احترام در خانواده | احترام به پدر و مادر و فرزندان را یادبگیریم
یکی از اصول مهم است که سلامت روان خانواده را تضمین می کندو اگر با اجبار همراه نباشد میتواند باعث صمیمیت اعضای خانواده شود احترام متقابل والدین و فرزندان به یکدیگر است که باعث شکلگیری روابط موثر و سالم میشود .
عوامل اثرگذار در احترام در خانواده
اگر در یک خانواده اعضا به یکدیگر احترام بگذارند و با یکدیگر با احترام رفتار کنند نوعی انسجام و وحدت به وجود میاد.
برای اینکه خانواده ها به این اهداف برسند باید نکاتی رعایت کنند:
-
احترام جاده دو طرفه .
احترام گذاشتن یک رفتار شایسته است که بین افراد اتفاق میافتد مثلاً اگر کودک از ابتدا به والدین خود احترام بگذارد ولی والدین با هر بار صحبت کردن او را تحقیر کنند و به او توهین کنند احترام بین والدین و فرزندان برقرار نمی شود .
برای اینکه فرزندان احترام شما را نگه دارند باید خودتان هم الگویی برای آنها باشید.
-
تاثیرحفظ حریم شخصی در احترام درخانواده.
بی احترامی فقط شامل توهین و تحقیر اعضای خانواده نمی شود گاهی افراد بدون اینکه متوجه شوند به یکدیگر بی احترامی میکنند و به حریم شخصی اعضای خانواده وارد می شوند مثلا اگر شما و سایر اعضای خانواده وسایل شخصی او را وارسی کنید ویا بدون اجازه از آن استفاده کنید باعث می شود که آنها واکنش دفاعی در مقابل شما داشته باشند و باعث درگیری بین شما شود .
-
تاثیر درونی بودن رفتار محترمانه در شکلگیری احترام در خانواده .
اگر اعضای خانواده به یکدیگر احترام بگذارند ولی برای اینکه تنبیه نشوند و یا برای آن هامنفعتی داشته باشد احترام واقعی نیست .احترام واقعی دارای اهمیت بسیار زیادی است.افراد باید برای رفتار محترمانه خودشان ارزش قائل باشند و تحت تاثیر انگیزه های محیطی قرار نگیرند و این ارزش ها و احترام ها را در خودشان درونی کنند .
لزوم احترام در خانواده .
رفتار محترمانه با هر یک از اعضا تاثیرات زیادی روی سلامت روان میگذارد دعوا و درگیری ها روی شخصیت افراد تاثیر منفی می گذارد و فرد را دچار آسیب های اجتماعی می کند.
نمونه ای از تاثیرات احترام در کانون خانواده:
-
تاثیر رفتار محترمانه والدین در رابطه با فرزندان
خانواده ای را در نظر بگیرید که از دوران کودکی برای فرزندشان یک شخصیت مستقل قائل هستند و رفتاری خلاف اخلاق انجام نمی دهند این رفتار آنها باعث می شود که به صورت غیر مستقیم روی زندگی فرزندشان تاثیر بگذارند و به آنها آموزش دهند که به همه افراد در هر جایگاه و موقعیتی که هستند احترام بگذارند. والدین برای فرزندانشان مرجع قدرت و جایگاه هستند برای همین نوع رفتار آنها تاثیر بسیار زیادی در تربیت فرزندان شان می گذارد و فرزندان آنها والدینشان را الگوی خودشان قرار می دهندو در بازیهایشان و روابطشان با خواهر یا برادرشان آنها را اجرا میکنند.
-
تاثیر رفتار محترمانه والدین با یکدیگر .
از آنجایی که مادر مراقبت اصلی کودکان است بی احترامی به او از طرف پدر خانواده باعث نگرانی کودکان می شود و در آینده نسبت به تهدیدها آسیب پذیر خواهند بود.
احترام به مادر | احترام به والدین از دیدگاه روانشناسی
چرا باید به مادر خود احترام بگذاریم ؟
احترام احساس و رفتاری است که افراد متناسب با شایستگی دیگران انجام می دهند مادر به خاطر اینکه از اولین ثانیه ها کنار فرزند بوده است و برای شما زحمت بسیار زیادی کشیده باید احترام بسیار زیادی به او گذاشت .
باید به این نکته توجه داشته باشید که همه مادران در هر ثانیه و در هر شرایطی نیازمند احترام هستند.
چرا احترام گذاشتن ارزشمند است؟
احترام عکس و عملی است که فرد احترام گذارنده آن را شایسته و سزاوار احترام می داند و باعث می شود که به فرد احساس خوبی دست بدهد.
