رابطه کاری و داشتن روحیه تیمی اهمیت زیادی در پیشرفت شعلی شما خواهد داشت. شما باید بلد باشید چگونه با همکاران خود رابطه برقرار کنید و در ادامه به روش هایی خواهیم پرداخت که این نوع رابطه را به شما یاد می دهد.
رابطه کاری چیست؟
رابطه کاری عبارتست از انواع ارتباطاتی که افراد با همکاران خود برقرار میکنند و شامل روابط بین فردی در محیط کار نیز می شود.
البته مسلم است روابطی که با همکاران خود برقرار می کنید به اندازه روابطی که با خانواده خود دارید صمیمی نخواهد بود, اما اهمیت خاص خود را دارد.
شما در هر صورت باید مهارت برقراری ارتباط موثر در امر تجارت را یاد بگیرید حتی اگر به صورت فریلنسر کار کنید باید با افراد مختلف ارتباط برقرار کنید.
دلیل اهمیت برقراری رابطه کاری
۱_کار تیمی کارآمد و موثر :
اگر بتوانید ارتباط خوبی با همکاران خود برقرار کنید به طبع در انجام پروژه های تیمی و گروهی نیز ماهرتر خواهید بود. در یک رابطه کاری خوب صداقت احترام و همکاری اهمیت زیادی دارد.
۲_ بهتر شدن روحیه ی کارکنان:
همکارانی که روابط خوبی با یکدیگر برقرار می کنند از بروز دعوا و مشاجرات کاری جلوگیری میکنند و سعی میکنند در هر موقعیتی احترام یکدیگر را حفظ کنند.
وقتی همه کارمندان به همین روال کار کنند محیط کاری بهتر و شادتری خواهند داشت.
۳_بالارفتن راندمان کاری کارمندان :
وقتی اعضای اداره در نهایت همدلی و صداقت با یکدیگر کار و با یکدیگر همکاری می کنند زودتر به نتیجه می رسند. این نتیجه دهی بهتر به نفع خودشان نیز خواهد بود چرا که زودتر ترفیع می گیرند و موقعیت شعلی خود را بهتر می کنند.
۴_رضایت مندی شغلی :
وقتی با همکاران خود رابطه ای صمیمانه برقرار کنید وقتی را برای کشمکش و جدال با همکاران تلف نخواهید کرد. پس در واقع تمرکز خود را در جهت از بین بردن نقاط ضعف خود و بهبود نقاط قوت می گذارید.
روش های برقراری ارتباط با همکاران در محیط کاری
۱_ همیشه با همکاران خود در ارتباط باشید:
گوش دادن فعال یکی از این روش های بهبود ارتباط می باشد. اگر شما شنونده ی خوبی برای رئیس خود باشید نزد او محبوب و مورد تایید خواهید شد.
اگر حس می کنید همکار یا رییستان در زندگی شخصی خود با چالشی روبرو شده است و تمایل دارد مشکلات خود را با شما در میان بگذارد بهتر است با حوصله به حرف های او گوش دهید و با زبان بدن خود به او بفهمانید در حال همدردی با او هستید.
۲_قابل اعتماد باشید :
در یک کار تیمی باید اعتماد همکارانتان را جلب کنید. وقتی شما به همکاران خود قول میدهید که در موعد مقرر پروژه ای را تحویل دهید باید مسئولیتپذیر باشید و وظایف خود را به نحو احسن انجام دهید. آنها در پروژههای بعدی نیز به شما اعتماد خواهند کرد و شما نیز باید مثل دفعات قبل کارهای خود را با عذاب وجدان کاری و کامل انجام دهید.
۳_از شایعات دور بشوید، تکنیک های مهم ارتباطی در محیط کار
اگر میخواهید راندمان کاری بالایی در محیط کار داشته باشید باید از حاشیههای به وجود آمده کاملاً دوری کنید. برای این منظور نباید پشت کسی غیبت کنید و در جمعهایی که در آن غیبت صورت میگیرد شرکت نکنید. در این شرایط سعی کنید موضوع را عوض کرده و جو را آرام کنید.
سعی کنید از خصوصیات مثبت همکار خود در جمعها بگویید. با این کار فرهنگ قدردانی را در آن محیط پرورش میدهید و همه اعضا میکوشند تا از آنها به نیکی نام برده شود .
۴_از همکاران خود حمایت کنید
اگر مدیر هستید سعی کنید همواره به کارکنان خود روحیه دهید و به نقاط مثبت آن ها اشاره کنید و اگر کارمند هستید نیز سعی کنید همکارانتان را تشویق کنید و به دستاوردهای مثبت آنان اشاره کنید .
۵_از خوب بودن خود محافظت کنید
وقتی تیم شما دچار استرس و تنش می شود سعی کنید شرایط را مدیریت کنید و به گروه قوت قلب دهید همواره نظرات جدیدی بدهید و تلاش کنید همه چیز را به روال عادی خود برگردانید.
۶_ به سایر کارکنان نشان دهید چقدر قدرشناس هستیم
اگر میخواهید روابط حسنهای با همکارانتان برقرار کنید احترام را دستکم نگیرید. رعایت احترام و به کار بردن آن باعث میشود جو محیط کار آرام باشد و افراد همواره از یکدیگر قدردانی کنند .
۷_ نسبت به قوانین اداره منضبط باشید
هر ادارهای بنا بر قوانین مقررشده, جو خاص خود را دارد ممکن است در یک شرکت مدیر مجموعه به کارکنان این اجازه را بدهد تا جوی صمیمانه در شرکت برقرار کنند و در شرکتی دیگر مدیر مجموعه مقرر کند کارکنان باید رابطه در قالب رسمی برقرار کنند.
شما در هر ادارهای مشغول به کار باشید موظف هستید قوانین آن مجموعه را بلد باشید و نسبت به آن رفتار کنید.
۸_وظایف خود را سروقت و به بهترین شکل ممکن انجام دهید .
وقتی شما کاری را سر موعد مقرر انجام دهید اطرافیان شما متوجه میشوند که شما در این زمینه مهارت کافی دارید, البته باید همانطور که در زمان تحویل پروژه دقت میکنید بر کیفیت پروژه نیز حساس باشید.
مهارت کلامی بین زوجین چیست؟
کاریزما چیست؟
انواع مهارت های ارتباطی