شادی ها و غم های زودگذر در زندگی همه ی ما وجود دارد اما فردی را تصور کنید که دایما در یکی از دو وضعیت زیر به شکل اغراق آمیزی گرفتار است و کنترلی بر خلق و خوی خود ندارد و در این حالت باید به مشاوره دو قطبی مراجعه کند.
به این حالت اختلال دو قطبی یا همان افسردگی شیدایی گفته می شود که یکی از مهم ترین اختلالات خلقی است.
در این مطلب قصد داریم تا شما را با این بیماری، عوارض آن و روش های بهبودی بیشتر آشنا کنیم.
در صورتی که خودتان و یا یکی از نزدیکان تان از این بیماری رنج می برد می توانید از مطالب این مقاله استفاده کنید.
مشاوره دو قطبی
افراد دارای اختلالات خلقی، نوسانات خلقی شدیدی را تجربه می کنند.
این یعنی آن ها ممکن است در طی یک روز بسیار با انرژِی، خوشحال و سرزنده باشند و فردای همان روز تبدیل به فردی بی رمق و افسرده شوند.
دوره های افسردگی و شیدایی در انواع مختلف اختلال دو قطبی متفاوت است. ممکن است در برخی از آن ها دوره افسردگی طولانی تر باشد یا دوره شیدایی.
همچنین ممکن است دوره ی افسردگی و شیدایی به صورت مختلط و به هم آمیخته نیز اتفاق بیفتد.
معمولا شروع اختلال دو قطبی از دوره ی نوجوانی است و کمتر دیده می شود که فردی در بزرگالی مبتلا به اختلال شود و در مشاوره دو قطبی قابل شناسایی است.
مبتلایان به طرز مساوی از بین زنان و مردان در گیر این اختلال خلقی هستند و معمولا از هر ۱۰۰ نفر یک نفر از آن رنج می برد.
علت اختلال دو قطبی چیست؟
پژوهش ها نشان می دهند که زمینه های ژنتیکی و ارثی نقش زیادی در شکل گیری این اختلال دارند.
افراد مبتلا معمولا در بستگان درجه یک خود نیز نمونه هایی از دو قطبی را گزارش کرده اند.
این زمنیه های ژنتیکی می تواند فرد را مستعد آن کند که در واکنش به محیط نامناسب، علایم آشفتگی خلقیب یشتری را از خود نشان دهد و به احتمال بیشتری به اختلال دو قطبی مبتلا شود.
تفاوت در نحوه ی عملکرد مغز افراد مبتلا به این اختلال نیز باعث می شود تا نیاز آن ها به دارو درمانی ضروری باشد.
مشاوره دو قطبی و داروها کمک می کنند تا مراکز مربوط به کنترل هیجانات در مغز بهتر عمل کند و فرد بتواند بر حالات خلقی خود تسلط بیشتری داشته باشد.
آیا درمان قطعی دوقطبی وجود دارد؟
سوالات متداول مشاوره دو قطبی
1 - اختلال دو قطبی چگونه درمان می شود؟
درمان اختلال دو قطبی از طرق داورهای تثبیت کننده ی خلق اتفاق می افتد. یکی از مهم ترین آن ها لیتیوم است. داروهای ضد صرع مانند سدیم والپروت و کاربامازپین نیز در درمان اختلال دو قطبی کاربرد دارند و لازم است تا فقط بر اساس دستور روانپزشک به کار روند. معروف ترین داروی تثبیت کننده ی خلق، لیتیوم است که لازم است دوز آن با توجه به میزان آب بدن و پس از آزمایش های خون مکرر، تعیین شود. عدم استفاده از دارو درمانی می تواند منجر به تداوم دوره های افسردگی و شیدایی و عود علایم شود.
2 - کدام درمان های روانشناسی به بهبود اختلال دوقطبی کمک می کند؟
لازم است تا دارودرمانی و درمان روانشناختی به صورت همزمان مورد استفاده قرار گیرد. در طول دوره ها و در زمانی که خلق تان تا حدودی تثبیت شده است، روانشناس می تواند به شما کمک کند تا شناخت بیشتری نسبت به این اختلال و علایم ان کسب کند، از تثبیت شدن در دوره های افسردگی یا شیدایی جلوگیری کند، بر افکارتان تسلط بیشتری داشته باشید و بتوانید سازگاری بیشتری را کسب کنید. ارایه ی آموزش هایی به اطرافیان تان نیز می تواند به آن ها کمک کند تا اختلال موجود را بهتر درک کنند و با شما رفتارهای مناسب تری داشته باشند. مشاوره آنلاین رایگان در سایت مشاورانه
3 - راهبردهای عملی مراقبت از خود برای بیماران دو قطبی
1. بیشتر و بیشتر در مورد بیماری تان اطلاعات کسب کنید. 2. در طی روز، حالات و احساسات تان را ثبت کنید و نشانه های تغییر حالات خود را پیگیری کنید. در صورت بروز علایم از متخصص درخواست کمک کنید تا بتوانید از وخیم شدن اوضاع و بستری پیشگیری کنید. 3. کنترل استرس را یاد بگیرید. ناتوانی در کنترل استرس می تواند منجر به وخیم تر دشن حالتان شود. 4. روابط اجتماعی تان را بیشتر کنید 5. ورزش و کنترل رژیم غذایی تان را فراموش نکنید. 6. تفریح کنید و لیستی از فعالیت های مفرح داشته باشید که هر روز آن ها را پیگیری کنید.