معمولاً عواملی مثل تحصیلات ، جایگاه اجتماعی ،شخصیت سزاوار احترام است . در بعضی از فرهنگ ها هرچه سن افرادبیشتر میشود احترام به آنها بیشتر می شود .
بیشترین نمود این موضوع نسبت به پدر و مادر به عنوان سرپرست افراد است که این احترام به خاطر زحمتی است که آنها در طول زندگی برای فرزندانشان می کشند .
به طور کلی احترام یک رابطه متقابل است فردی که به دیگران احترام نمی گذارد نباید انتظار داشته باشد که به او احترام بگذارند .
چرا باید به مادر احترام گذاشت ؟
رابطه ای که بین مادر و دیگران و فرزند وجود دارد یک رابطه عمیق است که هر فردی آن را تجربه می کند مادر منبع محبت است.
ضرورت احترام به پدر و مادر
مادر و هویت
فرزند هویت خود رااز مادر می گیرد آن ها از مادرشان الگو برداری میکنند.
تصویری که از مادر خودتان در ذهنتان دارید هویت شما را مشخص می کند اگر تصویری نامحترمانه داشته باشید تاثیرات منفی روی هویت و شخصیت شما خواهد گذاشت زنان هویتشان را از مادر خود میگیرند .
روابط عاطفی در بزرگسالی
اگر با مادر خودتان مشکل داشته باشید این مسئله باعث میشود که در آینده شما به مشکل بخورید رفتارشماروی فرزند و همسرتان تاثیر می گذارد.
دلبستگی مادر فرزند
از همان ثانیههای اول زندگی نوزاد، وابستگی و دلبستگی بین مادر و فرزند ایجاد میشود و هم مادر و هم فرزند به هم وابسته می شود.
بی احترامی کردن به مادر به این دلبستگی و وابستگی آسیب می رساند.
دلبستگی در طول چند سال شکل میگیرد و آسیب به این دلبستگی سال ها سلامت روح و روان مادر و فرزند را به خطر میاندازد.
قدردانی از زحمات مادر
هر مادری در زندگی برای بزرگ کردن فرزند خود تلاشهای بسیار زیادی می کند و رنج و سختی زیادی را تحمل میکند شب بیداری های زیادی را تحمل کند برای همین سزاوار احترام گذاشتن است .
چگونه به مادر خود احترام بگذاریم؟ چه رفتارهایی باعث بی احترامی به او می شود ؟
به خاطر زحمت هایی که برای شما کشیده است از او تشکر کنید حتی اگر از او ناراضی هستید سعی کنید شرایط را درک کنید و از او بخواهید که شرایطی که باعث شده شما از او ناراضی شوید را برای شما توضیح دهد.
قبل از اینکه خواسته های خودتان را بیان کنید بدانید که خانواده تان از پس این خواسته های شما بر می آید.
مادر خودتان را به اسم صدا نکنید با لحنی مودبانه با او صحبت کنید.
آیا باید به مادر بد هم احترام گذاشت؟
شاید اگر بگوییم که هیچ مادر بدی در جامعه وجود ندارد درست نگفته باشیم .شاید مادر شما، شما را در کودکی بسیار آزرده باشد و مانع پیشرفت شما شده باشد اما باید بدانید که چرااو اینکار را کرده است و چه مقدار تقصیر جامعه و خانواده ای است که مادرتان را تربیت کرده است.
قبل از اینکه از مادرتان بد بگویید فرهنگ و جامعه ای ک او را تربیت کرده است را در نظر بگیرید و سعی کنید کسری هایی که مادرتان برای شما گذاشته را برای فرزندتان جبران کنید.
احترام به مادر
اگربه مادر خود احترام نگذارید تمام زحماتی که برای شما کشیده است را زیر پا گذاشته اید.همچنین هویت اصلی خودتان را به عنوان فرزند زیر پا گذاشته اید.
باید به پدر خانواده احترام بگذاریم؟
احترام گذاشتن به پدر یکی از جمله مسئولیت هایی است که فرزندان باید آن را انجام دهند و از همان دوران کودکی احترام گذاشتن به او آموزش داده می شود.
برخی از افرادی که به پدران خود بی احترامی میکند وقتی از آنها میپرسیم میگویند آنها محق بی احترامی هستند ولی از درون ناراحت هستند و ناراحتی پدرها آن ها را هم ناراحت می کند.
