وجود داشتن یک مقدار ترس نرمال می باشد. در واقع، ترس به شما کمک می کند که به صورت غریزی در برابر خطر، از خودتان محافظت کنید.
ترس شما می تواند به شما کمک کند تا انجام دادن یک کار خطرناک را متوجه شوید و این کار به شما کمک خواهد کرد که تصمیمات و انتخاب های ایمنی داشته باشید.
ولی این امکان وجود دارد که شما نسبت به مواردی ترس داشته باشید که در واقعیت خطرناک نمی باشند، همانند صحبت کردن در یک مکان عمومی. ترس شما از سخنرانی عمومی می تواند منجر به پیشگیری از پیشرفت در حرفه خودتان شود و این می تواند تاثیر نامناسبی باشد.
در صورتی که واقعا می خواهد برای یک تعطیلات به اروپا بروید، ولی ترس شما از پرواز نمی گذارد که شما در روی صندلی های هواپیما بنشینید، ترس شما می تواند منجر به جلوگیری از تحقق رویاهای شما شود.
شاید به این درک دست پیدا کنید که ترس شما منجر به عقب ماندن شما می شود یا مشکلات بزرگتری را در زندگی شما ایجاد می کند.
۱٫ شما باید با ترستان مواجه شوید؟
شما هیچ گونه نیازی برای غلبه بر تمامی ترس های تجربه شده ندارید. در صورتی که شما ۱۰۰۰ مایل دورتر از اقیانوس زندگی کنید، داشتن ترس از سونامی یک مورد غیرضروری می باشد.
ولی در صورتی که شما در نزدیکی ساحل زندگی کنید، این ترس می تواند یک ترس منطقی برای شما در نظر گرفته شود و شما با شنیدن اخبار مربوط به زمین لرزه ها، طوفان ها یا جزر و مد های بزرگ دچار اضطراب و وحشت زدگی خواهید شد.
چرا که فکر خواهید کرد این موارد خطرناک می باشند و می توانند منجر به بروز سونامی شوند.
در مورد ترس هایی که دارید، تفکر کنید و مشخص کنید که آیا این ترس ها منجر به ممانعت شما از انجام دادن کار های مهم می شوند و در صورتی که منجر به ایجاد مشکل برای شما شوند، سعی کنید که با آن مقابله کنید.
آیا ترس های شما باعث می شوند که در مقایسه با یک فرد امیدوار (بدون ترس)، زندگی ناکامل تری داشته باشید؟
مزایا و معایب عدم مواجه با ترس را بررسی کنید. همه آنها را بر روی یک کاغذ بنویسید. بعد از آن، مزایا و معایب مقابله با ترسهایتان را هم بنویسید.
مواردی را که به دست خواهید آورد یا تغییراتی که در زندگی تان ایجاد خواهد شد را هم بنویسید.
داشتن این لیست کامل می تواند به شما کمک کند تا تصمیمات منطقی و مشخصی در مورد آینده بگیرید.
در صورتی که تصمیم شما مقابله با ترس ها باشد، بهترین راه برای مقابله با ترس، مواجه شدن با ترس های اصلی می باشد.
ولی نکته مهمی که باید رعایت کنید عبارت از انجام دادن این کار به صورت ایمن می باشد، چرا که اینکار به شما کمک خواهد کرد تا به جای آسیب رساندن به خودتان، ترس را به صورت مناسبی از بین ببرید.
۲٫ سطح ریسک را ارزیابی کنید
در برخی مواقع، ترس فقط به دلیل عدم داشتن اطلاعات مناسب در مور چیزهایی که نسبت به آنها ترس دارید، ایجاد می شود.
برای مثال، ممکن است که شما به این دلیل از هواپیما ترس داشته باشید که شما مواردی را در مورد تصادفات بیش از حد هوایی شنیده باشید که منجر به آسیب دیدن یا مرگ شده اند.
با این وجود، در صورتی که شما آمارهای موجود را بررسی کنید، می توانید به این شناخت دست پیدا کنید که احتمال مرگ و میر در جت های تجاری هوایی ایالات متحده، یک در هفت میلیون می باشد (آن را با خطر مرگ و میر یک در ۶۰۰ مربوط به سیگار مقایسه کنید).
