علت افسردگی، چه عواملی باعث افسردگی می شوند؟
افسردگی در افراد مختلف متفاوت است و بعضی از افراد بیشتر در معرض افسردگی قرار می گیرند و بعضی کمتر با این مشکل رو به رو می شوند ، افسردگی به علت ژنتیکی به وجود می آید یا اکتسابی؟
افسردگی یک نوع اختلال روانی است که در طبقه اختلالات خلقی قرار می گیرد این اختلال بر روی سلامت ذهنی و جسمی فرد اثر می گذارد و باعث بروز اختلالاتی در عملکرد زندگی فرد می شود.
برای درمان آن باید به مشاور یا روان درمان مراجعه شود تا علت اصلی آن شناسایی و راه درمان آن مشخص شود.
افسردگی به دلایل زیادی به وجود می آید که در این مقاله مورد بررسی شده است .
علت افسردگی
افسردگی به عوامل بسیاری مربوط می شود و بسیاری از افراد به دلیل عوامل بیرونی و درونی به افسردگی مبتلا می شوند.
افسردگی به دلیل زندگی در محیط های پرتنش و پر از استرس و اضطراب به وجود می آید که به دلیل عوامل بیرونی می باشد ، و افرادی به دلیل عوامل درونی مانند عوامل ژنتیکی و تغییراتی شیمیایی مغز به افسردگی مبتلا می شوند.
در ادامه با علت های مهم افسردگی آشنا خواهید شد.
نقش انتقال دهنده های عصبی _ شیمیایی از علت های جسمانی افسردگی
سلول های عصبی برای انتقال پیام از انتقال دهنده های عصبی استفاده می کنند ، انتقال دهنده های عصبی موادی شیمیایی هستند .
پژوهشگران بر روی افراد افسرده آزمایش هایی انجام داده اند و به این نتیجه رسیده اند که سطوح انتقال دهنده های عصبی در بیمارن افسرده با افراد سالم متفاوت است.
به عنوان مثال سروتونین که بر روی نشاط و شادی فرد تاثیر می گذارد و مسئول افزایش سطح نشاط در مغز است در افراد افسردگی بسیار پایین است.
بسیاری از افراد معتقدند برای اینکه سطح انتقال دهنده های عصبی به حالت عادی برگردد باید از داروهای ضدافسردگی مانند فلوکستین استفاده کرد.
بسیاری دیگر برای اینکه افسردگی را درمان کنند به دنبال علت آن می روند و معتقدند که به دلیل رویدادهای ناگواری که در زندگی پیش می آید افراد افسرده می شوند و با شناخت ریشه آن می توان افسردگی را مداوا کرد.
عوامل ژنتیکی موثر در بروز افسردگی
معمولا ژن ها بر روی صفات و رفتارهای افراد تاثیر می گذارند و باعث می شود احتمال افسردگی در فرد افزایش یابد.
افرادی که سوابق خانوادگی آن ها نشان می دهد که افسردگی داشته اند احتمال افسرده شدن در آن ها بسیار بیشتر است و بیشتر به اختلالات روانی دچار می شوند.
پس ژن و ژنتیک بر روی اختلالات روانی و افسردگی نقش به سزایی دارد.
ایجاد افسردگی تحت تاثیر مصرف برخی از داروها
بعضی از داروها با درمان درد های مورد نظرش اما ضررهای بدی بر جای می گذارد مثلا بعضی ها ممک است باعث اختلالات خلقی مانند افسردگی شوند.
داروهایی که بر روی اختلالات خلقی اثر منفی می گذارند و فرد را افسرده می کنند داروهای ضد ویروسی نظیر اینترفرون آلفا ، و یا ایزوترتینوئین برای درمان آکنه و کورتیکو استیروئیدها هستند.
سوالات متداول علت افسردگی
1 - آیا بروز دردهای مزمن می تواند یکی از علت های افسردگی باشد؟
مسلما بله. وقتی افراد به مدت طولانی دردی را تجربه می کنند، درد بر روی خواب و تغذیه و فعالیت های بدنی فرد اثر می گذارد و روحیه او را تضعیف می کند و چون در درمان خود موفق نیست و همیشه باید درد را به دوش بکشد خودش را می بازد و گرفتار افسردگی می شود.
سلام من هستی هستم و حدود ۱۳ سال سن دارم احساس خستگی دارم یک چیزی توی بدن هست که باعث میشه حالم بد بشه دوست ندارم از جام بلند شم وغذا بخورم تا ۶ یا ۳ صبح بیدار و تا عصر میخوابم زود عصبی میشم دوست ندارم کسی باهام صحبت کنه بقیه با من میگیرند واین باعث میشه ناراحت بشم ویا جواب حرف هاشون رو بگم همیشه درحال تغییر خودم هستم معلم هام رو شاد کنم مادر پدر اقوام ولی هر کار کردم به جایی نرسیدم که دوست داشتم برای همین تو این تونل زندگی حوصله گشتن ندارم وهمونجا وایستادم… ادامه دیدگاه »
سلام به شما هستی جان این شرایط نشان از شرایط روحی نامناسب شما دارد و نیاز است که بردی بهبود شرایط روحی به صورت حضوری به روانشناس مراجعه داشته باشید تا روند درمانی برای شما طراحی شود و بتولنیم به شما کمک کنیم تا شرایط روحی بهتری را تجربه کنید. ببین عزیزم شما در سن نوجولنی قراری داری و در این سن گرایش به جنس مخالف بیشتر می شود و این باعث می شود که این احساسات را با شدت بیشتری تحربه کنی اما دقت داشتع باش که تحربه ایت احساسات به معنای داشتت رابطه نیست در کنار اینکه دقت… ادامه دیدگاه »