آزادی در خانواده
آزادی شما در خانواده تا چه حد است؟
از جمله مسائلی که دیدگاه افراد در آن متفاوت است مسئله آزادی است . یکی از اصول اساسی یرزای رشد افراد مسئله آزادی است اگر افراد نتوانند خواسته ها ،علائق و نظرات خود را بیان کنند نمی توانند استعداد های خود را شکوفا کنندو فردی مفید در جامعه باشند . با آگاهی از حدو حدودآزادی در خانواده می توانید خانواده ای سالم داشته باشید.
منظور از آزادی در خانواده چیست؟
آزادی در خانواده آزادی است که از طرف منبع قدرت در خانواده (پدر و مادر) حاکم می شود.
این آزادی ها شامل انتخاب نوع پوشش، ساعت رفت و آمد، تصمیم آخر،انتخاب مسیر سرنوشت،بیان عقیده می باشد که افراط در آن و یا به طور کای سلب کردنآن از فرزندان باعث به خطر افتادن آن ها می شود.
آزادی در خانواده – آزادی پدر
در گذشته پدر در هر خانواده منبع قدرت و اختیاردار زندگی بوده است ولی اگر پدر وظایف خود را به مادر واگذارمی کرد به عنوان فردی زن ذلیل شناخته می شده است اما با گذشت زمان دیدگاه افراد تغییر کرده است ولی همچنان قدرت در خانهدر دست پدر است.
آزادی مادر در خانواده
آزادی زن در خانه یکی از مسائلی است که از گذشته تابه امروز چالش های زیادی داشته استو زن از حقوق خود خبر نداشته و متحمل رنج و سختی های زیادی می شود هنوز هم زنان زیادی مورد ظلم و خشونت قرار می گیرند. در خانواده هایی که زناناجازه صحت و بیان نظر ندارند فرزندان به خوبی رشد نمی کنند.
آزادی فرزندان در خانواده
علاوه برآزادی های زن ومردبرای فرزندان هم حدو حدودی مشخص شده است که بتوانند فردی مفید در جامعه باشند.فرزدانی که در خاناده هایی بزرگ شده اند که سخت گیری و محدودیت در این خانواده ها زیاد بوده افرادی خشمگین ، سرخورده،بی هدف و وابسته می شوند و بر عکس خانواده هایی که آزادی بی حد و مرز به فرزندان خود داده اند دچار مشکلاتی مثل خود شیفتگی ،خود محوری و… می شوند.
آزادی پسران در خانه
آزادی پسران اثرات خطر ناک تری را به همراه دارد زیرا عنصر اصلی خانواده در آینده خواهند بود و دارای مسئولیت هایی هستند که خودرا برای انجام آنها باید آماده کنند. آزادی بیش از اندازه پسران باعث می شود که آن ها دچار روابط فرا زناشویی و یا حتی اعتیاد بشوند.
از طرفی دیگر اگر بخواهیم بیش از اندازه پسران را محدود کنیم اعتماد به نفس آن ها کمکمی شودو نمی توانند در مورد مسائل مهم زندگی تصمیم جدی بگیرند.
آزادی دختران در خانه
دختران به خاطر روحیه و ساسیتی که دارند نیاز به توجه بیشتری هستند اما باید از حقوقی برابر در خانه نسبت به پسران برخوردار باشند.
محدودیت بیش از اندازه دختران باعث سرخوردگی و عقده آن ها می شود و زمانی که خود مادر شوند مادرانی ضعیف و بدون اعتماد به نفس خواهند بود . اما برخی از خانواده ها با آزادی بیش از اندازه ای که به فرزندان خود می دهند سلامت او را به خطر می اندزند.
ما نکته ای که در پایان باید بگویم این است که آزادی برای هریک از اعضای خانواده باید به اندازه کافی باشد نه در آن زیاده روی کرد و نه از آن گذشت زیرا هر کدام از آنها آسیبی به فرزندان ویا خانواده وارد می کند که گاهی غیر قابل جبران است . برای همین ما به زوجین پیشنهاد می کنیم که از همان اوایل ازدواج در مورد همه مسائل باهم صحبت کنند و اگر مشکلی و یا تنشیبود به مشاوره مراجعه کنند.
چه باورهای غلطی در موردآزادی مردان وجود دارد ؟چه کسی حقوق مردان را مشخص می کند؟
آزادی مردان نسبت به زنان بیشتر است. متاسفانه در برخی از خانواده ها زنان و مردان آگاهی درستی از وظایف و حقوق خود ندارند حتی زمانی که دچار مشکل می شوند و از آنجایی که نمی توانند سهم خود از اشتباهات و مشکلات را شناسایی کنند دچار مشکل خواهند شد پس اگر حدو حدود همه اعضای خانواده مشخص باشد در همان محدوده وظایف خودرا انجاممیدهند و یک رابطه و زندگی سالم را خواهند داشت.
