آزادی در خانواده، در خانه خود به شکوفایی برسید

آزادی در هر خانه ای معنی خاص خودش را دارد و یکی از مسائلی است که با توجه به تربیت، محیط، تحصیلان و فرهنگ دیدگاه های متفاوتی نسبت به آن وجود دارد، یکی از اصول اصلی برای رشد افراد در جامعه آزادی می باشد.

مردان و زنان باید بتوانند به راحتی نظراتشان را بیان کنند و از بیان ایده های خود ترس نداشته باشند، در صورتی که آن ها قادر نباشند علایق شان را دنبال کنند چگونه می توانند برای خود و جامعه شان مفید باشند؟

توجه داشته باشید که شناسایی استعداد ها و توانایی بالقوه بدون آزادی امکان پذیر نمی باشد.

آزادی در محیط خانواده

به طور ساده آزادی درون خانواده به آزادی هایی گفته می شود که منبع قدرت خانواده (پدر یا مادر) برای فرزند و دیگر اعضای خانواده ایجاد می کنند، این آزادی ها شامل موارد زیر می شود:

  • بیان و اظهارنظر درباره مسائل مهم خانواده
  • بیان عقیده
  • انتخاب نوع پوشش
  • آزادی رفتار
  • انتخاب مسیر زندگی

در برخی از خانواده ها آزادی فرزندان برای خانواده بسیار محدود شده و یا به حالت افراطی آزاد هستند  در این دو حالت آسیب های برای فرزندان به دنبال خواهد داشت و افراد با مشکلاتی رو به رو می شوند.

در این شرایط مراجعه به مشاور خانواده لازم و ضروری است زیرا راهکارهای اساسی برای حل مشکلات را در اختیار شما قرار می دهد و به درمان اختلالاتی که مانع از آرامش و سعادت خانواده می شود می پردازد.

آزادی در خانواده

آزادی شما در خانواده تا چه حد است؟

از جمله مسائلی که دیدگاه افراد در آن متفاوت است مسئله آزادی است . یکی از اصول اساسی یرزای رشد افراد مسئله آزادی است اگر افراد نتوانند خواسته ها، علائق و نظرات خود را بیان کنند نمی توانند استعداد های خود را شکوفا کنندو فردی مفید در جامعه باشند.

با آگاهی از حدو حدودآزادی در خانواده می توانید خانواده ای سالم داشته باشید.

منظور از آزادی در خانواده چیست؟

آزادی در خانواده آزادی است که از طرف منبع قدرت در خانواده (پدر و مادر) حاکم می شود.

این آزادی ها شامل انتخاب نوع پوشش، ساعت رفت و آمد، تصمیم آخر،انتخاب مسیر سرنوشت،بیان عقیده می باشد که افراط در آن و یا به طور کای سلب کردنآن از فرزندان باعث به خطر افتادن آن ها می شود.

در صورتی که والدین و فرزندان ندانند چطور به خواسته های خود برسند مشکلات بسیاری در زندگی و خانواده سالم آن ها به وجود می آید البته توجه داشته باشید که برای رسیدن به این خواسته ها، آگاهی و کسب مهارت لازم و ضروری می باشد.

آزادی پدر در خانواده

یکی از مسائلی که برای حفظ سلامت خانواده باید به آن پرداخته شود آزادی مردان در خانواده می باشد از زمان های قدیم قدرت خانه در دست مردان بوده است و در صورتی که مرد این قدرت را به همسرش واگذار می کرد به او لقب زن زلیلی می دادند و او را مسخره می کردند.

البته به مرور زمان دیدگاه افراد نسبت به زندگی تغییر کرده است و سعی شده برای آزادی مردان چهارچوب هایی مشخص شود اما با وجود این که در این زمینه تغییراتی به وجود آمده است اما باز هم پدر و هم مادر در خانه به عنوان ناخدای کشتی هستند و قدرت خانه تا حدودی در دست آن ها می باشد.

