بسیاری از والدین در حالی به ملاقات مشاور م ایند که کاسه ی صبرشان از بی نظمی های کودک لبریز شده و کنترل امور از دست شان خارج شده است.
والدین بل از اقدام برای مشاوره، همه ی راه حل های ممکن را امتحان می کنند.
این راهکارها دامنه ی وسیعی از رفتارهای محبت آمیز تا تهدید و تنبیه و توبیخ های متعدد را در بر می گیرد.
اما پس از مدتی، تلاش های بی نتیجه آن ها را به اتاق مشاوره می کشاند. جایی که شاید لازم بود تا قبل از تصمیم به فرزندآوری، در آن حضور یابند و مهارت های لازم را آموزش ببیند.
اگر شما هم جزء این دسته از والدین هستید، ادامه ی مطلب به شما کمک خواهد کرد تا دلایل بی نظمی کودک تان را بیشتر درک کنید و بتوانید او را به سمت خودتنظیمی و نظم در امور سوق دهید.
فرزندان کدام دسته از والدین بی نظم ترند؟
بررسی های بالینی انجام شده در خصوص نظم نشان می دهد که والدینی که حساسیت بیشتری در خصوص نظم و انضباط دارند، فرزندان بی نظم تری نیز دارند.
دلیل این مساله می تواند این باشد که تاکید افراطی بر نظم، غالبا با امر و نهی، بکن و نکن و حساسیت هایی همراه است که فرزندتان را خسته می کند.
در طی زمان فرزندتان به دقت مشاهده می نکند که می توادن از طریق بی نظمی، توجه تان را جلب کند، شما را عصبانی کند و کنترل شرایط را به دست بگیرد.
در حقیقت شمار زیادی از فرزندان با بی نظمی در حال انتقام گرفتن از والدین امر کننده ی خود هستند و در پس نقاب بی نظمی این پیام مهم را منتقل می کنند که “نمی توانی کنترلم کنی”.
این حالت می تواند تبدیل به دور باطلی شود که شما به عنوان والدین، غالبا در آن بازنده خواهید بود.
برای خروج از این چرخه ی معیوب، نیازمند آن خواهید بود تا راهکارهای زیر را به دقت اجرای کنید.
راهکار برای حل مشکل کودک بی نظم
۱) امر و نهی های تان در مورد نظم را کم کنید.
۲) اجازه ندهید بی نظمی فرزندتان شما را عصبانی کند و این احساس را منتقل کند که شما از کنترل خودتان خارج شده اید.
۳) هرگز به جای کودک اقدام به منظم کردن اتاقش و رفع بی نظمی هایی که او مسببش بوده نکنید.
ممکن است پس از چند ساعت از وضعیت آشفته ی خانه به ستوه آیید و تصمیم بگیرید تا آن را مرتب کنید اما این رفتار می تواند تداوم بی نطمی را حتمی کند.
لازم است آرامش باشید، اجازه دهید تا فرزندتان ماندن در محیط به هم ریخته و تبعاتی مانند ناراحت شدن را تجربه کند و سپس برای مرتب کردن محیط اقدام کند.
۴) صبور باشید و آرام بمانید. اهمیت این مساله تا حدی است که لازم است به عنوان چهارمین نکته ی اساسی، مورد تاکید بیشتر قرار گیرد.
۵) به جای غر زدن، گلایه و برچسب زدن به شخصیت کودک تان، در خواست خود را مطرح کنید.
“از اینکه هنوز یک روز از مرتب کردن خانه نگذشته و اوضاع اینقدر خرابه واقعا ناراحتم.
ازت می خوام اتاقت را تا یک ساعت آینده مرتب کنی” می تواند جمله ی بهتری باشد که کودک را مورد تحقیر قرار نمی دهد و درخواست شما را به خوبی شفاف می کند.
۶) تشویق را فراموش نکنید.
کوچک ترین تلاش های رفتاری فرزندتان در جهت رعایت نظم نیازمند تشویق است.
بنابراین مثبت رفتارهای هر چند کوچک او را مورد توجه قرار داده و تشویق کنید.
آیا در خواست تان در مورد نظم، منطقی است؟
واقعیت دنیای کودکان این است که آن ها مشاهده کنندگان بسیار دقیق و مفسران ضعیفی هستند.