رفتارهای غلط افراد به خاطر باورهای غلط افراد است و اگر تصوری درست از آزادی و حقوق نداشته باشند در انجام آنها زیاده روی می کنند و به مشکلات و تنش ها دامن می زند . بنابراین قدرت خانواده باید در دست کسی باشد که خودش حدو مرزها را بشناسد و زیاده روی نکد.
اما برخی از باورهای غلط مردان
مردان می توانند خود به تنهایی تصمیم بگیرند.
خانواده ایی که تمام تصمیم گیری ا بر عهده مرد خانواده است به تدریج به یک نظام دیکتاتوری تبدیل می شود و مردی که به نظر افراد خانواده توجهی نکند به تدریج با بی توجهی به عقاید و احساسات طرف مقابل فرصت ایجاد یک رابطه عاطفی سالم را از دست می دهد.
مردان در برخورد با جنس مخالف آزادی دارند.
از زنان انتظار بیشتری می رود که متعهدانه تر نسبت به همسرخودرفتار کند برای همین سخت گیری های بیشتری نسبت به او انجام می شود اما در مورد مردان فقط زمانی که دچار رفتارهای خیانت آمیز جنسی شود صدق می کند و مورد سرزنش قرار می گیرد که این مسئه به مرور زمان حس نابرابری را در زنان افزایش می دهدو بتعث خشم و اضطراب در آنها می شود.
پدران می توانند آینده فرزندانشان را خودشان تعیین کنند
یکی از مشکلاتی که اغلب فرزندان با پدران خوددارند این است که پدران می توانند در انتخاب های انها دخالت کنند مثل انتخاب رشته تحصیلی ، شغل و حرفه و یا حتی مسیر زندگی آنها .گهی ممکن است انتخاب آنها باعث شود فرزندان به آن موفقیت نسبی برسند ولی احساس رضایتی فرزندان نخواهند داشت.
اما برای برطرف کردن این باورها چهکار میتوان کرد:
این باورهای غلط سالیان طولانی است که شکل گرفته است و اغلب با افزایش سن کمتر پیش می آید که تغییر کند اگر خانواده شما دارای تفکرات سالاری هستند می توانید از مشاوره ها استفاده کنید و به مرور زمان این تفکرات را تغییر دهید.
اختلافات بین زن و مرد
گاهی دعوای بین زن و مرد باعث بهتر شدن رابطه آنها می شود ولی گاهی باعث بدتر شدن رابطه آ نها
یکی از تاثیر گذارترین رابطه ها رابطه بین افراد با همسر خود است که این ارتباط رضایت انها از زندگی ، میران بهداشت و سلامت روان را تحت تاثیر قرار می دهد.
وقتی تعارضات و اختلاف نظرها بالا برود کشمکش ها و درگیری ها بین زوجین ایجاد می شود.
چه عواملی باعث اختلاف بین زن و مرد میشود؟
عدم درک متقابل از خلق و خوی یکدیگر
در امر زندگی باید به شناختی دقیق و عمیق از خلق و خو و ویژگی های شناختی همسرتان برسید اما چیزی که مهم تر است ایناست که بتوانید درک درستی از آن داشته باشیدو همسرتان را با هر ویژگی که هست بپذیرید و به دنبال تغییر دادن نباشید.
عدم درک متقابل در طول زمان باعث بی توجهی همسرب ه خواسته و نیاز های شما می شود.
تفاوت های فرهنگی و خانوادگی
ازدواج فقط پیوند دو نفرذ نیست بلکه پیوند دو خانواده است و در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند بنابرین برای ازدواج باید به تفاوت های فرهنگی و خانوادگی هم توجه داشته باشید . اگر دو خانواده از دو فرهنگ و قشر متفاوت باشند در صورتی می توانند رابطه ای سالم داشته باشند که قدرت سازگاری و انعطاف پذیری بالایی داشته باشند.
اگر طرفین روی سنت ها و آداب و رسوم خود تعب و غیرت زیادی داشته باشند دعوا و درگیری را در بین خانواده ها افزایش می دهد وحتی گاهی اوقات باعث طلاق می شود.
درگیر شدن با آسیب های اجتماعی
مشکلات اجتماعی مانند قمار بازی ،شرط بندی، اعتیادباعث از بین رفتن بنیان خانواده می شود که بسیاری از این آسیب هاا در اثر خلا های عاطفی ایجاد شده است و افراد برای فرار از این محیط ها به محیط های دیگر می روند و گرفتار مشکلات دیگر خواهند شد.
تاثیر این اختلافات بر بروز خیانت؟
اختلاف نظر در بین زوجین یک امرطبیعی است اماچگونگی برخورد با این اختلافات مهم است اما اگر با همسر خود بحث و اختلاف نظر بسیار زیادی دارید و بخواهید ان را تحقیر کنید عزت نفس او کم می شود و به مرورزمان به سراغ رابطه هایی می رود که به او احترام می گذارند و عزت نفس اورا افزایش می دهند .