آزادی پدر در خانواده

چه باورهای غلطی در مورد آزادی مردان وجود دارد ؟

رفتارهای غلط افراد به خاطر باورهای غلط افراد است و اگر تصوری درست از آزادی و حقوق نداشته باشند در انجام آنها زیاده روی می کنند و به مشکلات و تنش ها دامن می زند. بنابراین قدرت خانواده باید در دست کسی باشد که خودش حدو مرزها را بشناسد و زیاده روی نکد.

برخی از باورهای غلط مردان

  • مردان می توانند خود به تنهایی تصمیم بگیرند.

خانواده ایی که تمام تصمیم گیری ا بر عهده مرد خانواده است به تدریج به یک نظام دیکتاتوری تبدیل می شود  و مردی که به نظر افراد خانواده توجهی نکند به تدریج با بی توجهی به عقاید و احساسات طرف مقابل فرصت ایجاد یک رابطه عاطفی سالم را از دست می دهد.

  • مردان در برخورد با جنس مخالف آزادی دارند.

از زنان انتظار بیشتری می رود که متعهدانه تر نسبت به همسرخودرفتار کند برای همین سخت گیری های بیشتری نسبت به او انجام می شود اما در مورد مردان فقط زمانی که دچار رفتارهای خیانت آمیز جنسی شود صدق می کند و مورد سرزنش قرار می گیرد که این مسئه به مرور زمان حس نابرابری را در زنان افزایش می دهدو بتعث خشم و اضطراب در آنها می شود.

  • پدران می توانند آینده فرزندانشان را خودشان تعیین کنند

یکی از مشکلاتی که اغلب فرزندان با پدران خوددارند این است که پدران می توانند در انتخاب های انها دخالت کنند مثل انتخاب رشته تحصیلی ، شغل و حرفه و یا حتی مسیر زندگی آنها .گهی ممکن است انتخاب آنها باعث شود فرزندان به آن موفقیت نسبی برسند ولی احساس رضایتی فرزندان نخواهند داشت.

برای برطرف کردن این باورها چه کار می توان کرد:

این باورهای غلط سالیان طولانی است که شکل گرفته است و اغلب با افزایش سن کمتر پیش می آید که تغییر کند اگر خانواده شما دارای تفکرات مرد سالاری هستند می توانید از مشاوره خانواده استفاده کنید و به مرور زمان این تفکرات را تغییر دهید.

آزادی مادر در خانواده

آزادی زنان در خانواده یکی از مسائل بحث برانگیزی می باشد که در میان جوامع مختلف اختلاف نظرهایی را به وجود آورده است و باعث هرج و مرج در میان آن ها شده است.

در زمان های قدیم بسیاری از زنان از حقوق خود اطلاعی ندارند و زندگی شان با سختی های زیادی رو به رو بوده است اما امروزه با تغییراتی که در جایگاه زنان ایجاد شده، زنان تا حدودی راحت تر می توانند از حق و حقوق شان دفاع کنند.

امروزه برخی از زنان هستند که قادر به دفاع از خودشان نمی باشند و مورد آزار و خشونت خانگی قرار گرفته و با محدودیت های زیادی رو به رو می شوند.

در خانواده هایی که زنان در این حد محدود هستند و قدرت حرف زدن و تصمیم گیری ندارند، فرزندان به خوبی رشد نخواهند کرد زیرا نقش مادر در تربیت فرزندان از اهمیت بالایی برخوردار است.

توجه داشته باشید که نقش مادر در تربیت فرزندان، بر روی سلامت و شخصیت فرزندان بسیار تاثیرگذار می باشد. مادری که نتواند از خود دفاع کند و خود را اسیر محدودیت های ناعادلانه کند مسلما الگوی تربیتی مناسبی برای مقتدر و محکم بودن فرزندش نخواهد بود.

در این شرایط فرزندان حس ترحم نسبت به مادر و حس کینه و انتقام جویی نسبت به پدر را در ذهن خود پرورش می دهند و نتیجه این نوع تربیت فرزندانی خواهد شد که دچار اختلالات روانی است و در آینده با مشکلات بسیاری رو به رو می شود.

