صمیمیت با فرزندان، راه های افزایش صمیمیت با فرزندان

صمیمیت با فرزندان یعنی این که توانایی حس نزدیکی و رابطه عمیقی با آن ها داشته باشید.

برخی والدین تصور می کنند که فرزندان باید بزرگ شوند تا با آن ها ارتباط نزدیکی برقرار کنند اما همدلی باید از کودکی شروع شود تا فرزندان با مهارت های دوست داشتن و صمیمی شدن از همان کودکی آشنا شوند و آن را یاد بگیرند.

در خانواده سالم همه اعضای آن با یکدیگر احساس نزدیکی می کنند و خود را جزئی از کل می دانند، زمانی که با مشکلات رو به رو شوند و در شرایط سخت به حمایت یکدیگر می پردازند و اجازه نمی دهند عضوی از این خانواده در هر موقعیتی که باشند به سختی بیفتد.

اگر نمی توانید با فرزندان و اعضای خانواده رابطه صمیمانه و دوستی برقرار کنید زمان آن رسیده است تا از مشاور کمک بگیرید که در این زمینه شما را راهنمایی کنند و راهکارهای لازم را در اختیار شما قرار دهند.

راه های افزایش صمیمیت با فرزندان

برای این که رابطه صمیمانه با فرزندان خود داشته باشید باید با مراحل رشد و توانایی های کودک خود در سنین مختلف آشنا شوید و در صورتی که بتوانید فرزندان خود را درک کنید راحت تر خواهید توانست با آن ها رابطه برقرار کنید. صمیمیت در خانواده لازمه رشد و پیشرفت اعضای خانواده می باشد.

برخی از راه هایی که باعث افزایش صمیمیت با فرزندان می شود عبارت اند از:

  1. احترام گذاشتن به فرزندان و گوش دادن به صحبت های آن ها، باعث می شود تا فرزندان احساس ارزشمندی در وجودشان حس کنند و احساس تعلق پذیری و مسئولیت پذیری در آن ها به وجود آید.
  2. با محبت کردن به فرزندان، به آن ها احساس آرامش و اطمینان دهید و هم چنین در تصمیم گیری های خود از آن ها مشورت بخواهید و در کارها آن ها را مشارکت دهید در این صورت اعتماد به نفس در نوجوانان افزایش می یابد و باعث استقلال در آن ها می شود.
  3. با فرزندان خود صحبت کنید و از آن ها در مورد دغدغه ها و مشکلاتشان بپرسید و سعی کنید حامی فرزندان خود باشید و برای مشکلاتشان راه حلی پیدا کنید.
  4. به عهدهایی که با فرزندان خود می بندید پایبند باشید و به آن ها عمل کنید، هم چنین رازهای فرزندتان را نگه دارید تا بتوانید اعتماد آن ها را جلب کنید.
  5. برای ایجاد صمیمیت با فرزندان، انتظارات و خواسته های خود را از آن ها مشخص کنید و با آن ها حرف زده و خواسته ها را مطرح نمایید تا بتوانند به خوبی شما را درک کنند.
  6. به جای فرزندانتان تصمیم نگیرید و به آن ها حق انتخاب دهید تا آن چه را که دوست دارند بتوانند انجام دهند.
  7. در صورتی که با اشتباهات نوجوان خود رو به رو شدید سعی کنید آن را مسئله را با صحبت کردن حل نمایید و در تصمیم گیری ها به نوجوان تان حق انتخاب بدهید، خودخواه نباشید.
  8. فرزندان خود را همانطور که هستند بپذیرید و او را با دیگران مقایسه نکنید و بین فرزندان خود فرق نگذارید، فقط سعی کنید زمینه رشد و پیشرفت آن ها را فراهم نمایید.

افزایش صمیمیت با فرزندان

صمیمیت با فرزندان باید در چه حدی باشد؟

از جمله مسائلی که دیدگاه افراد در آن متفاوت است مسئله آزادی و صمیمیت با فرزندان است.