بهترین رفتار هنگام بروز اختلافات چیست؟
درگیر نکردن افراد دیگر
یکی از مسائلی که باعث تشدید اختلافات می شود دخالت دادن اطرافیان در مشکلات است حتی اگر نقش هدایت گر داشته باشد اما شما نباید سر هر مسئله دیگران را وارد مشکلات خود کنید تا جایی که امکان دارد باید مستقل و به عنوان دو فرد عاقل مشکلات را حل و فصل کرد .
استفاده از مهارت های ارتباطی
وقتی خشم و عصبانیت از خودتان نشان می دهید واکنش متقابل دریافت میکنید زیرا طرف متقابل هم می خواهد از خودش دفاع کند در مقابل شما. سعی کنید زانی که عصبانی هستید اصلا صحبت نکنید و صبر کنید که عصبانیت شما کم شود و بعد به دنبال برطرف کردن مشکلات باشید و از جملات درست و سنجیده استفاده کنید و طرف مقابل خود را آزرده خاطر نکنید و برای اینکه یکرابطه سالم داشته باشید سعی کنید صمیمانه سخنان طرف مقابل را گوش دهید دروغ گفتن به همسر باعث می شود مشکلات شما نه تنها حل نشود بلکه بیشتر هم شود.
تاثیر مشاوره های روانشناسی بر روابط
همان طور که گفته شد بین زن و مرد مشکلات زیادی وجود دارد که باید برطرف شود اما امروزه باتوجه به پیچیدگی مسائل و مشکلات نیاز است که برای بر طرف کردن مشکلات از فردی کمک گرفت که بی طرف به مشکلات شما گوش کند و به دنبال راه حلی برای برطرف کرن آن باشد .
صمیمیت بین شما با خواهرو برادرتان چقدر است ؟ راه بهبود این روابط چیست؟
صمیمیت بین خواهران و برادران در خانواده امری است که توجه بسیار زیادی به ان می شود و برای ایجاد و بهتر شدن آن افراد خانواده تلاش می کنند.
اگر خواهر و برادر در خانواده باهم رابطه ای خوب داشته باشند به خانواده و اعضا احساس امنیتمی دهد.
کودکان در ارتباط با خواهران و برادران خود مهارت های زیادی از جمله مهارت های اجتماعی و شناختی کسب می کنند.
علت دعوای خواهران و برادران ؟
برخی از عوامل هستند کهرابطه ی بین خواهر و برادر را بهتر میکند مثلا اختلاف سن .
اگر اختلاف سن فرزندا بیشتر از۴ سال باشد رابطه ای صمیمانه تر خواهند داشت . همچنین رابطه بین دو جنس برابردو خواهر یا دوبرادربهتر است.
مهمترین عوامل در صمیمیت بین خواهر و برادر:
برخورد متفاوت والدین با هریک از فرزندان
پدر و مادر ها اغلب فکر میکنند که برخوردی یکسان با فرزندان خود دارند در صورتی که این چنین نیست تفاوت رفتار والدین باعث می شود که اختلاف یا صمیمیت در بین فرزندان دیده شود معمولا در خانواده هاییکه فرزندان همسن وجود دارد و والدین رفتار نسبتا یکسانی نسبت به بچه ها دارند صمیمیت دیده می شود ولی برعکس در خانواده هایی که برخورد والدیننسبتبه فرزندان متفاوت است مثلا میزان محبت و یا صمیمیت و یا توجه به یکی از فرزندان بیشتر است باعث اختلاف بین فرزندان میشود .
خلق و خوی بچه ها
هرکودک رفتاری منحصر به فرد دارد.کودکانی که رفتاری هیجانی دارند تحرک بالایی دارند و رابطه ای منفی با خواهر و برادران دیگر دارند.طبق تحقیقات رفتار و خلق وخوی فرزندان بزرگ تعیین کننده رفتار فرزندان کوچک تر است .
کیفیت رابطه زن و مرد
بین اختلاف زن و مرد وخواهر برادر ها رابطه وجود دارد .با تجه به مشاهداتی که انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که اختلاف بین زن و مرد باعث افزایش اضطراب فرزندان شده است و باعث اختلاف ببین فرزندان شده است.
وسایل و امکانات
استفاده از وسایل مشترک اختلاف بین فرزندان شده است در صورتی که فرزندان بخواهند همزمان از یک وسیله استفاده کنند بین ان ها درگیری پیش می اید . حالااگر وسیله خراب شود دعوای بزرگتری آغاز میشود. بچه ها نیاز دارند یک حریم شخصی برای خود داشته باشند برای همین یک اتاق مشترک برای طولای مدت باعث درگیری و اختلاف آنها می شود.
تفاوت سنی
در صوری که فرزندان اختلاف سنی زیادی با هم داشته باشند آزادی و محدودیت ان ها متفاوت است و به خاطر این محدودیت دچار اختلاف با هم می شوند مثلا فرزندان بزرگتر آزادی بیشتری برای بیرون رفتن دارند در صورتی که کوچکترها درک نمی کنند این رفتار را و باعث اختلاف می شود.