همچنین شما می توانید در مورد آسیب دیدن و تکان خوردن در طول آشفتگی مربوط به هواپیما اطلاعاتی را به دست بیاورید
– این حرک یک حرکت ساده در هوا می باشد که بر روی هواپیما تاثیر می گذارد، در صورتی که شما نکات ایمنی را به صورت مناسبی رعایت کنید، آسیب بسیار محدودی به شما وارد خواهد شد.
البته در مورد ترس های غیرملموس تر، همانند ترسیدن از سخنرانی عمومی، استفاده از آمارهای موجود نمی تواند ریسکی را مشخص کند که با آن مواجه هستد.
ولی شما می توانید در مورد اقدامات مربط به سخنرانی عمومی موفق برخی از افراد مطالعه کنید یا استراتژی های سخنرانی عمومی موفق را یاد بگیرید تا بتوانید اعتماد بنفس بیشتری به دست بیاورید.
در نظر داشته باشید که فقط به دلیل اینکه احساس می کنید یک موردی ترسناک است، این بدان معنا نیست که این کار واقعا خطرناک می باشد.
با انجام دادن کارهایی که نسبت به آنها ترس دارید، در مورد حقایق و ریسک هایی که شما در واقعیت با آن مواجه می شوید، خودتان را آموزش بدهید.
سلام من ستایش هستم ۱۵ساله هستم پارسال خانه ما دزد امد من هم از ان موقعه به بعد خیلی فکرم درگیره و شبها بعد می خوابم
یه موضوع دیگه اینکه من دندان هایم ارتودنسی هست و باز کردم و نگرانم که یک وقت لغ بشه ویک، چند ماه هست که یک وسواس فکری برایم پیش امده و فکر را داره ناراحت میکنه
سلام موارد گفته شده می تواند ناشی از فوبیا باشد برای مثال فوبیای دندانپزشکی فوبیای دزد و غیره و سویی می تواند ناشی از عدم استقلال شخصیت داشتن شخصیت وابسته باشد و یا می تواند ناشی از وسواس فکری در موضوعات باشد تمام این موارد نیاز به درمان داشته و نیاز است حتما از مرکز وقت بگیرید
من از خیال میترسم به قدری که وقتی خیال میکنم قادر به تکان دادن خود هم نیستم و غرق میشوم چگونه مقابله کنم
سلام به شما رها جان ببین عزیزم در این مورد نیاز است که این خیالات و افکار و احساساتی که شما تجربه می کنید بررسی شود تا بتوانیم کمک کنیم بتوانید درشرایط بهتری مسیر رشدی خود دنبال کنید.
این شرایط می تواند نشان از وسواس باشدچون فرد فکر می کند آنچه به آن می اندیشید حتما رخ می دهد و یا تاثیری مانندرخداد واقعی دارد.
درمان با کمک متخصص اهمیت زیادی دارد
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۳۵۴۷۸۳
چطور بایک فرد آلزایمر ی که دچار ترس هست رفتار کنیم؟
سلام به شما آقا مسعود
در این مورد بهتر است ترس های این فرد در اول به کمک متخصص اعصاب و روان ایشان بررسی شود و گاهی حتی نیاز است که اگر ترس زیادی وجود داشته باشد ایشان دارو مصرف کنند و خب براساس شرایط بیماری آلزایمر ایشان در این مورد که آیا می توانند روانشناس شرایط ایشان و این ترس را بررسی و درمان کنند نیز تصمیم گیری شود .
اما اگر بیماری ایشان به میزانی می باشد که اصلا متوجه شرایط محیطی خود نیستند مصرف دارو برای ایشان اهمیت زیادی دارد.
سلام بنده ۳۸ سال دارم وآقا هستم ، درمورد برخی مطالب که قبلا شنیدم دچار فراموشی میشم و ذهنم روی آنها قفل میشه و خیلی اذیت میشم چه کار باید بکنم
با سلام خدمت شما دوست عزیز ۱٫ چند مدت است به این مشکل دچار شده اید؟ ۲٫ این موضوع به چه میزان در شما رخ می دهد؟ نگرانی شما قابل درک می باشد دلایل فراموشی متفاوت می باشد از جمله این موارد مصرف یک سری از داروها می تواند بر روی عملکرد مغز تاثیر گذارد باشد مانند مصرف و بیماری دیابت ، مشکلات روحی که فرد آنها را تجربه می کند مانند افسردگی ، اضطراب و.. می تواند در عملکرد حافظه تاثیرات زیادی داشته باشد، مصرف اکل و مواد نیز می تواند در عملکرد مغز تاثیرات مخربی داشته باشد در… بیشتر بخوانید