احترام به پدر از گذشته تا به امروز
در هر خانواده احترام معنای متفاوتی داشته است مثلاً در گذشته مردسالاری حاکم بوده و همه تصمیمات بر عهده پدر خانواده بوده است و هیچ کس حق سرپیچی از آن را نداشته است و هر سرپیچی بی احترامی به پدر بوده است.
اما امروزه بین پدران و فرزندان رابطه بهتری وجود دارد و با هم بیشتر به گفتگو می پردازند دروغگویی، خارج شدن از مسیر ،نداشتن اخلاق بی احترامی محسوب می شود.
چرا باید به پدر احترام گذاشت؟ احترام به والدین از دیدگاه روانشناسی
پدر خانه مسئولیتهای مختلفی را دارد که شاید نتواند در همه ساعات شبانه روز در اختیار فرزندانش باشد اما باز هم نمی توان او را مورد بی احترامی قرار داد زیرا فرزندان به خاطر اینکه بیشترین زمان را با مادر خود میگذرانند مادر را منبع آرامش و پدر را منبع ب قدرت میدانند.
پدر و مادر شما همانند دیگر انسان ها ممکن است که صفات منفی داشته باشند ولی این دلیل اهانت و بی احترامی شما نیست اگر پدر و مادر شما دچار اشتباهاتی میشوند باید احترام آنها را نگه دارید و به دنبال راهحل باشید احساسات خود را کنترل کنید در واقع شما باید ریشه ای مشکلات را حل کنید.
برای شناخت علل این مسئلع توجه به نکات زیر لازم است:
-
تربیت ناصحیح والدین
شاید پدر شما با شیوهها و روشهای کار آمد تربیتی آشنایی نداشته باشد و یا وقت آموزش ها را نداشته باشد پس شما باید در آرامش کامل ونهایت احترام اورا درک کنید و برای او توضیح دهید.
-
همکار و دوستان بد
معمولاپدران در خانه دچار مشکلات و اختلافاتی هستند که این مشکلات باعث میشود که آنها به سمت دوستان و اطرافیان خود بروند که رفتار آنها را تایید کند اما کار شما این است که علت این مشکلات در خانه را پیدا کنید و آنها را برطرف کنید و در جمع خانوادگی و دوستانه از پدر خود تعریف کنید و او را حامی و پشتیبان خود بخوانید.
-
نقش مشکلات اقتصادی و فشار گرانی در شکلگیری احترام به پدر
بسیاری از پدران مشکلات خود را در درون خود می ریزند و آنها را برای کسی تعریف نمیکنند این خودخوری روی خلق و خوی آنها تاثیر می گذارد شما باید رابطه خود را با پدر آنقدر عمیق کنید که او برای شما تعریف کند و این اطمینان را بدهید که هر کمکی از دستتان برآید برای او انجام می دهید.
-
مشکلات روحی و روانی
مشکلات جسمی از همان آغاز خود را نشان می دهد و توجه اطرافیان را به خود جلب می کند در صورتی که مشکلات روحی و روانی پنهان است و حتی ممکن است سالها بعد خود را نشان دهد مشکلات بسیار زیادی هستند که میتوانند در روابط شما با پدرتان اختلال ایجاد کند که گاهی خود به تنهایی نمی توانید آنها را برطرف کنید بنابراین نیاز به کمک یک مشاور و متخصص دارید .