این بدین معناست که ساعت ها صحبت کردن در مورد نظم و فوایدش می تواند برای آن ها کاملا بی معنا باشد اما مشاهده ی رفتاری مانند اینکه پدر از راه می رسد و لباس هایش را در خانه رها می کند، نشان دهنده ی رفتاری است که باید داشته باشند.
کودکان در مرحله ی رشد شناختی عینی هستند. به عبارت دیگر آن ها مشاهدات را بیشتر از هر چیز دیگر درک می کنند و از آن می آموزند.
بنابراین بهتر است به عنوان والدین، رفتار خود را مورد تجدید نظر قرار دهید و برای داشتن فرزندی منظم، از خودتان شروع کنید.
در کنار تغییرات رفتاری، مشاهده ی این نکته که شما برای ساعات روزتان برنامه ی مشخصی دارید و از آن پیروی می کنید می تواند به بهترین شکل، نظم و انضباط را تبلیغ کند و فرزندتان را نسبت به آن وفادار نگه دارد.
سلام وقت بخیر.من یه پسر۹ونیم ساله دارم کلاس سوم.متاسفانه علاقه زیادی به درس نداره همش میخادبازی وتفریح داشته باشه من بخاطر درساش خیلی اذیت میشم و حرص میخورم.من مدرس دانشگام ودردوران تحصیل همیشه جز شاگردان ممتازبودم وخودم خیلی علاقه به درس و مدرسه داشتم الان که میبینم پسرم اینجوریه واقعا نگران آیندشم.تو این روزای قرنطینه که معلمشون دائم تکلیف میذاره توگروه پسر من حاضر نیست انجام بده وتا این بچه روبنشونم پای درساش روان من بهم میریزه…لطفا راهنماییم کنید.ممنون
سلام به شما دوست عزیز نگرانی شما برای آینده فرزندتان قابل درک می باشد اما دقت کنید که در اول نیاز است که شما این موضوع را بپذیرید که فرزند شما می تواند علایق متفاوت از شما را داشته باشد و مسیر متفاوتی را طی کند و در کنار این موارد دقت کنید که اگر او فکر کند که بخاطر شما باید درس بخواند اشتیاق از بین می رود . بهتر است در زمان مناسبی در احترام به او بیان کنید که می خواهید به او کمک کنید تا برنامه ریزی داشته باشد و اجازه بدهید که او در اول… بیشتر بخوانید
ممنون از راهنماییتون.کاری که گفتین حتما انجام میدم .واسه این که پسرم حرف من گوش کنه و انجام بده خواسته که ازش دارم چکارکنم؟
در این مسیر نیاز است که به شما بدانید چه چیزی را از فرزندتان می خواهید و استقلال فرزندتان را نیز مد نظر داشته باشید و سعی کنید رد تعامل با او به مسیر رشدی او کمک کنید چون اگر شما بخواهید بدون توجه به علایق و صحبت های او از او درخواست داشته باشید استقلال او زیر سوال می رود و هم امکان جبهه گیری وجود دارد و همچنین پنهان کاری و در کنار ان در محیط اجتماعی نیز ممکن است فرد قدرت نه گفتن لازم را نداشته باشد .
ممنون از شما
سلام پسر من ۱۹ ماهشه وشیرشوقطع کردم کلاحرف زدنش که درحدچندکلمه ست و جدیدا به شدت پرخاشگر و عصبی شده در حدی که برای هرچیزی جیغ میکشه و گریه میکنه اگرچیزی باب میلش نباشه خودشو به زمین میکوبه و جیغ و گریه. میشه راهنماییم کنید که برای مهارش چه راهکارهایی انجام بدم ممنون
با سلام خدمت شما دوست عزیز
نگرانی شما قابل درک می باشد لطفا اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار بدهید تا بتوانیم شما را راهنمایی دقیق تر کنیم.
۱٫ کودک شما حدودا چند کلمه را بیان می کند؟
۲٫ شیوه از شیر گرفتن او چگونه بوده است ؟
۳٫ از شیر گرفتن فرزندتان چند مدت طول کشید است؟
۴٫ رفتارهای او بعد از شیر گرفته شدن شروع شده است؟
۵٫ در چه زمانهایی بیشتر این رفتار را نمایش می دهند؟
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۶۸۵۸۹۵
شاد باشید