آزادی در خانواده

آزادی فرزندان در خانواده

جدای از حد و مرزهای زن و مرد، آزادی فرزندان در خانواده بیشتر مورد توجه والدین و خانواده می باشد. در صورتی که فرد نتواند در جامعه نقش موثری داشته باشد و در نقش های مختلف به صورت تاثیر گذار عمل نکند، مستقیما به خانواده و تربیتی که از دوران کودکی در او شکل گرفته است وابسته می باشد.

فرزندانی که محدودیت های زیادی در خانواده داشته اند در جامعه نمی توانند به درستی فعالیت کنند و دارای شخصیت وابسته، سرخورده، پرخاشگر، بی هدف و بی انگیزه می شود.

برعکس فرزندانی که در خانواده آزادی بسیاری داشته اند و این آزادی در حد افراطی بوده است دارای ویژگی هایی مانند نداشتن شفقت و مهارت همدلی، خود محوری، اختلال شخصیت خودشیفته و درگیر مشکلات و انحرافاتی در زندگی شخصی شان می شوند.

آزادی فرزندان در خانواده

  1. آزادی پسران

دادن آزادی بیش از حد به پسران تبعات بسیاری به همراه خواهد داشت و خطرناک تر می باشد، زیرا پسران در آینده عنصر اصلی خانواده می باشند و باید آمادگی لازم برای پذیرش مسئولیت های خانه و همسر خود را داشته باشند.

در صورتی که آزادی پسران در خانواده به صورت افراطی باشد مشکلاتی در آینده برای آن ها به وجود می آورد و باعث عدم مسئولیت پذیری آن ها نسبت به همسر و فرزندشان شده و ممکن است به سمت روابط فرازناشویی و اعتیاد بروند زیرا از همان کودکی هیچ چارچوب و الگوی تربیتی برای آن ها مشخص نشده است.

در صورتی که پسران با سلب آزادی رو به رو شوند و والدین محدودیت های بسیاری برای آن ها ایجاد کنند در این حالت اعتماد به نفس آن ها کاهش یافته و در آینده نمی توانند در مورد شغل، رشته تحصیلی و انتخاب شریک زندگی شان تصمیم قاطع و صحیحی بگیرند.

  1. آزادی دختران

دختران حساس تر هستند و به همین دلیل باید والدین به آن ها توجه ویژه ای داشته باشند و دختران به اندازه پسران از حقوقی مساوی برخوردار شوند. در صورتی که دختران بیش از اندازه محدود شوند و به طور مداوم مورد کنترل قرار گیرند باعث شکل گیری عقده ها و احساس کمبود در آن ها خواهد شد.

همین مسئله باعث می شود تا دخترانی که محدودیت زیادی داشته اند در بزرگسالی به مادرانی بدون اعتماد به نفس تبدیل شوند و ممکن است برای جبران عقده های گذشته، آزادی های بسیاری را در اختیار فرزندشان قرار دهند.

برخی از آن ها با دیدگاه روشن فکری به قضیه نگاه کرده و هیچ گونه آزادی از آن دختر دریغ نمی کنند و انگیزه آن ها از این کار تربیت دخترانی با اعتماد به نفس برای آینده می باشد.

در صورتی که آزادی دختر باید در چهارچوب خاص خودش باشد تا سلامت او در تمام زمینه ها حفظ گردد و آزادی افراطی و تفریطی مشکلاتی برای آینده او به همراه خواهد داشت.

آزادی کودکان از نظر سازمان حقوق بشر

  • آزادی های شخصی : با آزادی هایی که همه افراد دارند مطابقت دارد. اساسی ترین آزادی های شخصی آزادی بیان، بیان، حرکت، اندیشه، آگاهی، مذهب و حق زندگی خصوصی است.
  •  آزادی های جمعی : این آزادی ها با آزادی های گروه هایی از مردم مطابقت دارد: اجتماعات مسالمت آمیز، کار جمعی و حق مخالفت با خانواده.
  • این آزادی ها مطلق هستند، اما می توانند محدود شوند(منبع).