یکی از اصول اساسی یرزای رشد افراد مسئله آزادی و صمیمیت با فرزندان است اگر افراد نتوانند خواسته ها ،علائق و نظرات خود را بیان کنند نمی توانند استعداد های خود را شکوفا کنندو فردی مفید در جامعه باشند.

با آگاهی از حدو حدودآزادی در خانواده می توانید خانواده ای سالم داشته باشید.

صمیمیت با فرزندان

آزادی و صمیمیت با فرزندان

علاوه برآزادی های زن ومردبرای فرزندان هم حدو حدودی مشخص شده است که بتوانند فردی مفید در جامعه باشند.فرزدانی که در خاناده هایی بزرگ شده اند که سخت گیری و محدودیت در این خانواده ها زیاد بوده افرادی خشمگین ، سرخورده،بی هدف و وابسته می شوند و بر عکس خانواده هایی که آزادی بی حد و مرز به فرزندان خود داده اند دچار مشکلاتی مثل خود شیفتگی ،خود محوری و… می شوند.

صمیمیت با فرزندان نه رفاقت با آن ها

معنای صمیمیت با رفیق بودن فرق دارد، در سبک فرزند پروری ایده آل باید با قاطعیت با فرزند خود رفتار کنید  و مرزها را به درستی مشخص کنید تا رابطه پدر و مادری حفظ شود.

فرزند خود را به درستی تربیت کنید و دائما به دنبال حل مشکلات و چالش های آن ها نباشید ولی در حل مشکلات به آن ها کمک کنید.

سعی کنید رفتاری متناسب با علایق، شخصیت و سن فرزند خود داشته باشید و در عین حال با فرزندان خود رابطه دوستانه برقرار کنید. والدین باید از ثبات روانی برخوردار باشند تا بتوانند فرزندان خود را به خوبی تربیت کنند و یک خانواده سالم تشکیل دهند(منبع).

چرا باید با فرزندان خود صمیمی باشیم؟

فرزندان شما نیاز دارند تا در مورد مسائل شان با کسی صحبت کنند، شما باید فضای صمیمی، محبت آمیزی و ایمن برای آن ها آماده کنید و این فرصت را به فرزندان خود بدهید تا درباره مسائلی که ذهنش درگیر کرده با شما صحبت نمایند.

حتی در مورد مسائل جنسی می توانید به صورت مستقیم و غیر مستقیم با آن ها صحبت کنید. رفتار صحیح والدین با فرزندان در سن بلوغ از اهمیت بسیاری برخوردار است، چون که مسائل جنسی نیز به دیگر مسائل اضافه می شود.

در صورتی که با فرزندان خود صمیمی باشید و نقش حامی برای آن ها داشته باشید اعتماد به نفس بالاتری پیدا خواهند کرد و مسئولیت های خود را با دلگرمی بیشتری انجام می دهند.

صمیمیت با فرزندان

یکی از مشکلاتی که بسیاری از خانواده با فرزندان نوجوان خود تجربه می کنند مخفی کاری و پنهان کاری نوجوان می باشد، البته توجه داشته باشید که این مسئله امری شایع است و به خاطر تغییرات فیزیکی و روانی ایجاد می شود.

در این سنین نوجوانان کمی منزوی شده و تمایلی به ارتباط برقرار کردن به اطرافیانش ندارند، در صورتی که این رفتار بیش از حد باشد نمایانگر عدم صمیمت و ارتباط صحیح اعضای خانواده با یکدیگر می باشد.

راه های افزایش صمیمیت با فرزندان چیست؟

صمیمیت با فرزندان به معنای ایجاد رابطه ای عمیق و نزدیک است اما برخی از والدین فکر میکنند فرزندان باید بزرگ شوند که ایم حس صمیمیت ایجاد شود در صورتی که از همان کودکی باید اغاز شود و در صورتی که مشکلی برای هر یک از اعضای خانواده ایجاد شد به دنبال برطرف کردن مشکل باشند.

