ممکن است به عنوان یک معلم، مربی و یا والد با مسایلی مانند دقت، تمرکز، حافظه و یا سایر مولفه هایی که همگی به نوعی با روانشناسی یادگیری مرتبط هستند، سر و کار داشته باشید.
در بسیاری از موارد در کلاس های درس شاهد دانش آموزانی هستیم که به درستی یاد نمی گیرند، فراموش کارند و یا به اندازه ی کافی دقت ندارند.
بسیاری از افراد ممکن است در چنین شرایطی از روش های غیر موثر مانند تنبیه، تهدید، سرزنش، توبیخ و یا سوال بی فایده ی ” چرا درس نمی خوانی؟” یا ” چرا یاد نمی گیری؟” استفاده کنند.
در شرایط مشابه، افراد حرفه ای ممکن است به این سوال اساسی فکر کنند که ” چگونه می توان مسایل مربوط به یادگیری، حافظه، تمرکز و یا سایر مشکلات موجود را به نحو موثری حل کرد؟”
روانشناسی یادگیری به منظور افزایش تمرکز
اگر شما نیز از این دسته افراد هستید و تمایل دارید تا راه حل های مناسب افزایش دقت و تمرکز حواس در دانش آموزان را یاد بگیرید، ادامه ی مطلب می تواند برای تان مفید باشد.
-
لیستی تهیه کنید و کار های مربوط به هر روز را یادداشت کنید.
اگر چه ممکن است این راهکار بی اندازه ساده به نظر برسد اما به همان میزان نیز کاربردی و مفید است.
دانش آموزان به ویژه در دوره ی دبستان، دارای تفکر عینی هستند. بنابراین مشاهده ی آنچه باید انجام دهند به طور روشن و واضح، به آن ها کمک می کند تا انتظارات شما را بهتر برآورده کنند.
۲- زمان استراحت در نظر بگیرید.
از آنجا که خستگی زیاد موجب عدم تمرکز است، در نظر گرفتن زمان استراحت می تواند به شما کمک کند تا به عنوان یک مربی، کلاس را بهتر مدیریت کنید و دانش آموزانی حواس جمع تر داشته باشید.
این روش در ارتباط والدین با کودک نیز کاملا موثر است. به عنوان مثال در صورتی که می خواهید در مورد تمیز کردن اتاق با فرزندتان صحبت کنید، باید زمانی را انتخاب کنید که او برای شنیدن صحبت های تان انرژِی دارد و بی اندازه خسته نیست.
۳-خلاق باشید و از تکرار بپرهیزید.
بیان مطالب تکراری می تواند برای هر کسی کلافه کننده باشد و این موضوع کودکان را بیشتر آزار می دهد.
دانش آموزان عموما معلمانی را می پسندند که خلاق هستند و از روش های مختلفی در تدریس بهره می برند.
بنابراین این موضوع را مد نظر داشته باشید.
لازم است بدانید که نه تنها در انتقال مطالب درسی بلکه در برقراری ارتباط با دانش آموزنیزتکرار دایمی یک مساله می تواند منجر به مقاومت و عدم تغییر شود.
اگر شما دایما در مورد ضرورت نظم توضیح دهید، دانش آموز نسبت به حرف های تان مقاوم می شود و تغییری در رفتار او نخواهید دید.
سوالات متداول روانشناسی یادگیری
1 - روند یادگیری چیست؟
آموزش روند به دست آوردن جدید، و یا اصلاح، دانش، رفتارها، مهارت ها، ارزش ها، و یا تنظیمات موجود است. ... برخی از یادگیریها فوری، ناشی از یک رویداد واحد هستند (مثلاً توسط یک اجاق گاز داغ سوزانده می شوند) ، اما مهارت و دانش زیادی از تجربیات مکرر جمع می شود.
2 - روانشناسی یادگیری و فراگیران چیست؟
روانشناسی یادگیری یک علم نظری است. استفاده از روانشناسی یادگیری از این سبک نیز به دانش آموزان کمک می کند تا خودشان انگیزه بیشتری پیدا کنند و در یادگیری خود سرمایه گذاری کنند. این برنامه بر ایجاد و تشویق طرز فکر، رشد، انگیزه و پشتکار متمرکز است.