رقابت طلبی
توجه و تحسین والدین برای فرزندان شیرین است اما گاهی اوقات این تحسین ها باعث درگیری فرزندان می شود. فرزندان برای اینکه نشان دهند از دیگری بهتر هستند و با ارزش تر به دعوا باهم می پردازند پس لازم است که والدین به یک اندازه با فرزندان برخورد داشته باشند.
اما نقش والدین در ایجاد صمیمیت بین خواهر و برادر چیست؟
- والدین باید به فرزندان خود احترام گذاشتن به خواهر و برادرها را آموزش دهند و در مقابل بی احترامی آنها نسبت به هم واکنش نشان دهند۰
- برای هرکدام از فرزندان زمانی را اختصاص بدهند و به کارهای مورد علاقه آن ها بپردازند تا تبعیض و رقابت را در بین آنها از بین ببرند.
- به کودکانتان فرصت ابرازنظر بدهید بگزارید افکار خود را بیان کند.
- به فرزندان یاد دهید که اختلاف نظر وجود دارد و درمواقع مشکلات نفس عمیق بکشند و صبر کنند تا عصبانیتشان کم شود و بعد به دنبال حل کردن آن باشند.
سلام ام من همجنسگرام و ۱۶ سالمه و خیلی دارم اذیت میشم میشه کمکم کنید.
سلام سریعا با مشاور جنسی مرکز وقت بگیرید پیش از آنکه آسیب های شدیدی را تجربه کنید.
سلام
وقت بخیر
مامانم اجازه یه رشته ای رو توی دانشگاه برم نمیده اجازه هم نمیدن کنکور هنر بدم یا رشته هنر رو انتخاب کنم نداد چیکار کنم ؟
سلام متاسفانه برخی از والدین نیاز های و آرزوهای دست نیافته خود را در کودکان خود جستجو می کنند و مثلاً میخواسته پزشک شود که نتوانسته ویا درآمد زیادی داشته باشد و یا فوتبالیست شود و فرزند خود را مجبور می کند که این راه را ادامه دهند و آرزوی دست نیافته او را تحقق بخشد و در نهایت چون فرزند علاقه ای به این موضوع ندارد در میان راه این امر این رشته را رها می کند و یا اگر هم به پایان برساند همواره از بودن در آن شغل احساس نارضایتی می کند نیاز است تا با شما… بیشتر بخوانید
سلام من دختری ۱۴ ساله هستم ودوست دارم بسر باشم چیکار کنم که به خودم افتخار کنم دخترم
سلام به شما ملیکا جان
ببین عزیزم شما نیاز است که خودتان را بهتر بشناسید و حتی به قسمتی از وجودتان که می خواهد پسر باشد هم با کمک روانشناس توجه کنیدتا بتونید در این شرایط سنی که زمان تشکیل هویت میباشد بتوانید هویت منسجم تری داشته باشید.
بهتر است با پدر و مادر برای مراجعه به روانشناس صحبت کنید.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱۲۲۳۵۴۷۸۳
سلام من در مشکلات مادی هیچ مشکلی با پدر و مادرم ندارم و الان ۱۳ سالمه و دخترم من یه گوشی آیفون رده پایین داشتم ولی مامانم سیم کارتمو ازم گرفت چون فکر میکرد دوستانم زندگیمو خراب میکنن و از این چرت و پرتا در صورتی ک من هیچ استفاده ی نامشروعی از گوشی نداشتم و نکردم چون بلدم چجوری از گوشی استفاده کنم اما اونا معتقدن من جنبه ندارم حتی مدرسمم عوض کردن که با دوستام که خیلی دوستشون دارم در ارتباط نباشم فقط میتونم تو کلاس بسکت بال تعداد کمی از دوستامو ۲ بار در هفته فقط ۱… بیشتر بخوانید
سلام به شما آقا آریانا قابل رک است که این میزان از کنترل برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما موضوعی که وجود دارد این است که پدر و مادر شما دارند سعی می کنند از مسیری که بلد هستند به شما کمک کنند تا شرایط رشدی بهتری را تجربه کنید در این مسیر اهمیت دارد که در احترام و با بیان اینکه نگرانی آنها را درک می کنید احساسات خودتان و توقعاتی که از آنها دارید را بیان کنید و سعی کنید در یک مسیر تعامل باهم در مورد این موضوعات تصمیم گیری داشته باشید در… بیشتر بخوانید
سلام وقتتون بخیر..من۱۶سالمه..مادر پدرم واقعا از لحاظ مادی چیزی برام کم نمیزارن..ولی واقعا روحیم داغونه..اصلا نمیتونم با مادرم راحت صحبت کنم..حتی نمیتونم بگم که به مشاوره نیاز دارم… مثلا نمیدونم با اینکه دختر و پسر با هم فقط دوست باشن مشکلی داره یا نه…و خب نمیتونم اینو راحت مترح کنم.. واقعا خسته ام و نمیتونم باید چیکار کنم
سلام به شما پارمیس جان
ببین عزیزم شما بیان کردید نمی توانید با مادرتان صحبت کنید اما در مورد دلیل این نتوانستن صحبتی نکردید اگر دوست داشتی در مورد این شرایط یعنی واکنش های مادر در زمان صحبت کردن، افکار و احساساتی که خودت داری، آزادی که برای بیان نیازهایت داری اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار بده تا باهم بیشتر صحبت کنیم.