صمیمیت بین شما با خواهرو برادرتان چقدر است ؟

صمیمیت بین خواهران و برادران در خانواده امری است که توجه بسیار زیادی به ان می شود و برای ایجاد و بهتر شدن آن افراد خانواده تلاش می کنند.

اگر خواهر و برادر در خانواده باهم رابطه ای خوب داشته باشند به خانواده و اعضا احساس امنیتمی دهد.

کودکان در ارتباط با خواهران و برادران خود مهارت های زیادی از جمله مهارت های اجتماعی و شناختی کسب می کنند.

علت دعوای خواهران و برادران ؟

برخی از عوامل هستند که رابطه ی بین خواهر و برادر را بهتر می کند مثلا اختلاف سن .

اگر اختلاف سن فرزندان بین ۲ تا ۴ سال باشد رابطه ای صمیمانه تر خواهند داشت. همچنین رابطه بین دو جنس برابر دو خواهر یا دو برادر بهتر است.

اختلاف سنی مناسب فرزندان

فاصله سنی زیر دو سال

فواید:

  • شما طاقت فرساترین دوره های بارداری و سال های اولیه را با هم انجام خواهید داد.
  • فرزندان شما احتمالاً با هم بازی می کنند.
  • فرزندان شما بیشتر درگیر فعالیت‌ها، بازی‌ها و برنامه‌های تلویزیونی مشابه هستند (که باید زندگی شما را آسان‌تر کند…).
  • وقتی در مرخصی زایمان هستید، می توانید زمان بیشتری را نیز با فرزند ارشد خود بگذرانید.
  • داشتن تعداد بیشتر خواهر و برادر با همسن و سال ممکن است بچه ها را خلاق تر کند.

معایب:

  • افزایش خطر عوارض در زایمان، از جمله افزایش زایمان زودرس.
  • مراقبت از کودک نوپا در دوران بارداری می تواند خسته کننده باشد، به خصوص اگر ذخیره کلسیم و آهن شما نسبت به بارداری قبلی شما کم باشد.
  • کودکان نوپا ممکن است نسبت به یک نوزاد جدید حسادت یا کینه داشته باشند.
  • شما باید تجهیزات بیشتری بخرید زیرا احتمالاً فرزند بزرگ شما کاملاً آماده نیست که تختخواب، کالسکه و غیره خود را تحویل دهد.

فاصله سنی دو تا چهار سال

مزایا:

  • با این فاصله، کمترین خطر زایمان زودرس و تولد نوزاد کم وزن را خواهید داشت.
  • بدن شما پس از دور اول زمان دارد تا به حالت عادی بازگردد.
  • شما (بیشتر) با دانش خود در مورد همه چیزهای مربوط به کودک به روز خواهید بود.
  • می‌توانید با استفاده مجدد از وسایلی که فرزند اولتان دیگر به آن نیاز ندارد، پول نقد ذخیره کنید.
  • این شایع ترین فاصله سنی است، بنابراین دوستان مادر شما نیز احتمالاً در زمان مشابهی صاحب فرزند دوم خواهند شد.

معایب:

  • ممکن است فاصله سنی برای خواهر و برادرها خیلی زیاد باشد که نتوانند با هم بازی کنند یا برای مدتی چیزهای مشترکی داشته باشند.

فاصله سنی بیش از چهار سال

طرفداران:

  • فرزند بزرگتر شما به احتمال زیاد در مدرسه خواهد بود، بنابراین شما می توانید زمان زیادی را با نوزاد خود داشته باشید.
  • این شکاف به این معنی است که احساس نمی کنید برای سال ها دائماً با نوزادان خردسال در هم شکسته اید.
  • فرزند بزرگ شما می تواند در هنگام آمدن نوزاد کمک کند.
  • پویایی می تواند دوست داشتنی باشد، زیرا کودک بزرگتر از کوچکتر مراقبت می کند.
  • حسادت و رنجش ممکن است کمتر موضوعی باشد .

