم یا مثلا گاهی از استرس زیاد دستام میلرزن یا مثلا وقتی دارم امتحان میدم خیلی استرس میگیرم و عصبی میشم حتی همیشه توی… ادامه دیدگاه »
سلام به شما دوست عزیز
با توجه به توضیحاتی که شما در مرود میزان اضطراب خود و همچنین ترس هایتان و تاثیر آن بر عملکردتان بیان کردید نیاز است که به صورت حضوری به روانشناس مراجعه داشته باشید تا شرایط روحی شما و افکار و احساساتی که تجربه می کنید دقیقا مورد بررسی قرار گیرد و در طی جلسات درمانی برای بهبود به شما کمک شود.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۷۹۰