سلام روزتون بخیر من ۱۹ سالمه ولی خیلی با مسائل خانوادگی درگیرم،بطور مثال سخت گیر های خانوادم برای رفت آمد به مکان های مختلف،این که خانوادم برای رفت و آمد دنبال من بیان اصلا خوشایند من نیس حس بچه بودن دارم؛اینکه زیاد اجازه بیرون رفتن ندارم،یا حس بی اعتمادی از طرف اونها و از طرفی من دانشگاه میرم همه تایم های کلاس من رو میدونن یکم اینور اونور برگردم خونه میگن کجا بودی و اونها دوست ندارن که من دوستی داشته باشم که پسر باشه و آزار دهندس،من همیشه مجبورم چت های توی گوشیم رو مخفی کنم ،و با دوست… بیشتر بخوانید
سلام به شما سارا جان ببین عزیزم آنها بخاطر شرایط سنی و رشدی شما تا میزانی نگران شما هستند و خب این باعث می شود که برای روابط شما و تعاملاتی که دارید با حساسیت بیشتری واکنش نشان بدهند. در این مسیر بهتر است که در این موارد با آنها صحبت کنید و کنید که نگرانیاشان را درک می کنید اما نیاز به استقلال و اعتماد بیشتر آنها دارید چون یک سری احساسات را تجربه می کنید و نیاز است که این احساسات را با آنها در میان بگذارید و به صحبت های آنها نیز گوش بدهید در این حالت… بیشتر بخوانید
سلام من ۱۸ سالمه خانوادم ۵ ساله طلاغ گرفتن از بچگیم کخیلی بدبخت بودم کلا خانوادم دعوا میکردن حالم ن از بابام خوشم میاد ن مامانم الان ۵ ساله خونه مادربزرگم میمونم مادر بابام اینجام ک بابا بزرگم دنبال بهونه های مختلف که فوشم بده همینجوری الکی هرکاریم ک بخوان میکننم با فوش میگن زووود باش طرفارو بشور اینا مادربزرگمم ک میزنه منو ب بهونه های الکی وقتی یذره آرایش میزنم فوش میده میزنه تو سرم بابامم ک وضع مالیش خوب نبود ولی الان خوب شده تازگیا اونم هرچی داره خرج داداش یسال بزرگتر از خودم میکنه به من نمیده… بیشتر بخوانید
سلام به شما باران جان اینکه این شرایط برایت با فشار روحی زیادی همراه شده است قابل درک هست اما عزیزم فرار کردن نه تنها مشکلی از شما را حل نمی کند بلکه می تواند از نظر قانونی، خانوادگی و اجتماعی و… با مشکلات زیادی برای شما همراه شود. در هرصورت فردی که به شما پیشنهاد فرار می دهد صلاحیت اخلاقی همراه ندارد پس بهتر است جهت ارتباط با ایشان توجه بیشتری کنید. بهتر است در مورد شرایط روحی خودتان با پدر و مادر صحبت کنید تا در صورت امکان شرایط زندگی در مکان دیگری را برای شما ایجاد کنند… بیشتر بخوانید
سلام میشه کمک م کنین
۱۵یالنه مامانم اجازه کاری رو بهم نمیده
سلام به شما نرگس جان خب شما با وارد شدن به دوران نوجوانی ممکن است تمایل به استقلال بیشتری داشته باشید و این یک نیاز و احساس طبیعی و در مسیر رشدی شما می باشد اما در این مسیر توجه به هنجارهای خانوادگی و احترام به باورهای آنها در کنار تعامل و صحبت در مورد نیازها و کارهایی که می خواهید انجام بدهید می تواند کمک کند تا بتوانید در شرایط بهتری نتیجه گیری بهتری هم داشته باشید پس بهتر است که با ایشان با بیان درک نگرانی و تلاش هایی که برای شما می کنند در مورد کاری که… بیشتر بخوانید
سلام ببخشید من خیلی در رابطه با اینکه وقتی میخوام با دوستام برم بیرون اذیت میشم چون نمیتونم با پدر و مادرم به راحتی در میان بذارم.
سلام به شما هانا جان
در این مورد اطلاعات بیشتری در اختیار ما قرار بده تا در صوت تمایل باهم بیشتر صحبت کنیم.