معایب:

  • ممکن است مجبور شوید دانش کودک خود را کمی تازه کنید، با توجه به اینکه برخی توصیه ها در طول مسیر تغییر کرده است.
  • وقفه های بیش از پنج سال با مشکلات بارداری و تولد مرتبط است (نه فقط به این دلیل که احتمالاً مادر بزرگتری هستید).
  • با شکاف‌های بزرگ‌تر، فرزندان شما ممکن است به چیزهای مختلف علاقه‌مند باشند، بنابراین تا زمانی که خیلی بزرگ‌تر شوند، به آن‌ها نزدیک نشوند(منبع).

مهمترین عوامل در صمیمیت بین خواهر و برادر:

  • برخورد متفاوت والدین با هریک از فرزندان

پدر و مادر ها اغلب فکر میکنند که برخوردی یکسان با فرزندان خود دارند در صورتی که این چنین نیست تفاوت رفتار والدین باعث می شود که اختلاف یا صمیمیت در بین فرزندان دیده شود معمولا در خانواده هاییکه فرزندان همسن وجود دارد و والدین رفتار نسبتا یکسانی نسبت به بچه ها دارند صمیمیت دیده می شود ولی برعکس در خانواده هایی که برخورد والدیننسبتبه فرزندان متفاوت است مثلا میزان محبت و یا صمیمیت و یا توجه به یکی از فرزندان بیشتر است باعث اختلاف بین فرزندان میشود .

  • خلق و خوی بچه ها

هرکودک رفتاری منحصر به فرد دارد.کودکانی که رفتاری هیجانی دارند تحرک بالایی دارند و رابطه ای منفی با خواهر و برادران دیگر دارند.طبق تحقیقات رفتار و خلق وخوی فرزندان بزرگ تعیین کننده رفتار فرزندان کوچک تر است .

  • کیفیت رابطه زن و مرد

بین اختلاف زن و مرد وخواهر برادر ها رابطه وجود دارد .با تجه به مشاهداتی که انجام شده است به این نتیجه رسیده اند که اختلاف بین زن و مرد باعث افزایش اضطراب فرزندان شده است و باعث اختلاف ببین فرزندان شده است.

  • وسایل و امکانات

استفاده از وسایل مشترک اختلاف بین فرزندان شده است در صورتی که فرزندان بخواهند همزمان از یک وسیله استفاده کنند بین ان ها درگیری پیش می اید . حالااگر وسیله خراب شود دعوای بزرگتری آغاز میشود. بچه ها نیاز دارند یک  حریم شخصی برای خود داشته باشند برای همین یک اتاق مشترک برای طولای مدت باعث درگیری و اختلاف آنها می شود.

  • تفاوت سنی

در صوری که فرزندان اختلاف سنی زیادی با هم داشته باشند آزادی و محدودیت ان ها متفاوت است و به خاطر این محدودیت دچار اختلاف با هم می شوند مثلا فرزندان بزرگتر آزادی بیشتری برای بیرون رفتن دارند در صورتی که کوچکترها درک نمی کنند این رفتار را و باعث اختلاف می شود.

  • رقابت طلبی

توجه و تحسین والدین برای فرزندان شیرین است اما گاهی اوقات این تحسین ها باعث درگیری فرزندان می شود. فرزندان برای اینکه نشان دهند از دیگری بهتر هستند و با ارزش تر به دعوا باهم می پردازند پس لازم است که والدین به یک اندازه با فرزندان برخورد داشته باشند.