راه های افزایش صمیمیت با فرزندان

  • به فرزندان خود گوش دهید به آن ها احترام بگذارید زیرا باعث می شود آنها خود را موجودی ارزشمند بدانند.
  • به آن ها اعتماد و اطمینان و آرامش بدهید . وقتی در کارها از آن ها کمک بخواهید باعث می شود آن ها اعتماد به نفس پیدا کنند.
  • با آنها صحبت کنید و در مورد مشکلات آنها بپرسیدو به دنبال راه حل برای برطرف کردنمشکلات انها باشید.
  • به قول و قرار هایی که با آنها می بندید وفادار باشید و راز دار خوبی برای فرزندان خود باشید.
  • توقعات خود را از فرزندان به روشنی بیانکنید تا بتوانند شما رادرک کنند.
  • به فرزندانتن اجازه تصمیم گیری در مورد مسائل را بدهید و نظر خود را به آ نها تحمیل نکنید
  • فرزندانتان را همانگونه که هستند بخواهید و آن هارا با بچه هایدیگر مقایسه نکنید.

با فرزندان خودصمیمی باشید ولی رفیق نباشید معنای این دو کاملا متفاوت است در تربیت فرزندان باید با آنها قاطعانه رفتار کنید مرزهای خود را مشخص کنید تا رابطه مادر و پدر با فرزندان حفظ شود.فرزندان خود را به درستی تربیت کنید سعی کنید رفتاری متناسب با علایق و شخصیت آنها داشته باشید.

چرا باید با فرزندان خود مهربان باشیم؟

فرزندان نیاز دارند که در مورد زندگی و مسائل خود با کسی صحبت بکنند پس ما باید فضایی خوب را برای انها ایجاد کنیم.

چه کارهایی باعث عدم اعتماد فرزندان به والدین می شود:

  • سرزنش کردن فرزندان به خصوص زمانی که کار اشتباهی انجام می دهند.
  • مسخره و تحقیر کردن فرزندان که باعث می شوداعتماد به نفس آنها کم شود.
  • بی توجهی به نظرات آن ها و مخالف کردنمداوم با آن ها
  • از بحث و مشاجره با فرزندتان به شدت جلوگیری کنید و فضایی رافراهم کنید تا فرزندتان بتواند با شما صحبت کند.
  • در جمع از فرزندتان برگویی نکنید زیرا به غرور او لطمه خواهید زد.
  • شما الگوی رفتاری فرزندتان هستید و ممکن است اگر اشتباهی کرده است از خود شا یاد گرفته باشدپس خودتان را اصلاح کنید.

ارتباط صمیمی با فرزندان یک امر مهم است که روانشناسان و متخصصان به شما کمک می کنندکه فرزندان خود را بشناسید و درک متقاتبل از آنها داشته باشید.

صمیمیت با فرزندان

چرا باید به کودکانمان راستگویی را آموزش دهیم؟ راستگویی چه فایده ای دارد !

والدین اولین کسانی هستند که وظیفه ی آموزش  صداقت به کودکان را دارند که شخصیت آنها را شکل می‌دهد و در آن تأثیر می‌گذارد .

دروغگویی یکی از ویژگی‌هایی  است که از همان سنین کودکی بسیاری از کودکان انجام می‌دهند در ابتدا باید اول مفهوم صداقت را به  کودکان آموزش دهیم و خودمان هم صداقت داشته باشیم.

گاهی والدین خودشان ناخواسته  به فرزندانشان دروغگویی را آموزش می‌دهند.

 دروغ گفتن به کودکان

بسیاری از والدین از دروغ گفتن فرزندشان ناراحت می‌شوند و حتی ممکن است آنها را تنبیه کنند که تنبیه آنها می‌تواند به صورت بدنی و یا زبانی باشد.و باعث اضطراب می شود.