۱٫ شما چند سال دارید؟
۲٫ این عدم راحتی در بیان کردن با چه افکار و احساساتی همراه می باشد؟
۳٫ برخورد پدر و مادر در مواردی که با آنها صحبت کرده اید چگونه بوده است؟
من ۱۴ سالمه، وقتی میخوام ازشون اجازه بگیرم معمولا نمیتونم اینکار رو انجام بدم؛مثلا یهو گریم میگیره یا اینکه اصلا نمیتونم بهشون بگم. پدر و مادر من فقط مکان های زنونه رو میزارن ک برم ولی من دلم میخواد مثل بقیه دوستام پارک برم،خرید دوستانه برم و.. مثلا من میخواستم همین چند روز پیش با دوستام برم خرید داخل شهر،اومدم ک اجازه بگیرم و خودمم برای اجازه گرفتن آماده کرده بودم که چه حرفی بزنم اما بغض کردم و بدون هیچ دلیلی نتونستم حرفایی ک هماهنگ کرده بودم با خودم رو بهشون بگم.در آخر ساده گفتم ک میخوام با دوستام… بیشتر بخوانید
ببین هانا جان در هرصورت با توجه به شرایط سنی شما و اینکه تازه در سالهای اولیه نوجوانی قرار دارید خب در این شرایط سنی تمایل به بودن با دوستان یک امر طبیعی هست اما در هرصورت پدر و مادر نیز وظایفی در جهت مراقبت از شما دارند به همین دلیل هم سعی می کنند که از شما مراقبت بیشتری کنند تا زمانی که این دوران نوجوانی را سپری کنید و بتوانید در شرایط سنی و رشدی بالاتری قرار بگیرید. اما بازهم اگر قرار است گاهی با دوستان خود به خرید بروید خب اگر قرار باشد چیزی تغییر کند نیاز… بیشتر بخوانید
سلام من یه دختر ۱۷ ساله هستم که پدرم طرز فکر قدیمی داره یعنی اجازه ارایش کردن نمیده بیرون با دوستام بخوام برم کلی دعوا میشه کلن میگه دختر مگه بیرون میره ؟ یا یه چیز سرگرم کننده بخوام بگیرم میگه من مگه میزارم تو اونکارو کنی ؟ به طرز لباسام ایراد میگیره درحالی طرز لباسم جلف نی همش میگه اینکارو کنی ابروم میره همه اینجا فامیلامن درحالی که فامیلاش هم با اینکه دختر بره بیرونو… مشکلی ندارن همش میگه جامعه بده یا یه جا تنها میرم به مامانم میگه تو از کجا میدونی میره فلان جا بابای من تو… بیشتر بخوانید
سلام به شما سارا جان اینکه شما به استقلال و احترام بیشتری در مسیر زندگی و انتخاب های خود نیاز دارید خب این اصلا چیز بدی نیست و اتفاقا با شرایط سنی شما هماهنگی دارد اما خب در این مورد موضوع مهمی که وجود دارد در اول شرایط سنی شما می باشد چون در این شرایط سنی حساسیت پدر و مادر مورد لباس، بیرون رفتن و… بیشتر می باشد و به مرور با افزایش سن و وارد شدن شما به اجتماعات بزرگ تر مثل دانشگاه این استقلال و آزادی ها بیشتر می شود. در مورد دوم اینکه خب این افکار… بیشتر بخوانید
سلام من یک دختر ۱۵ساله هستم توی یه خانواده معمولی زندگی میکنم خانوادم نسبت به خیلی مسایل زیادی حساسن من از یه پسر خوشم اومد و به دوستان و خواهرم گفتم خواهرم مشکلی نداشت بعد توی یه پیج اعلامش کردم و اونم اومد و نظر داد باهم دوست شدیم و امروز رسماً باهم رفتیم توی رابطه دوستی ولی من عذاب وجدان داشتم و این مسئله رو برای مادرم توضیح دادم ولی اون خیلی جدی برخورد کرد ولی من اون پسر رو خیلی دوست دارم نمیدونم الان چیکار کنم از یه طرف برای آبروم ک اگ از دست بره میترسم از… بیشتر بخوانید
سلام به شما مهدیه جان احساساتی که تجربه می کنید قابل احترام هست اما خب موضوع مهمی که وجود دارد این است که شما در کنار احترام به احساسات خود به شرایط سنی و رشدی که دارید و همچنین هنجارهای خانوادگی نیز توجه کنید در هرصورت شما در زمان فعلی در سن نوجوانی هستید و به دلیل حساسیت های این سن و مشکلات و احتمال وابستگی که روابط با جنس مخالف می تواند برای شما ایجاد کند خب خانواده ممکن است به این مضووع واکنش نشان بدهند و خب در این مسیر در کنار احترام به احساسات خودت نیاز است… بیشتر بخوانید
