رژیم شیردهی ، توصیه هایی برای داشتن رژیم شیردهی سالم
بسیاری از مادران برای این که رژیم شیردهی مناسبی داشته باشند از متخصصان سلامت و تغذیه سوالاتی را می پرسند، یکی از مهم ترین منبغ تغذیه ای نوزاد شیر مادر می باشد که اگر در دوران شیردهی مادر رژیم غذایی خوبی را دنبال نکند در این صورت کودک در رشدش با مشکلاتی رو به رو خواهد شد و مواد مورد نیاز او تامین نمی گردد.
از طرف دیگر شیردهی به کودکان فرایندی انرژی بر می باشد و بسیاری از بانوان در این دوران حس ضعف و گرسنگی به آن ها دست می دهد و به همین دلیل بسیار مهم است تا آن ها غذاهای مقوی تری را استفاده کنند و با استفاده از این روش بتوانند با نیرو و توان بیشتری فعالیت های روزانه خودشان را انجام دهند.
در صورتی که شما هم می خواهید در دوران شیردهی برنامه غذایی سالمی داشته باشید باید تا انتها این مقاله را مورد مطالعه قرار دهید و در این زمینه اطلاعات خودتان را افزایش دهید.
رژیم شیردهی چیست و چه کمکی به مادران می کند؟
رژیم تغذیه ای نوعی راهنمای تغذیه ای برای مادرانی می باشد که از شیر خودشان برای تغذیه کودک استفاده می کنند، این رژیم به مادران کمک می کنند برای این که مواد مورد نیاز بدن کودک شان را تامین کنند چه غذاهایی را استفاده کنند و چه چیز های را مصرف نکنند، در رژیم شیردهی معمولا مواد غذایی که استفاده می شود بسیار مفید و مقوی می باشد تا مادران دچار ضعف و گرسنگی نشوند و به این ضعف که به خاطر شیر دادن نوزاد به وجود می آیند غلبه کنند، در این صورت آن ها کارهای روزانه خودشان را با کیفیت بیشتری انجام خواهند داد و از پس کارهای مرتبط با نقش مادری به خوبی بر می آیند.
رژیم شیردهی و لاغری در این دوران
بسیاری از مادران رژیم شیردهی با رژیم لاغری را اشتباه می گیرند و بسیاری از متخصصان استفاده کردن از رژیم لاغری در دوران شیردهی را مناسب نمی دانند و به مادران توصیه می کنند اقلا تا پایان سال اول شیردهی صبر کنند و در برنامه روزانه شان محدودیت های غذایی قرار ندهند.
اگر در دوران بعد از زایمان احساس می کنید دچار اضافه وزن شده اید و تناسب اندامتان از دست رفته است در این حالت بهتر است کمی شکیبا باشید و سعی کنید به طور آهسته در جهت تناسب اندامتان گام بردارید و در آن مسیر حرکت کنید.
در این شرایط بیش از هر زمان دیگری شما نیاز دارید تا مواد غذایی کافی و مغذی در طول روز دریافت کنید و اگر کالری زیادی را از دست بدهید می تواند برای سلامتی شما مشکلاتی را به وجود آورد و برای کودکتان ناکامی های رشدی به همراه داشته باشد، در این موقعیت در صورتی که از رژیم لاغری استفاده می کنید باید تلاش کنید تا کالری زیادی را در زمان اندک از دست ندهید و سعی نکنید تا به طور ناگهانی کاهش وزن زیادی داشته باشید و کم کردن وزن زیاد را برای خود هدف گذاری نکنید.
میزان کالری مورد نیاز در یک رژیم شیردهی سالم
مادران در دوران شیردهی نسبت به سایر بانوان نیاز به دریافت ۵۰۰کالری در طول روز دارند اما آن ها باید این نکته را در نظر بگیرند که توانایی و ذخایر بدنی هر فرد با دیگری متفاوت می باشد و در این خصوص قانون ثابت و یکسانی وجود ندارد که به شما بگوید باید چقدر کالری مصرف نمایید.
متخصصان تغذیه کالری مورد نیاز برای مادران شیرده را با عوامل مختلفی می سنجند و مواردی مانند میزان اشتهای کودک، سن و وزن او، شاخص توده بدنی مادر و عوامل دیگری مانند تحرکات بدنی فرد در طول روز را مورد بررسی قرار می دهند. تا بر اساس آن رژیم شیردهی سالمی را ارائه دهند.
سوالات متداول رژیم شیردهی
1 - آیا ممکن است نوزاد به غذاهایی که مادر می خورد حساسیت داشته باشد؟
بر اساس تحقیقاتی که انجام شده است تنها یک درصد ار کودکان در برابر مواد غذایی که توسط مادر مورد استفاده قرار می گیرد آلرژیک نشان می دهند، در میان غذاها می توان به تخم مرغ، شیر گاو و پروتئین سویا اشاره نمود چون می تواند از موادی باشد که باعث به وجود آمدن واکنش های آلرژیک در کودک شود اما احتمال این حساسیت بسیار کم می باشد و جایی برای نگرانی زیاد وجود ندارد. در صورتی که نوزاد شیر شما را استفاده کرد و دچار مشکلاتی مانند استفراغ شدید و مشکلات پوستی و دفع خون از مدفوع شد در این الت باید سریع به اورژانس اطلاع دهید تا برای مقابله با آلرژیک اقداماتی صورت گیرد.