کودکان پدر و مادر خودشان را الگوی خود قرار می‌دهند و از آنها تقلیدمی کنند وقتی کودک از اطرافیانش دائما دروغ بشنود یاد می گیرد که با دروغ گفتن می تواند به دام نیفتد.

وقتی که صداقت در خانواده‌ها ارزشی نداشته باشد نمی توانیم از فرزندان توقع راست گفتن را داشته باشیم.

 تاثیر محیط و جامعه

در تلویزیون، مدرسه دائماً اززشتی  دروغ صحبت می‌شود اما کودک با تجربه‌ای که از اطراف خود به دست آورده متوجه شده است که اگر راست چیزی را  بگوید صفت بچه ننه خبرچین را می گیرد و اگر دروغ بگوید باهوش، حواس جمع به او میگویند .

چرا باید با بچه ها صادق بود ؟

تربیت فرزندان یکی از وظایف والدین است که والدین موظف هستند که فرزندی را تربیت کنند که هم به خانواده خود و هم به جامعه خدمت کنند و آنها هم نیز فرزندانی را تربیت کند که صالح و سالم باشد.

از این جهت آموزش صداقت و راستگویی از مهمترین وظایف والدین است.

 مزایای صداقت و معایب دروغ گفتن

  • تخریب شدن شخصیت.

کودک دروغگو اول تا آخر لو می رود و هر بار که این اتفاق بیفتد به شخصیت او آسیب وارد می شود عزت نفس او کاهش پیدا می‌کند و دچار انحرافات در دوران بزرگسالی می شود .

  • طرد شدن توسط دیگران.

وقتی فرزند شما دروغ بگوید به مرور زمان تنها می‌شود منظور ما از تنهایی این نیست که کسی کنار او نیست بلکه فرزند شما در طولانی مدت هیچ دوستی را کنار خود ندارد و دائماً دوستان خود را تغییر می دهد.

  • مشکلات روحی.

به مرور زمان با مشکلاتی روبه‌رو می‌شود از جمله کاهش اعتماد به نفس، استرس اضطراب و حتی باعث افسردگی می شود.

حقیقت گاهی سخت تر و تلخ تر از دروغ گفتن است اما اگر والدین با زبانی خوب کودکشان را با واقعیت ها و حقیقت آشنا کنند باعث سلامت روانی آنها می شود.

  • کودک را دست به سر نکنید.

متاسفانه برخی از خانواده‌ها جملاتی مثل« فرستادمش دنبال نخود سیاه» را استفاده می‌کنند وقتی که والدین قصد دارند کاری را انجام دهند یا صحبتی را بکنند که فرزندانشان متوجه آنها نباشد دروغ هایی را می گویند  ولی بهترین کار گفتن حقیقت به آنهاست مثلاً « ما صحبتی داریم که بهتراست تو اینجا نباشی»« اینجا جای مناسبی برای تو نیست» حتماً دلیل کارتان را برای او توضیح دهید.

  • او را با حقیقت خودش آشنا کنید.

وقتی کودکتان توانایی را دارد او را به اندازه توانایی خود تشویق کنید زیرا در غیر این صورت دچار مشکل می‌شود و اعتماد به نفس کاذب پیدا می‌کند.

  • تنبیه و تشویق های خود را عملی کنید.

متاسفانه برخی از خانواده ها وقتی که کودکشان کار اشتباهی می‌کند آنها را تهدید می‌کند که چنین کاری را با تو خواهم کرد که این یک دروغ گفتن است اگر در مورد تهدید کردن فرزندتان حرف می‌زدید پای حرفتان باشید اگر اهل تنبیه کردن نیستید پس حرف آن را هم نزنید تنبیه کردن اگرچه کار اشتباهی است ولی دروغ گفتن تهدید هم آسیب زیادی را می زند.