سلام. من دختری ۱۷ ساله ام.در خانواده هیچ ازادی ندارم یعنی اصلا اجازه ندارم با دوستام برم بیرون و این منو خیلی ازار میده و من دختریم که تو خودم میریزم همه چیو و وقتی با خانواده ام دعوام میشع همش تو خودم میریزم و شبا که خوابن همش گریع میکنم . چند وقتیه که هنگام خواب اصلا خوابم نمیبره یا وقتی میخوابم همش از خواب میپرم به نظرتون باید چکار کنم؟ من ۱ سال پیش با یه پسر دوست شدم که خیلییی هم دوسش داشتم بهش گفتم که باهم ازدواج کنیم گفت تو با خانوادت حرف بزن اگه گفتن… بیشتر بخوانید
سلام به شما ساینا جان احساساتی که داری قابل احترام هست اما عزیزم در این مسیر بهتر است به هنجارهای خانوادگی نیز توجه داشته باشید و از هرگونه مقایسه خودت با دیگری بهتری است خوداری کنی چون این مسیر کمکی به شما نمی کند اما می توانی تحت هنجارهای خانوادگی و در احترام به آنها در مورد ارتباط با دوستان و یا تایمی را با آنها بودن صحبت کنی اگر مسیر تعاملی خودت را قطع کنی این مسیر ممکن است تغییر نکند پس اگر قرار است شرایط بهبود پیدا کند بهتر است که در مورد آن حرف زده شود. اما… بیشتر بخوانید
سلام من یک پسر ۱۴ ساله هستم
همیشه با خانوادم بخاطر اینکه نمیزارند بیرون بروم مشکل دارم
میش کمکم کنید
سلام به شما دوست عزیز
درک میکنم که شما استقلال بیشتری در این مسیر رشدی خود می خواهید اما در این مورد به خاطر شرایط سنی حساسیت های خانواده نیز بیشتر می باشد و به مرور با رشد سنی و بلوغ بهتر می شود و بهتر است که در زمان فعلی با تعامل و مثلا دوبار در ماه و مکانی که مشخص باشد و کمک به شناخت دوستانتان می توانید در این مسیر نتیجه گیری بهتری داشته باشید.
سلاام وقتتون بخیر مشکل من از خونوادمه از مادرمو ناپدریم ۱۷سالمه اصلا بهم اجازه نمیدن با دوستام برم بیرون میدونین چرا چون من تو دهات بزرگ شدم😅 مگه بچه های دهات چه فرقی با شهر دارن؟ منم قبلا شهر بودم ولی به دلایلی که پدرم فوت کردرفتیم دهات تا همین پارسال اومدیم شهر واس درس من اونم به هزار بدبختی تا قبول کردن بعد میگم کادر من بزار با همکلاسی هام برم بیرون که الان چندتاشون دوستمن نمیزاره میگه مگه بی صاحابی بری بیرون وااا خب اخه ینی این همه دختر میرن بیرون این همه کردم بی صاحابن؟ هرزن؟ این… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز اینکه شما تمایل دارید تایمی را با دوستان خودتان بگذرانید اصلا نشان از هرزگی ندارد اما خب در این مسیر دیدگاه و هنجارهای خانوادگی از اهمیت زیادی برخودار می باشد و باعث می شود که نوجوان ها ازادی های متفاوت از هم داشته باشند پس بهتر است از مقایسه کردن خودتان با دیگران خوداری کنید. درک میکنم که شما آزادی بیشتری می خواهید اما خب در این مسیر بهتر است در احترام و تعامل و با کمک به شناخت بهتر مادرتان نسبت به دوستان و جایی که می خواهید بروید و حتی همراهی ایشان و… بیشتر بخوانید
سلام، وقتتون بخیر💖 من یه دختر ۱۹ سالم، از بچگی با خانوادم مشکل داشتم؛ اصلا انگار نمیشنون چی میگم!!! منم خسته شدم… دیگه ادامه نمیدم… کار خودمو میکنم. از ساده ترین مساله یعنی پوشش که برای من خیلی مهمه؛ چون بهم حس آزادی و انتخاب و البته استقلال میده، گرفته تا بقیه چیزا… از بچگی عاشق هنر بودم و هستم، منو فرستادن تجربی که الا و بلا تو باهوشی بااااید دکتر شی… الان دانشجو ام و یه رشته مزخرف میخونم تو یه دانشگاهی که ازش بدم میاد، تو کشوری زندگی میکنم که ازش متنفرم… خانوادم نه تنها از نظر عاطفی… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز درک میکنم که این مسیر ارتباطی برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما در این مسیر بهتر است که روابط خودتان و خانواده را به صورت دقیق تر مورد بررسی با کمک روان درمانگر قرار بدهید در این حالت شما می توانید با میزانی بازسازی این مسیر محیط آرام تری برای موفقیت و آرامش بیشتر داشته باشید تا زمانی که بتوانید در شرایط بهتری از این محیط خارج شوید. در هرصورت فرار یا خودکشی راحل هیچ مشکلی نیست و تنها شما را در معرض آسیب بیشتر قرار می دهد در این مورد… بیشتر بخوانید