سلام توروخدا کمکم کنید شوهرم داره ازم سرد میشه مقصرشم یه جورای خودمم من اوایل خیلی بااحترام با شوهرم حرف میزدم به مرور زمان خودش هی فحش میداد که تودهن منم افتادو منم کم کم این بددهنای هارو بهش میکنم و یچیطه دیگه خانوادش خیلی خودشونو سبک کردن خیلی اذیتم کردن با حرفاشون بخاطر همین الان وقتی کفری میشم بهمادر و خواهر یا برادرش فحش میدیم میدونم رفتارم اشتباه شوهرمم دیشب گفت رفتارت درست نیس ولی نمیتونم دست بردارم توروخدا راهنماییم کنید چیکارکنم یه چیزدیگه اینکه بس همه کاری کردیم براشونو حرف دراوردن بجا تشکرو وظیفه شناختن بدم میاد شوهرم… بیشتر بخوانید
سلام به شما مینا جان قابل درک هست که این شرایط برای شما با فشار روحی زیادی همراه شده است اما عزیزم بیا باهم نگاه بیشتر و دقیق تری به این مشکلاتی که بیان کردید داشته باشیم. ۱٫ شما بیان می کنید که به همسرتان و خانواده ایشان فحاشی می کنید که خب این نشان از عصبانیت و خشم و حتی گاهی ترس از دست دادن می تواند باشد اما در این مسیر نه تنها شما بلکه با توجه به توضیحات شما همسرتان نیز از فحاشی استفاده می کنند خب در این حالت شماها حتی در مسائل بسیار جزئی هم… بیشتر بخوانید
سلام وقت بخیر من ۱۵ سالم هست و هر کاری برای خانواده ام میکنم بازم نادیده گرفته مشم و همش بهم میگن وظیفه ام هست هر حرفی که بر خلاف حرف مادر و پدرم میزنم باید فحش بشنوم و همه اش با دیگران مقایسه میشم و همش من و برادرم کتک میخوریم البته من کمتر ایا من نیاز به آرامش ندارم؟ من چندین بار خواستم با مادرم حرف بزنم اما اون گفت تو حق سنجش من و نداری و من واقعا احساس تنهایی میکنم با پدرم صحبت میکنم میگه کاریش نمیشه کرد تحمل کن و پدرم زمان هایی که حق… بیشتر بخوانید
سلام به شما دلارام جان درک میکنم که این مسیر ارتباطی بین پدر و مادر با شما برایت با فشار روحی زیادی همراه شده است و شما رابطه در احترام و همراه با استقلال بیشتری را می خواهید اما عزیزم در این مسیر شما می توانید احساسات خود را در احترام و بدون تعیین تکلیف کردن برای پدر و مادر با آنها در میان بگذارید و سعی کنید که در کنار یک رابطه در احترام و بیان احساسات و شنونده بودن بدون مقایسه کردن خودت با هر فردی حتی برادرت در مسیر رشدی خودت گام برداری. در این مسیر اگر… بیشتر بخوانید
با سلام خدمت شما من ۴ سال هستش که ازدواج کردم و در ازدواجم یه کوتاهی هایی نسبت به همسرم از طرف خانواده ی من صورت پذیرفت . و متاسفانه این موجب شد که همسر بنده کدورت در ذهنش باقی بمونه و در این ۴ سال هم یک سری بی احترامی هایی به ایشون از طرف خانواده بنده مخصوصا مادر من صورت گرفت و تقریبا ۲ ماه پیش در پی یک تماس تلفنی که مادر من با همسرم داشتند این موضوع ها مطرح شده و مادر من متاسفانه حرف هایی که نباید میزدن رو بیان کردند و من الان تقریبا… بیشتر بخوانید
سلام به شما دوست عزیز قابل درک هست که این سبک رفتاری خانواده همسرتان و شما را ناراحت کرده اند اما در این مسیر بهتر است اجازه بدهید خود همسرتان در احترام با پدر و مادرتان صحبت کنند و سعی کنید که از وارد شدن به این بحث ها خوداری کنید . در زمان مناسبی که همسرتان نیز حضور ندارند بهتر است در احترام به پدر و مادر در مورد احساسات خودتان و توقعی که دارید صحبت کنید . اما شما مسئول رفتارهای پدر و مادرتان نیستید و بهتر است که بر دیگر قسمت های زندگیتان تمرکز کنید هرچقدر بخواهید… بیشتر بخوانید
سلام من دوسال هست ک با پسر داییم ازدواج کردم تو این دوسال فهمیدم همسرم خیلی بددهن هستن .
منو همسرم تو ماشین داشتیم میرفتیم یهویی مادرشوهرمو دیدیم مادرشوهرم با همسرم حرف زد اما توجهی ب من نکرد و حتی سلام هم نکرد رفت بعد همسرم شاکی شد از دستم ک چرا ب مادرش سلام نکردم و من هم گفتم اون ب من توجه نمیکنه و همسرم بدتر ب من توپید حرف طلاقو کشید وسط من باید با هچین ادمی چیکار کنم لطفا جواب بدین؟؟
سلام به شما ببینید عسل جان قطعا که بددهنی همسرتون توجیهی نداره و همسرتون حتما باید برای کنترل و اصلاح رفتارشون تلاش کنن اما در هر صورت بی توجهی شما به مادر ایشون هم رفتار نادرستی بوده و بهتر هستش که اگر با مادر همسرتون مشکل دارین حتما باهاشون صحبت کنید و بی توجهی ایشون رو با رفتاری بدتر پاسخ ندین جرا که این کارهای باعث میشه اختلافات شما و همسرتون بیشتر بشه و طبیعتا نارضایتی شما هم افزایش پیدا کنه. اگر مشکلات شما با همسرتون و خانوادشون تنها به این موردی که گزارش کردین محدود نمیشه و فکر می… بیشتر بخوانید