اما نقش والدین در ایجاد صمیمیت بین خواهر و برادر چیست؟

  1. والدین باید به فرزندان خود احترام گذاشتن به خواهر و برادرها را آموزش دهند و در مقابل بی احترامی آنها نسبت به هم واکنش نشان دهند۰
  2. برای هرکدام از فرزندان زمانی را اختصاص بدهند و به کارهای مورد علاقه آن ها بپردازند تا تبعیض و رقابت را در بین آنها از بین ببرند.
  3. به کودکانتان فرصت ابرازنظر بدهید بگزارید افکار خود را بیان کند.
  4. به فرزندان یاد دهید که اختلاف نظر وجود دارد و درمواقع مشکلات نفس عمیق بکشند و صبر کنند تا عصبانیتشان کم شود و بعد به دنبال حل کردن آن باشند.

اما چگونه روابط بین خواهر و برادرها بهتر میشود؟

اگر والدین با خواهر و برادران خود رابطه ای صمیمانه داشته باشند بهترین الگو برای فرزدان خود هستند.

نکات مهم:

  • پشت سرهم بدگویی نکنید. وثتی دور هم نشسته اید هرگز از دوستان و اطرافیانتان بد نگویید.
  • اگر ازدواج کرده اید یا جدا زندگی میکنید صمیمی باهم برخورد کنید .
  • با لحن درست ازهم انتقاد کنید اما در ارتباط با خواهر و برادر بزرگتر سرزنش و یا نصیحت نکنید.
  • به تفاوت دیدگاه وعقاید هم احترام بگذارید و بی احترامی نکنید.
  • به دنبال بهانه های کوچک برای خوش حال کردن هم باشیدتا صمیمیت شما بالا برود.
  • همیشه با خواهر و برادر خود صادقانه برخورد کنید و احساسات واقعی خود را نشان دهید.

اما نکاتی که در مورد خواهر و برادرها وجود دارد و شاید برای شما جالب باشد:

  • فرزندان بیشتر وقت خود را کنار یکدیگر هستند پس اگر دعوایی بین آن ها رخ داد یک امر طبیعی است.
  • خواهر و برادر هایی با جنس مخالف رابطه ای عمیق تر دارند .
  • فرزندان بزرگتر هوش بالایی نسبت به فرزندان کوچک تر دارند.
  • فرزندانی که خواهر یا برادر دارند احتمال چاقی در آن ها کمتر است.
  • خواهر و برادر ها روی هم تاثیر می گذارند و میتوانند باعث کار خوب یا بد در انها شوند.

آزادی پسران در خانواده چقدر است؟

ازادی دختران نسبت به پسران بیشتر است. تفاوتی که بین آزادی دختران وپسران  است باعث بوجود آمدن نگرشی متفاوت شده است. در گذشته برای دختران سخت گیری های بسیار زیادی می شد وپسران آزادی بسیاری داشتند.

برخی از اشتباهات رایج خانواده ها از آزادی دادن به پسران:

  1. آزاد گذاشتن را با رها کردن اشتباه نگیرید

شما به عنوان والدین فرزندان وظیفه دارید که الگوهای مناسب رفتار را در اختیار فرزندان خود قرار دهید و بگذارید آنها را یاد بگیرد امتحان کند اشتباه کند تا از خطا های خوددرس بگیرد و تجربه کسب کند اگر فرزندان خود را آزاد بگذارید باعث تقویت اشتباه های او می شوید.

  1. به بهانه آزادی حریم شخصی را از او نگیرید.

واکنش نسبت به نوع پوشش فرزندان باید به گونه ایباشد که حریم شخصی آن ها حفظ شود مثلا در برخی از خانواده ها نسبت به پوشش دختران سخت گیری بیشتری صورت میگیرد.

  1. بخشش به بهانه جنسیت

اگر فرزندانتان کار اشتباهی را انجام دادند که میتوانآن هارا بخشیدبه مفهوم بخشش تاکید کنید و علت اینکه می گویید کار اشتباه است را برای انها توضیح دهیدو نگویید دخترها یا پسرها اینکار را نمیکنند.