سلام و درود… خسته نباشید. من بعد از چهارده سال بخاطر علاقه ی شدیدی که به تحصیل داشتم الان شروع کردم برای دیپلم مجدد وبعد هم کنکور. چون رشته ام را تغییر دادم خیلی از کتاب ها رو باید بصورت فردی وبدون هیچ دبیرواموزشی خودم پیش بروم. چندین باری خودم روتست زدم. روش خواندنم همیشه ازهمان ابتدا بصورت خواندن وفهم صفحه ای، و نکته برداری بوده و در چند مورد که ازمون داشتیم باوجود تلاش بسیار و خواندن و… زیاد سرجلسه ی ازمون انگار تاحال کتاب مورد نظر رو باز هم نکردم. واقعا بابت این موضوع بسیار ناراحت ومهم تر… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز
در این مسیر بهتر است تحت نظر مشاور تحصیلی و با دریافت برنامه ریزی و بررسی شیوه های خواندن و سطح یادگیری خودتان پیش بروید اگ بخواهید در این مسیر بدون برنامه پیش بروید ممکن است که با مشکلات بیشتری برای بعضی از دروس مواجهه شوید در کنار اینکه شما می توانید از سی دی های آموزشی ، معلم های مجازی و خصوصی نیز استفاده کنید .
داشتن علاقه و استعداد اگر با برنامه ریزی و پشتکار همراه شود می تواند به فرد کمک کند تا نتیجه گیری بهتری کسب کند .
سلام دانشجوی ترم دومی هستم که بنا به مشکلاتی ترم اول فقط ۱۱ واحد پاس کردم ترم دوم هم با این وضع و شرایط و دیر برگزاری کلاسها هیچی یاد نگرفتم از ۲۰ واحد بازم میخوام ۱۱ رو نگه دارم و ۹ واحد رو امتحان ندم چون وقتی کتاب رو باز میکنم به خوندن چون با پیشنیاز ها باهم برداشتم قادر به خوندنش نیستم به نظر شما تا ترم ۴ چجوری میتونم به هم ترمی های خودم برسم و پاس کنم اراده دارم فقط این وسط درگیر ازدواج و خواستگاری…شدم ودر واقع احساساتی شدن که الان دارم چوبشو میخورم از… بیشتر بخوانید
قابل درک هست که پروسه ازدواج و درس می تواند برای شما در کنار هم مشکلات و درگیری فکری بیشتری را ایجاد کند اما نیاز است که شما با مدیریت زمان به هردوی آنها توجه مورد نیاز را داشته باشید تا بتوانید تصمیم گیری بهتری داشته باشید . سعی کنیددر این مسیر از حذف استفاده نکنید و معدل خود را به شرایطی برسانید که بتوانید میزان دروس بیشتری را بردارید و از این طریق این دو ترم را جبران کنید . در این مسیر برای موفقیت نیاز به تلاش و داشتن پشتکار در کنار هدف و برنامه ریزی می باشد… بیشتر بخوانید
سلام
من عاشق علم و امسال کنکور دارم وهدفم هم به طور دقیق انتخاب کردم و الان عاشقشم و اوج ذوق را زمانی دارم که یه مسئله حل میکنم یا یه مبحث علمی میخونم یا به ستاره ها فکر میکنم ولی در گذشته ( سعی میکنم مثبت اندیش باشم چون حالا اینجوری نیستم ) گاهی آنقدر بیخیال میشدم که خا نوادم یاد آور میشدن !
علت چیه به نظر شما؟
لطف میکنید
با سلام خدمت شما دوست عزیز
اگر شما با افت روبرو شده اید می تواند دلایل مختلفی برای آن وجود داشته باشد مخصوصا شرایط روحیتان و یا سرگرمی هایی که در این مدت با آن روبرو شده اید در این دو مورد و همچنین برنامه روزانه خود اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار بدهید تا باهم بیشتر صحبت کنیم.
در کنار شناختن علایق و استعدادها موضوع دیگری که برای رسیدن به موفقیت نیاز می باشد پشتکار و برنامه ریزی می باشد تا فرد بتواند شرایط بهتری را تجربه کند .