زبان بدن در سخنرانی چگونه باید باشد؟

در سخنرانی ها یکی ار عواملی که نقش زیادی در جذب مخاطب دارد زبان بدن است.

زبان بدن یکی از پررنگ ترین عوامل است و کیفیت سخنرانی را افزایش می دهد و باعث ایجاد تفاوت در کیفیت سخنرانی افراد می گردد.

زبان بدن مفاهیم را به صورت غیرکلامی به افراد منتقل می کند  و هنگامی که با دیگران ارتباط برقرار می کنید بهتر است برای برقراری ارتباط بهتر در کنار حرف زدن از زبان بدن و حالت های بدنی استفاده کنید.

زبان بدن در موقعیت هایی مانند سخنرانی بسیار تاثیرگذار و مفید می باشد شناخت زبان بدن و آگاهی در مورد آن می تواند به شما کمک کند.

در این مقاله اطلاعاتی در مورد زبان بدن و تاثیر آن در سخنرانی خواهیم گفت.

زبان بدن در سخنرانی

زبان بدن همان حرکت های بدن می باشد و شامل ژست و حرکت های خودکار بدن است که افکار و احساسات گفته نشده را به مخاطبین انتقال می دهد، ذهن در انجام دادن این حرکات تاثیر مهمی دارد.

افرادی که سخنران هستند علاوه بر اطلاعاتی که از طریق سخنرانی به مخاطبان انتقال می دهند پیام های جداگانه ای از طریق ارتباط چشمی، حالات چهره، حرکات سر و دست و حالت های کلی بدن به مخاطب ارسال می کنند.

زبان بدن در سخنرانی چه اهمیتی دارد؟

زبان بدن در سخنرانی بسیار مهم است و اثرات مثبتی بر سخنرانی می گذارد.

حالت های بدن و ژست ها باعث می شوند قدرت اثرگذاری کلامتان بیشتر شود و تاثیر بیشتری بر روی مخاطب بگذارد.

زبان بدن تا حد زیادی موفقیت و شکست موضوع مورد برررسی در سخنرانی را تعیین میکند.

اگر از زبان بدن به درستی استفاده کنید باعث می شود مخاطب به صحبت های شما توجه کند و جذب آن ها شود و به احتمال زیاد مخاطب در بحث مشارکت و همراهی می کند.

پس افرادی که قصد دارند در یک جمع سخنرانی کنند بهتر است بر مطالب به طور کامل تسلط داشته باشند و در هنگام تمرین به حرکت های دست و حالت چهره شان توجه کنند.

بهترین مرکز مشاوره کجاست؟

نکاتی مهم درباره زبان بدن در هنگام سخنرانی

زبان بدن در سخنرانی اهمیت بسیاری دارد اما با اصولی همراه است و شما در هنگام سخنرانی باید این اصول را رعایت کنید.

شما با به کارگیری این اصول و تمرین کردن می تواند رابطه بهتری با مخاطب برقرار کند، به نکاتی که در ادامه وجود دارد دقت کنید.

  1. لبخند زدن از مهم ترین زبان بدن در سخنرانی

لبخند زدن بر روی مخاطب اثر مثبتی می گذارد ممکن است شما با فردی برخورد کنید که از نظر شما بسیار خشک و جدی به نظر برسد اما با دیدن لبخندش نظرتان در مورد تغییر کند و جذبش شوید.

این شنان می دهد که لبخند سلاح بسیار قوی برای جذب افراد می باشد و در لحظه می تواند نظر افراد را در مورد شما تغییر دهد.

لبخند زدن در هنگام سخنرانی باعث جذب مخاطب می شود و احتمال دارد که مخاطب به حرف هایتان بیشتر توجه کند و به صحبت های شما واکنش نشان دهد و در سخنرانی با شما همراه شود و به احتمال زیاد پاسخ لبخندتان را با لبخند می دهد.

  1. نفس کشیدن را فراموش نکنید.

سخنرانی کردن معمولا با اضطراب و استرس همراه است، اضطراب موجود در سخنرانی باعث می شود که با سرعت بیشتری صحبت کنید و در هنگام صحبت کردن با کمبود اکسیژن مواجه شوید.

هنگام سخنرانی متوجه سرعت صحبت کردن خود باشید و اگر تند مطالب را ارائه می دهید با تکنیک های تنفسی آرامش خود را حفظ کنید و سرعت سخنرانی را کنترل کنید.

نفس کشیدن استرس و اضطراب را کاهش می دهد و تنفس عمیق باعث می شود توقف های کوتاهی بین ایده و افکار شما ایجاد شود و با تمرکز و دقت بیشتری صحبت کنید.

تنفس عمیق باعث می شود که با لحن مناسبی صحبت کنید و مخاطب جذب صحبت های شما شوند و به خوبی مطالب را گوش دهد.

  1. ژست های قدرتمندانه در زبان بدن داشته باشید.

قبل از سخنرانی تمرین کنید و ژست هایی که انجام می دهید با زبیعی به نظر برسند و گرنه تاثیری بر مخاطب نخواهند گذاشت.

یکی از مهترین ژست ها  که بر روی مخاطب تاثیر بسیاری می گذارد و حس قدرت شما را نمایش می دهد ، ژست ” ابرقهرمان” نام دارد.

در ژست ابرقهرمان هنگامی که می ایستید پاهایتان در عرض شانه ها قرار گرفته و به همان اندازه باز می باشد، دست ها در پشت و سر بالا نگه داشته می شود.

در هنگام سخنرانی باید از حرکات دست استفاده کنید و ثابت در حالت نگه ندارید.

ژست ابرقهرمان حس اقتدار به شما می دهد و بر روی مخاطب اثر می گذارد و حس قدرت را به مخاطب منتقل می کند.

زبان بدن در سخنرانی

  1. به حرکات چهره زبان بدن خود دقت کنید.

یکی از مهم ترین ویژگی های زبان بدن بیانات چهره ای می باشد، که کمک می کند ارتباط بهتری میان شما و مخاطبتان ایجاد شود و مطالب به خوبی انتقال داده شود.

برای اینکه بیانات چهره ای مناسبی داشته باشید باید قبل از سخنرانی در جلوی آینه تمرین کنید یا با استفاده از دوربین از خود فیلم بگیرید و فیلم ضبط شده از سخنرانی خود را نگاه کنید تا متوجه ایراد ها و نکات مثبت زبان بدن خود شوید.

شما باید در سخنرانی با چهره مصمم حاضر شوید تا به مخاطب خود حس صداقت را منتقل کنید و مطالبی که بیان می کنید باید به آن ها اعتقاد داشته باشید و چهره شما باید این اعتقاد و صداقت را به خوبی نشان دهد.

  1. وانمود کنید که به سخنرانی تسلط دارید.

استرس و اضطراب داشتن در سخنرانی یک مسئله طبیعی می باشد اما شما باید اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و استرس خود را به مخاطبان منتقل نکنید.

سخنران باید استرس خود را با زبان بدن مخفی کند  و اعتماد به نفس خود را به خوبی به مخاطب نشان دهد حتی اگر در آن لحظه آن را حس نمی کند ولی باید مخاطب متوجه عدم اعتماد به نفسش نشود.