نشانه های سلامت نوزاد ، چگونه از سلامت نوزاد خود باخبر شویم؟

نشانه های سلامت نوزاد چه چیزهایی هستند؟ زمانی که نوزاد به دنیا می آید والدین آن ها نگرانشان هستند که آیا فرزندشان سالم است و مراحل رشدش را به خوبی می گذراند یا خیر. وجود برخی از نشانه ها و رفتار ها به شما کمک می کند تا اطلاعات بیشتری از رشد شناختی، هیجانی و اجتماعی که مناسب کودک تان است آگاهی کسب کنید.

وجود این نشانه ها در کودکان بر تمامی جنبه های زندگی کودک اثر مثبت می گذارد در ادامه این مقاله به نشانه هایی که در مورد سلامت نوزاد خبر می دهد مطالبی را بیان می کنیم که شما می توانید با در نظر گرفتن این نشانه ها از وضعیت فرزند خود با خبر شوید، هم چنین برای این که از سلامت جسمی و روانی کودکتان مطمئن شوید می توانید از مشاوره و روانشناس کودک کمک بگیرید.

ویژگی های نوزاد سالم

نوزادان زمانی که به دنیا می آیند ویژگی ها و رفتار هایی دارند که نشان دهنده سلامت آن ها می باشد و وضعیت جسمانی آن ها نرمال است، اما در صورتی که نوزاد برخی از ویژگی هایی که در زیر بیان شده است را نداشت بهتر است با پزشک اطفال مشورت کنید و از سالم بودن نوزاد خود مطمئن شوید.

نشانه های سلامت نوزاد، شیر خوردن

کودکان هنگامی که به دنیا می آیند شروع به دریافت غذا می کنند و به دفعات بیشتری نیاز به شیر خوردن دارند زیرا قدرت مکیدن آن ها ضعیف تر است و شیر کمتری را می خورند و هر چه بزرگتر می شوند میزان دریافت شیر آن ها کمتر می شود زیرا در کنار شیر غذاهای کمکی دیگری استفاده می کنند و در عین حال در هر وعده به طور کامل تغذیه می شوند. یکی از ساده ترین علائم برای سالم بودن کودک شیر خوردن و دریافت غذا می باشد که سلامت نوزاد را نشان می دهد.

نشانه های سلامت نوزاد، دقت کردن نوزاد به محیط اطرافش

نوزاد سالم در طول روز مدت کمی آرام می شود و به محیط اطرافش توجه می کند، این کار نشان می دهد که او هشیار است و در حال آموختن و مشاهده جهان پیرامونش می باشد، معمولا کودکان به محیط اطرافشان خیره می شوند و یا سعی می کنند وسایل ها را در دهانشان بگذارند و این مسئله نشان می دهد ک کودک از نظر روانی سالم است و این کار به رشد شناختی او کمک بسیاری می کند.

اصول تربیت فرزندان

نشانه های سلامت نوزاد، عوض کردن ۸ تا ۱۰ بار پوشک در طول روز

عوض کردن پوشک به شما نشان می دهد که وزن کودک تان در حال افزایش است و به خوبی شیر می خورد این که مطمئن شوید نوزادتان به خوبی وزن گرفته است یا خیر می توانید نزد پزشک اطفال بروید.

همچنین تعداد دفعاتی که پوشک را عوض می کنید درباره سلامت گوارش کودک اطلاعاتی را به شما می دهد با این حال در کنار تعداد دفعات دفع نوزاد به شکل و رنگ مدفوع و ادرار فرزندتان توجه داشته باشید.

مدفوع نوزاد اگر سفت باشد نشان کم آبی نوزاد است و اگر شل و ابکی باشد نشان دهنده سرماخوردگی در ناحیه کلیه های کودک و یا حساسیت به دارو و غذای خاص می باشد و در صورتی که در ادرار و مدفوع کودک خون دیده شود برای بررسی بیشتر به متخصص اطفال مراجعه کنید.

جستجوی رنگ ها توسط نوزاد

در این زمان نوزاد توانایی تشخیص رنگ ها را ندارد و برای او بسیار دشوار است تا آن ها را تشخیص دهد و یا ادراک عمیق آن به طور کامل رشد نکرده است. اگر رنگ های متفاوت برای کودک جذابیت خاصی داشته باشد نشان می دهد که بینایی او تیزتر شده است و رشد مغزی خوبی کرده است.

نشانه های سلامت نوزاد، توجه نوزاد به صداهای اطراف

در بسیاری اوقات نوزاد برای آن که بتواند صدایی را بشنود سکوت کرده و به آن توجه می کند، این عمل نشان می دهد که حس شنوایی نوزاد در حال رشد می باشد و برای تشخیص صداها نوزاد از مغزش استفاده می کند.

البته برای این که نوزاد بتواند صداها را بشنود چند هفته طول می کشد. زمانی که نوزادتان واکنش هایی مانند سربرگرداندن به سمت صدا یا در جست و جوی منبع صوت انجام می دهد در این هنگام باید بدانید که سالم بودن شنوایی کودک و هم کنجکاوی اش درباره صداهای مختلف در حال رشد می باشد.

نشانه های سلامت نوزاد

برقراری تماس چشمی با دیگران، لبخند زدن، خندیدن با صدا و سعی در برقراری ارتباط با دیگران

این واکنش ها که معمولا از یک ماهگی به بعد آغاز می شود نشان دهنده رشد اجتماعی و هیجانی مناسب کودک می باشد، نوزاد در ابتدا ارتباط چشمی خود را با مادر و مراقبین اصلی آغاز می کند و بعد از آن با آن ها ارتباط برقرار می کند، بنابراین باید سعی کنید بر روی این علائم حساس باشید زیرا نبود این علائم نشان دهنده اختلالی از جمله اوتیسم در کودکان می باشد.

در صورتی که کودک با دیگران و محیط ارتباط مناسبی برقرار نکند و با تمام تلاشی که انجام می دهد لبخندی بر روی لبان کودک جاری نشود در این هنگام باید از متخصص کمک بگیرید و با او مشورت کنید.

افزایش تدریجی مهارت های حرکتی

نوزادان بعد از یک ماهگی کم کم می توانند بدن خود را نگه دارند و شما باید زمانی مفیدی برای تمرین دادن ماهیچه در نظر بگیرید و خارج از گهواره این کار را انجام دهید، اگر در مهارت های حرکتی اختلالی وجود دارد ممکن است نشانه ای از اختلالات رشدی گوناگون باشد.

در صورتی که حس کردید در این زمینه مشکلی وجود دارد هر چه سریع تر اقداماتی برای تاخیر های حرکتی انجام دهید تا از آسیب های بعدی نیز جلوگیری شود.