4 - در چه صورت مراجعه به متخصص، اورژانسی است؟
در صورتی که با فرد مبتلا به اختلال دو قطبی زندگی می کنید و علایمی مانند افکار و رفتار خودکشی و یا بدگمانی شدید به دیگران و احتمال آسیب زدن به آن ها مشاهده شد، بهتر است با یک متخصص در تماس باشید در برخی موارد بستری کوتاه مدت می تواند به کاهش علایم افسردگی و شیدایی کمک کند. مشاوره آنلاین رایگان در سایت مشاورانه
سلام مجدد خدمت شما من در حال حاضر در افغانستان هستم و فقط خودم پاسپورت دارم و هم ویزا ولی پسرم فاقد پاسپورت هست آیا امکان مشاوره آنلاین هست
ممنون
سلام به شما آقای جعفری
دریافت مشاوره آنلاین در سایت در این قسمت که نیازی به پاسپورت یا ویزا ندارد می توانید سوال خود را ارسال کنید و جواب را در زیر سوالتان دریافت کنید.
برای مشاوره تلفنی و یا مشاوره در اسکایپ یا تلگرام هم به همین شکل هیچ نیازی به این موراد نمی باشد.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۳۵۴۷۸۳
سلام من پسری دارم ۱۷ساله که همین حرکات و رفتارهای عجیب وغریب ازش سر میزنه چطور درمان میشه؟
سلام به شما آقای جعفری
نگرانی شما برای فرزندتان قابل احترام هست اما در این مورد برای اینکه بتوانیم به فرزند شما کمک کنیم نیاز است که به صورت حضوری با خود او در این مسیر پیش برویم و شرایط او را بررسی کنیم و رونو درمان را ایجاد کنیم .
در هرصورت حضور شماها به عنوان خانواده مخصوصا در این شرایط سنی که دوران نوجوانی می باشد در کنار روانشناس از اهمیت زیادی برخودار می باشد.
آیا کسی که اختلال دو قطبی تشخیص داده شده می تواندافسردگیMDD داشته باشد؟
سلام به شما عاطفه جان
دقت کنید که اختلال دوقطبی و MDDیا همان افسردگی در یک طبقه قرار دارند و جز بیماری های خلقی می باشد و در این مسیر اگر فردی تشخیص گذاری دو قطبی دریافت کند نمی تواند افسردگی برای او تشخیص گذاری کرد .
سلام :) من ۱۸ سالمه .رشته ام تجربیه. امسال سال اولی بود که کنکور دادم.با اینکه درصدام خیلی بالا بود توی سال و تراز های خیلی خوبی داشتم.ولی سر جلسه به خاطراسترس خیلی زیادی که داشتم نتوستم مثل همیشه باشم ورتبه دلخواهم روبه دست بیارم.برای کنکور مشاور تحصیلی داشتم و خب ایشونم از این اتفاق خیلی ناراحت شدن و پیشنهاد دادن که اگه خواستم پشت کنکور بمونم پیش روانپزشک برم… وقتی که اینو گفتن پدرم هم همراهم بود و زیاذ جدی نگرفت :( و واقعا نمیدونم چطور این موضوع رو بهشون بگم. دیشب سعی کردم حداقل خودم یکم تو سایتا… بیشتر بخوانید
سلام به شما آیدا جان ببین عزیزم براساس کلیات نمی توان در این مورد بدون بررسی نظری بیان کرد و بهتر است اگر اضطراب و یا مشکلی در شرایط روحی برایتان وجود دارد نیاز است که در این مسیر براساس شرایط مسیر ارتباط با روانشناس برای شما حتی اگر مشکلی وجود دارد تشخیص داده شود . در این مسیر کاهش تمرکز شما نیز می تواند به دلیل شرایط روحی شما باشد اما در هرصورت نمی توان بر مبنای کلیات نظری بیان کرد . حتی اگر این تشخیص گذاری درست باشد بازهم شدت ان برای افراد متفاوت می باشد و نمی… بیشتر بخوانید
خیلی ممنونم
بله واقعا منم حرفتون رو قبول دارم که نمیشه براساس کلیات نظر داد
ولی خب واقعا نمی دونم چه طور به پدر مادرم بگم که برم پیش روانشناس
آخه خیلی تواین موارد جبهه میگیرن قبول نمیکنند و مثلا میگن تو که چیزیت نیست
یا مگه دیوونه شدیو و….
نمیدونم چطور راضی شون کنم.