سلام خسته نباشید، من یک دختر ٢۴ ساله هستم که فوق العاده زیاد با خانواده ام مخصوصا مادرم مشکل دارم، از هر نظر سرکوب و مقایسه میشم، اجازه بیرون رفتن ندارم، وقتی سر کلاس درس هستم حتما باید به زنگ های مکرر مادرم جواب بدم در غیر اینصورت دچار دعواهای شدید میشیم ، از الفاظ زشت برام استفاده میکنن، وقتی توی بحثی شرکت میکنم سرکوبم میکنن که تو نظر نده. هیچ دوستی نمیتونم داشته باشم، هیچ جایی تنهایی نمیتونم برم، حتی پسری رو ٣ ساله دوست دارم ولی نمیتونم ببینمش. حق انتخاب هیچ چیزیو ندارم. خیلی باهام بدبرخورد میشه حس… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز درک میکنم که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است و شما به عنوان یک خانم جوان می توانید در مورد مسیر زندگی خود تصمیم گیری کنید اما برای بهبود این مشکلات با خانواده و بهبود مسیر رشدی خودتان در اولین گام نیاز است که شما شرایط روحی بهتری را تجربه کنید. اینکه شما چندبار اقدام به خودکشی کرده اید نشان می دهد که شرایط روحی شما در مسیر خوبی قرار ندارد و نیاز است که درمان را تجربه کنید تا بتوانید در کنار بهبود شرایط روحی خود در زمان روبرو… بیشتر بخوانید
سلام من یه دختر ۱۴ ساله هستم و خیلی با خانواده مشکل دارم حتی سر کوچک ترین چیز ها حق تصمیم ندارم و همه به جای من تصمیم میگیرن حتی چن وقت پیش بدون اینکه از من بپرسن رفتن کلاس پیانو ثبت نام کردن ولی من همیشه دوست داشتم ویولن بزنم همیشه هم میگن تو هیچی نمیشی و هی با این و اون مقایسه میکنن میگن ای کاش فلان کس بچم بود و هیچوقت هم درکم نمی کنن و همیشه هم طلب کارن معدلم بیست شد ولی انگار نه انگار بر میگردن میگن درس مهم نیس که چیزای دیگه یاد… بیشتر بخوانید
سلام به شما عزیزم درک میکنم که این شرایط برایت با فشار روحی زیادی همراه شده است اما در این مسیر خب آنها فکر می کنند که از این طریق به شما کمک می کنند تا در آینده در مسیر رشدی خودتان بتوانید بهتر عمل کنید اما خب در این مورد علایق و دیدگاهای شما هم از اهمیت زیادی برخودار هست و در این مسیر بهتر است که با همراه هم تصمیم گیری کنید. در این مسیر در زمان مناسبی در احترام به پدر و مادر نیاز است که باهم صحبت کنید و به ایشان نیان کنید که تلاش و… بیشتر بخوانید
سلام وقتتون بخیر من یه دختر۱۸ساله هستم که باخانوادم خیلی مشکل دارم همیشه سرهمه موضوعات باهم درگیریم من حتی اجازه ندارم لاک بزنم لباس های که دوست دارمو بپوشم یاحتی بیرون برم انقدربهم گیردادن که دست به خودکشی زدم ولی موفق نشدم الان یک سالی هست که بایک پسری دوست شدم دلم میخواست راحت ترباشم گفتم اگه به مامانم بگمدشایدبهترباشه ولی بهترکه نبودهیچی بدترم شددیگه حتی وقتی برای کوچیک ترین کاری میرم بیرون میگه بااون بودی بابای من خیلی سخت گیره انقدرسخت گیره که من حتی نمیتونم اون چیزاهای که علاقه دارمو استفاده کنم میگه دختردوست میخوادچیکار لاک برای چی… بیشتر بخوانید
سلام به شما شیرین جان درک میکنم که شما می خواهید استقلال بیشتری در مسیر تصمیم گیری برای زندگی خود داشته باشید و بتوانید در کنار مشورت با خانواده برای زندگی خود تصمیم گیری کنید اما خب بله ممکن است هنجارهای خانوادگی و نگرانی هایی که مخصوصا بخاطر شرایط سنی شما وجود دارد باعث ایجاد واکنش آنها نسبت به رفتارها و یا انتخاب های شما شود . در این مسیر قرار نیست که شما مسیر رشدی و علایق خودت را نادیده بگیری اما عزیزم اقدام به خودکشی هم تنها باعث می شود که آنها نتوانند به شما اعتماد کنند و… بیشتر بخوانید
سلام من ۳۰ سالمه یکساله جداشدم یه دختر ۹ ساله دارم که با پدرش زندگی میکنه و خودم هم با خانوادم زندگی میکنم من واقعا کلافه شدم و اقدام به خودکشی کردم و خاهم کرد چون خانوادم پدرم منو مثل دختر ۱۵ ساله میدونه آزادی همه چیو از من گرفته من تنها بدون مادرم نیم ساعت ازخونه نمیتونم برم بیرون نمیذارن تهدیدم میکنن میکشمت فقط میگن ابرو ابرو خدا لعنتشون کنه روحیم باختم نمیدونم چیکار کنم میترسم جدا زندگی کنم منو میکشن توروخدا راهنماییم کنید باید چیکار کنم