تربیت و برخورد شما نسبت به فرزندان تاثیر زیادی در اینده فرزندان دارد اگر فرزندان شما در خانواده ای مرد سالار بزرگ شده باشند و هیچ سخت گیری به آن ها نشده باشد و آزادی بیش از اندازه ای داشته باشند در زندگی خود و روابط خود دچار مشکل می شوندو روابطی فرا زناشویی را حواهند داشت.

برای همین آزادی پسران باید کنترل شود اما شاید به خاطر باورهای غلطی که در جامعه در مورد آزادی پسران وجود دارد بین والدین و فرزندان پسر مشکل پیش آید پس لازم است که از کمک مشاور و متخصص برای این روابط و آزادی استفاده شود.

راه های افزایش صمیمیت با فرزندان چیست؟

صمیمیت با  فرزندان به معنای ایجاد رابطه ای عمیق و نزدیک است اما برخی از والدین فکر میکنند فرزندان باید بزرگ شوند که ایم حس صمیمیت ایجاد شود در صورتی که از همان کودکی باید اغاز شود و در صورتی که مشکلی برای هر یک از اعضای خانواده ایجاد شد به دنبال برطرف کردن مشکل باشند.

راه های افزایش صمیمیت بین فرزندان:

  • به فرزندان خود گوش دهید به آن ها احترام بگذارید زیرا باعث می شود آنها خود را موجودی ارزشمند بدانند.
  • به آن ها اعتماد و اطمینان و آرامش بدهید . وقتی در کارها از آن ها کمک بخواهید باعث می شود آن ها اعتماد به نفس پیدا کنند.
  • با آنها صحبت کنید و در مورد مشکلات آنها بپرسیدو به دنبال راه حل برای برطرف کردنمشکلات انها باشید.
  • به قول و قرار هایی که با آنها می بندید وفادار باشید و راز دار خوبی برای فرزندان خود باشید.
  • توقعات خود را از فرزندان به روشنی بیانکنید تا بتوانند شما رادرک کنند.
  • به فرزندانتن اجازه تصمیم گیری در مورد مسائل را بدهید و نظر خود را به آ نها تحمیل نکنید
  • فرزندانتان را همانگونه که هستند بخواهید و آن هارا با بچه هایدیگر مقایسه نکنید.

با فرزندان خودصمیمی باشید ولی رفیق نباشید معنای این دو کاملا متفاوت است در تربیت فرزندان باید با آنها قاطعانه رفتار کنید مرزهای خود را مشخص کنید تا رابطه مادر و پدر با فرزندان حفظ شود.فرزندان خود را به درستی تربیت کنید سعی کنید رفتاری متناسب با علایق و شخصیت آنها داشته باشید.

چرا باید با فرزندان خود مهربان باشیم؟

فرزندان نیاز دارند که در مورد زندگی و مسائل خود با کسی صحبت بکنند پس ما باید فضایی خوب را برای انها ایجاد کنیم.

چه کارهایی باعث عدم اعتماد فرزندان به والدین می شود:

  • سرزنش کردن فرزندان به خصوص زمانی که کار اشتباهی انجام می دهند.
  • مسخره و تحقیر کردن فرزندان که باعث می شوداعتماد به نفس آنها کم شود.
  • بی توجهی به نظرات آن ها و مخالف کردنمداوم با آن ها
  • از بحث و مشاجره با فرزندتان به شدت جلوگیری کنید و فضایی رافراهم کنید تا فرزندتان بتواند با شما صحبت کند.
  • در جمع از فرزندتان برگویی نکنید زیرا به غرور او لطمه خواهید زد.
  • شما الگوی رفتاری فرزندتان هستید و ممکن است اگر اشتباهی کرده است از خود شا یاد گرفته باشدپس خودتان را اصلاح کنید.

ارتباط صمیمی با فرزندان یک امر مهم است که روانشناسان و متخصصان به شما کمک می کنندکه فرزندان خود را بشناسید و درک متقاتبل از آنها داشته باشید. منبع: مرکز مشاوره مشاورانه